Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναζητείται η χρυσή τομή για τον πλειστηριασμό ακινήτων
  • [02] «Πρωταρχικός στόχος η δημιουργία του περιουσιολογίου»
  • [03] O Παναθηναϊκός επιστρέφει στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναιτωλικό
  • [04] ΣΥΡΙΖΑ: "Αδιανόητη η άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών"
  • [05] Αντίθετη η Έμμα Μπονίνο στο να τεθεί εκτός νόμου η Μουσουλμανική Αδελφότητα

  • [01] Αναζητείται η χρυσή τομή για τον πλειστηριασμό ακινήτων

    Το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων είναι εξαιρετικά σημαντικό και οποιαδήποτε απόφαση προϋποθέτει τη στάθμιση όλων των παραγόντων, κοινωνικών και οικονομικών, τονίζει σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα περί άρσης στους πλειστηριασμούς ακινήτων.

    «Δεν υπάρχει εύκολη λύση στο θέμα και αυτό που αναζητείται σήμερα είναι η χρυσή τομή. Πώς δηλαδή να μην θιγούν αυτοί που πραγματικά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους λόγω της οικονομικής συγκυρίας, αλλά και από την άλλη πλευρά να μη θιγεί η στεγαστική πίστη, γεγονός που αν συνέβαινε θα είχε εξίσου αρνητικά, κοινωνικά και οικονομικά αποτελέσματα», αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

    Τον κίνδυνο κατάρρευσης των τραπεζών επισείει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αναφερόμενος, με δήλωσή του στη Realnews, στο ζήτημα της σταδιακής επανεκκίνησης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, λόγω του προβλήματος που προκύπτει από τα "κόκκινα" στεγαστικά δάνεια.

    Ο κ. Στουρνάρας, στη δήλωσή του στην εφημερίδα τονίζει ότι «δεν μπορούμε να μην κάνουμε κάτι, γιατι διαφορετικά θα καταρρεύσουν οι τράπεζες». Διαβεβαιώνει, πάντως, ότι «θα τεθούν κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, ώστε να προστατεύονται αυτοί που έχουν πραγματικά ανάγκη και να μην βρίσκουν ευκαιρία να αποφύγουν την καταβολή των δόσεων οι κακοπληρωτές».

    Διαβάστε επίσης:

    ΣΥΡΙΖΑ: "Αδιανόητη η άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών"

    [02] «Πρωταρχικός στόχος η δημιουργία του περιουσιολογίου»

    Με την ολοκλήρωση και αξιοποίηση του περιουσιολογίου, μπορεί να εξεταστεί η κατάργηση των τεκμηρίων, εφόσον θα υπάρχει πλήρης και ολοκληρωμένη εικόνα των φορολογουμένων, αναφέρει σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα Real news, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

    Σύμφωνα με τον κ. Μαυραγάνη, «η καταγραφή της ακίνητης περιουσίας έχει ήδη γίνει με την υποβολή του Ε9. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε το περιουσιολόγιο ώστε να έχουμε μια σαφή εικόνα της περιουσίας των φορολογουμένων». «Πρακτικά» εξηγεί, «αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε πλέον στα χέρια μας όλα εκείνα τα ?όπλα? για να ελέγχουμε με ακρίβεια τους φορολογούμενους σε σχέση με την αύξηση της περιουσίας τους και να εντοπίζουμε αυτούς που έχουν αποκρύψει τα εισοδήματά τους».

    Εξάλλου, αποκαλύπτει ότι ολοκληρώθηκε η καταγραφή των εξωχώριων (off shore) εταιρειών με ακίνητα στην Ελλάδα και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει ξεκινήσει τους ελέγχους. Την ίδια στιγμή, σημειώνει, το ΣΔΟΕ συγκεντρώνει, επεξεργάζεται και ερευνά στοιχεία για τις off shore με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, οι οποίες είχαν συναλλαγές με την Ελλάδα.

    Για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ο κ. Μαυραγάνης αναφέρει ότι επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών, το έργο της οποίας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, εξετάζει πώς θα εφαρμοστεί ο φόρος από το 2014.

    Ο υφυπουργός Οικονομικών ξεκαθαρίζει ακόμη ότι «θα συνεχιστούν οι εντατικοί έλεγχοι για να επιτευχθεί μεγαλύτερη φορολογική συμμόρφωση από εκείνους που στο παρελθόν δεν εκπλήρωναν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις». Λέει επίσης, ότι «θα πρέπει να συνεχιστεί και η προσπάθεια είσπραξης των οφειλών προς το δημόσιο, με έμφαση σε εκείνους τους οφειλέτες που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν και δεν το κάνουν».

    Αναφορικά τέλος με τις ποινές για ζητήματα φοροδιαφυγής, ο κ. Μαυραγάνης επισημαίνει ότι «αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι, σε περιπτώσεις συστηματικής και μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγής, αν πρέπει ο συμβιβασμός με τις φορολογικές Αρχές να αίρει τον αξιόποινο χαρακτήρα της πράξης ή θα συνεχίζεται η ποινική διαδικασία».

    [03] O Παναθηναϊκός επιστρέφει στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναιτωλικό

    Με τις αναμετρήσεις Απόλλων-Αρης, Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός-Πανθρακικός, ΟΦΗ-Πανιώνιος και Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός συνεχίζεται σήμερα το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Σούπερ Λίγκας και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τον αγώνα Καλλονή-Ολυμπιακός.

    Η αυλαία του πρωταθλήματος άνοιξε χθες με τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Ξάνθης με 3-0 και τις δύο ισοπαλίες, με σκορ 2-2, στις αναμετρήσεις Ατρόμητος-Εργοτέλης και Πλατανιάς Χανίων-Βέροια.

    Το πρόγραμμα της Κυριακής και της Δευτέρας έχει ως εξής (όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA):

    Κυριακή 18/8 Απόλλων-Αρης 19:15 Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 19:15 Λεβαδειακός-Πανθρακικός 19:15 ΟΦΗ-Πανιώνιος 19:15 Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 21:30

    Δευτέρα 19/8 Καλλονή-Ολυμπιακός 21:30

    [04] ΣΥΡΙΖΑ: "Αδιανόητη η άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών"

    Η κυνική προαναγγελία του υπουργείου Οικονομικών ότι χιλιάδες σπίτια θα βγουν στο σφυρί έρχεται τελικά να επιβεβαιώσει αυτό που επί μήνες η κυβέρνηση διέψευδε», αναφέρεται σε σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την άρση στους πλειστηριασμούς ακινήτων.

    «Όταν σχεδιάζουν ακόμα και να πετάξουν οικογένειες στο δρόμο, γίνεται παραπάνω από σαφές ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν πουθενά για να υλοποιήσουν στο ακέραιο τις μνημονιακές τους δεσμεύσεις» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας πως «δεν θα σκεφτούν ούτε στιγμή τα αποτελέσματα των ακραίων μέτρων τους και θα συνεχίσουν να βαφτίζουν σωτηρία μια πολιτική που στο πέρασμά της αφήνει μόνο συντρίμμια».

    «Σήμερα που τα νοικοκυριά στενάζουν από την πολιτική λιτότητας, όχι μόνο είναι αδιανόητη η άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, αλλά απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ασθενέστερων στρωμάτων του πληθυσμού και των νοικοκυριών, στο πλαίσιο μιας νέας «σεισάχθειας», όπως έχει περιγραφεί και στην πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Αυτά τα μέτρα στήριξης δεν συνιστούν μόνο απάντηση στις ανάγκες χιλιάδων συμπολιτών μας, αλλά είναι και απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση και την επανεκκίνηση της οικονομίας, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

    [05] Αντίθετη η Έμμα Μπονίνο στο να τεθεί εκτός νόμου η Μουσουλμανική Αδελφότητα

    Την σαφή αντίθεσή της στο ενδεχόμενο να τεθεί εκτός νόμου η Μουσουλμανική Αδελφότητα εξέφρασε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Λα Στάμπα» σήμερα η Ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών, Έμμα Μπονίνο.

    Σύμφωνα με την Μπονίνο «οι συνέπειες μιας ενδεχόμενης απόφασης να τεθεί η Αδελφότητα εκτός νόμου θα ήταν ολέθριες. Τα μέλη της θα δρούν στην παρανομία, με κίνδυνο να ενισχυθεί ο εξτρεμισμός».

    Η Ιταλίδα υπουργός εξωτερικών, από την μία, θεωρεί «απαράδεκτη», την «βάναυση χρήση βίας του στρατού ενάντια στον ίδιο του τον λαό» και αποσαφηνίζει ότι αυτή «πρέπει να καταδικασθεί, χωρίς κανέναν δισταγμό».

    Από την άλλη, όμως, η Έμμα Μπονίνο υπογραμμίζει ότι «υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες των Αδελφών Μουσουλμάνων, όπως η έλλειψη ικανότητας που έδειξαν σε ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης και η βούληση που επέδειξαν στο ίδιο διάστημα, να ελέγξουν όλα τα κέντρα εξουσίας, χωρίς να λάβουν υπόψη τους το μέρος εκείνο της Αιγύπτου που πιστεύει στην κοσμικότητα του κράτους».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 August 2013 - 14:30:22 UTC