Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Μπιλντ": Επιθέσεις στην Ευρώπη σχεδιάζει η Αλ Κάιντα
  • [02] Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα
  • [03] Η χώρα δεν θα "γονατίσει" μπροστά στη βία των ισλαμιστών, λέει ο στρατηγός Σίσι
  • [04] "Κόκκινος συναγερμός" στη Μανίλα εξαιτίας των πλημμυρών
  • [05] Για νυχτερινή βόλτα ετοιμάζεται ο "Μουτζούρης"
  • [06] Στη Βιένη ο παραιτηθείς Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι
  • [07] Η Αζαρένκα κατέκτησε τον τίτλο στο διεθνές τουρνουά του Σινσινάτι

  • [01] "Μπιλντ": Επιθέσεις στην Ευρώπη σχεδιάζει η Αλ Κάιντα

    Οι εξτρεμιστές τη Αλ Κάιντα, σχεδιάζουν επιθέσεις στα σιδηροδρομικά δίκτυα υψηλής ταχύτητας στην Ευρώπη, αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, Μπιλντ τη Δευτέρα. Η ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα επικαλείται για τις πληροφορίες της, πηγές προσκείμενες στις μυστικές υπηρεσίες.

    Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, οι επιθέσεις αυτές θα μπορούσαν να λάβουν τη μορφή πράξεων δολιοφθοράς στις γραμμές, ή σε σήραγγες, αλλά ακόμη και τοποθέτηση βομβών σε αμαξοστοιχίες. Σύμφωνα με την Μπίλντ, οι πληροφορίες σχετικά με τις πιθανές επιθέσεις, προέρχονται από την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA), η οποία έχει υποκλέψει μια τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ ανώτερων στελεχών της Αλ Κάιντα, πριν από λίγες εβδομάδες.

    Για το λόγο αυτό, οι γερμανικές αρχές παρακολουθούν περισσότερο από δύο εβδομάδες το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, όπως σταθμούς μετεπιβίβασης, αλλά ιδιαίτερα το δίκτυο των γραμμών που χρησιμοποιούνται από τις γερμανικές αμαξοστοιχίες υψηλής ταχύτητας. Όπως γράφει η Μπιλντ οι γερμανικές αρχές, έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα διακριτό σύνολο πρόσθετων μέτρων, συμπεριλαμβανομένων και φρουρών με πολιτική περιβολή.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [02] Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

    Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), προβλέπει για σήμεραη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) για την περιφέρεια Αττικής, την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας (νότια), την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων και τις νήσους Χίο, Ικαρία και Σκύρο.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναφέρει ότι έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    Εξάλλου, η ΓΓΠΠ εφιστά την προσοχή, στους πολίτες περιοχών που βρίσκονται σε κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς (με βάση την ημερήσια πρόβλεψη), στους κατοίκους αστικών κέντρων των οποίων οι οικίες βρίσκονται κοντά σε περιαστικά δάση, καθώς και στους πολίτες που παραμένουν σε παραθεριστικές κατοικίες, που βρίσκονται κοντά σε δασικές εκτάσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ημέρες, καθώς ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, προβλέπεται ότι θα παραμείνει σε πολλές περιοχές της χώρας σε πολύ υψηλά επίπεδα (κατηγορία κινδύνου 4).

    Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και τις περιουσίες των συνανθρώπων τους.

    [03] Η χώρα δεν θα "γονατίσει" μπροστά στη βία των ισλαμιστών, λέει ο στρατηγός Σίσι

    Ο στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, αρχηγός του αιγυπτιακού στρατού και νέος ισχυρός άνδρας της χώρας, διαβεβαίωσετην Κυρακήότι η Αίγυπτος δεν θα "γονατίσει" μπροστά στη βία των ισλαμιστών.

    Η δήλωση αυτή είναι η πρώτη του στρατηγού Σίσι από την έναρξη, την Τετάρτη, των συγκρούσεων των δυνάμεων ασφαλείας με τους οπαδούς του έκπτωτου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

    Στο μεταξύ, τριάντα έξι ισλαμιστές κρατούμενοι πέθαναν την Κυριακή από ασφυξία που προκάλεσε η ρίψη δακρυγόνων, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Τα δακρυγόνα τα έριξε η αστυνομία πιθανότατα για να αποτρέψει απόπειρα απόδρασης. Το φονικό επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα, και οι 36 κρατούμενοι, όλοι μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, πέθαναν από ασφυξία από τα δακρυγόνα και τις βόμβες αερίου που έπεσαν μέσα στο όχημα που τους μετέφερε σε μια φυλακή κοντά στο Κάιρο.

    "Απαράδεκτο" χαρακτήρισε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ το επίπεδο της βίας στην Αίγυπτο και εξέφρασε την ελπίδα να διεξαχθούν σύντομα εκλογές στη χώρα αυτή.

    "Είναι απαράδεκτο να σημειώνονται τέτοιες βιαιότητες σε μια μεγάλη χώρα όπως είναι η Αίγυπτος", τόνισε ο Ολάντ στη διάρκεια συνάντησής του, την Κυριακή,με το Σαουδάραβα υπουργό Εξωτερικών Σαούντ Αλ-Φαϊσάλ.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος, Κ. Λευτάκη

    Διαβάστε επίσης:

    Στη Βιένη ο παραιτηθείς Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι

    [04] "Κόκκινος συναγερμός" στη Μανίλα εξαιτίας των πλημμυρών

    Η πρωτεύουσα των Φιλιππίνων είχε σχεδόν παραλύσει σήμερα το πρωί μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν άνοδο της στάθμης των υδάτων σε πολλές συνοικίες της πόλης αυτής των 12 εκατομμυρίων κατοίκων.

    Τα σχολεία, οι δημόσιες υπηρεσίες και το Χρηματιστήριο της Μανίλας είναι κλειστά. Στην πόλη έχει κηρυχτεί κόκκινος συναγερμός.

    "Προσπαθούμε να σώσουμε ό,τι μπορούμε. Όμως αυτό ήταν τόσο ξαφνικό", δήλωσε ένας πατέρας τεσσάρων παιδιών στο σπίτι του οποίου το νερό έφθασε το ένα μέτρο. Οι δρόμοι είναι αποκομμένοι και οι οδηγοί που προσπάθησαν να τους διασχίσουν αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητά τους.

    Στις πιο φτωχές συνοικίες και στις παραγκουπόλεις, οι κάτοικοι αναζήτησαν καταφύγιο στις στέγες των παραπηγμάτων στα οποία το νερό μπαίνει από τα παράθυρα, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση.

    Καταρρακτώδεις βροχές έπεσαν το Σαββατοκύριακο και σε αγροτικές περιοχές περίπου 100 χιλιόμετρα βορείως της Μανίλας, στο νησί Λουζόν, σύμφωνα με το Συμβούλιο διαχείρισης των καταστροφών. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δυο είναι αγνοούμενοι.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [05] Για νυχτερινή βόλτα ετοιμάζεται ο "Μουτζούρης"

    Ο "Μουτζούρης", το ξεχωριστό τρενάκι του Πηλίου, "ζεσταίνει" τη μηχανή του και ετοιμάζεται να βγει μια μοναδική, νυχτερινή βόλτα. Θα κυλήσει στις ράγες απόψε, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου συμπλήρωσης 110 χρόνων της σιδηροδρομικής γραμμής Λεχώνια - Μηλιές (1903 - 2013) και θα προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις στους 120 επιβάτες.

    Η "ΤΡΑΙΝΟΣΕ" έδωσε την απαραίτητη άδεια για τη νυχτερινή διαδρομή που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από τα Λεχώνια. Ο "Μουτζούρης" θα καταλήξει στις Μηλιές, εκεί όπου έχει προγραμματιστεί συναυλία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μηλεών "Γρηγόριος Κωνσταντάς". Μετά τη συναυλία, γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα, οι επιβάτες θα ξαναμπουν στο τρενάκι για να επιστρέψουν στην αφετηρία, απολαμβάνοντας τη βόλτα τις πρώτες πρωινές ώρες.

    "Είναι μοναδική η νυχτερινή διαδρομή με τον Μουτζούρη. Σκοπός μας είναι ο εορτασμός των 110 χρόνων και, μέσω αυτού, η προβολή του τρένου. Στο πλαίσιο αυτό, μειώσαμε για τους τυχερούς ταξιδιώτες το εισιτήριο στη μισή τιμή και έτσι με πέντε ευρώ θα μπορούν να απολαύσουν και τη διαδρομή αλλά και τη συναυλία στις Μηλιές" δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της Εταιρίας Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού (ΕΚΠΟΛ) Μαγνησίας Κωνσταντίνος Χαλέβας.

    Το τρενάκι του Πηλίου σημάδεψε έντονα την ιστορία και το περιβάλλον του τόπου. Εως το 1971 "σκαρφάλωνε" στο βουνό, μεταφέροντας ανθρώπους και εμπορεύματα και συνέβαλε στην ανάπτυξη της περιοχής. Κατασκευαστής του ήταν ο Ιταλός μηχανικός Εβαρίστο Ντε Κίρικο, ο οποίος, χρησιμοποιώντας ντόπιους τεχνίτες, σχεδίασε και κατασκεύασε μια από τις ωραιότερες σιδηροδρομικές γραμμές.

    Μετά την κατάργησή του, το 1971, έγιναν προσπάθειες για την επαναλειτουργία του σαν (μουσειακού) τουριστικού σιδηρόδρομου σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς. Έπειτα από σημαντικά έργα ανακατασκευής μέρους της υποδομής, μπήκε και πάλι σε λειτουργία το 1996.

    [06] Στη Βιένη ο παραιτηθείς Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι

    Ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι βρίσκεται από χθες το απόγευμα στη Βιένη όπου έφθασε προερχόμενος από το Κάιρο με πτήση των Αιγυπτιακών Αερογραμμών.

    Ο ΕλΜπαραντέι εγκατέλειψε το αεροδρόμιο της αυστριακής πρωτεύουσας από μια μυστική έξοδο, αποφεύγοντας τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους και έτσι δεν έκανε καμία δήλωση όπως και κατά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο του Καΐρου.

    Ο ηλικίας 71 ετών ΕλΜπαραντέι παραιτήθηκε στις 14 Αυγούστου μετά την αιματηρή επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας για να εκδιώξουν οπαδούς του έκπτωτου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από δυο πλατείες του Καΐρου.

    Ο πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενεργείας (ΙΑΕΑ), είχε διοριστεί στις 14 Ιουλίου αντιπρόεδρος αρμόδιος για τις διεθνείς σχέσεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, ο ΕλΜπαραντέι θα παραμείνει ως τις 23 Αυγούστου στη Βιένη όπου διατηρεί κατοικία στην οποία ζουν μέλη της οικογένειάς του.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [07] Η Αζαρένκα κατέκτησε τον τίτλο στο διεθνές τουρνουά του Σινσινάτι

    Η Λευκορωσίδα πρωταθλήτρια του τένις, Βικτόρια Αζαρένκα (Νο 2 στον κόσμο), έκανε την έκπληξη και κατέκτησε το διεθνές τουρνουά του Σινσινάτι, καθώς στον τελικό της διοργάνωσης, επικράτησε με 2-6, 6-2, 7-6 της Αμερικανίδας, Σερένα Ουίλιαμς, που παραμένει επικεφαλής στην παγκόσμια κατάταξη.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 August 2013 - 6:30:22 UTC