Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο Σισμανόγλειο
  • [02] Τουλάχιστον 24 αστυνομικοί νεκροί από επίθεση με ρουκέτα στο Σινά
  • [03] Οκτώ μετάλια για την Ελλάδα στο Μόντρεαλ
  • [04] Τραίνο σκότωσε προσκυνητές στην Ινδία
  • [05] Δύο ληστείες, σε Ημαθία και Θεσσαλονίκη
  • [06] Αφγανιστάν: Ο Καρζάι απάλλαξε από τα καθήκοντά του τον γενικό εισαγγελέα
  • [07] Παγκόσμιο ρεκόρ και χρυσό μετάλλιο για την Κύπρια παραολυμπιονίκη Καρολίνα Πελενδρίτου
  • [08] Στην Αθήνα ο Γκαετάν Μπονγκ
  • [09] Η δίκη του Πιστόριους θα αρχίσει στις 3 Μαρτίου 2014

  • [01] Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο Σισμανόγλειο

    Οι εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο,διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της κινητικότητας των υπαλλήλων, προγραμματίζουν για σήμερα ανοιχτή συνέλευση- συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλου του προσωπικού, στο προαύλιο του νοσοκομείου.

    Αύριο,Τρίτη, θα πραγματοποιήσουν δίωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (10:00- 12:00) και, στις 13:00, ευρεία σύσκεψη με τα όμορα σωματεία και τους φορείς των όμορων δήμων για συντονισμό και κοινή δράση.

    Την Τετάρτη και την Πέμπτη, έχουν αποφασίσει δίωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (10:00- 12:00) στο προαύλιο του Νοσοκομείου και κλείσιμο των ταμείων των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων.

    Την Παρασκευή, 23 Αυγούστου, θα συμμετάσχουν στην 4ωρη στάση εργασίας (11:00- 15:00) που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

    [02] Τουλάχιστον 24 αστυνομικοί νεκροί από επίθεση με ρουκέτα στο Σινά

    Τουλάχιστον 24 Aιγύπτιοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα και δυο τραυματίσθηκαν σε επίθεση με ρουκέτα εναντίον δυο μικρών λεωφορείων στα οποία επέβαιναν, στη χερσόνησο του Σινά, έγινε γνωστό από ιατρικές πηγές και από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δράστες που πιστεύεται ότι είναι ακραίοι ισλαμιστές, επιτέθηκαν στα δυο λεωφορεία της αστυνομίας, τα οποία κατευθύνονταν στη Ράφα, σημείο εισόδου προς τη Λωρίδα της Γάζας.

    Πρόκειται για την αιματηρότερη επίθεση εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή αυτή εδώ και πολλά χρόνια.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [03] Οκτώ μετάλια για την Ελλάδα στο Μόντρεαλ

    Με το χάλκινο μετάλιο του Γιάννη Κωστάκη στα 50μ. πεταλούδα S3, έκλεισε χθες το παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης στο Μοντρεάλ, όπου η χώρα μας κατέκτησε οκτώ μετάλλια. Η ελληνική κολυμβητική ομάδα κατέκτησε ένα χρυσό, ένα ασημένιο και 6 χάλκινα μετάλια στη διεθνή διοργάνωση.

    Ο Γιάννης Κωστάκης, που πήρε το χρυσό στα 50μ. πρόσθιο SB2 και το χάλκινο στα 200μ. ελεύθερο S3, κατέληξε στην τρίτη θέση χθές στα 50 μ. πεταλούδα στην κατηγορία S3.

    Οι Ελληνες ομογενείς που παρακολουθούσαν τους Ελληνες παραολμπιονίκες ξέσπασαν σε χειροκροτήμετά καθώς η ελληνική κολυμβητική ομάδα ξεχώρισε με τις διακρίσεις στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολυμβησης αναπήρων του Μόντρεαλ.

    Οι Ελληνες αθλητές έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό στον Κρητικό σύλλογο, ενώ δεξίωση προετοίμάζει προς τιμήν τους η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μοντρεάλ.

    [04] Τραίνο σκότωσε προσκυνητές στην Ινδία

    Τουλάχιστον 35 ινδουιστές προσκυνητές σκοτώθηκαν σήμερα όταν τραίνο έπεσε πάνω τους τη στιγμή που διέσχιζαν τις σιδηροδρομικές γραμμές στην ανατολική Ινδία, ένα δυστύχημα που εξαγρίωσε κατοίκους της περιοχής και επιβάτες, οι οποίοι ξυλοκόπησαν τον μηχανοδηγό, αφήνοντάς τον αναίσθητο και έβαλαν φωτιά σε έξι βαγόνια, ανακοίνωσαν οι αρχές.

    Οι προσκυνητές διέσχιζαν τις σιδηροδρομικές γραμμές στο κρατίδιο Μπιχάρ, περίπου 200 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του κρατιδίου, Πάτνα, όταν το τραίνο εξπρές έπεσε πάνω τους.

    Εξαγριωμένοι κάτοικοι της περιοχής και προσκυνητές έβαλαν φωτιά σε έξι βαγόνια του τραίνου και προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στο σιδηροδρομικό σταθμό της Νταρχάρα. Οι υπάλληλοι του σταθμού τον εγκατέλειψαν φοβούμενοι ότι θα δεχθούν επίθεση.

    Κάθε χρόνο στην Ινδία σημειώνονται περίπου 300 σιδηροδρομικά δυστυχήματα που οφείλονται ή σε συγκρούσεις ή σε εκτροχιασμούς, και περίπου 40 άνθρωποι σκοτώνονται καθημερινά είτε διασχίζοντας τις σιδηροδρομικές γραμμές ή πέφτοντας από υπερφορτωμένα τραίνα.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [05] Δύο ληστείες, σε Ημαθία και Θεσσαλονίκη

    Αντιμέτωπη με δύο ληστές μέσα στο ίδιο της το σπίτι βρέθηκε μία ηλικιωμένη γυναίκα στην Πατρίδα Ημαθίας. Το περιστατικό συνέβη χθες τα ξημερώματα, όταν οι δύο δράστες εισέβαλαν στο σπίτι τής 82χρονης, που εκείνη την ώρα κοιμόταν. Έντρομη η ηλικιωμένη πετάχτηκε από το κρεβάτι όταν αντιλήφθηκε την παρουσία τους.

    Οι δράστες ακινητοποίησαν το θύμα τους με την απειλή μαχαιριού και έδεσαν το ένα χέρι στην βάση του κρεβατιού, ψάχνοντας για χρήματα. Τελικά άρπαξαν 70 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας.

    Στο μεταξύ, θύμα ληστείας έπεσε τα ξημερώματα μια 27χρονη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης παρακολουθούσε τη κοπέλα, την ώρα που έκανε ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ στην οδό Λέοντος Σοφού, κι όταν αποχώρησε από το μηχάνημα την απείλησε με όπλο, αρπάζοντας το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ που είχε αναλάβει. Ο δράστης εξαφανίστηκε και αναζητείται.

    [06] Αφγανιστάν: Ο Καρζάι απάλλαξε από τα καθήκοντά του τον γενικό εισαγγελέα

    Ο γενικός εισαγγελέας του Αφγανιστάν απηλλάγη των καθηκόντων του με απόφαση του προέδρου της χώρας Χαμίντ Καρζάι μετά τη μυστική συνάντηση που είχε με διαπραματευτές των ταλιμπάν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δήλωσε σήμερα ανώτερος Αφγανός αξιωματούχος.

    Ο γενικός εισαγγελέας Μοχάμεν Αλόκο συναντήθηκε στο Ντουμπάι με μέλη της ομάδας των ταλιμπάν στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, παρά το γεγονός ότι είχε εντολή από την προεδρία να μη συμμετάσχει στη συνάντηση αυτή, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

    Ωστόσο, συνεργάτης του Αλόκο διέψευσε ότι ο γενικός εισαγγελέας απηλλάγη των καθηκόντων του και υποστήριξε ότι βρίσκεται σήμερα στο προεδρικό μέγαρο για τον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας. Ο Αλόκο ήταν γενικός εισαγγελέας από το 2008.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [07] Παγκόσμιο ρεκόρ και χρυσό μετάλλιο για την Κύπρια παραολυμπιονίκη Καρολίνα Πελενδρίτου

    Η Κύπρια παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100Μ πρόσθιο (κατηγορία SP12) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης της IPC, που διεξήχθη στο Μόντρεαλ.

    Η Πελενδρίτου τερμάτισε πρώτη και διατήρησε τον τίτλο που είχε κατακτήσει και στο προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης της IPC τo 2010.

    Η νέα μεγάλη επιτυχία της Καρολίνας συνοδεύτηκε από ένα νέο δικό της παγκόσμιο ρεκόρ. Με χρόνο 1:16.10 κατέρριψε το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες πέρυσι στο Λονδίνο.

    [08] Στην Αθήνα ο Γκαετάν Μπονγκ

    Στην Αθήνα βρίσκεται ο Γκαετάν Μπονγκ, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό.

    Ο 25χρονος Καμερουνέζος αμυντικός, που αγωνίζεται στην αριστερή πτέρυγα, έφθασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τα ξημερώματα και δεν αποκλείεται το βράδυ να παρακολουθήσει την πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο νέο πρωτάθλημα, με αντίπαλο την «νεοφώτιστη» ΑΕΛ Καλλονής στο ΟΑΚΑ (21:30).

    Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, ο Μπονγκ θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους», που θα καταβάλουν στην διοίκηση της Βαλανσιέν, ένα εκατομμύριο ευρώ για τα δικαιώματα του, ενώ οι ετήσιες απολαβές του παίκτη θα φτάσουν στις 500.000 ευρώ.

    [09] Η δίκη του Πιστόριους θα αρχίσει στις 3 Μαρτίου 2014

    Η δίκη του παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο της φιλενάδας του Ρίβα Στέενακμπ, θα πραγματοποιηθεί από τις 3 ως τις 20 Μαρτίου 2014, ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελέας στη διάρκεια ακροαματικής συνεδρίασης.

    "Θα πραγματοποιηθεί από τις 3 ως τις 20 Μαρτίου", δήλωσε ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ κατά την έναρξη αυτής της διαδικαστικής ακροαματικής συνεδρίασης, στη διάρκεια της οποίας ο Πιστόριους πρόκειται επίσης να ακούσει τις κατηγορίες που τον βαρύνουν. Αν κατηγορηθεί για φόνο εκ προμελέτης, κινδυνεύει να του επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης.

    Ο 26χρονος Πιστόριους εμφανίσθηκε στο δικαστήριο μαζί με την αδελφή του Εμέ και τον αδελφό του Καρλ, με τους οποίους προσευχήθηκε πριν αρχίσει η συνεδρίαση. Οι τρεις τους κρατιούνταν από τα χέρια, όσο η Εμέ απήγγελλε μια προσευχή. Ο Πιστόριους είχε την πλάτη γυρισμένη στις κάμερες, αλλά δάκρυα κυλούσαν στα μάτια του.

    Σήμερα το τοπ μόντελ Ρίβα Στέενκαμπ θα γιόρταζε τα 30α γενέθλιά της, αν δεν είχε σκοτωθεί με πολλές σφαίρες μέσα στη νύκτα από τον Όσκαρ Πιστόριους, στις πρώτες ώρες της 14ης Φεβρουαρίου, της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.

    Ο παραολυμπιονίκης δεν αρνήθηκε πως σκότωσε τη φιλενάδα του πυροβολώντας μέσα από την κλειστή πόρτα της τουαλέτας στην κατοικία του στην Πρετόρια. Όμως οι δικηγόροι του, μεταξύ των καλύτερων του νοτιοαφρικανικού δικηγορικού σώματος, υποστηρίζουν πως επρόκειτο για ατύχημα και πως ο αθλητής πανικοβλήθηκε επειδή πίστεψε πως ένας διαρρήκτης είχε μπει στο σπίτι από το παράθυρο της τουαλέτας. Ο Πιστόριους αποφυλακίσθηκε με εγγύηση μια εβδομάδα μετά τον φόνο.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 August 2013 - 8:30:25 UTC