Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παράταση έως τις 30 Αυγούστου για όλες τις φορολογικές δηλώσεις
  • [02] Τερματίστηκε η ομηρεία στο Ίνγκολστατ της Γερμανίας
  • [03] Τουλάχιστον 26 Αιγύπτιοι αστυνομικοί νεκροί στο Σινά

  • [01] Παράταση έως τις 30 Αυγούστου για όλες τις φορολογικές δηλώσεις

    Την εμπρόθεσμη υποβολή όλων των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων (ΦΕΦΠ) μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 30ης Αυγούστου, ανεξαρτήτως του ψηφίου λήξης του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογουμένου, προτίθεται να επιτρέψει, με νομοθετική ρύθμιση που πρόκειται να κατατεθεί, ως προαιρετικό και μοναδικό μέτρο, το υπουργείο Οικονομικών.

    Σε σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται ότι η δυνατότητα αυτή δίνεται λαμβάνοντας υπόψη τον αυξημένο φόρτο που δημιούργησε η υποχρεωτική για όλους - για πρώτη χρονιά φέτος - ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων, αλλά και τα περισσότερα στοιχεία που ζητήθηκαν (όπως ο ΑΜΚΑ για τα προστατευόμενα μέλη και το ρολόι της ΔΕΗ για τα οικήματα).

    Για την απόφαση αυτή συνυπολογίστηκαν η συμπιεσμένη, σε σχέση με τη νομοθετημένη, διάρκεια υποβολής, τα τεχνικά ζητήματα των εφαρμογών στις αρχές Ιουνίου, πως παρατηρήθηκαν αυξημένες, παράλληλες, υποχρεώσεις κατά την υποβολή, ιδιαίτερα το μήνα Ιούλιο, αλλά και οι καθυστερήσεις που έλαβαν χώρα στη συλλογή των απαραίτητων για την υποβολή βεβαιώσεων από επιχειρήσεις, ταμεία και τράπεζες. Οι τεχνικοί αυτοί λόγοι δυσχέραναν την υποβολή από μεριάς μεγάλου αριθμού φορολογουμένων και το υπουργείο ανταποκρίνεται με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Τονίζεται ακόμα πως η καταληκτική ημερομηνία της 30ης Αυγούστου δεν πρόκειται να παραταθεί, καθώς δεν υπάρχουν τεχνικοί ή άλλοι λόγοι. Η υποβολή συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και ο υπολειπόμενος χρόνος κρίνεται αρκετός για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Συνεπώς, κάθε υποβολή μετά την 30η Αυγούστου θα εκκαθαριστεί ως εκπρόθεσμη με τα προβλεπόμενα πρόστιμα και προσαυξήσεις.

    [02] Τερματίστηκε η ομηρεία στο Ίνγκολστατ της Γερμανίας

    Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση ομηρείας στο δημαρχείο της γερμανικής πόλης Ίνγκολστατ στη Βαυαρία. Δύο όμηροι απελευθερώθηκαν το απόγευμα, ενώ ο τρίτος όμηρος, ο αντιδήμαρχος Ζεπ Μίσλμπεκ, είχε αφεθεί ελεύθερος νωρίτερα.

    [03] Τουλάχιστον 26 Αιγύπτιοι αστυνομικοί νεκροί στο Σινά

    Τουλάχιστον 26 Αιγύπτιοι αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους σε ενέδρα στη χερσόνησο του Σινά, στην πιο αιματηρή επίθεση κατά των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας τα τελευταία χρόνια.

    Τουλάχιστον 25 αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι, οι οποίοι πιστεύεται πως ανήκουν σε ένα ριζοσπαστικό ισλαμιστικό κίνημα, εκτόξευσαν μια ρουκέτα κι άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα εναντίον δύο μικρών λεωφορείων της αστυνομίας που κατευθύνονταν στην πόλη Ράφα, όπου βρίσκεται η μεθοριακή διέλευση προς τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

    Το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου κατηγόρησε για την επίθεση «τρομοκράτες». Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας διευκρίνισαν ότι τρεις από τους φερόμενους ως δράστες έχουν συλληφθεί.

    Λίγη ώρα αργότερα η μεταβατική κυβέρνηση της Αιγύπτου έκλεισε επ' αόριστον την συνοριακή διάβαση στη Ράφα, τη μόνη είσοδο στη Λωρίδα της Γάζας που δεν ελέγχει το Ισραήλ. Η διάβαση αυτή είχε ήδη κλείσει την περασμένη εβδομάδα αλλά άνοιξε ξανά εν μέρει το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε η Χαμάς, η ισλαμιστική οργάνωση η οποία ελέγχει αυτόν τον παλαιστινιακό θύλακα.

    Η επίθεση σημειώθηκε εν μέσω της νέας σοβαρής πολιτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει στην Αίγυπτο, και παραπέμπει στην εκστρατεία βίας των ισλαμιστικών οργανώσεων αλ Τζιχάντ και αλ Γκαμάα αλ Ισλαμίγια, η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.300 ανθρώπους την δεκαετία του 1990.

    Εξάλλου το μεσημέρι τουλάχιστον ένας αστυνομικός σκοτώθηκε σε μια επίθεση στην αλ Αρίς, την πρωτεύουσα της επαρχίας του Βορείου Σινά, σύμφωνα με μία πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας. Εξάλλου, δύο άνδρες σκοτώθηκαν και ένας τρίτος συνελήφθη όταν εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον αστυνομικών και στρατιωτικών στην Φαγιούμ, μια όαση στα νότια του Καΐρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 August 2013 - 18:30:21 UTC