Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη 21χρονος για εμπλοκή στην υπόθεση του σκάφους με το οπλοστάσιο
  • [02] «Όχι στις απολύσεις» λένε οι εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟΑ
  • [03] Περιοδεία του Αλ. Τσίπρα στην Κέρκυρα, την Πέμπτη και την Παρασκευή
  • [04] ΔΗΜΑΡ: Άμεση διαλεύκανση των επιθέσεων εναντίον ελληνορθόδοξων και προξενικής Αρχής στην Αλβανία
  • [05] Π. Καμμένος: «Ήρθε η ώρα να μάθει ο λαός την αλήθεια»
  • [06] Ιω. Βρούτσης: "Θα πιάσει τόπο" το μέτρο για την αδήλωτη εργασία
  • [07] Φωτιά στον Όλυμπο
  • [08] Κ. Μίχαλος: Εξατομίκευση της κάθε περίπτωσης μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων

  • [01] Συνελήφθη 21χρονος για εμπλοκή στην υπόθεση του σκάφους με το οπλοστάσιο

    Συνελήφθη στην Καρδίτσα, όπου υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία, ένας 21χρονος για την υπόθεση του σκάφους με τον βαρύ οπλισμό, το οποίο είχε εντοπιστεί στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, του αποδίδεται βοηθητικός ρόλος στην υπόθεση.

    Ο 21χρονος συνελήφθη από στελέχη της Ασφάλειας Αττικής, σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης του ανακριτή Χίου και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου.

    [02] «Όχι στις απολύσεις» λένε οι εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟΑ

    Ενημερωτικά φυλλάδια στους επισκέπτες αρχαιολογικών χώρων, μουσείων και μνημείων θα διανείμουν αύριο βράδυ, Τετάρτη 21 Αυγούστου, εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με αφορμή τον εορτασμό της αυγουστιάτικης πανσελήνου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του υπουργείου (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ), τα φυλλάδια θα ενημερώνουν τον κόσμο «για τις επιπτώσεις στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό από τις εκατοντάδες απολύσεις που επιβάλλονται από την τρόικα και που υλοποιεί η κυβέρνηση».

    Οι εργαζόμενοι ζητούν, επίσης, από το κοινό να εκφράσει τη συμπαράστασή του στον «αγώνα ενάντια στις απολύσεις», υπογράφοντας στην ιστοσελίδα http://www.poeyppo.gr/.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι, στο πλαίσιο του θεσμού της αυγουστιάτικης πανσελήνου, στον οποίο φέτος συμμετέχουν περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ανοιχτές στο κοινό, για τις οποίες κάθε χρόνο φροντίζουν πρωτίστως οι αρχαιοφύλακες, αλλά και όλοι όσοι προετοιμάζουν τους χώρους αυτούς.

    [03] Περιοδεία του Αλ. Τσίπρα στην Κέρκυρα, την Πέμπτη και την Παρασκευή

    Περιοδεία στην Κέρκυρα, την Πέμπτη 22/8 και την Παρασκευή 23/8, θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και σωματεία εργαζομένων, ενώ το βράδυ της Πέμπτης (20:00) θα μιλήσει στην Πλατεία Σπιανάδα (Πεντοφάναρο).

    [04] ΔΗΜΑΡ: Άμεση διαλεύκανση των επιθέσεων εναντίον ελληνορθόδοξων και προξενικής Αρχής στην Αλβανία

    «Η αλβανική κυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει ότι η ανοχή και η καλλιέργεια του εθνικιστικού φανατισμού και η παραβίαση των ανθρωπίνων και θρησκευτικών δικαιωμάτων δεν ωφελεί ούτε την ίδια ως χώρα για την ευρωπαϊκή της προοπτική ούτε και τις ελληνοαλβανικές σχέσεις».

    Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του Τομέα Εξωτερικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ, στην οποία σημειώνεται ότι «η άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης για την επίθεση εναντίον ελληνορθόδοξων και του Έλληνα προξένου στην Πρεμετή, η απόδοση ευθυνών και η τιμωρία των πρωταγωνιστών των επεισοδίων, είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει (σσ: η αλβανική κυβέρνηση) για την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου και την αποκλιμάκωση της έντασης».

    [05] Π. Καμμένος: «Ήρθε η ώρα να μάθει ο λαός την αλήθεια»

    Την ικανοποίησή του για την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου «για την υπόθεση των πλαστών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ και για την προσπάθεια κουκουλώματος των ποινικών ευθυνών εκείνων που μας έσπρωξαν στα νύχια της τρόικας και οδήγησαν σε εξαθλίωση τον ελληνικό λαό» εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

    Ο κ. Καμμένος με δήλωσή του αναφέρθηκε στις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ υποστήριξε ότι «ήρθε η ώρα ο ελληνικός λαός να μάθει όλη την αλήθεια» και ανέφερε ότι τις σχετικές καταγγελίες της κ. Γεωργαντά δεν τις πρόβαλαν ποτέ τα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

    Είπε επίσης ότι το κόμμα του από την πρώτη στιγμή ανέδειξε μέσα στη Βουλή «το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ» και αποκάλυψε «τη συγκάλυψη που παρέχουν η συγκυβέρνηση και ο διορισμένος υπουργός Οικονομικών σε εκείνους που φέρουν βαρύτατες ευθύνες σε βαθμό κακουργήματος».

    Παράλληλα ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι από τις 13 Αυγούστου ζήτησε την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου όταν η κ. Ζωή Γεωργαντά «προέβη σε πρωτοφανείς καταγγελίες για τη στάση της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση και για τις προσπάθειες απόκρυψης της αλήθειας, ώστε να μη λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι».

    [06] Ιω. Βρούτσης: "Θα πιάσει τόπο" το μέτρο για την αδήλωτη εργασία

    Την πεποίθησή του ότι πρόκειται για ένα μέτρο «που θα πιάσει τόπο» εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννης Βρούτσης σε ερώτηση δημοσιογράφου για την απόφαση του υπουργείου, σχετικά με την αδήλωτη εργασία.

    Λίγο πριν συμμετάσχει στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για τα προαπαιτούμενα ενόψει του ελέγχου της τρόικας τον Σεπτέμβριο, ο κ. Βρούτσης δήλωσε: «Στείλαμε ένα πολύ ηχηρό μήνυμα. Ένα μήνυμα σε όλη την Κοινωνία, κυρίως σε εκείνους τους επιχειρηματίες, οι οποίοι για πολλά πολλά χρόνια κινούνται σε ένα περιβάλλον ασυνέπειας απέναντι στο Κράτος.

    Το πρόστιμο, πραγματικά, φτάνει στα όρια του εξοντωτικού. Πιστεύω, όμως, ότι θα είναι ένα αποτελεσματικό μέτρο, γιατί από εδώ και πέρα όποιος σκεφτεί να παρανομήσει στην αγορά εργασίας χρησιμοποιώντας αδήλωτους εργαζόμενους, θα πρέπει να το σκεφτεί δύο φορές.

    Το πρόστιμο, πραγματικά, είναι πολύ μεγάλο και θα πρέπει να τους βάλει όλους, αυτούς που μέχρι τώρα ήταν ασυνεπείς, σε σκέψεις εάν το επιχειρήσουν ξανά.Πιστεύω ότι είναι ένα μέτρο που θα πιάσει τόπο».

    [07] Φωτιά στον Όλυμπο

    Φωτιά ξέσπασε, νωρίτερα σήμερα, στη βόρεια πλαγιά της χαράδρας του Ενιπέα, στον Όλυμπο, αλλά χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των αρχών και τις ρίψεις από ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η πυρκαγιά έχει περιοριστεί πάρα πολύ, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Διευθυντής Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) Αλέξης Λιάμος.

    Ωστόσο, όπως εξήγησε, είναι αδύνατη η προσέγγιση στο σημείο από πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής και της ΕΟΔ.

    [08] Κ. Μίχαλος: Εξατομίκευση της κάθε περίπτωσης μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων

    Κατά της οριζόντιας ρύθμισης για την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών τάσσεται ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Κ. Μίχαλος, ο οποίος εκτιμά ότι «θα μπορούσε να υπάρξει εξατομίκευση της κάθε περίπτωσης μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων».

    Ερωτηθείς από δημοσιογράφους ο κ. Μίχαλος για το ενδεχόμενο άρσης της απαγόρευσης πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, δήλωσε: «Τη δεδομένη περίοδο μια τέτοια απόφαση θα ήταν καταστροφική, τόσο για τους δανειολήπτες όσο και για την κτηματαγορά γενικότερα. Το πρόβλημα είναι εξαιρετικά περίπλοκο και απαιτούνται προσεκτικοί χειρισμοί, προκειμένου να υπάρξει μια ρύθμιση η οποία θα προστατεύει τους δανειολήπτες που πραγματικά αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, αλλά ταυτόχρονα θα προστατεύει και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από κάποιους κατ' επάγγελμα μπαταχτσήδες που εκμεταλλεύονται τη συγκυρία για να αποφύγουν τις υποχρεώσεις τους».

    Εξάλλου, ο κ. Μίχαλος δήλωσε ότι «θα μπορούσε να υπάρξει εξατομίκευση της κάθε περίπτωσης μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων, χωρίς όμως να νομοθετηθεί η άρση της προστασίας από πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας. Θα πρέπει, δηλαδή, να προβλεφθεί μια διαδικασία ελέγχου της κάθε περίπτωσης ξεχωριστά και αν διαπιστώνεται πραγματική αδυναμία αποπληρωμής των δανείων, ο δανειολήπτης να μην χάνει το ακίνητο του, ενώ στην αντίθετη περίπτωση τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να μπορούν να κινούν διαδικασίες για την αποπληρωμή των μη εξυπηρετούμενων δανείων, πάντα κάτω από αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν πρέπει να υπάρξει μια οριζόντια ρύθμιση που να απελευθερώνει τους πλειστηριασμούς, γιατί επιπροσθέτως σ' αυτή την περίπτωση θα υπάρξει και πλήρης απαξίωση των τιμών των ακινήτων, λόγω της υπερπροσφοράς, που θα οδηγήσει σε αφανισμό και την κτηματαγορά».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 August 2013 - 12:30:25 UTC