Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκίνησε η μεταφορά ασθενών από νοσοκομεία που αλλάζουν χρήση
  • [02] Στις 29 Νοεμβρίου έρχεται στην Ευρώπη το PlayStation 4
  • [03] Για "κλιμάκωση των αντιλαϊκών μέτρων" κάνει λόγο το ΚΚΕ
  • [04] Αγιασμός σε απεργιακό κλίμα
  • [05] ΕΕ: «Το επόμενο σημαντικό βήμα για την Ελλάδα είναι η αξιολόγηση της τρόικας»
  • [06] Sueddeutsche Zeitung: Με πόρους από διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ το τρίτο πακέτο βοήθειας
  • [07] Στα μέσα του 2014 θα πρέπει να εξεταστεί εκ νέου η κατάσταση στην Ελλάδα, λέει το Βερολίνο
  • [08] Την έκδοση του Ντ. Μιχαηλίδη στην Ελλάδα, αποφάσισε το δικαστήριο Λεμεσού

  • [01] Ξεκίνησε η μεταφορά ασθενών από νοσοκομεία που αλλάζουν χρήση

    Έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της κινητικότητας των υπαλλήλων στα νοσοκομεία της Αθήνας, Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμινγκ, Πατησίων, Αγία Βαρβάρα, Σπηλιοπούλειο και Ειδικών Παθήσεων, Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων και «Παναγιά» στη Θεσσαλονίκη και η αλλαγή χρήσης τους, καθώς και η μεταφορά των ασθενών σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

    Από σήμερα το πρωί, οκτώ συντονιστές του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) βρίσκονται στα παραπάνω νοσοκομεία, προκειμένου να καταγράψουν τους νοσηλευόμενους ασθενείς και να δρομολογήσουν τη μεταφορά τους σε άλλες κλινικές.

    Από αύριο, τα συγκεκριμένα νοσοκομεία δεν θα συμμετέχουν στις εφημερίες, ενώ αλλάζει και το σύστημα εφημεριών, καθώς έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα εφημερεύουν όλα τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου σε 24ωρη βάση κάθε τρεις εργάσιμες ημέρες, ενώ στις εφημερίες θα συμμετάσχουν και τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

    Γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στο μέτρο της κινητικότητας.

    [02] Στις 29 Νοεμβρίου έρχεται στην Ευρώπη το PlayStation 4

    Η ιαπωνική εταιρεία Sony ανακοίνωσε ότι η κυκλοφορία της νέας παιχνιδομηχανής Playstation 4 στην Ευρώπη θα ξεκινήσει στις 29 Νοεμβρίου.

    Η νέα κονσόλα θα πωλείται στις ΗΠΑ και τον Καναδά από τις 15 Νοεμβρίου. Ήδη, η Sony γνωστοποίησε ότι έχουν γίνει πάνω από ένα εκατομμύριο προπαραγγελίες για το Playstation 4 παγκοσμίως.

    Μέχρι την περίοδο των Χριστουγέννων, η Sony ανακοίνωσε ότι το Playstation 4 θα κυκλοφορεί σε 32 χώρες.Από την πλευρά της, η Microsoft έχει ανακοινώσει ότι η νέα παιχνιδομηχανή Xbox One θα κυκλοφορήσει επίσης μέσα στο Νοέμβριο.

    Επιμέλεια: Ιω. Ιωαννίδης

    [03] Για "κλιμάκωση των αντιλαϊκών μέτρων" κάνει λόγο το ΚΚΕ

    «Και οι δυο απαντήσεις στο δίλημμα νέο δάνειο για την Ελλάδα ή νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, οδηγούν σε κλιμάκωση των αντιλαϊκών μέτρων. Η αντιπαράθεση γύρω από αυτό το ζήτημα, που γίνεται μεταξύ τμημάτων του κεφαλαίου και ιμπεριαλιστικών κέντρων, αφορά τα δικά τους συμφέροντα για το ποιος θα βγει πιο κερδισμένος από την κρίση» υπογραμμίζει το ΚΚΕ με σχόλιό του «για τις συζητήσεις σχετικά με το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα».

    «Ο ελληνικός λαός έχει μία επιλογή: Να απορρίψει όλους αυτούς τους σχεδιασμούς και να γυρίσει την πλάτη στα πολιτικά κόμματα, που τον καλούν να στρατευθεί με τη μία ή την άλλη επιλογή του κεφαλαίου» αναφέρει το σχόλιο του κόμματος καλώντας τον λαό σε συμπόρευση με το ΚΚΕ και ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας «με στόχο τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με εργατική-λαϊκή εξουσία».

    [04] Αγιασμός σε απεργιακό κλίμα

    Με τους καθηγητές να απεργούν, είναι πιθανόν να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας στις 11 Σεπτεμβρίου, καθώς η ΟΛΜΕ προσανατολίζεται σε απεργία διαρκείας, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Κοτσιφάκης.

    Αύριο η ηγεσία της Ομοσπονδίας θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο για να του εκθέσει τις θέσεις της, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ. «Η πολιτική της κυβέρνησης κλείνει τα σχολεία καθώς η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με 16.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Οι ελλείψεις και τα κενά θα φανούν αμέσως» τόνισε ο Θ. Κοτσιφάκης και επισήμανε ότι «εμείς δεν κρατάμε όμηρους τα παιδιά, εμείς συνεργαζόμαστε μαζί τους και με τους γονείς τους».

    Οι καθηγητές αντιδρούν στο μέτρο της κινητικότητας και των υποχρεωτικών μετατάξεων στην εκπαίδευση, ενώ σήμερα έδωσαν μια πρόγευση των αγωνιστικών τους προθέσεων με παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Παιδείας.

    «Θα γίνουν συνελεύσεις με την έναρξη της νέας χρονιάς για να αποφασίσουμε ακριβώς πώς και με ποιον τρόπο θα κινητοποιηθούμε απέναντι σε αυτήν τη λαίλαπα που έχει έρθει στον χώρο της εκπαίδευσης» είχε δηλώσει νωρίτερα ο Θ. Κοτσιφάκης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

    [05] ΕΕ: «Το επόμενο σημαντικό βήμα για την Ελλάδα είναι η αξιολόγηση της τρόικας»

    «Καμία συζήτηση δεν πραγματοποιήθηκε στο Eurogroup του Ιουλίου για νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα», διαβεβαίωσε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σαντάλ Χιούγκ, κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις Β. Σόιμπλε περί νέας βοήθειας προς τη χώρα.

    Η Σ. Χιουγκ τόνισε ότι η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος προχωρά με συνεκτικότητα και αποτελεσματικότητα, σημειώνοντας ότι στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η αξιολόγηση της τρόικας πριν από μερικές εβδομάδες.

    «Οι ελληνικές αρχές καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για να εξυγιάνουν την οικονομία, για να βάλουν σε βιώσιμη τροχιά τα δημοσιονομικά στοιχεία της χώρας και για να υλοποιήσουν σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα τονώσουν την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της Επιτροπής, υπενθυμίζοντας ότι τον περασμένο Ιούλιο, το Eurogroup συνεχάρη τις ελληνικές αρχές για την υλοποίηση πολλών μεταρρυθμίσεων.

    Συνεχίζοντας, η Σ. Χιουγκ ανέφερε ότι στο Eurogorup του Iουλίου δεν έγινε καμία συζήτηση περί νέας βοήθειας προς την Ελλάδα και τόνισε ότι το επόμενο σημαντικό βήμα για τη χώρα είναι η αξιολόγηση της τρόικας το φθινόπωρο.

    Κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις του Β. Σόιμπλε για νέα βοήθεια, η εκπρόσωπος της Επιτροπής παρέπεμψε σε προηγούμενα ανακοινωθέντα του Eurogroup, και κυρίως σε αυτό του Νοεμβρίου του 2012, όπου αναφέρεται, όπως σημείωσε η κ. Χιούγκ, ξεκάθαρα υπό ποιές προϋποθέσεις μπορεί να υπάρξει νέα βοήθεια προς την Ελλάδα.

    Τέλος, όσον αφορά τις δηλώσεις του Όλι Ρεν, η ίδια εκπρόσωπος, εξήγησε ότι ο Επίτροπος Οικονομίας αναφέρθηκε στις διάφορες επιλογές που υπάρχουν, προκειμένου να ελαφρυνθεί το δημόσιο χρέος μίας χώρας. "Ο Επίτροπος Ρεν σημείωσε, ειδικότερα, τη δυνατότητα επιμήκυνσης της ωρίμανσης των δανείων, κάτι το οποίο έγινε στο παρελθόν στην περίπτωση της Ελλάδας" είπε.

    [06] Sueddeutsche Zeitung: Με πόρους από διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ το τρίτο πακέτο βοήθειας

    Ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, ένα ενδεχόμενο για το οποίο έκανε χθες λόγο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πρόκειται να χρηματοδοτηθεί, τουλάχιστον εν μέρει, από τον προϋπολογισμό της ΕΕ, αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, επικαλούμενη πληροφορίες της.

    Το δημοσίευμα σημειώνει ότι συζητείται να διατεθούν στην Ελλάδα πρόσθετοι πόροι από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ. Με τα χρήματα αυτά, θα μπορούσε η Ελλάδα να τονώσει την οικονομία της και ταυτόχρονα θα απελευθερώνονταν πόροι από τον προϋπολογισμό για την εξυπηρέτηση του χρέους της, αναφέρει η εφημερίδα.

    Πηγές που μετέχουν σε διαπραγματεύσεις, προσθέτει το δημοσίευμα, δήλωναν ότι στην περίπτωση ενός τρίτου πακέτου βοήθειας η μόνη εναλλακτική λύση που απομένει είναι «πραγματικές μεταβιβάσεις από τον προϋπολογισμό της ΕΕ ή τον προϋπολογισμό των εταίρων». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν τίθεται στην πραγματικότητα θέμα νέων δανείων προς την Ελλάδα, καθώς με αυτά θα αυξανόταν περαιτέρω το ήδη πολύ υψηλό επίπεδο του χρέους της.

    Κυβερνητικοί κύκλοι στο Βερολίνο αναφέρουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι το τρίτο πακέτο θα είναι από πλευράς μεγέθους πολύ χαμηλότερο σε σχέση τα δύο πρώτα. «Επίσης, οι όροι για τις μεταρρυθμίσεις θα είναι λιγότερο αυστηροί, επειδή η Ελλάδα έχει ήδη εισαγάγει ένα σημαντικό μέρος των αναγκαίων αλλαγών», αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι. Ο σκοπός είναι να διευκολυνθεί όσο είναι δυνατόν περισσότερο η επιστροφή της Ελλάδας στις κεφαλαιαγορές.

    Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που είχε γίνει, η Ελλάδα θα έπρεπε να επιστρέψει από το 2015 στις αγορές για τη χρηματοδότηση των δημοσιονομικών της αναγκών και την εξυπηρέτηση του χρέους της. Ωστόσο, προσθέτει η εφημερίδα, σχεδόν όλοι οι ειδικοί θεωρούν ότι αυτό δεν θα είναι δυνατό.

    [07] Στα μέσα του 2014 θα πρέπει να εξεταστεί εκ νέου η κατάσταση στην Ελλάδα, λέει το Βερολίνο

    Οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα εξετάσουν εκ νέου την κατάσταση του προγράμματος αρωγής της Ελλάδας στα μέσα του επόμενου χρόνου, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

    "Έχουμε φτάσει στη μέση του τρέχοντος προγράμματος. Είναι Αύγουστος του 2013, σίγουρα θα πρέπει να δούμε στα μέσα του 2014 πού βρισκόμαστε, ποιες είναι οι συνθήκες και αν το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί", δήλωσε ο εκπρόσωπος Μάρτιν Κοτχάους.

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε χθες για πρώτη φορά ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί άλλο ένα πρόγραμμα αρωγής. Ο Κοτχάους απέρριψε εκτιμήσεις ότι τα σχόλια του Σόιμπλε αντιπροσωπεύουν μια αλλαγή στη θέση της κυβέρνησης.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [08] Την έκδοση του Ντ. Μιχαηλίδη στην Ελλάδα, αποφάσισε το δικαστήριο Λεμεσού

    Εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης κατά του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Ντίνου Μιχαηλίδη, για έκδοσή του στην Ελλάδα σε σχέση με την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου αποφάσισε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού. Ο πρώην υπουργός και ο γιος του Μιχάλης καταζητούνται από την Ελληνική Δικαιοσύνη, ως ύποπτοι σε υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες και εγκληματικές ενέργειες.

    Μέχρι την έκδοσή του στην Ελλάδα, ο κ. Μιχαηλίδης θα τελεί υπό κράτηση. Η υπεράσπιση, επικαλούμενη λόγους υγείας του Ντίνου Μιχαηλίδη, ζήτησε αναβολή της εκτέλεσης του εντάλματος έως τις 26 Αυγούστου, οπότε και θα υποβάλει, όπως δήλωσε ο δικηγόρος Ευστάθιος Ευσταθίου, έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο. Το αίτημα απερρίφθη από το δικαστήριο.

    Μετά την απόρριψη του αιτήματος ο κ. Μιχαηλίδης ένοιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε ιδιωτική κλινική.

    Η απόφαση του δικαστηρίου για τον γιο του κ. Μιχαηλίδη έχει οριστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 August 2013 - 12:30:21 UTC