Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Ισχυρή δημόσια τηλεόραση
  • [02] ΟΗΕ: Έρευνα για τα χημικά όπλα στη Συρία
  • [03] Δεν τα κατάφερε ο Ατρόμητος
  • [04] Σ. Κεδίκογλου: Η καταστροφολογία δεν βγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ
  • [05] 5χρονο κοριτσάκι πνίγηκε στη Ζάκυνθο

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Ισχυρή δημόσια τηλεόραση

    Τη δέσμευση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, θα προχωρήσει στην ανασυγκρότηση μιας ισχυρής δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κέρκυρα, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία ης ΕΡΑ, όπου είχε συνάντηση με τους απολυμένους εργαζόμενους, ενώ αποκάλεσε «μνημονιακό φερέφωνο τη Δημόσια Τηλεόραση».

    «Επαναλαμβάνω και αυτό που είχαμε δηλώσει και στη Βουλή. Με το που θα αποκατασταθεί η δημοκρατική λειτουργία και ο ελληνικός λαός θα δώσει την εντολή να σταματήσει η μνημονιακή λαίλαπα, θα επανέλθουμε στο θεσμικό πλαίσιο της ΕΡΤ. Στο θεσμικό πλαίσιο της ισχυρής ελληνικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, του ισχυρού brand name της ΕΡΤ, προκειμένου όχι να γυρίσουμε σε αυτό που είχαμε πριν τις 11 Ιούνη, αλλά να ανασυγκροτήσουμε μια ισχυρή δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ.Τσίπρας ανέφερε ότι η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση θα είναι «πραγματικά δημόσια, έγκυρη, πλουραλιστική, αντικειμενική και όχι μνημονιακό φερέφωνο, όπως αυτό το οποίο ξεκίνησε να εκπέμπει μόλις προχθές και πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια θλιβερή εξέλιξη που δεν τιμά τη δημοκρατία στη χώρα μας».

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε από την Κέρκυρα, δήλωσε:

    «Ό,τι δεν αρέσει στο ΣΥΡΙΖΑ το βγάζουν παράνομο και αντισυνταγματικό. Τα δικαστήρια βέβαια έχουν άλλη γνώμη, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ υποκαθιστά και τα δικαστήρια...»

    [02] ΟΗΕ: Έρευνα για τα χημικά όπλα στη Συρία

    Ο ΟΗΕ ζήτησε σήμερα επισήμως από τη συριακή κυβέρνηση να επιτρέψει στους ειδικούς του Οργανισμού να ερευνήσουν τις καταγγελίες περί "σφαγής" με χημικά όπλα στα προάστια της Δαμασκού και "ελπίζει ότι πολύ σύντομα θα λάβει θετική απάντηση".

    Ο γενικός γραμματέας Μπαν Γκι-Μουν αποφάσισε επίσης να στείλει στη Δαμασκό την Ύπατη Εκπρόσωπο για τον Αφοπλισμό Άγγελα Κάνε, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Εντουάρντο ντελ Μπουέι.

    Στο επίσημο αίτημά του προς τη συριακή κυβέρνηση ο Μπαν ζητά από τη Δαμασκό να δώσει την έγκρισή της στους επιθεωρητές ώστε "να ερευνήσουν γρήγορα το επεισόδιο που σημειώθηκε το πρωί της 21ης Αυγούστου" καθώς θεωρεί ότι οι καταγγελίες που έγιναν θα πρέπει "να αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας χωρίς καθυστέρηση", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

    [03] Δεν τα κατάφερε ο Ατρόμητος

    Ο Ατρόμητος ηττήθηκε 3-1 από την Άλκμααρ στο Περιστέρι, στο πρώτο ματς για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Γκούντμουντσον (51΄, +90΄), Αρον Γιόχανσον (74΄) πέτυχαν τα γκολ των φιλοξενούμενων, ενώ μείωσε με πέναλτι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στο 76΄.

    Η ρεβάνς θα γίνει την επόμενη Πέμπτη στην Ολλανδία.

    [04] Σ. Κεδίκογλου: Η καταστροφολογία δεν βγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ

    Για καταστροφολογία που δεν του βγαίνει κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το θέμα των πλειστηριασμών.

    Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει και πάλι τη δυνατότητα να λαϊκίσει, υπογραμμίζοντας: «Θα έπρεπε να 'χει πια συνηθίσει: η καταστροφολογία, όπως αυτή με τους πλειστηριασμούς, δεν του βγαίνει».

    [05] 5χρονο κοριτσάκι πνίγηκε στη Ζάκυνθο

    Σε τραγωδία μετατράπηκε το παιχνίδι για ένα 5χρονο κοριτσάκι που πνίγηκε το μεσημέρι στο Αμμούδι Ζακύνθου. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 2.30 στη θάλασσα κοντά στο σπίτι που φιλοξενούνταν η οικογένεια στο Αμμούδι, ενώ το Λιμεναρχείο ειδοποιήθηκε λίγο πριν από τις 3, όποτε κατέφθασε και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

    Σύμφωνα με μαρτυρίες, το κοριτσάκι έπαιζε με άλλα παιδιά στη θάλασσα και όταν έγινε αντιληπτό τι είχε συμβεί, λουόμενοι μαζί με μία νοσοκόμα που γνώριζε από πρώτες βοήθειες προσέτρεξαν σε βοήθεια. Όμως ήταν πλέον αργά γιατί το παιδί είχε χάσει τις αισθήσεις του. Όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του νησιού απλώς επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 August 2013 - 18:30:21 UTC