Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταργείται η δυνατότητα διπλής σύνταξης σε υπουργούς, βουλευτές και δημάρχους
  • [02] Άδ. Γεωργιάδης: «Κομματικά κίνητρα» πίσω από τις διαμαρτυρίες
  • [03] Με εντατικούς ρυθμούς θα συνεχιστούν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ
  • [04] Διασχίζοντας τον Δούναβη πάνω σε ... πλαστικές φιάλες
  • [05] Ομογενής στην "κεφαλή" των Αυστραλών φαρμακοποιών
  • [06] Για «υποταγή και αφωνία» κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [07] «Μέγιστη απόδειξη αποτυχίας του Μνημονίου» θεωρούν οι ΑΝ.ΕΛ. το «επαπειλούμενο τρίτο δανειοδοτικό πακέτο»
  • [08] ΔΗΜΑΡ: Το χρέος να αναδιαρθρωθεί και να μειωθεί
  • [09] Tην παραίτηση των μελών του ΔΣ της ΕΑΒ ζήτησε ο Χρήστος Σταϊκούρας
  • [10] Έρευνα ΓΣΕΒΕΕ: Κρίση εμπιστοσύνης του επιχειρηματικού κόσμου προς τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις
  • [11] Τουλάχιστον επτά νεκροί στη μία από τις δύο εκρήξεις στην Τρίπολη

  • [01] Καταργείται η δυνατότητα διπλής σύνταξης σε υπουργούς, βουλευτές και δημάρχους

    Καταργείται με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, η δυνατότητα που δινόταν σε υπουργούς, υφυπουργούς, βουλευτές και σε αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να μετράει ο χρόνος της θητείας τους τόσο για τη βουλευτική σύνταξη ή χορηγία όσο και για τη σύνταξη από τον ασφαλιστικό φορέα που ασφαλίζονταν με την επαγγελματική τους ιδιότητα.

    Συγκεκριμένα, καταργείται η σχετική διάταξη του νόμου 3863/2010 που παρείχε τη δυνατότητα σε όσους κατέχουν τη βουλευτική ιδιότητα, θέση υπουργού ή υφυπουργού, καθώς και των αιρετών προέδρων κοινοτήτων, δημάρχων και νομαρχών του προϊσχύοντος καθεστώτος, είτε να συνεχίσουν την ασφάλισή τους στους κλάδους κύριας και επικουρικής σύνταξης και πρόνοιας, στους οποίους ήταν ασφαλισμένοι πριν την εκλογή τους ή να αναγνωρίσουν το χρόνο της θητείας τους στους συγκριμένους κλάδους οποτεδήποτε (δηλαδή να μετράει ο χρόνος της θητείας τους τόσο για τη βουλευτική σύνταξη ή χορηγία όσο και για τη σύνταξη από τον ασφαλιστικό φορέα που ασφαλίζονταν με την επαγγελματική τους ιδιότητα).

    Όπως αναφέρεται, δε, στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους «η ανωτέρω διάταξη δεν έχει νόημα για όσους απέκτησαν ή αποκτήσουν τις εν λόγω ιδιότητες μετά την έναρξη ισχύος του νόμου 4093/2012, δεδομένου ότι έπαυσαν να ισχύουν για τα πρόσωπα αυτά οι διατάξεις για τη βουλευτική σύνταξη και τη χορηγία δημάρχων και πλέον συνεχίζουν υποχρεωτικά την ασφάλισή τους στους φορείς που ασφαλίζονταν πριν την εκλογή τους».

    Με την ίδια τροπολογία, υπάγονται στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όσοι απασχολούνται ή παρέχουν υπηρεσίες έναντι αμοιβής στις ανεξάρτητες αρχές (εφόσον δεν υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση άλλου ταμείου), καθώς και οι συνταξιούχοι ελληνικού ή αλλοδαπού ασφαλιστικού φορέα που παρέχουν και πάλι εργασία ή υπηρεσία με αμοιβή, αλλά δεν ασφαλίζονται υποχρεωτικά σε άλλο φορέα.

    Η τροπολογία κατατίθεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, για τις σχολάζουσες κληρονομιές και τις κοινωφελείς περιουσίες.

    [02] Άδ. Γεωργιάδης: «Κομματικά κίνητρα» πίσω από τις διαμαρτυρίες

    Για κομματικά και προσωπικά κίνητρα κατηγόρησε τους συγκεντρωμένους έξω από το υπουργείο Υγείας ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν «όρεξη» για διάλογο και «σε καμιά περίπτωση, δεν εκπροσωπούν τον λαό».

    Νωρίτερα, εργαζόμενοι στα δημόσια Νοσοκομεία είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο στην οδό Αριστοτέλους, στο πλαίσιο παναττικής τετράωρης στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 15:00, που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

    Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο μέτρο της κινητικότητας, το οποίο -όπως υποστηρίζουν- θα οδηγήσει σε απολύσεις και κλείσιμο νοσοκομείων και οι εκπρόσωποί τους αρνήθηκαν να συναντηθούν με τον υπουργό, κάνοντας λόγο για τελεσίδικες αποφάσεις. Μια μικρή ομάδα είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον κ. Γεωργιάδη, προκειμένου -όπως είπαν- να του εκφράσουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στα μέτρα που προωθούνται.

    Ο υπουργός Υγείας, σε μια ιδιαίτερα σκληρή δήλωση, ανέφερε ότι οι συγκεντρωμένοι «εξυπηρετούν κομματικούς σκοπούς», προσθέτοντας ότι «ο πολύς κόσμος, ο πραγματικός ελληνικός λαός, δεν τους ακολουθεί, γιατί ξέρει ότι αυτό που κάνουμε, πρώτον, ήταν αναγκαίο και θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και ότι, δεύτερον, στο τέλος της μεταρρύθμισης στην υγεία, θα έχουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες, δαπανώντας πολύ λιγότερα χρήματα».

    Σημείωσε ότι αυτό μπορεί να ενοχλεί πολλούς, οι οποίοι εξεγείρουν ενδεχομένως εργαζομένους, γιατί θα χάσουν τα λεφτά που παίρνουν από τον ελληνικό λαό, αλλά -όπως είπε- «τη μεταρρύθμιση θα την προχωρήσουμε, γιατί είναι προς όφελος του Έλληνα πολίτη».

    Απαντώντας σε ερώτηση ότι με την αλλαγή χρήσης των μικρών νοσοκομείων θα επιβαρυνθούν τα μεγάλα και θα έχουμε περισσότερα ράντζα, ο υπουργός είπε ότι, όταν θα ολοκληρωθεί μετά την κινητικότητα η μεταφορά των κλινικών και του προσωπικού, όπως την έχουμε σχεδιάσει, «όχι μόνο δεν θα έχουμε περισσότερα ράντζα, γιατί σήμερα έχουμε, αλλά θα έχουμε λιγότερα έως και καθόλου. Μάλιστα, στην εφημερία θα έχουμε περισσότερα κρεβάτια».

    Η συγκέντρωση των εργαζομένων ολοκληρώθηκε με πορεία προς τη Βουλή. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Σταύρος Κουτσιουμπέλης, την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσουν τα όργανα της Ομοσπονδίας προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων και κοινού μετώπου με γιατρούς και εκπαιδευτικούς.

    Στο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρη Βαρνάβα, ο οποίος είπε ότι «οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν πρόκειται να μείνουν θεατές του καταστροφικού έργου της κυβέρνησης».

    [03] Με εντατικούς ρυθμούς θα συνεχιστούν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ

    Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς και στις επόμενες εβδομάδες, επισήμανε το διευθυντικό στέλεχος του ΣΔΟΕ Θ.Φλωράτος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ελέγχων σύμφωνα με τα οποία η μια στις δύο επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν φοροδιαφεύγει.

    Σε καθημερινή βάση τα συνεργεία του ΣΔΟΕ, θα βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές και θα πραγματοποιούν ελέγχους ενώ στις περιπτώσεις που προβλέπει ο νόμος θα σφραγίζονται τα κέντρα που διαπιστώθηκε ότι παραβαίνουν την σχετική νομοθεσία, είπε ο κ.Φλωράτος.

    Ερωτηθείς σχετικά, ο κ.Φλωράτος επισήμανε, ότι φέτος το Δημόσιο εισπράττει περισσότερα από τα πρόστιμα που επιβάλλει, διότι μεταξύ άλλων λαμβάνονται και προληπτικά μέτρα για την καταβολή των οφειλών προς το Δημόσιο.

    Η μέση παραβατικότητα, από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ για την πάταξη της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου ποτών και του παραεμπορίου που πραγματοποίησε, από 6 έως 18 Αυγούστου διαμορφώθηκε στο 46,65%.

    Πραγματοποιήθηκαν 1.256 ελέγχους σε ελληνικά νησιά και τουριστικούς προορισμούς της υπόλοιπης Ελλάδας. Στο 100% ανήλθε η παραβατικότητα σε Αμοργό, Παξούς και Σύμη ενώ ακολούθησε η Σαντορίνη με ποσοστό παραβατικότητας πάνω από 96% κλπ.

    Για την πραγματοποίηση των ελέγχων, ενεργοποιήθηκαν περισσότερα από 100 συνεργεία ελέγχου του ΣΔΟΕ. Διαπιστώθηκε ότι 586 επιχειρήσεις ήταν παραβάτες και καταλογίστηκαν 5.668 παραβάσεις, κυρίως για μη έκδοση αποδείξεων και λειτουργία παράνομων ταμειακών μηχανών.

    [04] Διασχίζοντας τον Δούναβη πάνω σε ... πλαστικές φιάλες

    Κρουαζιέρα στον ποταμό Δούναβη, για εννέα ημέρες, έκαναν επτά νέοι άνδρες, πάνω σε σχεδία φτιαγμένη από 1500 πλαστικές φιάλες PET. Οι νεαροί έφθασαν στο λιμάνι της Τουλτσέα (ανατολική Ρουμανία) και από εκεί συνέχισαν τη διαδρομή τους για το Γκούρα Πορτιρέι, όπου και θα επιστρέψουν για να ολοκληρώσουν την περιπετειώδη "εκστρατεία" τους στα νερά του ποταμού.

    Οι ίδιοι θέλουν να επισκεφθούν, τον επόμενο χρόνο, την Τουλτσέα, στο πλαίσιο του προγράμματος PET Rafting Project, με τουλάχιστον δύο σχεδίες, κατασκευασμένες εξ ολοκλήρου από πλαστικές φιάλες PET.

    [05] Ομογενής στην "κεφαλή" των Αυστραλών φαρμακοποιών

    Ένας ομογενής, ο Κώστας Σκλάβος, είναι επικεφαλής του πανίσχυρου λόμπι των φαρμακοποιών της Αυστραλίας, που έχει ξεκινήσει παναυστραλιανή εκστρατεία, με στόχο να ανατρέψει απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Πρόσφατα στην αναθεωρημένη οικονομική αναφορά της η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει το ποσό με το οποίο επιδοτεί τα φάρμακα τα οποία εκδίδονται με συνταγές.

    Με το μέτρο αυτό η κυβέρνηση εκτιμά ότι το δημόσιο θα κερδίσει 835 εκατομμύρια δολάρια σε τέσσερα χρόνια. Συναντά όμως τη δυναμική αντίδραση των φαρμακοποιών της χώρας που έχουν ξεκινήσει εθνική εκστρατεία-διαμαρτυρία κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

    [06] Για «υποταγή και αφωνία» κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

    Για «υποταγή» και «αφωνία» έναντι των ξένων αξιωματούχων, οι οποίο με καταιγισμό δηλώσεων προαναγγέλουν νέο δάνειο και νέο Μνημονιο για την Ελλάδα, κατηγορεί την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

    Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει ότι οι τελευταίες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών συνιστούν κατηγορηματική δήλωση εκ μέρους του πως δεν επίκειται κούρεμα του ελληνικού χρέους και πως ένα νέο μνημόνιο είναι στα σκαριά, συνοδευόμενο, όπως πάντα, με νέα μέτρα.

    Όλες οι προηγούμενες δηλώσεις του πρωθυπουργού πως πλησιάζουμε στην έξοδο από το βαθύ τούνελ της ύφεσης ηχούν ως ανέκδοτο, σημειώνει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι η στρατηγική των απανωτών πακέτων «βοήθειας» που ισοπεδώνουν την κοινωνία, διαλύουν την οικονομία και δεν επιτυγχάνουν ούτε τους διακηρυγμένους στόχους τους, παραμένει η σταθερή ταξική επιλογή των δανειστών και των εγχώριων εκπροσώπων τους.

    Αυτή η πολιτική, τονίζει ο κ. Σκουρλέτης, που σπρώχνει καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενους, νέους και νέες, μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους στην κοινωνική χωματερή, αποδίδει, όπως φαίνεται, δεκάδες δισεκατομμύρια για τις τράπεζες των δανειστών μας. Κορυφαίο παράδειγμα η αποπληρωμή του τελευταίου ομολόγου που κατείχε η ΕΚΤ στο ακέραιο αξίας 2 δισ. ευρώ, ενώ είχε αγοραστεί στη δευτερογενή αγορά μόνο 500 χιλιάδες ευρώ. Με δύο λόγια, κερδοσκοπία σε βάρος της χώρας μας σε όλο της το μεγαλείο, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει ότι την ίδια στιγμή, η τελευταία είδηση από τις Βρυξέλλες ότι θα μετατραπούν σε δάνεια οι κοινοτικοί πόροι των διαρθρωτικών ταμείων, ισοδυναμεί με την πλήρη αφαίμαξη της ελληνικής οικονομίας.

    Αναφερόμενος, εξ άλλου, στη στάση της κυβέρνησης σε όλα αυτά, ο κ. Σκουρλέτης υπογραμμίζει ότι «δεν ακούσαμε τίποτα από τον κρυπτόμενο πρωθυπουργό και τους υπουργούς του στις τελευταίες συναντήσεις που είχαν με τον κ. 'Ασμουσεν. Όπως, επίσης, δεν βρέθηκε ούτε μια λέξη από την ελληνική πλευρά για να σχολιαστεί η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ, όπου, για δεύτερη φορά, ομολογεί τις δικές του ευθύνες στην εκπόνηση ενός προγράμματος σκληρής λιτότητας,όπως αυτό της Ελλάδας».

    Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει, τέλος, ότι «η υποταγή, η αφωνία και οι άσφαιρες επικοινωνιακές επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ είναι ό,τι έχει απομείνει στην κυβέρνηση. Τα διλήμματα πλέον είναι σαφή: μνημόνιο ή δημοκρατία, μνημόνιο ή κοινωνική δικαιοσύνη, μνημόνιο ή μια νέα πορεία για την Ευρώπη και τους λαούς της».

    [07] «Μέγιστη απόδειξη αποτυχίας του Μνημονίου» θεωρούν οι ΑΝ.ΕΛ. το «επαπειλούμενο τρίτο δανειοδοτικό πακέτο»

    «Μέγιστη απόδειξη της αποτυχίας της συνταγής του μνημονίου» χαρακτηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «το επαπειλούμενο τρίτο δανειοδοτικό πακέτο, με σπόνσορα τον Σόιμπλε».

    Ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος Νότης Μαριάς, σε δήλωσή του, τόνισε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με την έκθεσή του «νίπτει τας χείρας του» παριστάνοντας τον Πόντιο Πιλάτο, ενώ έχουν ήδη αποδειχθεί και συνομολογηθεί, τόσο από το ίδιο το Ταμείο όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι τεράστιες ευθύνες τους για τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, τις στρατιές των ανέργων και τις νέες στρατιές αστέγων, που θα δημιουργηθούν, μετά το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας».

    Επίσης η αρμόδια τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με δήλωσή της αναφορικά με την κινητικότητα στο Δημόσιο και τις κινητοποιήσεις σε Παιδεία και Υγεία, έκανε λόγο για «τσουνάμι απολύσεων» υποστηρίζοντας ότι «οι συμπολίτες μας που εργάζονται στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης και υγείας έχουν μπει στο στόχαστρο των συγκυβερνώντων».

    Σύμφωνα με την κ.Χρυσοβελώνη «τα πλήγματα που θα δεχθεί η κοινωνία και η οικονομία από το τσουνάμι της κινητικότητας και των απολύσεων στον δημόσιο τομέα είναι ανυπολόγιστα. Είναι χρέος όλων μας η εναντίωση στις καταστρεπτικές επιταγές της Τρόικας και του μνημονίου».

    [08] ΔΗΜΑΡ: Το χρέος να αναδιαρθρωθεί και να μειωθεί

    Η συζήτηση ενόψει των Γερμανικών εκλογών, αλλά και η νέα έκθεση του ΔΝΤ αναδεικνύουν ότι το ελληνικό πρόγραμμα, αν δεν υποστεί ουσιαστικές αλλαγές, δεν θα οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

    Η Δημοκρατική Αριστερά επισημαίνει την ανάγκη "το χρέος να αναδιαρθρωθεί και να μειωθεί, η δημοσιονομική προσαρμογή να συνδεθεί με την ανάπτυξη, η αγορά να τροφοδοτηθεί με την απαιτούμενη ρευστότητα, η οικονομία να ενισχυθεί με ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα στοχευμένο σε κλάδους που η χώρα έχει ή μπορεί να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας".

    [09] Tην παραίτηση των μελών του ΔΣ της ΕΑΒ ζήτησε ο Χρήστος Σταϊκούρας

    Tην παραίτηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ ΑΕ), ζήτησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέχεια της άσκησης κακουργηματικής ποινικής δίωξης στα μέλη της διοίκησης της εταιρείας από τον Επίκουρο Οικονομικό Εισαγγελέα.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΒ ΑΕ υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, εκτός από το μέλος του ΔΣ και πρώην στέλεχος της εταιρείας, η περίπτωση του οποίου αποτέλεσε αντικείμενο της έκθεσης του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).

    Για το συγκεκριμένο μέλος κινήθηκε η διαδικασία παύσης του από μέλος του ΔΣ. Η αντικατάστασή του, όπως και των άλλων μελών του ΔΣ, ούτως ή άλλως, έχει δρομολογηθεί από τις 30/7/2013 και η συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής έχει ορισθεί για την 28/08/2013.

    [10] Έρευνα ΓΣΕΒΕΕ: Κρίση εμπιστοσύνης του επιχειρηματικού κόσμου προς τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις

    Απογοητευτικές εκτιμήσεις των επιχειρήσεων σε ότι αφορά την ανάκαμψη της οικονομίας και κρίση εμπιστοσύνης του επιχειρηματικού κόσμου προς τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις καταγράφει η πανελλαδική έρευνα, που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιαστούν την Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013.

    Η έρευνα που θα παρουσιαστεί είναι η δεύτερη για το 2013 που διεξάγει το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με την εταιρία MARC AE σε εξαμηνιαία βάση από τον Μάιο του 2009. Έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων (0-49 άτομα προσωπικό), τον Ιούλιο του 2013 με βασικό στόχο την αποτύπωση του οικονομικού κλίματος στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, στους κλάδους της μεταποίησης, του εμπορίου και των υπηρεσιών, που αποτελούν το 99,6% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

    Η έρευνα αποτελεί εργαλείο, σε πανελλαδικό επίπεδο, για την καταγραφή της κατάστασης και της πορείας του μεγαλύτερου τμήματος της πραγματικής οικονομίας στην Ελλάδα και από τα στοιχεία της, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ, προκύπτει ότι το τελευταίο εξάμηνο του 2013 οριοθετεί το τέλος της εποχής των ψευδαισθήσεων για τις επιχειρήσεις και για τις προοπτικές μείωσης της ανεργίας.

    [11] Τουλάχιστον επτά νεκροί στη μία από τις δύο εκρήξεις στην Τρίπολη

    Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν από την έκρηξη η οποία σημειώθηκε πριν από λίγο έξω από ένα τέμενος στην Τρίπολη του βορείου Λιβάνου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    «Βλέπω επτά πτώματα μέσα σε πολλά φλεγόμενα αυτοκίνητα», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας έξω από το τέμενος Τάκουα, όπου σημειώθηκε η πρώτη έκρηξη.

    Άλλη μία έκρηξη σημειώθηκε με διαφορά λίγων λεπτών στο κέντρο της ίδιας πόλης, κοντά σε ένα άλλο τέμενος καθώς και στο σπίτι του απερχόμενου πρωθυπουργού Νατζίμπ Μικάτι, ο οποίος δεν βρισκόταν στην πόλη, σύμφωνα με το γραφείο του.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 August 2013 - 12:30:24 UTC