Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Λουκέτο» του ΣΔΟΕ σε νυχτερινό κέντρο που δεν έκοβε αποδείξεις
  • [02] Υπ. Υγείας: Κανονικά από Δευτέρα ο μοριακός έλεγχος του αίματος
  • [03] «Διαλύονται και οι τελευταίες ελπίδες της κυβέρνησης, για ένα θαύμα μετά τις γερμανικές εκλογές»
  • [04] Για «νέα μέτρα που θα τα πληρώσει ο ελληνικό λαός» κάνει λόγο το ΚΚΕ
  • [05] Λ. Φαμπιούς: Ολα δείχνουν ότι το συριακό καθεστώς «διέπραξε σφαγή με χημικά όπλα»
  • [06] «Things can Only Get Feta»: Το βιβλίο μιας Αυστραλής δημοσιογράφου για την Ελλάδα
  • [07] Χωρίς Μέσι η Μπαρτσελόνα με Μάλαγα

  • [01] «Λουκέτο» του ΣΔΟΕ σε νυχτερινό κέντρο που δεν έκοβε αποδείξεις

    "Λουκέτο" για 48 ώρες έβαλε το ΣΔΟΕ σε νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του αεροδρομίου, επειδή δεν έκοβε αποδείξεις.

    Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ έγινε χθες το βράδυ και αφού διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις δόθηκε αμέσως η εντολή να σφραγιστεί το νυχτερινό κέντρο.

    [02] Υπ. Υγείας: Κανονικά από Δευτέρα ο μοριακός έλεγχος του αίματος

    Δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη διαδικασία προμήθειας αντιδραστηρίων για τον μοριακό έλεγχο του αίματος (για HBV, HCV, HIV) από Δευτέρα διαβεβαίωσε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, προσθέτοντας ότι η διαδικασία διαπραγμάτευσης για τη σύναψη τρίμηνων συμβάσεων με τις εταιρείες που προμηθεύουν τα εννιά Κέντρα Μοριακού Ελέγχου με αντιδραστήρια έχουν προχωρήσει και συνεπώς θα συνεχιστεί ομαλά ο μοριακό έλεγχος του αίματος.

    Ο προηγούμενος διαγωνισμός για την προμήθεια αντιδραστηρίων για τον μοριακό έλεγχο του αίματος λήγει αύριο και ο διεθνής διαγωνισμός που έχει προκηρυχθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία παρουσιάζει καθυστερήσεις και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί περίπου τον Νοέμβριο. Για το κενό που δημιουργείται, ήδη, από τα μέσα Αυγούστου, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης είχε δώσει εντολή προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων όπου ανήκουν τα εννέα Κέντρα Μοριακού Ελέγχου να προχωρήσουν στην υπογραφή τρίμηνων συμβάσεων, καθώς λόγοι προστασίας της δημόσιας Υγείας επιτρέπουν τις απευθείας διαπραγματεύσεις.

    Σύμφωνα με τον κ. Μπέζα, τη Δευτέρα θα υπάρξει και νέα εντολή προς τις διοικήσεις να προχωρήσουν στη σύναψη των μεταβατικών συμβάσεων, αν και όπως δήλωσε ο υφυπουργός σε αρκετά Κέντρα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και οι εταιρείες θα συνεχίσουν να προμηθεύουν με αντιδραστήρια τα Κέντρα.

    Τις ίδιες διαβεβαιώσεις από το υπουργείο έλαβε και η πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, Ιωάννα Μυρίλα, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στην πολιτεία «να μη δοθεί ούτε μια φιάλη αίματος χωρίς να ελεγχθεί με τη μοριακή τεχνική».

    [03] «Διαλύονται και οι τελευταίες ελπίδες της κυβέρνησης, για ένα θαύμα μετά τις γερμανικές εκλογές»

    "Η ψευδο -αυτοκριτική εκ μέρους του ΔΝΤ που δεν θίγει τον πυρήνα της μνημονιακής πολιτικής και οι δηλώσεις των γερμανών αξιωματούχων για την ανάγκη ενός νέου μνημονίου, έρχονται να διαλύσουν και τις τελευταίες ελπίδες της κυβέρνησης Σαμαρά για ένα θαύμα μετά τις γερμανικές εκλογές", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου.

    Κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι επιλέγει την "τακτική της στρουθοκαμήλου", "περιμένοντας τις εντολές των δανειστών", καθώς "τα τελευταία στοιχεία για το χρέος δείχνουν πως έφθασε στο δυσθεώρητο ύψος του 180% του ΑΕΠ".

    "Η πλήρης κοινωνική χρεοκοπία, η διάλυση της οικονομίας και η βαθιά ύφεση είναι τα συνώνυμα της πολιτικής Σαμαρά. Πρέπει να γνωρίζει, όμως, ο κ. Σαμαράς πως ο ελληνικός λαός δεν θα περιμένει με σταυρωμένα τα χέρια να του πάρουν το σπίτι, να βλέπει να κλείνουν τα νοσοκομεία και τα σχολεία και τα παιδιά του να μεταναστεύουν. Σύντομα, ο κ. Σαμαράς θα είναι παρελθόν και οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στον ευρωπαϊκό Νότο θα εκπλήξουν τους δανειστές μας", καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

    [04] Για «νέα μέτρα που θα τα πληρώσει ο ελληνικό λαός» κάνει λόγο το ΚΚΕ

    Ένα νέο δάνειο ή νέο κούρεμα, θα φέρει νέα μέτρα, που θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός, εκτιμά το ΚΚΕ σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου.

    "Παρά τον τσακωμό μεταξύ ΔΝΤ και χωρών της ΕΕ, τμημάτων του κεφαλαίου, γύρω από το μίγμα διαχείρισης της κρίσης και του χρέους, με βάση τα επιμέρους συμφέροντά τους, όλοι μαζί ζητάνε την επιτάχυνση της αντιλαϊκής πολιτικής και την αντιμετώπιση των λαϊκών αντιδράσεων", τονίζει το ΚΚΕ και προσθέτει ότι η "μόνη ρεαλιστική φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση, είναι η οργάνωση της Λαϊκής Συμμαχίας και συμπόρευση με το ΚΚΕ για μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με το λαό στην εξουσία".

    [05] Λ. Φαμπιούς: Ολα δείχνουν ότι το συριακό καθεστώς «διέπραξε σφαγή με χημικά όπλα»

    Όλα δείχνουν ότι το συριακό καθεστώς πραγματοποίησε "επίθεση με χημικά όπλα" αυτήν την εβδομάδα κοντά στη Δαμασκό, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος επισκέπτεται τη Ραμάλα.

    "Όλες οι πληροφορίες που διαθέτουμε συνηγορούν στο ότι διεπράχθη μια σφαγή με χημικά όπλα κοντά στη Δαμασκό για την οποία ευθύνεται το καθεστώς του Μπασάρ αλ-'Ασαντ", τόνισε ο Φαμπιούς μετά τις συνομιλίες του με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Ραμί Χαμντάλα.

    "Η επίθεση ήταν τέτοιας βαρύτητας που απαιτεί μια ισχυρή αντίδραση", υπογράμμισε ο Φαμπιούς. "Ζητούμε οι επιθεωρητές του ΟΗΕ που βρίσκονται στη Συρία να μπορέσουν να μεταβούν πολύ σύντομα στον τόπο της επίθεσης και να πραγματοποιήσουν τους απαραίτητους ελέγχους. Εάν το συριακό καθεστώς δεν έχει τίποτα να κρύψει, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνει αμέσως", τόνισε ο Γάλλος υπουργός.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [06] «Things can Only Get Feta»: Το βιβλίο μιας Αυστραλής δημοσιογράφου για την Ελλάδα

    «Όταν πάτησα για πρώτη φορά το πόδι μου στην Ελλάδα-και αυτό ήταν το πρώτο μου ταξίδι εκτός Αυστραλίας- την ερωτεύτηκα. Δεν ξέρω τι ακριβώς ήταν αλλά τη λάτρεψα αυτή την χώρα. Τότε ήμουν 20 ετών, τώρα πέρασα τα 50, αλλά ο προορισμός μου είναι πάντα η Ελλάδα».

    Με αυτά τα λόγια μια πρώην δημοσιογράφος της εφημερίδας του Σίδνεϊ Sun-Herald, η Μάρτζορι ΜακΓκιν περιγράφει την ερωτική της σχέση με την Ελλάδα.

    Η ίδια μαζί με τον σύντροφό της Τζιμ, επίσης δημοσιογράφο, και τον σκύλο τους Γουάλας αποφάσισαν πριν τρία χρόνια να ζήσουν στην Ελλάδα για λίγο και συγκεκριμένα σε ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό στο νότιο τμήμα της Πελοποννήσου. Πήγαν για ένα χρόνο και έμειναν τρία! Έζησαν εκεί κατά τη διάρκεια της κρίσης και των μνημονίων και πρόσφατα η Μάρτζορι ΜακΓκιν εξέδωσε ένα βιβλίο με τις εμπειρίες της.

    Τίτλος του βιβλίο της είναι Things can Only Get Feta και όπως εξηγεί η ίδια πρόκειται, φυσικά, για λογοπαίγνιο και το βιβλίο καταπιάνεται και με σοβαρά ζητήματα. Εκεί καταγράφει τις εμπειρίες της ζώντας στην επαρχία σαν Ελληνίδα, αλλά και το μήνυμά της πως «τα πράγματα θα φτιάξουν προς το καλύτερο».

    [07] Χωρίς Μέσι η Μπαρτσελόνα με Μάλαγα

    Χωρίς τον Λιονέλ Μέσι θα παραταχθεί η Μπαρτσελόνα στον αυριανό εκτός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με τη Μάλαγα, καθώς, όπως γνωστοποίησαν σήμερα οι πρωταθλητές Ισπανίας, ο Αργεντινός σούπερ σταρ έχει πρόβλημα στον μηρό.

    «Η εξέλιξη της αποθεραπείας είναι ικανοποιητική, αλλά θα προφυλαχθεί για προληπτικούς λόγους» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των «μπλαουγκράνα».

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, λόγω του τραυματισμού στο μηρό, ο Μέσι αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο του πρώτου τελικού με την Ατλέτικο Μαδρίτης (1-1) για το Σούπερ Καπ Ισπανίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 24 August 2013 - 12:30:21 UTC