Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Αν η χώρα χρειαστεί περαιτέρω στήριξη, αυτή θα είναι της τάξης των 10 δισ. ευρώ»
  • [02] Στρατιωτικές επιλογές στο θέμα της Συρίας εξέτασαν Ομπάμα και Κάμερον
  • [03] Τέταρτη σύλληψη για τον ομαδικό βιασμό νεαρής φωτορεπόρτερ στην Ινδία
  • [04] Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Αλεποχώρι
  • [05] Κροκόδειλος άρπαξε έναν 24χρονο μπροστά στα μάτια των φίλων του
  • [06] Υεμένη: Ένας νεκρός, 25 τραυματίες από τη βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο
  • [07] «Έφυγε» στα 87 της η θεατρική ηθοποιός Τζούλι Χάρις

  • [01] «Αν η χώρα χρειαστεί περαιτέρω στήριξη, αυτή θα είναι της τάξης των 10 δισ. ευρώ»

    «Αν χρειαστεί περαιτέρω στήριξη η Ελλάδα, αυτή θα είναι της τάξεως των 10 δισ. ευρώ, πολύ μικρό ποσό δηλαδή συγκριτικά με τα προηγούμενα μνημόνια. Και δε μιλάμε για νέο μνημόνιο, αλλά για ένα πακέτο οικονομικής στήριξης, χωρίς νέους όρους. Εξάλλου, μέχρι το 2016 έχουν τεθεί οι στόχοι -οι υποχρεώσεις μας- και δε μπορούν να απαιτηθούν άλλα μέτρα, ούτε να τεθούν άλλοι στόχοι», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Ιω. Στουρνάρας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

    Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο κουρέματος του χρέους ξεκαθαρίζει ότι «δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση» και τονίζει πως «υπάρχει νομική βάση από την απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 για επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του χρέους και για μείωση του επιτοκίου δανεισμού μας, κι αυτά θα γίνουν».

    Ερωτηθείς για τις δυνατότητες της Ελλάδες να δανειστεί από τις αγορές, ο κ. Κ. Στουρνάρας απαντά ότι «δεν έχουμε τις δύο απαραίτητες προϋποθέσεις για να βγούμε στις αγορές, που είναι, πρώτον, η ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος και, δεύτερον, η εμφάνιση θετικού ρυθμού ανάπτυξης στο ΑΕΠ για δύο συνεχόμενα τρίμηνα».

    «Στο τέλος του έτους θα κριθεί αν θα έχουμε τελικά πρωτογενές πλεόνασμα φέτος ή θα το πετύχουμε την επόμενη χρονιά», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών και συμπληρώνει: «Με βάση τα αποτελέσματα του 2013 θα ληφθούν και οι αποφάσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με το ποσό της νέας χρηματοδότησης, την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του χρέους μας και τη μειωση των επιτοκίων δανεισμού μας».

    Ο κ. Στουρνάρας εκτιμά ότι υπάρχει θετική τάση στα έσοδα τους τελευταίους μήνες. «Υπάρχει πολύ ψωμί για έσοδα από της offsore. Εχουν εντοπιστεί 10 χιλιάδες από τις οποίες έχει ελεγχεί μόνο 41 και έχουν αποδώσει έσοδα 13 εκατ. ευρώ. Αν οι 41 δίνουν 13 εκατ. φανταστείτε οι 10.000 offsore τι έσοδα μπορούν να φέρουν», διευκρινίζει ο κ. Στουρνάρας. Ομολογεί, όμως, ότι το υπουργείο κινείται αργά, δεν διαθέτει τεχνογνωσία για τέτοιου είδους ελέγχους και υπάρχει δισταγμός στον καταλογισμό φόρων.

    [02] Στρατιωτικές επιλογές στο θέμα της Συρίας εξέτασαν Ομπάμα και Κάμερον

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο Bρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον συμφώνησαν χθες Σάββατο ότι το καθεστώς στη Συρία είναι πιθανόν να πραγματοποίησε μια επίθεση με χημικά όπλα εναντίον του λαού του και εξέτασαν στρατιωτικές επιλογές εναντίον της Δαμασκού.

    Οι ηγέτες των δύο συμμαχικών χωρών συνομίλησαν τηλεφωνικά και εξέφρασαν "τη βαθιά ανησυχία τους (...) για τις ολοένα και πιο σημαντικές ενδείξεις ότι μια σημαντική επίθεση με χημικά όπλα πραγματοποιήθηκε από το συριακό καθεστώς εναντίον του ίδιου του λαού του", σύμφωνα με μια ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

    Στο μεταξύ, στον Λευκό Οίκο παρουσιάσθηκαν όλη μέρα χθες στον πρόεδρο Ομπάμα οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν εναντίον της Συρίας.

    Πάντως η Ουάσινγκτον παραμένει επιφυλακτική σχετικά με τα γεγονότα.Ο Λευκός Οίκος επανέλαβε πως οι "αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών συνεχίζουν να συγκεντρώνουν γεγονότα για να προσδιορίσουν τι ακριβώς συνέβη".

    Εξάλλου, ουπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, είχε συνομιλίες με τον Σύρο ομόλογό του, Ουαλίντ αλ-Μουαλέμ και είπε ότι η κυβέρνηση της Δαμασκού θα έπρεπε να είχε επιτρέψει στους επιθεωρητές του ΟΗΕ να έχουν πρόσβαση στην περιοχή όπου έγινε η επίθεση με χημικά όπλα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Ο Κέρι, είχε τηλεφωνική επικοινωνία το Σάββατο με τους ομολόγους του στη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία και την Τουρκία.

    Την ίδια ώρα, ο υπουργός Πληροφοριών της Συρίας, Ομράνε αλ-Ζόχμπι, δήλωνεπως η κυβέρνηση δεν έχει "ποτέ χρησιμοποιήσει χημικά όπλα", απορρίπτοντας έτσι τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης.

    Τέλος,ουπουργός Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε ότι η συριακή κυβέρνηση είπε στην Τεχεράνη πως θα επιτρέψει στους επιθεωρητές του ΟΗΕ να επισκεφθούν περιοχές που φέρεται ότι επλήγησαν από χημικά όπλα, μετέδωσε σήμερα το ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο Press TV.

    Το Ιράν προειδοποίησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην παραβιάσουν την "κόκκινη γραμμή" στη Συρία, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα είχε "σοβαρές συνέπειες", μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση, Γ. Αγγελόπουλος

    [03] Τέταρτη σύλληψη για τον ομαδικό βιασμό νεαρής φωτορεπόρτερ στην Ινδία

    Η αστυνομία συνέλαβε σήμερα έναν τέταρτο άνδρα μετά τον ομαδικό βιασμό μιας 22χρονης φωτορεπόρτερ στο Μουμπάι (πρώην Βομβάη, νοτιοδυτική Ινδία).

    Η αστυνομία ανακοίνωσε πως συνεχίζει να καταζητεί τον πέμπτο ύποπτο για το βιασμό. Αυτός ο ομαδικός βιασμός στο Μουμπάι, που έχει τη φήμη μιας πόλης ασφαλέστερης για τις γυναίκες από την πρωτεύουσα, το Νέο Δελχί, προκάλεσε ένα κύμα οργής και αγανάκτησης στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, το κοινοβούλιο και μεταξύ των δημοσιογράφων, οι οποίοι οργάνωσαν μια διαδήλωση.

    Η νεαρή γυναίκα, η οποία φέρει εξωτερικά και εσωτερικά τραύματα, εξακολουθούσε χθες να νοσηλεύεται στο Μουμπάι. Φαίνεται πως ήταν ασκούμενη στο περιοδικό, το οποίο την έστειλε να τραβήξει φωτογραφίες. Πέντε άνδρες την πλησίασαν στη συνοικία Σάκτι Μιλς την ώρα που φωτογράφιζε παλιές πολυκατοικίες μαζί μ' ένα συνάδελφό της. Οι δράστες ξυλοκόπησαν τον άνδρα, τον έδεσαν και βίασαν τη γυναίκα σε απομονωμένο σημείο αυτής της συνοικίας του Μουμπάι, που θεωρείται η οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [04] Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Αλεποχώρι

    Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο Αλεποχώρι. Για λίγη ώρα η φωτιά πήρε διαστάσεις αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλήθηκαν κατοικίες.

    Με το πρώτο φως της ημέρας ένα ελικόπτερο πραγματοποίησε ρίψεις.Αυτή την ώρα επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα για να τεθεί η πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο.

    [05] Κροκόδειλος άρπαξε έναν 24χρονο μπροστά στα μάτια των φίλων του

    Ένας κροκόδειλος άρπαξε έναν 24χρονο άνδρα μπροστά στα μάτια 15 ανθρώπων ενώ διέσχιζε μ' ένα φίλο του ένα ποταμό στη βόρεια Αυστραλία, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

    Το θύμα γιόρταζε χθες Σάββατο μια επέτειο με φίλους όταν αποφάσισε να βουτήξει μαζί μ' ένα φίλο του σ' αυτό το ποτάμι της Βόρειας Επικράτειας, παρόλο που ήταν γνωστό πως ζουν σ' αυτό κροκόδειλοι που φτάνουν σε μήκος τα επτά μέτρα και ζυγίζουν ένα τόνο. Η αυστραλιανή αστυνομία προσπάθησε μάταια να βρει το πτώμα του νεαρού άνδρα. Οι έρευνες συνεχίσθηκαν σήμερα. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ο νεαρός άνδρας και ο φίλος του αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των αρχών για την παρουσία κροκοδείλων σ' αυτό τον ποταμό, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χλμ από το Ντάργουιν.

    Από τη δεκαετία του 1970, οι κροκόδειλοι προστατεύονται στην Αυστραλία και έκτοτε ο αριθμός τους δεν έχει πάψει να αυξάνεται. Τον περασμένο Δεκέμβριο ένας κροκόδειλος μήκους τεσσάρων μέτρων άρπαξε ένα εννιάχρονο παιδί στη Βόρεια Επικράτεια.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [06] Υεμένη: Ένας νεκρός, 25 τραυματίες από τη βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο

    Επίθεση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί εναντίον ενός λεωφορείου που μετέφερε στρατιωτικούς της Πολεμικής Αεροπορίας της Υεμένης κοντά στη Σαναά, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματισθούν 25, σύμφωνα με έναν αναθεωρημένο προς τα κάτω απολογισμό που ανακοινώθηκε από στρατιωτική πηγή.

    Μια πηγή των υηρεσιών ασφαλείας είχε ανακοινώσει αρχικά πως οι νεκροί είναι έξι.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πολεμικής Αεροπροίας, το σμήναρχο Μέχντι Αλ-Αϊνταρούς, μια βόμβα τοποθετημένη μέσα σ' ένα λεωφορείο της Πολεμικής Αεροπορίας εξερράγη ενώ το όχημα μετέφερε περίπου 30 αξιωματικούς και στρατιώτες προς μία αεροπορική βάση κοντά στο αεροδρόμιο της Σαναά.

    Ο εκπρόσωπος δήλωσε πως από την επίθεση σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και 25 τραυματίσθηκαν.Ο διευθυντής του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκαν τα θύματα, ο Αμπντάλα αλ-Νταέρι, επιβεβαίωσε τον απολογισμό και διευκρίνισε πως η κατάσταση πέντε τραυματιών είναι σοβαρή.

    "Η επίθεση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που διεξάγονται συστηματικά εναντίον των δυνάμεων της Υεμένης και της Πολεμικής Αεροπορίας ιδιαίτερα", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [07] «Έφυγε» στα 87 της η θεατρική ηθοποιός Τζούλι Χάρις

    Η Τζούλι Χάρις, μια Αμερικανίδα ηθοποιός που κέρδισε πέντε βραβεία Τόνι για τις θεατρικές ερμηνείες της και είχε επίσης τιμηθεί για τη δουλειά της στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, πέθανε χθες Σάββατο σε ηλικία 87 ετών, έγινε γνωστό από γραφείο τελετών στη Μασαχουσέτη.

    Η Χάρις ήταν υποψήφια για Όσκαρ και είχε εμφανισθεί σε περισσότερες από 30 ταινίες, ανάμεσα στις οποίες το "Ανατολικά της Εδέμ", το 1955.

    Για πολλούς η Χάρις ήταν κυρίως η ηθοποιός που ενσάρκωσε την αμερικανίδα ποιήτρια Έμιλι Ντίκινσον το 1976 στο θεατρικό έργο "Η ωραία του Άμχερστ". Το 1977 κέρδισε το Τόνι Καλύτερης Ηθοποιού για την ερμηνεία της στο έργο αυτό. Στη διάρκεια της καριέρας της κέρδισε άλλα τέσσερα Τόνι και ήταν υποψήφια για άλλα πέντε. Το 2002 τιμήθηκε με Τόνι για το σύνολο της προσφοράς της στο θέατρο.

    Η Χάρις είχε επίσης κερδίσει τρία βραβεία Έμι, που αποτελούν την υψηλότερη διάκριση στην αμερικανική τηλεόραση, και το 1952 ήταν υποψήφια για Όσκαρ για το ρόλο της στην ταινία "The Member of the Wedding".

    Ωστόσο η Τζούλι Χάρις ήταν κυρίως γνωστή για τη θεατρική δουλειά της. "Στις καλύτερες στιγμές του, το θέατρο είναι ένα βάλσαμο για το πληγωμένο μυαλό", είχε πει το 2000 σε μια συνέντευξη. "Μας ενώνει ως ανθρώπινα όντα, μας δίνει ένα σπίτι. Λες: αυτό σημαίνει να είμαι ζωντανός, να είμαι ανθρώπινος, να αισθάνομαι την καρδιά μου να χτυπά. Αυτό σημαίνει. Αυτό κάνει το θέατρο".

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 August 2013 - 8:30:25 UTC