Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Yπ. Οικονομικών: Η αύξηση του χρέους είναι παροδική και χρονικά ορισμένη
  • [02] Ιω. Μιχελάκης: «Οι πρόωρες εκλογές θα ήταν έγκλημα»
  • [03] Ποιες είναι οι εναλλακτικές δυνατότητες ενημέρωσης εκκαθάρισης
  • [04] Αναβλήθηκε η δίκη του Μουμπάρακ
  • [05] ΔΗΜΑΡ: Βασική προϋποθέση για έξοδο από την κρίση, η πάταξη της φοροδιαφυγής
  • [06] Σχεδιάζεται άμεση στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, εκτιμά το ΚΚΕ
  • [07] 'Ολα οδηγούν στη σκέψη ότι η Δαμασκός ευθύνεται για την επίθεση με χημικά όπλα, εκτιμά ο Ολάντ
  • [08] Ο Σ. Πέρες κάλεσε τη διεθνή κοινότητα "να απαλλαγεί" από τα χημικά όπλα της Συρίας

  • [01] Yπ. Οικονομικών: Η αύξηση του χρέους είναι παροδική και χρονικά ορισμένη

    To χρέος εξελίσσεται σύμφωνα με τις προβλέψεις και ουδείς φόβος δικαιολογείται, όπως αδικαιολόγητες είναι και οι όποιες εξάρσεις λαϊκισμού, τονίζει το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του σε απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων. Βασικός στόχος είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος από φέτος ώστε να εφαρμοστεί η απόφαση του Eurogroup της 27ης Νοέμβριου 2012, η οποία προβλέπει περαιτέρω μείωση του δημόσιου χρέους, επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών.

    Στην ανακοίνωσή του το υπουργειο αναφέρει επίσης τα ακόλουθα: Το ύψος του χρέους της Κεντρικής Διοίκησης, όπως αναγράφεται στο πρόσφατα δημοσιευθέν δελτίο δημοσίου χρέους δευτέρου Τριμήνου 2013, παρουσιάζει πράγματι μια αυξητική τάση (από 305,53 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2012 φτάνει τα 321,62 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2013).

    Ωστόσο, αυτή η αύξηση ούτε αιφνίδια ήταν ούτε μπορεί να αποτελέσει αιτία για την πρόκληση οποιασδήποτε ανησυχίας, αφού είναι παροδική, χρονικά ορισμένη και, το σημαντικότερο, ισοσταθμίζεται από την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων από το Ελληνικό Δημόσιο. Η φαινομενική αύξηση χρέους είναι προϊόν της υποχρέωσης απεικόνισης της εκταμίευσης των κεφαλαίων από το EFSF προς το Ελληνικό Δημόσιο προκειμένου να επιτευχθεί η χρηματοδότηση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

    Διαβάστε επίσης:

    Ιω. Στουρνάρας: «Αν η χώρα χρειαστεί περαιτέρω στήριξη, αυτή θα είναι της τάξης των 10 δισ. ευρώ»

    [02] Ιω. Μιχελάκης: «Οι πρόωρες εκλογές θα ήταν έγκλημα»

    Οι πρόωρες εκλογές δεν θα ήταν λάθος. Θα ήταν έγκλημα. Θα έθεταν σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα και τις θυσίες που έκανε μέχρι σήμερα ο κόσμος, δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, στον "Τύπο της Κυριακής", ενώ αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις Β. Σόιμπλε, εκτιμά ότι "δεν οδηγούν σε νέα μέτρα", κάτι που, όπως λέει, "δεν θα το άντεχε ούτε η πραγματική οικονομία, ούτε η κοινωνία, ούτε η κυβέρνηση".

    Ερωτηθείς για τις προβλέψεις ορισμένων για "θερμό φθινόπωρο", επαναλαμβάνει ότι "δεν υπάρχει κανένα σενάριο επιβολής πρόσθετων μέτρων, αλλά εφαρμογής αυτών που ήδη έχουν ψηφιστεί" και υπογραμμίζει ότι "η Ελλάδα σε ένα διεθνές περιβάλλον αστάθειας και αναταραχής είναι παράγοντας σταθερότητας. Και αυτό δεν μπορεί να το ανατρέψει κανένας δημαγωγός. Είναι πλεονέκτημα που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε και όχι να τινάξουμε στον αέρα".

    Ο κ. Μιχελάκης χαρακτηρίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση "προπύργιο της κοινωνικής πρόνοιας", γι? αυτό, όπως επισημαίνει, "πρέπει να προχωρήσει η αξιολόγηση των ΟΤΑ για να βελτιωθούν αυτές οι σημαντικές υπηρεσίες προς όφελος του πολίτη. Σε κάθε περίπτωση, βούληση της κυβέρνησης είναι η στενή συνεργασία με όλους έτσι ώστε η Αυτοδιοίκηση να ανταποκρίνεται στην αποστολή της ως πυλώνας πολιτικής προς όφελος των τοπικών κοινωνιών".

    Αναφερόμενος στους συμβασιούχους, ειδικά στην καθαριότητα, που αναμένεται να αποχωρήσουν, ο υπουργός Εσωτερικών σημειώνει ότι "η κάλυψη ενδεχόμενων κενών όπως για παράδειγμα στον τομέα της καθαριότητας, θα μπορούσε να καταστεί δυνατή εκ των ενόντων μέσα από το θεσμό της κινητικότητας. Σε κάθε περίπτωση πάντα, θα πρέπει πρώτα να δούμε πόσα και ποια θα είναι τα κενά που θα προκύψουν".

    Σε ερώτηση αν είναι ικανοποιημένος από την πορεία επιβολής πειθαρχικών μέτρων στους δημοσίους υπαλλήλους, αλλα και τι απέγινε με τους έξι υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών που παραπέμφθηκαν προ 40 ημερών ο κ. Μιχελάκης αναφέρει:

    "Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών, στους οποίους αναφέρεστε, ήταν συνολικά εννέα. Οι έξι παραπέμφθηκαν στο πειθαρχικό συμβούλιο και οι τρεις κλήθηκαν σε απολογία. Οι υποθέσεις αυτές βρίσκονται ήδη στα χέρια των αρμόδιων οργάνων, τα οποία σύντομα θα κληθούν να αποφασίσουν σχετικά. Θέλω να τονίσω ότι η παραπομπή των εν λόγω υπαλλήλων υπήρξε αποτέλεσμα δειγματοληπτικού ελέγχου. Οι έλεγχοι αυτοί θα συνεχιστούν, γιατί το νοικοκύρεμα της δημόσιας διοίκησης αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Ήδη έχω δώσει εντολή να υπάρξει έλεγχος σε όλους τους υπαλλήλους του ΥΠΕΣ από την 01-01-2012. Επιπλέον σχεδιάζουμε να αλλάξει το ξεπερασμένο πλέον «χτύπημα» της κάρτας με ένα νέο και τεχνολογικά προηγμένο σύστημα".

    [03] Ποιες είναι οι εναλλακτικές δυνατότητες ενημέρωσης εκκαθάρισης

    Τη δυνατότητα που έχουν οι φορολογούμενοι να ενημερωθούν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (ΦΕΦΠ) 2013 καθώς και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2011 και 2012 από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, υπενθυμίζει, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών.

    Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα http://www.gsis.gr επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες», και, στη συνέχεια, επιλογές «Υποβολή δήλωσης φορολογίας Εισοδήματος Ε1» και «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων Ε9» μπορούν να δουν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά που τους έχουν αποσταλεί.

    Οι άμεσοι, απευθείας σύνδεσμοι είναι:

    https://www1.gsis.gr/webtax/incomefp/index.jsp για το ΦΕΦΠ και

    https://www1.gsis.gr/webtax3/etak/faces/index.jspx για το ΦΑΠ.

    Δεδομένου πως μερικά εκκαθαριστικά σημειώματα με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής πρώτης δόσης την 30η Αυγούστου 2013 είναι σε διαδικασία αποστολής, αλλά και επειδή ενδέχεται κάποιοι φορολογούμενοι να βρίσκονται μακριά από τη δηλωμένη διεύθυνση αλληλογραφίας τους, το υπουργείο, επισημαίνει την εναλλακτική δυνατότητα ενημέρωσης και πληρωμής, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία.

    Οι κωδικοί πληρωμής (που αντιστοιχούν σε Βεβαιωμένες Οφειλές Δ.Ο.Υ.) και τα ποσά πρώτης δόσης ή ολικής εξόφλησης είναι τα στοιχεία που χρειάζονται για να πραγματοποιηθεί η εξόφληση των υποχρεώσεων στις Τράπεζες ή στα ΕΛ.ΤΑ.

    [04] Αναβλήθηκε η δίκη του Μουμπάρακ

    Δικαστήριο του Καΐρου ανέβαλε σήμερα για τις 14 Σεπτεμβρίου τη δίκη του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος κατηγορείται για "συνέργεια σε φόνους" διαδηλωτών κατά τη λαϊκή εξέγερση του 2011 που τον ανέτρεψε.

    Ο Μουμπάρακ, ο οποίος αντιμετωπίζει την ποινή του θανάτου, νοσηλεύται φρουρούμενος σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Καΐρου μετά την απόφαση δικαστηρίου να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικόύς όρους.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [05] ΔΗΜΑΡ: Βασική προϋποθέση για έξοδο από την κρίση, η πάταξη της φοροδιαφυγής

    «Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι βασική προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση με ουσιαστική και δίκαιη ανακατανομή των επιβαρύνσεων», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ και επισημαίνει ότι «δεν πρέπει να υπάρχει καμιά ανοχή σε αυτή την αντικοινωνική συμπεριφορά».

    Η ΔΗΜΑΡ εκτιμά ότι «πρέπει να υπάρξει άμεσα αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και να αποκρουστούν νέοι φόροι και μειώσεις μισθών και συντάξεων», επισημαίνει ότι «δεν δικαιολογείται μαμιά καθυστέρηση στην ανασυγκρότηση, αναβάθμιση και εξυγίανση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών» και καλεί όλο το πολιτικό σύστημα «να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, χωρίς αμφισημίες».

    [06] Σχεδιάζεται άμεση στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, εκτιμά το ΚΚΕ

    «Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με την προσχηματική καμπάνια ενοχοποίησης της συριακής κυβέρνησης για τη χρήση χημικών όπλων, τις συνομιλίες Ομπάμα - Κάμερον και τις πληροφορίες για την ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή, επιβεβαιώνουν ότι κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και σχεδιάζεται άμεση στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, η οποία προετοιμάζεται εδώ και καιρό με τη στήριξη και τον εξοπλισμό των λεγόμενων αντικαθεστωτικών από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ» επισημαίνει το ΚΚΕ με σχόλιό του, προσθέτοντας ότι «μεγάλη είναι η ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης που συμμετέχει σε αυτούς τους σχεδιασμούς, όπως και εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο νομιμοποιούν την επέμβαση, υιοθετώντας τα ιμπεριαλιστικά προσχήματα».

    Το ΚΚΕ αναφέροντας ότι τόσο ο ελληνικός λαός όσο και οι λαοί της περιοχής έχουν πείρα για το πώς δικαιολογούνται ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές επεμβάσεις και αλλαγές συνόρων με την χρησιμοποίηση παρόμοιων προσχημάτων στο παρελθόν, καλεί τον ελληνικό λαό να βρίσκεται σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση και να απαιτήσει να μην υπάρξει καμία εμπλοκή της Ελλάδας «στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Καμία διευκόλυνση για την πραγματοποίηση στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία. Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και οι άλλες στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ».

    [07] 'Ολα οδηγούν στη σκέψη ότι η Δαμασκός ευθύνεται για την επίθεση με χημικά όπλα, εκτιμά ο Ολάντ

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει μια "σειρά στοιχείων" που δείχνουν ότι έγινε χρήση χημικών όπλων κατά την επίθεση της 21ης Αυγούστου κοντά στη Δαμασκό και ότι "όλα οδηγούν στη σκέψη" ότι υπεύθυνο είναι το συριακό καθεστώς.

    Σε ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας αναφέρεται ότι ο Ολάντ είχε συνομιλίες για τη συριακή κρίση με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Κέβον Ρουντ.

    Με την ευκαιρία αυτή, ο Ολάντ "δήλωσε ότι υπάρχει πλέον μια σειρά από στοιχεία που δείχνουν ότι κατά την επίθεση της 21ης Αυγούστου έγινε χρήση χημικών όπλων και ότι όλα μάς οδηγούν στη σκέψη ότι το συριακό καθεστώς είναι υπεύθυνο γι' αυτήν την αχαρακτήριστη ενέργεια", τονίζεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

    Ο Ολάντ ζήτησε επίσης να έχουν άμεσα οι επιθεωρητές του ΟΗΕ απρόσκοπτη πρόσβαση στις περιοχές της επίθεσης. Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε τέλος "την ποιότητα της συνεργασίας με την Αυστραλία, η οποία θα αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο και την απόφαση της Γαλλίας να μην αφήσει ατιμώρητη την πράξη αυτή".

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [08] Ο Σ. Πέρες κάλεσε τη διεθνή κοινότητα "να απαλλαγεί" από τα χημικά όπλα της Συρίας

    Ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα "να απαλλαγεί" από τα χημικά όπλα της Συρίας, μετά την καταγγελθείσα επίθεση με τοξικά αέρια την Τετάρτη κοντά στη Δαμασκό.

    "Είναι καιρός η διεθνής κοινότητα να προσπαθήσει να απαλλαγεί από όλα τα χημικά όπλα της Συρίας", δήλωσε ο Πέρες στο περιθώριο συνάντησης που είχε στην Ιερουσαλήμ με τονΓάλλο υπουργό Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με το τι ακριβώς εννοεί.

    "Τα χημικά όπλα δεν μπορούν να παραμείνουν εκεί, είτε βρίσκονται στα χέρια του 'Ασαντ ή στα χέρια κάποιου άλλου. Είναι πολύ περίπλοκο, αλλά θα γίνει ακόμα πιο περίπλοκο και πιο επικίνδυνο εάν παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν", πρόσθεσε ο Πέρες.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 August 2013 - 12:30:22 UTC