Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Μέρκελ: Μείωση του χρέους της Ελλάδας θα προκαλούσε «ντόμινο αβεβαιότητας»
  • [02] Νικητής ο Φέτελ στο βελγικό Γκραν Πρι
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση για να υπογράψει νέο μνημόνιο
  • [04] Σ. Κεδίκογλου: Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δημιούργησε την προσωρινή αύξηση χρέους
  • [05] Στοιχεία για τους γιατρούς που υπερσυνταγογραφούν ζητάει από τον υπουργό Υγείας ο ΙΣΑ
  • [06] Συρία: Αρχίζουν τη Δευτέρα οι έρευνες του ΟΗΕ για χημικά όπλα
  • [07] Ρωσία: Οι ΗΠΑ να μην παρακάμψουν τον ΟΗΕ

  • [01] Α. Μέρκελ: Μείωση του χρέους της Ελλάδας θα προκαλούσε «ντόμινο αβεβαιότητας»

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ προειδοποίησε ότι μια μείωση του χρέους της Ελλάδας θα μπορούσε να προκαλέσει ένα «ντόμινο αβεβαιότητας» στην Ευρωζώνη και να πλήξει τις επενδύσεις στην περιοχή.

    «Προειδοποιώ ρητά ενάντια σε ένα "κούρεμα"», δήλωσε η Μέρκελ στο περιοδικό Focus.

    «Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ένα ντόμινο αβεβαιότητας, το οποίο θα είχε ως αποτέλεσμα ο ενθουσιασμός των ιδιωτών επενδυτών για επενδύσεις στην Ευρωζώνη να πέσει και πάλι στο μηδέν», τόνισε.

    Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε ότι το χρέος και οι διαρθρωτικές αλλαγές στην Ελλάδα θα εξεταστούν εκ νέου το 2014, όπως έχει προγραμματιστεί.

    «Η χώρα αυτή έχει ακόμα πολλά να κάνει και πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

    [02] Νικητής ο Φέτελ στο βελγικό Γκραν Πρι

    Νικητής του βελγικού γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα, αναδείχθηκε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Red Bull. Τη δεύτερη θέση πήρε ο Ισπανός Φερνάντο Αλόνσο με Ferrari, ενώ ο Λουις Χάμιλτον της Mercedes, κατετάγη τρίτος.

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση για να υπογράψει νέο μνημόνιο

    Με αφορμή τις δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων για νέο δανεισμό της Ελλάδας ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης με δήλωσή του, επιτίθεται στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών και τονίζει ότι η σημερινή κυβέρνηση στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης, δεν έχει το δικαίωμα να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο και να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο και νέα μέτρα.

    Ο κ. Σκουρλέτης σημειώνει ότι άφωνοι και αποσβολωμένοι, τόσο ο κρυπτόμενος πρωθυπουργός, όσο και ο κ. Στουρνάρας , παρακολουθούν το χρέος να εκτινάσσεται αναμένοντας το νέο μνημόνιο, το οποίο, όπως και τα προηγούμενα, θα έχει γραφτεί από τους πιστωτές στο Βερολίνο.

    Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι, οι συμπολίτες μας που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, οι εργαζόμενοι στην υγεία και την αυτοδιοίκηση, οι καθηγητές στα σχολεία δεν θα επιτρέψουν να τους διαλύσουν κι άλλο τη ζωή. Θα επιστρέψουν τα τελεσίγραφα στους συντάκτες τους, γιατί δεν αξίζει στην πατρίδα μας μια τέτοια κυβέρνηση σαν τη σημερινή.

    [04] Σ. Κεδίκογλου: Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δημιούργησε την προσωρινή αύξηση χρέους

    Δέσμιος της μανίας του να καταστροφολογεί, ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει ακόμα και την απλή αριθμητική. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δημιούργησε αυτή την προσωρινή αύξηση χρέους, ενώ το Δημόσιο έχει εξασφαλιστεί ισοδύναμα, αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στον εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη σχετικά με το ζήτημα του δημοσίου χρέους και τον καλεί να «φωνάξει από κάποια συνιστώσα κάποιον ειδικότερο να του εξηγήσει».

    «Με εθνική προσπάθεια η Ελλάδα ισχυροποιείται και το αναγνωρίζουν πλέον όλοι διεθνώς, όσο και αν αυτό χαλάει τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει ο κ. Κεδίκογλου.

    [05] Στοιχεία για τους γιατρούς που υπερσυνταγογραφούν ζητάει από τον υπουργό Υγείας ο ΙΣΑ

    Ονόματα και διευθύνσεις των γιατρών που «θησαυρίζουν μέσω της υπερσυνταγογράφησης», ζητούν από τον υπουργό Υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, προτρέποντας συγχρόνως τις αρμόδιες αρχές να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους και να τους τιμωρήσουν παραδειγματικά και καλώντας τον υπουργό να «προστατεύσει το Ιατρικό Σώμα από τη συλλήβδην στοχοποίησή του».

    Ο υπουργός πρόσφατα είχε αναφερθεί σε φαινόμενα υπερσυνταγογράφησης, αναφέροντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι έχουν εντοπιστεί γιατροί του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, όπου επί σειρά μηνών γράφουν συνταγές από μία συγκεκριμένη εταιρεία σε ποσοστό 95%, ξεπερνώντας δηλαδή τον μέσο όρο δαπάνης 2 και 3 φορές και εκτελούν το 90% των συνταγών τους, σε συγκεκριμένο φαρμακείο.

    «Εξωφρενικές δεν είναι οι περιπτώσεις ελαχίστων επίορκων που υπερσυνταγογραφούν. Εξωφρενική είναι η αντιμετώπιση συλλήβδην του Ιατρικού Σώματος, ως των κύριων υπευθύνων για τα ελλείμματα του ΕΟΠΥΥ ή και του κράτους, ως εγκληματιών» αναφέρει ο ΙΣΑ

    Σημειώνει, επίσης, ότι «η αδυναμία του ΕΟΠΥΥ να ανταποκριθεί στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του, ωθεί κάποιους στην, εκ του πονηρού, κατασκευή ενόχων, στοχοποιώντας μάλιστα επιλεκτικά μόνο τους ιατρούς» ενώ η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ κάνει λόγο για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα τεράστια και φλέγοντα ζητήματα της Υγείας.

    [06] Συρία: Αρχίζουν τη Δευτέρα οι έρευνες του ΟΗΕ για χημικά όπλα

    Oι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ ετοιμάζονται να αρχίσουν από τη Δευτέρα (αύριο) τις έρευνές τους στη Συρία για τους ισχυρισμούς περί χρήσης χημικών όπλων κοντά στη Δαμασκό, έπειτα από το πράσινο φως που έδωσε η συριακή κυβέρνηση, ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη.

    "Η αποστολή ετοιμάζεται να διεξαγάγει δραστηριότητες έρευνας επί τόπου, από τη Δευτέρα 26 Αυγούστου", διευκρινίζεται στο ανακοινωθέν του ΟΗΕ.

    Προηγουμένως η συριακή κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι έδωσε το πράσινο φως στην έρευνα αυτή με άμεση ισχύ.

    Αμερικανός αξιωματούχος χαρακτήρισε "μη αξιόπιστη" την πρόσβαση που προτάθηκε από τη Δαμασκό στους επιθεωρητές.

    [07] Ρωσία: Οι ΗΠΑ να μην παρακάμψουν τον ΟΗΕ

    Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην επαναλάβουν λάθη του παρελθόντος, λέγοντας πως οποιαδήποτε μονομερής στρατιωτική δράση στη Συρία θα υπονομεύσει τις προσπάθειες για την ειρήνη.

    Αναφερόμενο στη στρατιωτική επέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράκ, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως οποιαδήποτε στρατιωτική δράση θα επηρεάσει τις κοινές προσπάθειες των ΗΠΑ και της Ρωσίας για τη διεξαγωγή μιας διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης στη Συρία.

    "Για μία ακόμη φορά απευθύνουμε και πάλι αποφασιστική έκκληση (στις Ηνωμένες Πολιτείες) να μην επαναλάβουν τα λάθη του παρελθόντος και να μην επιτρέψουν ενέργειες που αντιτίθεται στο διεθνές δίκαιο. Οποιαδήποτε μονομερής στρατιωτική δράση παρακάμπτοντας τα Ηνωμένα Έθνη θα ...οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση (στη Συρία) και θα επηρεάσει την ήδη εκρηκτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή με τον πλέον καταστρεπτικό τρόπο" ανέφερε το υπουργείο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 August 2013 - 16:30:22 UTC