Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιω. Στουρνάρας: Δεν θα χρειασθεί και δεύτερο κούρεμα του χρέους
  • [02] «Φασαρία επειδή θα μετακινηθούν ένα χιλιόμετρο, από την Ομόνοια στον Ευαγγελισμό»
  • [03] Σήμερα τα ονόματα για το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας για 2.500 άνεργες
  • [04] Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία στη δίκη του Μπο Σιλάι
  • [05] Νταβούτογλου: Η 'Αγκυρα θα συμμετάσχει σε οποιοδήποτε συνασπισμό κατά της Συρίας
  • [06] 'Ασαντ: «Παράλογες» οι κατηγορίες της Δύσης για χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς
  • [07] Χέιγκ: Δυνατή η απάντηση στη χρήση χημικών χωρίς ομοφωνία στο Συμβούλιο Ασφαλείας

  • [01] Ιω. Στουρνάρας: Δεν θα χρειασθεί και δεύτερο κούρεμα του χρέους

    Η Ελλάδα είναι πιθανόν να επιστρέψει στις αγορές κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014 "για να δοκιμάσει τα νερά", εάν έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη κατά το πρώτο ήμισυ του επομένου έτους και έχει εξασφαλίσει πρωτογενές πλεόνασμα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

    "Αυτό θα είναι μία μεγάλη επιτυχία που θα μάς επιτρέψει να δοκιμάσουμε την αγορά με την έκδοση νέων ομολόγων κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Αρχικά μικρού ύψους, για να δοκιμάσουμε την αγορά", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στην εφημερίδα Handelsbatt.

    Σε ερώτηση εάν αυτό σημαίνει ότι το ομόλογα θα είναι ύψους τριών έως πέντε δισκεατομμυρίων ευρώ, ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε: "Ισως και μικρότερου".

    Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε επίσης ότι η Ελλάδα δεν θα χρειασθεί και δεύτερο κούρεμα του χρέους διότι μπορεί να μειώσει το βάρος του δημοσίου χρέους με άλλους τρόπους, όπως η άμβλυνση των όρων των διεθνών πακετών στήριξης.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [02] «Φασαρία επειδή θα μετακινηθούν ένα χιλιόμετρο, από την Ομόνοια στον Ευαγγελισμό»

    Επέκρινε σφόδρα τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Πολυκλινική Αθηνών ο Αδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στο Mega, χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις «ντροπή», έκανε λόγο για «φασαρία επειδή θα μετακινηθούν ένα χιλιόμετρο, από την Ομόνοια στον Ευαγγελισμό» και παρατήρησε «έπρεπε να σας απολύσουμε για να δείτε τι εστί βερίκοκο». Οι εργαζόμενοι στην Πολυκλινική από την 1η Σεπτεμβρίου τίθενται σε διαθεσιμότητα και οι οργανικές θέσεις τους καταργούνται, ενώ το νοσοκομείο κλείνει, για να ξανανοίξει ως αστικού τύπου κέντρο υγείας.

    Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας οι εργαζόμενοι της Πολυκλινικής θα επανέλθουν στην εργασία τους 16 ημέρες μετά, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Ο υπουργός Υγείας είπε, μεταξύ άλλων, στους εκπροσώπους των εργαζομένων «κάνετε όλη αυτή τη φασαρία επειδή θα πάτε από την Ομόνοια στο Ευαγγελισμό. Σιγά τα ωά, καταντάει ντροπή πια!».

    Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι οι κινητοποιήσεις δεν γίνονται από τους εργαζόμενους, αλλά από συνδικαλιστές του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    [03] Σήμερα τα ονόματα για το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας για 2.500 άνεργες

    Ολοκληρώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας η αξιολόγηση των προτάσεων για την ένταξη και έγκριση έργων στο Πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας». Η λίστα ονομάτων των επιτυχουσών γυναικών αναρτήθηκε σήμεραστις ιστοσελίδες: http://www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr, www.efepae.gr και www.epeaa.gr .

    Όπως υπενθυμίζεται από το υπουργείο, επειδή το ενδιαφέρον ήταν σημαντικό και ένας μεγάλος αριθμός προτάσεων αξιολογήθηκε θετικά, αποφασίστηκε να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του Προγράμματος από 40 εκατ. ευρώ σε 77 εκατ. ευρώ με αντίστοιχη αύξηση των ωφελουμένων από 1.267 σε 2.444 γυναίκες.

    Το Πρόγραμμα στοχεύει στην τόνωση της απασχόλησης μέσω της δημιουργίας πρόσθετων δυνατοτήτων πρόσβασης στην αγορά εργασίας άνεργων, απολυμένων, απειλούμενων από ανεργία και αυτοαπασχολούμενων κάτω από το όριο της φτώχειας γυναικών, από 18 έως 64 ετών σε οκτώ Περιφέρειες της χώρας.

    [04] Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία στη δίκη του Μπο Σιλάι

    Η δίκη του πρώην μέλους του πολιτικού γραφείου της κεντρικής επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας Μπο Σιλάι για διαφθορά ολοκληρώθηκε σήμερα και η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί σε χρόνο που δεν προσδιορίσθηκε, ανακοίνωσε το δικαστήριο.

    Κατά την αγόρευσή του την πέμπτη και τελευταία ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας, ο εισαγγελέας προσήψε στον Μπο Σιλάι "εξαιρετικά σοβαρά" αδικήματα, γεγονός που προαναγγέλλει την επιβολή βαριάς ποινής.

    Από την έναρξη της δίκης την περασμένη Πέμπτη, ο χαρισματικός πολιτικός και ανερχόμενος αστέρας της κινεζικής ηγεσίας μέχρι να περιέλθει σε δυσμένεια και να κατηγορηθεί για εκτεταμένη διαφθορά, υπερασπίσθηκε μαχητικά τον εαυτό του καταγγέλλοντας την μαρτυρία της συζύγου του εναντίον του ως "ασυναρτησίες μίας τρελής". Δήλωσε επανειλημμένα ότι δεν είναι ένοχος για καμία από τις κατηγορίες και παραδέχθηκε ότι έλαβε ορισμένες κακές αποφάσεις και ότι ντρόπιασε τη χώρα του με τον τρόπο που διαχειρίσθηκε το θέμα του πρώην αρχηγού της αστυνομίας της κινεζικής μεγαλούπολης Τσονγκτσίνγκ και στενού του συνεργάτη Γουάνγκ Λιζούν.

    Ο Γουάνγκ Λιζούν ήταν ο άνθρωπος που κατήγγειλε ότι η σύζυγος του Μπο Σιλάι, Γκου Καϊλάι, δολοφόνησε τον Bρετανό επιχειρηματία και στενό φίλο και συνεργάτη του ζεύγους Νιλ Χέιγουντ, δίνοντας το έναυσμα για το ξετύλιγμα του μεγαλύτερου εδώ και δεκαετίες πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου στην Κίνα. Προς τέρψιν των εκατομμυρίων Κινέζων που παρακολουθούθησαν τις αποκαλύψεις για την ιδιωτική ζωή του ζεύγους κατά την εξέλιξη της δίκης, ο Μπο δήλωσε κατά την απολογία του σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου ότι ο Γουάνγκ Λιζούν ήταν παράφορα ερωτευμένος με την Γκου Καϊλάι και ότι αυτό το απελπισμένο πάθος τού προκαλούσε "σύγχυση και παραζάλη".

    "Ηταν κρυφά ερωτευμένος με την (σύζυγό μου) Γκου Καϊλάι και αυτό τού προκαλούσε σύγχυση και παραζάλη", δήλωσε σύμφωνα με τα πρακτικά της δίκης που δημοσιεύονται σε μικρομπλόγκ του δικαστηρίου ο Μπο Σιλάι, χαρακτηρίζοντας "ψυχόδραμα" τη σχέση του στενού του συνεργάτη με τη σύζυγό του. Σύμφωνα με τον Μπο, ο Γουάνγκ Λιζούν είχε εξομολογηθεί ότι μια μέρα χαστούκισε τον εαυτό του οκτώ φορές λόγω του απελπισμένου και αδιέξοδου πάθους του για την Γκου Καϊλάι, η οποία καταδικάσθηκε πριν από έναν χρόνο σε ισόβια κάθειρξη για την δολοφονία του Νιλ Χέιγουντ.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [05] Νταβούτογλου: Η 'Αγκυρα θα συμμετάσχει σε οποιοδήποτε συνασπισμό κατά της Συρίας

    Η Τουρκία θα συμμετάσχει σε οιονδήποτε διεθνή συνασπισμό κατά της Συρίας ακόμα κι αν δεν καταστεί δυνατή η επίτευξη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μιας ευρύτερης συναίνεσης για την ανάληψη δράσης, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

    "Προτεραιότητά μας ήταν πάντα η κοινή δράση με τη διεθνή κοινότητα, βάσει αποφάσεων του ΟΗΕ. Εάν δεν υπάρξει μια τέτοια απόφαση από το Συμβούλιο Ασφαλείας, άλλες εναλλακτικές... θα τεθούν στην ατζέντα", τόνισε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μιλιέτ.

    "Αυτή τη στιγμή 36 με 37 χώρες συζητούν τις εναλλακτικές αυτές. Εάν συγκροτηθεί ένας συνασπισμός κατά της Συρίας στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής, η Τουρκία θα συμμετάσχει σ' αυτόν", υπογράμμισε ο Νταβούτογλου.

    "Εξ αρχής, η Τουρκία υποστήριζε ότι η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να μένει απαθής απέναντι στις σφαγές του καθεστώτος του 'Ασαντ. Η ατιμωρησία των ηγετών και των καθεστώτων που καταφεύγουν σε τέτοιες πρακτικές υπονομεύει την αποτρεπτική δύναμη της διεθνούς κοινότητας. Αυτοί που διαπράττουν εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας πρέπει οπωσδήποτε να τιμωρούνται", υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [06] 'Ασαντ: «Παράλογες» οι κατηγορίες της Δύσης για χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς

    Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-'Ασαντ χαρακτήρισε "παράλογους" και πολιτικά υποκινούμενους τους ισχυρισμούς της Δύσης για επίθεση με χημικά όπλα από το καθεστώς του και προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι τα σχέδιά τους για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία είναι καταδικασμένα σε "αποτυχία".

    "Οι δηλώσεις πολιτικών ανδρών στις ΗΠΑ και στη Δύση, αποτελούν προσβολή της κοινής λογικής. Οι ΗΠΑ θα υποστούν μια αποτυχία, όπως σε όλους τους προηγούμενους πολέμους, αρχής γενομένης από το Βιετνάμ, εάν αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν μια στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία", τονίζει ο 'Ασαντ σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στη ρωσική εφημερίδα Izvestia.

    "Η Αμερική πραγματοποίησε πολλούς πολέμους και ποτέ δεν πέτυχε τους στόχους για τους οποίους κήρυξε τους πολέμους αυτούς", πρόσθεσε ο Σύρος πρόεδρος."Δεν κατάφερε να πείσει τους λαούς για το δίκαιο χαρακτήρα των πολέμων αυτών ούτε να επιβάλει την ιδεολογία της στις χώρες αυτές", τόνισε ο 'Ασαντ. Ο Σύρος πρόεδρος κατηγόρησε "ορισμένους δυτικούς ηγέτες" ότι δε γνωρίζουν την ιστορία και ότι δεν έχουν πάρει μαθήματα από αυτήν.

    "Κανένας δε θα καταφέρει να μετατρέψει τη Συρία σε μαριονέτα της Δύσης", τόνισε.Ο Σύρος πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι συριακές δυνάμεις ήσαν κοντά στον τόπο που οι αντάρτες υποστηρίζουν ότι έγινε χρήση χημικών όπλων την περασμένη εβδομάδα. "Θα έκανε χρήση χημικών ή άλλων όπλων μαζικής καταστροφής μια χώρα σε μια περιοχή που είναι συγκεντρωμένες οι δυνάμεις της; Αυτό θα ερχόταν σε αντίθεση με την κοινή λογική", επεσήμανε ο 'Ασαντ.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [07] Χέιγκ: Δυνατή η απάντηση στη χρήση χημικών χωρίς ομοφωνία στο Συμβούλιο Ασφαλείας

    Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε σήμερα ότι είναι δυνατή μία απάντηση στη χρήση χημικών όπλων στη Συρία χωρίς ομόφωνη υποστήριξη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    "Είναι δυνατή μία απάντηση στη χρήση χημικών όπλων χωρίς μια απολύτως ενιαία στάση στο Συμβούλιο Ασφαλείας; Θα έλεγα πως ναι, διαφορετικά θα είναι αδύνατο να υπάρξει απάντηση σε τέτοιες αγριότητες, σε τέτοια εγκλήματα και δεν πιστεύω ότι αυτή είναι μια αποδεκτή κατάσταση", τόνισε ο Χέιγκ στο ραδιόφωνο του BBC.

    Η Βρετανία, είναι μεταξύ των μεγάλων δυτικών δυνάμεων που έχουν ταχθεί υπέρ μιας ισχυρής διεθνούς απάντησης στην καταγγελθείσα επίθεση με χημικά όπλα.

    "Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν είναι ενωμένο στο θέμα της Συρίας, δεν έχει επωμιστεί καθαρά τις ευθύνες του για τη Συρία, διαφορετικά θα είχε δώσει ένα τέλος στον πόλεμο αυτόν εδώ και πολύ καιρό", υποστήριξε ο Χέιγκ.

    "Ο,τιδήποτε πράξουμε θα είναι βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και στις νομικές συμβουλές του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας και της κυβέρνησης", τόνισε ο βρετανός υπουργός.

    Επιμέλεια: Κ.Λευτάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 August 2013 - 8:30:22 UTC