Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πώς θα δηλώσετε αυθαίρετα και ημιυπαίθριους στο Ε9
  • [02] Ασπίδα προστασίας για τα αρωματικά φυτά της Κρήτης
  • [03] Βραζιλία: Τουλάχιστον έξι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου
  • [04] Οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν, προς το παρόν, διακοπή της στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας προς Αίγυπτο
  • [05] Σκουπίδια, κυρίως από Βουλγαρία, ρυπαίνουν τον ποταμό Νέστο

  • [01] Πώς θα δηλώσετε αυθαίρετα και ημιυπαίθριους στο Ε9

    Στο έντυπο Ε9 θα δηλωθούν φέτος, για πρώτη φορά, τα πραγματικά στοιχεία για την επιφάνεια και τη χρήση των αυθαιρέτων κτισμάτων, ανεξάρτητα με το εάν τα συγκεκριμένα κτίσματα έχουν «τακτοποιηθεί» ή όχι με κάποιον νόμο. Επίσης, στο Ε9 θα δηλωθούν και οι κλειστοί ημιυπαίθριοι χώροι, οι οποίοι προστίθενται στους κύριους χώρους του ακινήτου.

    Η καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή του Ε9, είναι η 15η Σεπτεμβρίου και οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων κτισμάτων οφείλουν πλέον να δηλώσουν το σύνολο της επιφάνειας του ακινήτου, ενώ, κατ' επέκταση, θα φορολογούνται μελλοντικά για περισσότερα τετραγωνικά μέτρα.

    Ήδη, το υπουργείο Οικονομικών κωδικοποίησε την υπάρχουσα νομοθεσία, προκειμένου οι υπόχρεοι να γνωρίζουν τι ακριβώς θα δηλώσουν στο Ε9.

    [02] Ασπίδα προστασίας για τα αρωματικά φυτά της Κρήτης

    Στη λήψη μέτρων για την προστασία αρωματικών φυτών της Κρήτης όπως η μαλλοτήρα, η μαντζουράνα, το φασκόμηλο και η ρίγανη, προχωρά η διεύθυνση δασών Χανίων.

    Στο πλαίσιο αυτό εκδόθηκε ρυθμιστική δασική - αστυνομική διάταξη με την οποία για τα επόμενα πέντε χρόνια απαγορεύεται, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «η εκρίζωση και ολοκληρωτική κοπή των βλαστών παντός είδους αρωματικού, φαρμακευτικού, μελισσοκομικού, ανθοκομικού και διακοσμητικού φυτού, δενδρυλλίου, θάμνου, φρυγάνου και πόας».

    Στην ίδια διάταξη αναφέρεται ότι απαγορεύεται η συλλογή για εμπορία μαλλοτήρας, ματζουράνας, φασκόμηλου και ρίγανης σε όλες τις περιοχές που είναι ενταγμένες στο δίκτυο προστασίας της φύσης Natura 2000 ενώ η κοπή των συγκεκριμένων φυτών επιτρέπεται για μικρές ποσότητες μέχρι 500 γραμμάρια ανά είδος για την κάλυψη ατομικών αναγκών την εποχή της ανθοφορίας με την χρήση ψαλιδιού και μαχαιριού χωρίς να κόβονται όλοι οι βλαστοί.

    Εκτός του δικτύου Νatura και μετά από άδεια της δασικής υπηρεσίας επιτρέπεται η κοπή αυτών των ειδών για εμπορία αλλά σε ποσότητες που θα ορίζονται από την σχετική άδεια.

    Το μέτρο της απαγόρευσης για μια πενταετία αρωματικών φυτών κρίθηκε αναγκαίο δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί σημαντική μείωση αυτών των ειδών που λόγω των ευεργετικών τους ιδιοτήτων είναι περιζήτητα στην αγορά. Η διάταξη προβλέπει και αυστηρές ποινές σε όσους δεν την εφαρμόζουν.

    [03] Βραζιλία: Τουλάχιστον έξι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου

    Τουλάχιστον 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 24 τραυματίστηκαν όταν ένα διώροφο κτίριο κατέρρευσε στην περιοχή Σάο Ματέους, προάστιο του Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ανακοίνωσαν την Τρίτη οι τοπικές αρχές.

    Επτά από τους τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ τα σωστικά συνεργεία καταβάλουν προσπάθειες προκειμένου να απεγκλωβίσουν τα άτομα που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια, αν και ο αριθμός αυτών είναι άγνωστος, ανακοίνωσε η Πυροσβεστική υπηρεσία. Η διαδικασία διάσωσης εκινείτο με αργούς ρυθμούς ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο οι πιθανότητες ανεύρεσης επιζώντων.

    Ο εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος, Μάρκος Παλούμπο, δήλωσε ότι τα αίτια της κατάρρευσης του κτιρίου διερευνούνται «ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις ότι υπήρχαν σφάλματα στις οικοδομικές εργασίες». Παράλληλα, οι δημοτικές αρχές του Σάο Πάολο επιβεβαίωσαν ότι η κατασκευή ήταν παράνομη, δεδομένου ότι οι υπεύθυνοι δεν είχαν εκδώσει τις σχετικές άδειες.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [04] Οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν, προς το παρόν, διακοπή της στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας προς Αίγυπτο

    Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ δήλωσε σήμερα ότι είναι αντίθετος με τη διακοπή της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς την Αίγυπτο, αλλά δεσμεύθηκε ότι η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να ενθαρρύνει τη διαδικασία "συμφιλίωσης" στη χώρα.

    Η Ουάσινγκτον επανεξετάζει τη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια προς την Αίγυπτο ύψους 1,55 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Αλλά μετά την αποπομπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στις 3 Ιουλίου και την καταστολή των διαδηλώσεων που ακολούθησε, οι ΗΠΑ δεν έλαβαν απόφαση για το πάγωμα της βοήθειας.

    "Η προσωρινή κυβέρνηση πρέπει να επιστρέψει στον δρόμο της συμφιλίωσης, να σταματήσει τη βία και να επανατοποθετήσει την Αίγυπτο στον δρόμο των οικονομιοκών και δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων", δήλωσε ο Τσακ Χέιγκελ σε συνέντευξή του στο BBC από το Μπρουνέι, όπου συμμετέχει σε σύνοδο των υπουργών Αμυνας ασιατικών χωρών.

    Οταν ερωτήθηκε εάν πρέπει να διακοπεί η βοήθεια προς την Αίγυπτο, ο επικεφαλής του Πενταγώνου απάντησε: "Αυτό μπορεί να γίνει", προσθέτοντας: "Αλλά δεν πιστεύω ότι μπορούμε να υιοθετήσουμε αυτήν τη θέση στην αρχή, πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και έχουμε πει σαφώς τι θέλουμε να συμβεί".

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [05] Σκουπίδια, κυρίως από Βουλγαρία, ρυπαίνουν τον ποταμό Νέστο

    Σημαντικά ρυπαντικά φορτία, κυρίως από τη Βουλγαρία αλλά και από τη χώρα μας, εισέρχονται στον ποταμό Νέστο, απειλώντας το οικοσύστημα και δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες για τη βιοποικιλότητα, αλλά και για την ίδια τη βιωσιμότητα του ποταμού.

    Το θέμα έχει φτάσει μέχρι τη Βουλή, έπειτα από ερώτηση του βουλευτή νομού Δράμας Δημήτρη Κυριαζίδη, ο οποίος ζητούσε απαντήσεις από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το αν υφίστανται σχετικές μελέτες για τη ρύπανση και τη μόλυνση του Νέστου και αν, σε επίπεδο διακρατικής συνεργασίας, υπάρχει κοινό πλαίσιο δράσης με τη Βουλγαρία.

    Απαντώντας, ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλαφάτης, είχε δηλώσει πως "εκτιμάται ότι οι υπερβάσεις στα όρια οφείλονται σε σημαντικό βαθμό, στα εισαγόμενα φορτία από τη Βουλγαρία" αλλά, "αν και έχουν ζητηθεί από τη βουλγαρική πλευρά, στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας, πληροφορίες για τις ρυπογόνες δραστηριότητες που αναπτύσσονται στις διασυνοριακές λεκάνες απορροής, δεν έχουν ακόμα αποσταλεί σχετικά στοιχεία".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 August 2013 - 6:30:21 UTC