Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Έφυγε" ο Μιχάλης Ασλάνης
  • [02] Ψηφίστηκε η τροπολογία για την πρόσβαση σε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που εμπίπτουν στο φορολογικό απόρρητο
  • [03] Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο Μπερλουσκόνι
  • [04] Εγκρίθηκε η νέα διοίκηση της ΕΑΒ

  • [01] "Έφυγε" ο Μιχάλης Ασλάνης

    Νεκρός βρέθηκε πριν από λίγη ώρα στο σπίτι του, στο Κολωνάκι, ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, Μιχάλης Ασλάνης. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, άνδρες του τμήματος Συντάγματος βρέθηκαν στο σπίτι του σχεδιαστή, όπου έσπευσαν ύστερα από τηλεφώνημα.

    Δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές τα αίτια και οι συνθήκες θανάτου του.

    Έχοντας μικρασιάτικη καταγωγή, ο Μιχάλης Ασλάνης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε διακόσμηση, γραφικές τέχνες, ιστορία τέχνης και θεάτρου, στο πλάι σπουδαίων καθηγητών, όπως οι ζωγράφοι Τέτσης, Μοσχίδης, Γούναρης, Πρέκα και Βακαλό.

    [02] Ψηφίστηκε η τροπολογία για την πρόσβαση σε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που εμπίπτουν στο φορολογικό απόρρητο

    Με ψήφους 56 «υπέρ» και 36 ψήφους «κατά», το δεύτερο θερινό τμήμα της Βουλής ενέκρινε τελικά την τροπολογία για την πρόσβαση σε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που εμπίπτουν στο φορολογικό απόρρητο. Στο αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας επέμειναν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ακόμη και μετά την αναδιατύπωσή της από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα με την οποία η δυνατότητα πρόσβασης θα υπάρχει μόνο μετά την έκδοση υπουργικής απόφασης και ενώ ο ρόλος της ΕΛΣΤΑΤ θα περιορίζεται μόνο στη διατύπωση γνώμης προς το υπουργείο Οικονομικών.

    Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, η οποία δήλωσε δια του κ. Λυκούδη ότι μετά την αναδιατύπωση αίρονται οι επιφυλάξεις που διατηρούσε το κόμμα του. Αντιθέτως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Γάκης είπε ότι το κόμμα του είναι αναγκασμένο να επιμείνει στο αίτημα της ονομαστικής, ιδίως μετά τις καταγγελίες του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για τον κ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ.

    Αλλά και ο Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες χαρακτήρισε «κατάπτυστη» την τροπολογία, επί του περιεχομένου της οποίας οφείλουν να λάβουν όλοι θέση.

    [03] Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο Μπερλουσκόνι

    Ο ηγέτης του συντηρητικού κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατέθεσε σήμερα σε μια επιτροπή της γερουσίας επιστολή με την οποία εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην ενδεχόμενη αποπομπή του από το σώμα αυτό του ιταλικού κοινοβουλίου.

    Στην επιστολή του Μπερλουσκόνι επισυνάφθηκαν έξι γνωμοδοτήσεις γνωστών συνταγματολόγων και νομικών. Το περιεχόμενό τους δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι υποστηρίζουν τις θέσεις και τις επιδιώξεις του Μπερλουσκόνι.

    Ο μεγιστάνας του Τύπου επισημαίνει ότι σχεδιάζει να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης εναντίον του νόμου που προβλέπει την δυνατότητα αποπομπής του από τη Γερουσία.

    [04] Εγκρίθηκε η νέα διοίκηση της ΕΑΒ

    Με 8 ψήφους υπέρ, 5 κατά, ένα «παρών» και ένα «λευκό» εγκρίθηκαν, μετά από πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, οι διορισμοί του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ ΑΕ) Παναγιώτης Μανούσου και Δημήτρη Παπακώστα.

    Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ καθώς και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας, αντίθετα από τον Απόστολο Κακλαμάνη που δήλωσε «παρών», ενώ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταψήφισαν και η Χρυσή Αυγή ψήφισε «λευκό».

    Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της νέας διοίκησης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ Δημήτρης Παπακώστας, έδωσε έμφαση όχι μόνο στην συνέχιση λειτουργίας της επιχείρησης αλλά και στην επέκτασή της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 August 2013 - 14:30:22 UTC