Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιω. Στουρνάρας: «Ο λογαριασμός βγαίνει»
  • [02] Πορεία της ΑΔΕΔΥ στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύμισης, κατά των απολύσεων
  • [03] Σε πνευμονικό οίδημα οφείλεται ο θάνατος του Μιχάλη Ασλάνη
  • [04] Έκκληση από το Λούβρο για δωρεές για τις εργασίες αποκατάστασης της "Νίκης της Σαμοθράκης"
  • [05] Αναζωπυρώθηκαν οι πυρκαγιές στην Πορτογαλία
  • [06] Ο Φ. Ολάντ δηλώνει ότι πρέπει να «σταματήσει η κλιμάκωση της βίας»

  • [01] Ιω. Στουρνάρας: «Ο λογαριασμός βγαίνει»

    «Υπάρχει ελπίδα, θα πετύχουμε, ο λογαριασμός βγαίνει, καλύψαμε τα 2/3 της διαδρομής». Αυτές ήταν οι χαρακτηριστικές αναφορές του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, που με αφορμή τη συζήτηση για τα κρατικά λαχεία εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

    «Θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα όπου προκύψουν, θα σπρώξουμε προς τα πίσω αν χρειαστεί τα χρεολύσια και τις δόσεις για να είναι σίγουρη η σωτηρία της χώρας» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

    Παράλληλα, επιτέθηκε σε όσους αντιδρούν, κατηγορώντας τους ότι «σορτάρουν» στην αποτυχία της χώρας. «Όλοι οι σπεκουλαδόροι είναι αυτοί που δεν θέλουν να σωθούμε» ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.

    [02] Πορεία της ΑΔΕΔΥ στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύμισης, κατά των απολύσεων

    Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στις απολύσεις και την κατάργηση των κοινωνικών δικαιωμάτων», 2.000 περίπου διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ και συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος.

    Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, μέσω της οδού Σταδίου, και της πλατείας Συντάγματος. Η είσοδος του υπουργείου είχε αποκλεισθεί από λεωφορεία της Ελληνικής Αστυνομίας και δυνάμεις των ΜΑΤ.

    Αυτή την ώρα αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαιδεύσεως (ΟΛΜΕ ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), έχει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    [03] Σε πνευμονικό οίδημα οφείλεται ο θάνατος του Μιχάλη Ασλάνη

    Σε πνευμονικό οίδημα οφείλεται ο θάνατος του σχεδιαστή Μιχάλη Ασλάνη, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη.

    Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπουζιάνης, η «προσωρινή αιτία θανάτου του σχεδιαστή είναι πνευμονικό οίδημα. Το πνευμονικό οίδημα μπορεί να προέλθει είτε από λήψη μεγάλης ποσότητας φαρμάκων ή ναρκωτικών ουσιών, είτε από παθολογικά αίτια». Πάντως, το πόρισμα αποκλείει την εγκληματική ενέργεια.

    Απαντήσεις για τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του σχεδιαστή, αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων που θα είναι έτοιμα περίπου σε 20 ημέρες.

    [04] Έκκληση από το Λούβρο για δωρεές για τις εργασίες αποκατάστασης της "Νίκης της Σαμοθράκης"

    Το Λούβρο απηύθυνε έκκληση για δωρεές με τις οποίες θα χρηματοδοτηθούν οι εργασίες αποκατάστασης ενός εκ των αριστουργημάτων που κοσμούν τις αίθουσές του, της Νίκης της Σαμοθράκης, ελπίζοντας να συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο ευρώ έως τα τέλη του έτους, ανακοίνωσε σήμερα το παρισινό μουσείο.

    Η νέα εκστρατεία υπό τον τίτλο "Όλοι μαικήνες" θα ξεκινήσει την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία η φτερωτή Νίκη της Σαμοθράκης δεν θα εκτίθεται πλέον στο κοινό.

    Το αριστούργημα της ελληνιστικής γλυπτικής ανακαλύφθηκε στη Σαμοθράκη το 1863.

    Η αποκατάστασή του αναμένεται να επιτρέψει τη βελτίωση του σκελετού και τον καθαρισμό του αγάλματος που έχει φιλοτεχνηθεί από διάφορα είδη μαρμάρου.

    [05] Αναζωπυρώθηκαν οι πυρκαγιές στην Πορτογαλία

    Αναζωπυρώθηκαν σήμερα οι πυρκαγιές σε δάση της Πορτογαλίας, για την κατάσβεση των οποίων έχουν κινητοποιηθεί συνολικά 1.400 πυροσβέστες, και απειλούν πολλά χωριά, από τα οποία απομακρύνθηκε ο πληθυσμός για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

    Η μεγαλύτερη πυρκαγιά μαίνεται σε πευκοδάσος στην οροσειρά Καραμούλου, στην κεντρική Πορτογαλία.

    Συνολικά 425 πυροσβέστες υποστηριζόμενοι από 127 οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο γαλλικά πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair, που εστάλησαν την περασμένη εβδομάδα στην Πορτογαλία κατόπιν αιτήματος της Λισαβόνας, αγωνίζονται για την κατάσβεσή της.

    Οι αρχές προχώρησαν κατά την διάρκεια της νύχτας στην απομάκρυνση του πληθυσμού από 5 χωριά που βρίσκονται στην ορεινή αυτή περιοχή, δήλωσε ο Κρουζ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες που να δείχνουν ότι έχουν καεί σπίτια.

    [06] Ο Φ. Ολάντ δηλώνει ότι πρέπει να «σταματήσει η κλιμάκωση της βίας»

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταματήσουν «οι σφαγές» και «η κλιμάκωση της βίας» στη Συρία και να προωθηθεί μια «πολιτική λύση», την ώρα που οι δυτικές δυνάμεις εξετάζουν το ενδεχόμενο να αναλάβουν στρατιωτική δράση.

    «Πρέπει να γίνουν τα πάντα για μία πολιτική διευθέτηση, αλλά αυτό θα συμβεί μόνον εάν ο (Συριακός Εθνικός) Συνασπισμός μπορέσει να εμφανιστεί ως μια εναλλακτική λύση με την αναγκαία ισχύ, ιδίως σε ό,τι αφορά το στρατό του», είπε ο Ολάντ αφού συναντήθηκε με τον ηγέτη του ΣΕΣ, Άχμεντ Τζάρμπα.

    «Θα μπορέσουμε να το επιτύχουμε αυτό εάν η διεθνής κοινότητα μπορέσει να σταματήσει προσωρινά αυτή την κλιμάκωση της βίας, της οποίας η επίθεση με χημικά όπλα είναι απλώς ένα παράδειγμα», είπε ο Ολάντ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 29 August 2013 - 12:30:25 UTC