Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έγκριση του Κογκρέσου για επέμβαση στη Συρία θα ζητήσει ο Μπ. Ομπάμα
  • [02] Ο Γιάννης Στουρνάρας διαψεύδει το ενδεχόμενο μεταφοράς του ΤΑΙΠΕΔ στο εξωτερικό
  • [03] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Μεσοπόταμο, σε εξέλιξη στο Τρικόρυφο Ηγουμενίτσας
  • [04] Καλλονή-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 και Ξάνθη-Εργοτέλης 0-0

  • [01] Έγκριση του Κογκρέσου για επέμβαση στη Συρία θα ζητήσει ο Μπ. Ομπάμα

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πριν από λίγο ότι η επίθεση με χημικά όπλα η οποία σημειώθηκε στη Συρία την 21η Αυγούστου ήταν η χειρότερη του 21ου αιώνα.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τις επιθέσεις με χημικά όπλα μια επίθεση εναντίον της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που θέτουν ένα σοβαρό κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας του.

    Ο Ομπάμα πρόσθεσε ότι έχει αποφασίσει πως οι ΗΠΑ πρέπει να αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον στόχων του συριακού καθεστώτος.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος διευκρίνισε ότι η επιχείρηση η οποία πρόκειται να διεξαχθεί θα έχει περιορισμένο χαρακτήρα. Ανέφερε ακόμη ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να πλήξουν τη Συρία όποτε επιλέξει η αμερικανική κυβέρνηση.

    Ο Ομπάμα είπε ότι αποφάσισε να ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για τη χρήση στρατιωτικής ισχύος και συνομίλησε με τους ηγέτες των κοινοβουλευτικών ομάδων των δύο κομμάτων στα δύο σώματα σχετικά με τις εξελίξεις.

    Ανέφερε ότι τα δύο σώματα του Κογκρέσου θα προγραμματίσουν μια έκτακτη συνεδρίαση και θα ψηφίσουν σχετικά.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος πως οι ΗΠΑ έχουν παρουσιάσει πειστικά στοιχεία, παρότι δεν ανέμειναν τα συμπεράσματα των ειδικών του ΟΗΕ στα χημικά όπλα.

    Ο Ομπάμα διευκρίνισε πως πιστεύει πως έχει την δυνατότητα να προχωρήσει στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης και χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου, αλλά θέλει να διεξαχθεί συζήτηση για αυτό στο αμερικανικό κοινοβούλιο, το οποίο κάλεσε να αποφασίσει με βάση την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι σέβεται την άποψη όσων καλούν να υπάρξει μια επιφυλακτική προσέγγιση στη Συρία, αλλά πιστεύει πως οι ΗΠΑ πρέπει να αναγνωρίσουν το κόστος που θα είχε το να παραμείνουν άπρακτες. Εάν δεν υπάρξει απάντηση στη χρήση χημικών όπλων?επέμεινε?αυτό θα θέσει υπό αμφισβήτηση την αποφασιστικότητά της να αντισταθεί σε άλλους που παραβαίνουν τους διεθνείς κανόνες.

    Ακόμα ο Ομπάμα είπε πως γνωρίζει ότι ο λαός των ΗΠΑ ανησυχεί για το ενδεχόμενο νέου πολέμου και τόνισε πως δεν θα στείλει χερσαία στρατεύματα για να συμμετάσχουν στον πόλεμο άλλων. Παρά ταύτα, είπε ότι η κυβέρνησή του δεν μπορεί και δεν πρέπει να αγνοήσει αυτό που συνέβη στην Δαμασκό.

    Την ίδια ώρα δεκάδες στελέχη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών έχουν ήδη εγκαταλείψει τη Συρία, ενώ πολλές χώρες προειδοποίησαν τους υπηκόους τους να αποφύγουν να μεταβούν και στο γειτονικό Λίβανο, καθώς η ένταση στην περιφέρεια κλιμακώνεται εν αναμονή μιας πιθανής επίθεσης υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

    Εκπρόσωπος του ΟΗΕ απέρριψε τις πληροφορίες ότι ο διεθνής οργανισμός αποσύρει το προσωπικό του για να επιτρέψει να διεξαχθούν οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στη Συρία κι επεσήμανε ότι το ανθρωπιστικό του έργο στην καθημαγμένη από την εμφύλια σύρραξη θα συνεχιστεί.

    Ο συριακός στρατός «έχει κινητοποιηθεί, έχει το δάκτυλο στη σκανδάλη», δήλωσε σήμερα στη συριακή κρατική τηλεόραση ο πρωθυπουργός της Συρίας Ουάελ αλ Χάλκι.

    Σε μια γραπτή δήλωση την οποία μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας, ο αλ Χάλκι πρόσθεσε ότι ο στρατός της Συρίας «είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις και όλα τα σενάρια».

    Ανώτατος αξιωματικός των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η Δαμασκός περιμένει «μια επίθεση ανά πάσα στιγμή» και πρόσθεσε ότι η χώρα του είναι «επίσης έτοιμη να ανταποδώσει (το χτύπημα) ανά πάσα στιγμή».

    Ως «παντελή ηλιθιότητα» χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τους ισχυρισμούς ότι ο 'Ασαντ χρησιμοποίησε χημικά όπλα, «τη στιγμή, που ο στρατός της Συρίας πραγματοποιούσε επίθεση», μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βλαδιβοστόκ. Η τυχόν πολεμική επιχείρηση στη Συρία θα έχει σκοπό να βοηθήσει τους ενόπλους εξεγερθέντες στον αγώνα τους με το καθεστώς του Μπασάρ 'Ασαντ με τη χρήση σύγχρονου εξοπλισμού, δήλωσε.

    Μια αμερικανική επίθεση στη Συρία θα προκαλέσει αντιδράσεις «πέραν» της χώρας αυτής, προειδοποίησε ανώτατος αξιωματικός των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, των επίλεκτων δυνάμεων του ιρανικού στρατού.

    Το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, η Βρετανία και η Γαλλία εξέδωσαν ταξιδιωτικές οδηγίες καλώντας τους υπηκόους τους να μην μεταβούν στο Λίβανο, οι διχασμένες κοινότητες του οποίου συμπαρασύρονται στη σύγκρουση που μαίνεται στη Συρία και έχει προσλάβει θρησκευτικά χαρακτηριστικά.Η Αυστρία εξάλλου κάλεσε τους πολίτες της να έρχονται σε επαφή με την πρεσβεία της στο Λίβανο πριν ταξιδέψουν στη χώρα.

    Σύμφωνα με μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου περίπου 14.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη χώρα μόνον την Πέμπτη, στην πλειονότητά τους Ευρωπαίοι.

    Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην ένοπλη σύρραξη στη Συρία, ενώ τουλάχιστον 2 εκατομμύρια έχουν γίνει πρόσφυγες.

    [02] Ο Γιάννης Στουρνάρας διαψεύδει το ενδεχόμενο μεταφοράς του ΤΑΙΠΕΔ στο εξωτερικό

    Διαψεύδει, με δήλωσή του στο «'ΕΘνος της Κυριακής», ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σενάρια και δημοσιεύματα για διαχείριση της δημόσιας περιουσίας από ξένους μάνατζερ, με ξένο δίκαιο και σε εταιρεία ειδικού σκοπού με έδρα στο εξωτερικό.

    «Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου γίνεται από το ΤΑΙΠΕΔ και την ελληνική κυβέρνηση. Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Διαψεύδω κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μεταφοράς του ΤΑΙΠΕΔ στο εξωτερικό», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.

    [03] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Μεσοπόταμο, σε εξέλιξη στο Τρικόρυφο Ηγουμενίτσας

    Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα κοντά στο χωριό Μεσοπόταμος στην Πάργα, αλλά σε εξέλιξη παραμένει μιά άλλη πυρκαγιά, σε χαράδρα, σε δασική έκταση, στο Τρικόρυφο Ηγουμενίτσας.

    Στην περιοχή που είναι δύσβατη, επιχειρούν πεζοπόρες πυροσβεστικές δυνάμεις και με το πρώτο φως της μέρας αύριο το πρωί θα γίνει νέα εκτίμηση της κατάστασης.

    [04] Καλλονή-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 και Ξάνθη-Εργοτέλης 0-0

    Τη δεύτερη διαδοχική νίκη της στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, που την «στέλνει» -προσωρινά- στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Ολυμπιακό, πανηγύρισε η Καλλονή. Χάρη σε γκολ του Λεοζίνιο στο 53΄ η ΑΕΛΚ επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ και υποχρέωσε τους φιλοξενούμενους στην πρώτη ήττα τους στο πρωτάθλημα.

    Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Ξάνθης με τον Εργοτέλη στα Πηγάδια, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι Κρήτες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Πίτσου με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 31 August 2013 - 18:30:21 UTC