Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ελλάδα στο ντιμπέιτ μεταξύ Μέρκελ και Στάινμπρουκ
  • [02] Στη δικαιοσύνη για τη διαθεσιμότητα προσφεύγουν οι πρυτάνεις
  • [03] «Η Γερμανία είναι συνυπεύθυνη για την δυστυχία της Ελλάδας»
  • [04] Επιχείρηση-"σκούπα" στη Χαλκιδική για τον έλεγχο του παραεμπορίου και της λαθρομετανάστευσης
  • [05] Εξαιρετική η Τζούντι Ντεντς στη «Φιλομένα» του Στίβεν Φρίαρς
  • [06] Σταθερή η κατάσταση του Αλέκου Παπαδόπουλου

  • [01] Η Ελλάδα στο ντιμπέιτ μεταξύ Μέρκελ και Στάινμπρουκ

    Στις 21:25 (ώρα Ελλάδας) σήμερα το βράδυ, η Άγγελα Μέρκελ και ο Πέερ Στάινμπρουκ θα έχουν πάρει τις --μέχρις εκατοστού προκαθορισμένες-- θέσεις τους ενώπιον των τηλεοπτικών φακών, τεσσάρων δημοσιογράφων που θα τους υποβάλουν ερωτήσεις και 20 και πλέον εκατομμυρίων τηλεθεατών.

    Η μοναδική τηλεμαχία που θα διεξαχθεί ενόψει των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου διέπεται από αυστηρούς όρους. Θα διαρκέσει 90 λεπτά και οι δύο μονομάχοι θα έχουν στην διάθεσή τους 90 δευτερόλεπτα τόσο για κάθε απάντηση, όσο και για την τελική τους τοποθέτηση. Κατά την διαπραγμάτευση μεταξύ των επιτελείων των κομμάτων και των τηλεοπτικών σταθμών, αποφασίστηκε ότι στην πρώτη ερώτηση θα απαντήσει ο κ. Στάινμπρουκ, ενώ την τελευταία λέξη στο κλείσιμο της τηλεμαχίας θα έχει η κα Μέρκελ. Οι δύο πολιτικοί δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους σημειώσεις. Θα τους δοθεί μόνο μια λευκή κόλλα.

    Κατά την διάρκεια της μονομαχίας, το Πανεπιστήμιο του Χοχενχάιμ θα διενεργεί έρευνα μεταξύ των θεατών, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια πρώτη εικόνα σχετικώς με το ποιος τελικά επικράτησε του αντιπάλου του.

    Μεταξύ των ζητημάτων αιχμής εκτιμάται ότι θα είναι η υπόθεση των παρακολουθήσεων της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) και επί γερμανικού εδάφους, ενώ ο ίδιος ο κ. Στάινμπρουκ έχει ήδη υποσχεθεί ότι θα επιχειρήσει να «στριμώξει» την αντίπαλό του για να πει την αλήθεια γύρω από τα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας.

    [02] Στη δικαιοσύνη για τη διαθεσιμότητα προσφεύγουν οι πρυτάνεις

    Την απόφαση να προσφύγουν στη δικαιοσύνη προκειμένου να αποτρέψουν τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων έλαβαν οι πρυτάνεις των ΑΕΙ στην 73η Σύνοδό τους που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα.

    Οι πρυτάνεις, μάλιστα, δηλώνουν ότι δεν θα απαντήσουν στο έγγραφο του υπουργείου Παιδείας με το οποίο τους καλεί να υποδείξουν κάποιες κατηγορίες εργαζομένων που θα μπορούσαν να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

    «Κάθε είδους διαθεσιμότητα διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ διακυβεύει τη δυνατότητα λειτουργίας τους, στοχεύοντας έναν από τους πλέον ανταγωνιστικούς και παραγωγικούς θεσμούς της εθνικής ανάπτυξης, το Δημόσιο Πανεπιστήμιο» τονίζουν οι πρυτάνεις.

    Στο ψήφισμά τους, εξάλλου, χαρακτηρίζουν αδιέξοδες τις αλλαγές που εισηγείται το υπουργείο Παιδείας στο νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο, ενώ υπογραμμίζουν την «ανάγκη διατήρησης της ενότητας όλης της πανεπιστημιακής κοινότητας».

    [03] «Η Γερμανία είναι συνυπεύθυνη για την δυστυχία της Ελλάδας»

    «Η Γερμανία έχει (και αυτή) ευθύνη για την δυστυχία της Ελλάδας», δηλώνει ο απερχόμενος πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασίας Πασκάλ Λαμί και αναφέρει ότι κατά την ένταξη της χώρας στην Ευρωζώνη το Βερολίνο δεν ήλεγξε λεπτομερώς τα βιβλία, ενώ αργότερα άμβλυνε το Σύμφωνο Σταθερότητας.

    «Η ιστορία παρουσιάζει πάντα κάποια στιγμή τον λογαριασμό για τα σφάλματα», επισημαίνει ο κ. Λαμί, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Welt am Sontag» και τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να καλύψει μια χαμένη δεκαετία. Απαντώντας δε σε ερώτηση σχετικώς με το αν χρειάζεται νέο «κούρεμα» του χρέους, δηλώνει ότι «αποφασιστικής σημασίας είναι το εάν η διαδικασία μετάβασης θα είναι επιτυχής» και προβλέπει ότι «ο δρόμος τον οποίο πρέπει να διαβεί πολιτικά και κοινωνικά η Ελλάδα θα είναι δυσκολότερος από μια επανάσταση».

    [04] Επιχείρηση-"σκούπα" στη Χαλκιδική για τον έλεγχο του παραεμπορίου και της λαθρομετανάστευσης

    Επιχείρηση-"σκούπα", με στόχο τον έλεγχο, κυρίως, του παραεμπορίου και της λαθρομετανάστευσης, η οποία κατέληξε σε 41 προσαγωγές, στη βεβαίωση 43 παραβάσεων και στην κατάσχεση και καταστροφή άνω των 5000 προϊόντων σε δύο ημέρες, πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής, με τη συμμετοχή αστυνομικών διαφόρων υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής και τη συνδρομή, κατά περίπτωση, υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας και του δήμου Νέας Προποντίδας. Οι έλεγχοι έγιναν με επίκεντρο την εμποροπανήγυρη που πραγματοποιήθηκε στη περιοχή στις 30 και 31 Αυγούστου.

    Στη διάρκεια της επιχείρησης και κατά τις δύο ημέρες συνολικά, έγιναν έλεγχοι σε τετρακόσια τριάντα (430) άτομα, καθώς και σε επτακόσια ένα (701) οχήματα. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των διενεργούμενων ελέγχων, προσήχθησαν συνολικά (41) άτομα, στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί για έλεγχο της νομιμότητας της παραμονής τους στην ελληνική επικράτεια.

    [05] Εξαιρετική η Τζούντι Ντεντς στη «Φιλομένα» του Στίβεν Φρίαρς

    Ενώ περνούν οι πρώτες μέρες του 70ου κινηματογραφικού φεστιβάλ τη Βενετίας, οι ταινίες του Διαγωνιστικού προγράμματος της Μόστρας καλυτερεύουν, με αποτέλεσμα το χθεσινό πρόγραμμα να μας προσφέρει δυο πολύ καλές ταινίες, με εξαιρετικές ερμηνείες και με μεγάλες πιθανότητες να βραβευθούν.

    Στην ταινία του «Φιλομένα», ο Βρετανός σκηνοθέτης Στίβεν Φρίαρς παρουσιάζει την έρευνα μιας Ιρλανδέζας μάνας,με τη βοήθεια ενός δημοσιογράφου, να ανακαλύψει τα ίχνη του γιου της, που της τον πήραν, 50 χρόνια πριν, οι καλόγριες ενός καθολικού μοναστηριού στην Ιρλανδία (όπου γέννησε το παιδί της ως «μοναχική αμαρτωλή» μητέρα) για να το πουλήσουν σε Αμερικάνους.

    Με βάση μια πραγματική ιστορία,ο Φρίαρς έφτιαξε μια συναρπαστική, αποκαλυπτική ταινία, στο στιλ των ταινιών του «φρι σίνεμα» αλλά κι αυτό του Κεν Λόουτς, συνδυάζοντας με δεξιοτεχνία το χιούμορ με τη συγκίνηση (οι συναντήσεις της μητέρας με την αδερφή του χαμένου γιου κι αργότερα με το σύντροφό του είναι από τι πιο ωραίες της ταινίας, με την κάθε μια να μας αποκαλύπτει διάφορες πτυχές του χαρακτήρα των διαφορετικών ανθρώπων, που το «δίδυμο» συναντά στην πορεία του) και αποσπώντας εξαιρετικές ερμηνείες από την Τζούντι Ντεντς (έφτιαξε μια σπαραχτική, ταυτόχρονα αποφασιστική, μητέρα) και τον Στιβ Κούγκαν (εκτός από το ρόλο, συμμετείχε και στο εξαιρετικό σενάριο).

    [06] Σταθερή η κατάσταση του Αλέκου Παπαδόπουλου

    Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αλέκου Παπαδόπουλου, ο οποίος νοσηλεύεται από την Παρασκευή στην εντατική μονάδα ιδιωτικού θεραπευτηρίου, μετά από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

    Η κατάσταση του κ. Παπαδόπουλου κρίνεται σταθερή και ο ίδιος έχει δαφύγει τον κίνδυνο,ωστόσο προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα θα υποβληθεί αύριο σε χειρουργική επέμβαση (bypass).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 September 2013 - 12:30:21 UTC