Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπρα ντε φερ Μέρκελ-Στάινμπρουκ με φόντο την Ελλάδα
  • [02] Λεβαδειακός-Ολυμπιακός

  • [01] Μπρα ντε φερ Μέρκελ-Στάινμπρουκ με φόντο την Ελλάδα

    Άγγελα Μέρκελ και Πέερ Στάινμπρουκ διασταυρώνουν τα ξίφη τους ενώπιον των τηλεοπτικών φακών, τεσσάρων δημοσιογράφων και 20 και πλέον εκατομμυρίων τηλεθεατών. Η μοναδική τηλεμαχία που διεξάγεται αυτή την ώρα ενόψει των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου, θα διαρκέσει 90 λεπτά. Δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην Bild am Sonntag έδειξε ότι ένα 62% των πολιτών αναμένουν η Μέρκελ να βγει νικήτρια από την τηλεμαχία.

    Η Μέρκελ και ο Στάινμπρουκ αντιμετωπίζουν ένα πάνελ τεσσάρων γνωστών τηλεοπτικών παρουσιαστών και η διαδικασία είναι αμερικανικού τύπου.

    Κατά τη διάρκεια της μονομαχίας, το Πανεπιστήμιο του Χοχενχάιμ θα διενεργεί έρευνα μεταξύ των θεατών, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια πρώτη εικόνα σχετικώς με το ποιος τελικά επικράτησε του αντιπάλου του.

    Μεταξύ των ζητημάτων αιχμής είναι η υπόθεση των παρακολουθήσεων της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) και επί γερμανικού εδάφους, ενώ ο ίδιος ο κ. Στάινμπρουκ θα επιχειρήσει να «στριμώξει» την αντίπαλό του για να πει την αλήθεια γύρω από τα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας.

    Το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους έχει αναδειχθεί σε κεντρικό της κατά τα άλλα μάλλον άνευρης προεκλογικής περιόδου και θεωρείται από την αντιπολίτευση ένα δυνητικό «όπλο» στην προσπάθειά της να πλήξει την αξιοπιστία της κυβέρνησης.

    Δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα στην Bild am Sonntag έδειξε ότι ένα 62% των πολιτών αναμένουν η Μέρκελ να βγει νικήτρια από την τηλεοπτική τους αναμέτρηση και μόλις ένα 16% περιμένει ότι ο Στάινμπρουκ θα πείσει πως υπερέχει.

    Ενώ απομένουν τρεις εβδομάδες ως τις ομοσπονδιακές εκλογές, η Χριστιανοδημοκρατική συμμαχία (CDU/CSU) της Μέρκελ παραμένει το αδιαφιλονίκητο φαβορί, με 41% της πρόθεσης ψήφου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσίευσε το περιοδικό Stern αυτή την εβδομάδα. Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) παραμένουν καθηλωμένοι στο 22%. Ο Στάινμπρουκ, πρώην υπουργός Οικονομικών, είναι ο υποψήφιος που επέλεξε το κόμμα του παρότι δεν είναι ο πρόεδρος του SPD.

    Τα εκατομμύρια των αναποφάσιστων ψηφοφόρων στη Γερμανία αναμένεται να καταλήξουν τι θα ψηφίσουν από σήμερα και τις επόμενες τρεις εβδομάδες κι οι δύο αντίπαλοι ελπίζουν να πείσουν όσους περισσότερους μπορούν σε λίγη ώρα.

    [02] Λεβαδειακός-Ολυμπιακός

    Με τον αγώνα Λεβαδειακού- Ολυμπιακού πέφτει η αυλαία της δεύτερης ημέρας της 3ης αγωνιστικής τους πρωταθλήματος, που ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τις αναμετρήσεις ΟΦΗ -Πλατανιά και Ατρόμητου - Άρη.

    Σε αναμετρήσεις του Σαββατοκύριακου σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ξάνθη-Εργοτέλης 0-0, Καλλονή-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0, Παναθηναϊκός-Βέροια 1-1, Αστέρας Τρίπολης-Απόλλων Σμύρνης 2-0, ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 4-1, Πανθρακικός-Παναιτωλικός 2-1.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 September 2013 - 20:30:20 UTC