Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία
  • [02] Ηλεκτρονικό σύστημα από σήμερα για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων
  • [03] Πανομοιότυπος με άλλους παγιδευμένους φακέλους που έχουν σταλεί στο παρελθόν είναι ο φάκελος που ανεφλέγη σε σπίτι δικαστικού
  • [04] Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη κτίριο στη Θεσσαλονίκη
  • [05] Το μέσο ύψος των ανδρών στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 11 εκατοστά σε έναν αιώνα
  • [06] Διαδηλώσεις και επεισόδια στο Μεξικό κατά της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης
  • [07] Επίθεση εξαπέλυσαν ταλιμπάν εναντίον αμερικανικής βάσης
  • [08] Διευρύνεται το χάσμα του προσδόκιμου ζωής ανάμεσα σε γυναίκες στις φτωχές και στις πλούσιες χώρες

  • [01] Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία

    Σε διαρκείς κινητοποιήσεις βρίσκεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων που οδηγεί, όπως αναφέρουν, στο κλείσιμό τους και στο καθεστώς κινητικότητας του υγειονομικού προσωπικού, που οδηγεί σε απολύσεις.

    Σήμερα,οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» και «Πολυκλινικής», θα συγκεντρωθούν το πρωί στις εισόδους των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.

    Συγκέντρωση στις εισόδους των νοσοκομείων «Πατησίων» και «Αμαλία Φλέμιγκ», θα πραγματοποιήσουναύριο το πρωίοι εργαζόμενοι των παραπάνω νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

    Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου η ΠΟΕΔΗΝ έχει εξαγγείλει 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας για τα Νοσοκομεία, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας από τις 11.00πμ έως 15.00.

    Στις 11:30 πμ της ίδιας μέρας προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας ενώ για την περιφέρεια έξω από τα γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών.

    Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει 24ωρη απεργία στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία της χώρας την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου και οργανώνει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11:30 πμ.

    [02] Ηλεκτρονικό σύστημα από σήμερα για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων

    Έκκληση στους πολίτες που έχουν αυθαίρετο κτίσμα ή κάποια αυθαιρεσία σε νόμιμο κτίσμα να το δηλώσουν σύμφωνα με τη νέα υπουργική απόφαση, απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ) Σταύρος Καλαφάτης. Η δήλωση αυτή του αυθαίρετου κτίσματος, επισημαίνει ο κ. Καλαφάτης, είναι απαραίτητη προκειμένου χωρίς πρόβλημα μελλοντικά να μπορεί να μεταβιβαστεί και να αξιοποιηθεί.

    Η σχετική υπουργική απόφαση προβλέπει την έναρξη της λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος του νόμου 4178/2013 για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο.

    Αυτή η πρώτη απόφαση, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, είναι απαραίτητη για την έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος που πραγματοποιείται σήμερα.

    Σε κάθε περίπτωση, ως ελάχιστη μηνιαία δόση ορίζεται το ποσό των πενήντα (50) ευρώ και ως ελάχιστη εξαμηνιαία δόση το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ.

    [03] Πανομοιότυπος με άλλους παγιδευμένους φακέλους που έχουν σταλεί στο παρελθόν είναι ο φάκελος που ανεφλέγη σε σπίτι δικαστικού

    Πανομοιότυπος με άλλους φακέλους οι οποίοι έχουν σταλεί στο πρόσφατο παρελθόν από τη συνεργασία FAI-Πυρήνων της Φωτιάς είναι ο φάκελος που ανεφλέγηχθες βράδυσε σπίτι δικαστικού στο Χολαργό, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς.

    Κατά τις πρώτες πληροφορίες, ο δικαστικός ασχολείται με θέματα τρομοκρατίας. Ο φάκελος περιείχε ένα ντοσιέ μέσα στο οποίο βρισκόταν ο μηχανισμός ανάφλεξης, με πυρίτιδα από κυνηγετικό φυσίγγιο καθώς και συστοιχία οκτώ μπαταριών 1,5 βολτ.

    Τον φάκελο παρέδωσε στο δικαστικό μία γειτόνισσά του που κρατούσε την αλληλογραφία του τις τελευταίες ημέρες, καθώς ο ίδιος έλειπε. Μόλις ο δικαστικός παρέλαβε τον φάκελο, τον θεώρησε ύποπτο και τον πέταξε στον αέρα. Όταν ο φάκελος έπεσε στο πάτωμα ανεφλέγη, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς.

    Κατά πληροφορίες, ως αποστολέας στο φάκελο αναγράφεται η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό από που εστάλη.

    Ο φάκελος αυτός παρελήφθη από την Εγκληματολογική Υπηρεσία και εξετάζεται, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

    [04] Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη κτίριο στη Θεσσαλονίκη

    Σε εξέλιξη είναι αστυνομική επιχείρηση στο παλιό ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης, που εδώ και χρόνια βρίσκεται υπό κατάληψη από αυτοαποκαλούμενους αντιεξουσιαστές.

    Η επιχείρηση ξεκίνησε τις πρωινές ώρες, όταν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. - παρουσία δικαστικού λειτουργού - εισέβαλαν στο κατειλημμένο κτίριο.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν προσήχθησαν άτομα.

    Το κτίριο του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» βρίσκεται επί της οδού Γρ. Λαμπράκη και είναι ιδιοκτησίας του υπουργείου Υγείας.

    Εδώ και πολλά χρόνια έχει εγκαταλειφθεί και τελεί υπό κατάληψη.

    Αντίστοιχη επιχείρηση είχε γίνει στο ίδιο κτίριο, όπως και σε υπό κατάληψη στέκι αναρχικών στο ΑΠΘ, πέρσι τον Ιούλιο.

    Τότε είχαν γίνει 25 συλλήψεις, οι οποίες εντάσσονταν στο πλαίσιο εσωτερικής διαμάχης που υπήρχε στο χώρο των αντιεξουσιαστών.

    [05] Το μέσο ύψος των ανδρών στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 11 εκατοστά σε έναν αιώνα

    Το μέσο ύψος των ανδρών στην Ευρώπη, αυξήθηκε κατά 11 εκατοστά από τις αρχές τις δεκαετίας του 1870 έως τη δεκαετία του 1980, αντανακλώντας τις σημαντικές βελτιώσεις στον τομέα της υγείας σε όλη την Γηραιά Ήπειρο, σύμφωνα με νέα έρευνα.

    «Η αύξηση στο ανθρώπινο ανάστημα είναι βασικός δείκτης της βελτίωσης στη μέση υγεία των πληθυσμών », δήλωσε ο Τίμοθι Χάτον, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ στη Βρετανία ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης. Όπως είπε τα στοιχεία δείχνουν ότι το μέσο ύψος των ανδρών αυξήθηκε από 1,67 εκατοστά στο 1,78 εκατοστά σε λίγο περισσότερο από 100 χρόνια και η αύξηση αυτή δικαιολογείται από τη βελτίωση της υγείας και της μείωσης των ασθενειών.

    [06] Διαδηλώσεις και επεισόδια στο Μεξικό κατά της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης

    Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας, σημειώθηκαν στο Μεξικό, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τουλάχιστον δύο αστυνομικοί, ανακοίνωσαν οι αρχές.

    Συνολικά 34.000 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν για να αποτρέψουν την είσοδο περίπου 11.000 διαδηλωτών - καθηγητών και μαθητών - στη Βουλή.

    Το φοιτητικό κίνημα (YoSoy # 132) ανέφερε στο λογαριασμό του στο Twitter, ότι τουλάχιστον έξι άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στο κέντρο της πρωτεύουσας με αίτημα την κατάργηση της μεταρρύθμισης στον τομέα της εκπαίδευσης, η οποία θα πρέπει να υποβληθεί στο Κοινοβούλιο πριν από το τέλος του έτος.

    Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της Δημόσιας Ασφάλειας , δύο «αναρχικοί» , ένας 28χρονος άνδρας και μια γυναίκα 23 ετών που έχουν συμμετάσχει και πάλι σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις , ήταν μεταξύ των τεσσάρων συλληφθέντων.

    Το Κογκρέσο του Μεξικού πρέπει να αποφασίσει αυτή την εβδομάδα σε ένα νέο σχέδιο εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που εγείρει έντονες αντιδράσεις στους κύκλους των εκπαιδευτικών, καθώς μεταξύ άλλων προβλέπει την τακτική επανεξέταση της πορείας τους, από την οποία θα εξαρτάται η προαγωγή και η μισθολογική τους κατάσταση.

    [07] Επίθεση εξαπέλυσαν ταλιμπάν εναντίον αμερικανικής βάσης

    Μία ομάδα από ένοπλους ταλιμπάν εξαπέλυσε σήμερα το πρωί επίθεση εναντίον αμερικανικής βάσης, η οποία βρίσκεται στο ανατολικό Αφγανιστάν, κοντά στην πακιστανική μεθόριο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της τοπικής κυβέρνησης.

    "Μία ομάδα από καμικάζι επιτέθηκε σε αμερικανική βάση στην Τορκχάμ", στην επαρχία Νανγκαρχάρ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αχμεντ Ζία Αμπντουλζάι, προσθέτοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συγκρούσεις.

    Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι ταλιμπάν με ανακοίνωσή τους μέσω του εκπροσώπου τους Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ.

    [08] Διευρύνεται το χάσμα του προσδόκιμου ζωής ανάμεσα σε γυναίκες στις φτωχές και στις πλούσιες χώρες

    Το προσδόκιμο της ζωής των γυναικών στα 50 τους έχει αυξηθεί, αλλά το χάσμα μεταξύ γυναικών στις φτωχές και στις πλούσιες χώρες διευρύνεται και μπορεί να διευρυνθεί περαιτέρω χωρίς την καλύτερη διάγνωση και θεραπεία των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ).

    Μελέτη του Π.Ο.Υ--μία από τις πρώτες που αναλύει τα αίτια θανάτου μεγαλύτερων γυναικών-- διαπίστωσε ότι στις πλουσιότερες χώρες το ποσοστό των θανάτων που οφείλεται σε μη μεταδιδόμενες ασθένειες έχει μειωθεί δραματικά κατά τις τελευταίες δεκαετίες--ειδικά από καρκίνους του στομάχου, του παχέος εντέρου, του μαστού και του τραχήλου της μήτρας.

    Επίσης, οι γυναίκες άνω των 50 ετών σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα ζουν περισσότερα χρόνια, αλλά πεθαίνουν σε μικρότερη ηλικία --σε σχέση με εκείνες σε πλούσιες χώρες --από χρόνιες παθήσεις περιλαμβανομένου του διαβήτη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 September 2013 - 6:30:22 UTC