Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Ομπάμα στέλνει τους Κέρι και Χέγκελ στο Κογκρέσο για να προωθήσει την έγκριση του σχεδίου στρατιωτικής δράσης
  • [02] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας
  • [03] Τα κινητά της Nokia περνούν πλέον στη Microsoft

  • [01] Ο Ομπάμα στέλνει τους Κέρι και Χέγκελ στο Κογκρέσο για να προωθήσει την έγκριση του σχεδίου στρατιωτικής δράσης

    Το βάρος της κυβέρνησης Ομπάμα πέφτεισήμερα στην ακρόαση που θα ξεκινήσει στην αμερικανική Γερουσία, όπου ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, θα υπερασπιστούν τη θέση του αμερικανού προέδρου για τη στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία. Ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι και ο υπουργός Άμυνας, Τσακ Χάγκελ θα καταθέσουν ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων στις 14:30 τοπική ώρα ( 1830 GMT ), σε μια ανοιχτή δημόσια ακρόαση επί του θέματος της στρατιωτικής επίθεσης κατά του καθεστώτος Άσαντ .

    Νωρίτερα και μετά από τη συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο τη Δευτέρα, οι ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές, Τζον Μακέιν και Λίντσεϊ Γκράχαμ χαρακτήρισαν «καταστροφική» μια πιθανή απόρριψη από το Κογκρέσο του ψηφίσματος που θα εξουσιοδοτεί τον αμερικανό πρόεδρο, να προχωρήσει στη χρήση στρατιωτικής βίας .

    Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC , το αεροπλανοφόρο USS Nimitz έπλευσε προς την Ερυθρά Θάλασσα , αν και δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν θα μετάσχει στις πιθανές επιχειρήσεις κατά της Συρίας.

    Εν τω μεταξύ, χάκερ που υποστηρίζουν το συριακό καθεστώς, εισέβαλαν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα των αμερικανών πεζοναυτών, καλώντας τους στρατιώτες να αψηφήσουν τις εντολές του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. «Ο Ομπάμα είναι ένας προδότης που θέλει να θέσει τη ζωή σας σε κίνδυνο για να σώσει τους αντάρτες της Αλ-Κάιντα», αναφέρεται στο μήνυμα των χάκερ.

    Το Σώμα των Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών επιβεβαίωσε την ηλεκτρονική εισβολή, αναφέροντας επίσης ότι η ιστοσελίδα Marines.com, επανήλθε στη φυσιολογική της μορφή.

    [02] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας

    Σε κινητοποιήσεις βρίσκεται η ΠΟΕΔΗΝ, αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων.

    Χθές οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» και «Πολυκλινικής» και στη Θεσσαλονίκη, του νοσοκομείου "Παναγία", πραγματοποίησαν συγκέντρωση στις εισόδους των νοσοκομείων.

    Οι εργαζόμενοι των παραπάνω νοσηλευτικών ιδρυμάτων θα συγκεντρωθούν και σήμερα το πρωί στις εισόδους των Νοσοκομείων «Πατησίων» και «Αμαλία Φλέμιγκ».

    Αύριο η ΠΟΕΔΗΝ έχει εξαγγείλει 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11.00 πμ έως 15.00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ για την περιφέρεια έξω από τα γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών.

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διοργανώνει αύριο και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, διότι -όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της- δυο μήνες μετά την τοποθέτηση σε διαθεσιμότητα 2.200 σχολικών φυλάκων δεν έχει υπάρξει καμία ενέργεια για την αποκατάστασή τους.

    [03] Τα κινητά της Nokia περνούν πλέον στη Microsoft

    Η Microsoft θα εξαγοράσει τη μονάδα κατασκευής κινητών τηλεφώνων της Nokia έναντι 5,44 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα η φινλανδική εταιρεία.

    Η κάποτε μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο θα επικεντρώσει πλέον τις δραστηριότητές της στον τομέα των υπηρεσιών και των δικτύων, σε μία απόφαση που αποτελεί "την καλύτερη επιλογή για την πρόοδο, τόσο της Nokia, όσο και των μετόχων της", αναφέρει ο πρόεδρος της εταιρείας Ρίστο Σιλάασμαα σε ανακοίνωσή του.

    Η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014 και θα τεθεί προς έγκρισιν στους μετόχους της Nokia.

    Η φινλανδική εταιρεία έχει συνεταιρισθεί από το 2011 με την Microsoft και χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Windows της Microsoft στη λειτουργία των κινητών της τηλεφώνων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 September 2013 - 4:30:24 UTC