Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπαράζ εμπρησμών τη νύχτα σε Αιγάλεω και Κυψέλη
  • [02] Διήμερο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ για την 3η Σεπτέμβρη
  • [03] Τα θηλαστικά «φιλοξενούν» τουλάχιστον 320.000 άγνωστους έως τώρα ιούς
  • [04] "Πράσινο φως" από τη Βουλή στη νέα κυβέρνηση
  • [05] "Επαγρυπνούμε για τους Έλληνες στη Μ. Ανατολή"
  • [06] Κοσμηματοπώλης τα "έβαλε" με επίδοξο ληστή

  • [01] Μπαράζ εμπρησμών τη νύχτα σε Αιγάλεω και Κυψέλη

    Μπαράζ εμπρησμών, από τους οποίους προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα και δίκυκλα, σημειώθηκαν τα ξημερώματα στο Αιγάλεω και στην Κυψέλη.

    Συγκεκριμένα, από τη 01.00 έως τις 02.00, άγνωστοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στις οδούς Αθανασίου Διάκου, Αιολίδος και Σαράφη στο Αιγάλεω, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε ένα φορτηγό, ένα μοτοποδήλατο και ένα ΙΧ αυτοκίνητο, αντίστοιχα, που ήταν σταθμευμένα κοντά στους κάδους.

    Στις 4.35 άγνωστοι πυρπόλησαν δίκυκλο, που ήταν σταθμευμένο στην οδό Κασταλίας 28, στην Κυψέλη.

    Οι δράστες αναζητούνται.

    [02] Διήμερο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ για την 3η Σεπτέμβρη

    Μήνυμα «ενότητας, αυτοσυνειδησίας και προοπτικής της δημοκρατικής παράταξης αλλά και της κεντροαριστεράς τής ευθύνης, χωρίς ηγεμονισμούς», στέλνει το ΠΑΣΟΚ με το διήμερο πολιτικό-επιστημονικό συνέδριο που συνδιοργανώνει με το ΙΣΤΑΜΕ, με αφορμή την 39η επέτειο από την ίδρυση του Κινήματος, σήμερα και αύριο, στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" (Πειραιώς 254, Ταύρος).

    Στο διήμερο συμπόσιο με θέμα: «Από τη μεταπολίτευση στην κρίση. Από την κρίση στην ανασυγκρότηση. Το ΠΑΣΟΚ και η ελληνική πραγματικότητα 1974- 2014», θα αποτιμηθεί η πορεία του Κινήματος σε όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο, «αλλά κυρίως θα αναδειχθούν οι μελλοντικές προτεραιότητες και πολιτικές της Δημοκρατικής Παράταξης», όπως έχει τονίσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκινούν στις 11:30 με χαιρετισμό του προέδρου του ΙΣΤΑΜΕ, Χρήστου Δερβένη, και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ ολοκληρώνονται αύριο το βράδυ με τις ομιλίες των πρώην πρωθυπουργών και πρώην προέδρων του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου και την κεντρική ομιλία του κ. Βενιζέλου για τις «προοπτικές για τη χώρα και την παράταξη».

    [03] Τα θηλαστικά «φιλοξενούν» τουλάχιστον 320.000 άγνωστους έως τώρα ιούς

    Τουλάχιστον 320.000 ιοί που ακόμα δεν έχουν ανακαλυφθεί, ζουν πάνω και μέσα στα θηλαστικά του πλανήτη μας, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση των επιστημόνων σχετικά με το πόσοι συνολικά μικροοργανισμοί αυτού του είδους κυκλοφορούν στα ζώα.

    H ανακάλυψη και μελέτη αυτών των άγνωστων ιών, πολλοί από τους οποίους είναι δυνητικά παθογόνοι για τον άνθρωπο, θα βοηθήσει στην πρόληψη μιας μελλοντικής επιδημίας.

    Όμως το κόστος της σχετικής έρευνας, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορεί να ξεπεράσει τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια, αν και το ποσό θεωρείται μικρότερο από το οικονομικό κόστος μιας πανδημίας.

    Οι ερευνητές ξεκίνησαν τους υπολογισμούς τους από τη μελέτη μιας τεράστιας νυχτερίδας (της λεγόμενης και «ιπτάμενης αλεπούς»), του μεγαλύτερου ιπτάμενου θηλαστικού, που μεταδίδει τον θανατηφόρο για τους ανθρώπους ιό Νίπαχ.

    Μελετώντας 1.900 βιολογικά δείγματα από τις νυχτερίδες, οι επιστήμονες βρήκαν ότι 58 είδη ιών, πολλά από τα οποία ποτέ δεν είχαν ανακαλυφθεί μέχρι τώρα, ζουν στα εν λόγω ζώα.

    Με εξελιγμένες στατιστικές μεθόδους, οι ερευνητές επέκτειναν τις εκτιμήσεις τους σε όλα τα 5.486 γνωστά θηλαστικά, για να καταλήξουν στην εκτίμηση πως τουλάχιστον 320.000 ιοί δεν έχουν ακόμα ανακαλυφθεί και συνιστούν μια δυνητική απειλή για την ανθρωπότητα.

    Σχεδόν το 70% των ιών που μολύνουν τους ανθρώπους (HIV του AIDS, Έμπολα, Δυτικού Νείλου, SARS, MERS κ.α.) προέρχονται από τα άγρια ζώα, με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη η εκτίμηση για την έκταση της απειλής κατά της ανθρώπινης υγείας.

    [04] "Πράσινο φως" από τη Βουλή στη νέα κυβέρνηση

    Το σερβικό κοινοβούλιο έδωσε το βράδυ της Δευτέρας το πράσινο φως για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης υπό την ηγεσία του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Ίβιτσα Ντάτσιτς, ελπίζοντας να σταματήσει την οικονομική κρίση και να φέρει τη χώρα πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έντεκα νέοι υπουργοί εισήλθαν στην κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων και ο Λάζαρ Κρστιτς, πρώην συνεργάτης της εταιρείας συμβούλων McKinsey & Co που αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών.

    Η ψηφοφορία στο τέλος ενός τριήμερου κοινοβουλευτικού μαραθωνίου έδειξε 134 υπέρ, 65 κατά και 51 αποχές. Η κυβερνητική ρήξη οδήγησε στην «εκδίωξη» του κόμματος Ηνωμένες Επαρχίες της Σερβίας, μικρότερου κυβρνητικού εταίρου, και στην παραίτηση του επικεφαλής του προηγούμενου οικονομικού επιτελείου όπως και άλλων μελών του μικρού κυβερνητικού εταίρου, τα οποία εμφανίστηκαν δυσαρεστημένα από την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων και την αδυναμία αναζωογόνησης της οικονομίας .

    [05] "Επαγρυπνούμε για τους Έλληνες στη Μ. Ανατολή"

    «Εκείνο που θέλουμε αυτήν τη δύσκολη περίοδο, με διάχυτη την ανησυχία, είναι οι Έλληνες που βρίσκονται στη φλεγόμενη περιοχή να αισθάνονται ασφάλεια με την Ελλάδα κοντά τους» τονίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος σε συνέντευξή του στη Web tv του ΑΠΕ- ΜΠΕ, μιλώντας για τους Έλληνες που ζουν στη Μέση Ανατολή, πρωτίστως στη Συρία αλλά και στην Αίγυπτο.

    Το Υπουργείο Εξωτερικών και ο ίδιος βρίσκονται, όπως είπε, σε συνεχή επικοινωνία με τις ελληνικές διπλωματικές Αρχές, τα ελληνορθόδοξα πατριαρχεία και τις ελληνικές κοινότητες σαν «ένα άγρυπνο μάτι έτοιμο να προσφέρει βοήθεια ανά πάσα στιγμή εφόσον χρειαστεί».

    [06] Κοσμηματοπώλης τα "έβαλε" με επίδοξο ληστή

    Ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου συνεπλάκη με επίδοξο ληστή, υποχρεώνοντας αυτόν και τον συνεργό του να το "βάλουν στα πόδια". Το περιστατικό σημειώθηκε, χθες το μεσημέρι, στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.

    Οι επίδοξοι ληστές, φορώντας καπέλα και γυαλιά ηλίου, εισήλθαν στο κατάστημα όπου αρχικά προσποιήθηκαν τους πελάτες. Λίγο αργότερα, όμως, απείλησαν με όπλο και μαχαίρι τον 39χρονο ιδιοκτήτη της επιχείρησης, από τον οποίο απαίτησαν να γεμίσει ένα σακίδιο πλάτης με χρυσαφικά.

    Όπως έγινε γνωστό, ο 39χρονος ενστικτωδώς αποσύρθηκε σε εσωτερικό χώρο του καταστήματος που χρησιμοποιεί ως εργαστήριο, όπου τον ακολούθησε ένας εκ των δραστών. Εκεί, οι δύο άνδρες συνεπλάκησαν, με αποτέλεσμα οι δράστες να τραπούν σε φυγή - αρχικά πεζοί και στη συνέχεια επιβιβαζόμενοι σε μοτοσικλέτα.

    Ο κοσμηματοπώλης είναι καλά στην υγεία του, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

    Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 September 2013 - 8:30:22 UTC