Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Καρύδης: «Το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει διαζύγιο από την καταστροφολογία»
  • [02] Ισραηλινή πυραυλική δοκιμή στη Μεσόγειο
  • [03] Υπερψηφίστηκε επί της αρχής από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο
  • [04] Το «Χοντρό Μπιζέλι» και ο «Δήμαρχος Χαρχούδας» συναντούν ξανά το ελληνικό κοινό
  • [05] ΔΗΜΑΡ: «Όχι» στην τρόικα για κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών
  • [06] Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» πίσω από την αποστολή του παγιδευμένου δέματος

  • [01] Δ. Καρύδης: «Το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει διαζύγιο από την καταστροφολογία»

    «Το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει διαζύγιο από την καταστροφολογία, το λαϊκισμό και τις εύκολες υποσχέσεις προς όλους και για όλα» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος, Δημήτρης Καρύδης με αφορμή την επέτειο των 39 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. «Ήρθε πλέον εκείνη περίοδος στη χώρα όπου πρέπει να προχωρήσουμε με διαφορετική πορεία. Να μιλάμε με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό και όλοι μαζί ?αναλαμβάνοντας στο επίπεδό του ο καθένας την ευθύνη του- να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη την αναγέννηση και την ανασυγκρότηση της πατρίδας μας.»

    Σχολιάζοντας την παρουσία για πρώτη φορά τριών προέδρων του ΠΑΣΟΚ στο διήμερο πολιτικό και επιστημονικό συνέδριο για την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα και το ρόλο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καρύδης τονίζει ότι σηματοδοτεί μια προσπάθεια που κάνει το Κίνημά μας και γενικότερα η δημοκρατική παράταξη έτσι ώστε να στείλουμε το μήνυμα της ευρύτερης δυνατής ενότητας και συσπείρωσης.. Ο προοδευτικός χώρος ανάμεσα στη συντηρητική παράταξη και την κομμουνιστική Αριστερά θα πρέπει να ανασυγκροτηθεί και να αναγεννηθεί. Αυτό για εμάς είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα».

    [02] Ισραηλινή πυραυλική δοκιμή στη Μεσόγειο

    Στη δοκιμή πυραυλικού συστήματος προχώρησε το Ισραήλ, στηΜεσόγειο,χωρίς να το προαναγγείλει. Το γεγονός αναφέρθηκε πρώτα από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία δύο βαλλιστικά "αντικείμενα" εκτοξεύθηκαν προς ανατολάς από την κεντρική Μεσόγειο.

    Η είδηση προκάλεσε ανησυχία, καθώς οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν επίθεση στη Συρία.

    Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ανακοίνωσε, αργότερα,ότι το ίδιο, μαζί με μια ομάδα του Πενταγώνου, πραγματοποίησαν δοκιμαστική εκτόξευση ενός πυραύλου Σπάροου.

    "Το Ισραήλ εκτοξεύει τακτικά πυραύλους ή μη επανδρωμένα αεροπλάνα στα ανοικτά των ακτών του για να δοκιμάσει τις βαλλιστικές αμυντικές ικανότητές του", δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος στην Ουάσινγκτον.

    Στο Ισραήλ, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφέρθηκε σήμερα στα αντιπυραυλικά συστήματα της χώρας του χαρακτηρίζοντάς τα "σιδερένιο τείχος". "Αυτά τα πράγματα μας δίνουν τη δύναμη να προστατευθούμε και όποιος σκέφτεται να μας βλάψει θα ήταν καλύτερα γι' αυτόν να μην το κάνει", δήλωσε σε ομιλία του.

    [03] Υπερψηφίστηκε επί της αρχής από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο

    Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής, έγινε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο λύκειο, ενώ ξεκίνησε η συζήτησή του επί των άρθρων.

    Υπέρ τάχθηκαν μόνον οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΜΑΡ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ το καταψήφισαν.

    Νωρίτερα, ο υφυπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γκιουλέκας επέκρινε όσους αντιδρούν στις νέες αλλαγές, κατηγορώντας τους ότι «με την απαξιωτική τους συμπεριφορά και χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις, δεν βοηθούν στην αναβάθμιση της παιδείας».

    [04] Το «Χοντρό Μπιζέλι» και ο «Δήμαρχος Χαρχούδας» συναντούν ξανά το ελληνικό κοινό

    Ένα μαγικό ταξίδι, στην παραμυθένια πόλη της φανταστικής Λιλιπούπολης, θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μικροί και μεγάλοι φίλοι, με την παράσταση «Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη», στο Ηρώδειο, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου.

    Πρόκειται για μία παράσταση εμπνευσμένη από τη θρυλική σειρά εκπομπών τού Τρίτου Προγράμματος «Εδώ Λιλιπούπολη», ενός σύγχρονου ελληνικού παραμυθιού, που εκατοντάδες χιλιάδες ακροατές, παιδιά, νέοι και λιγότερο νέοι, από το 1976 ως το 1980, είχαν την τύχη να απολαμβάνουν καθημερινά.

    Η παράσταση «Ένα ταξίδι στη Λιλιπούλη» διοργανώνεται από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία που διοικεί τα Αρσάκεια Σχολεία και, εκτός από την πολιτιστική της διάσταση, υπηρετεί και έναν μεγάλο σκοπό: την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών των Αρσακείων Σχολείων.

    [05] ΔΗΜΑΡ: «Όχι» στην τρόικα για κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών

    Εν λειτουργία και όχι με οριζόντιο τρόπο και κλείσιμό τους, πρέπει να γίνει η αναδιάρθρωση των αμυντικών επιχειρήσεων ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ και της ΛΑΡΚΟ, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ και επισημαίνει ότι «η τρόικα, όσο δεν αντιμετωπίζεται με σθεναρή διαπραγμάτευση, θα προβάλλει νέες ανορθολογικές απαιτήσεις για οριζόντιες απολύσεις, κατάργηση ειδικοτήτων και κλείσιμο επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα».

    Η ΔΗΜΑΡ προτείνει να ανακοπεί αυτός ο δρόμος, καθώς δεν μπορεί να μην λαμβάνεται υπόψη ότι η αμυντική βιομηχανία αποτελεί ένα κρίσιμο μέγεθος για τη χώρα.

    [06] Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» πίσω από την αποστολή του παγιδευμένου δέματος

    Η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» αναλαμβάνει την ευθύνη για την αποστολή παγιδευμένου δέματος, που ανεφλέγη το βράδυ της Κυριακής στο σπίτι του ειδικού εφέτη ανακριτή, ο οποίος ασχολείται με υποθέσεις τρομοκρατίας.

    Σε προκήρυξή της, η οποία δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, η οργάνωση χαρακτηρίζει την επίθεση ως «μία πρώτη, ελάχιστη και αντανακλαστική απάντηση» στις συλλήψεις των δύο ατόμων στη Θεσσαλονίκη, τα οποία κατηγορήθηκαν για την αποστολή παγιδευμένου φακέλου στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής.

    Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου «Φοίνικας», που έχει στόχο την αναβίωση του αντάρτικου πόλης σε συνεργασία με την αποκαλούμενη «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία FAI».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 September 2013 - 14:30:21 UTC