Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Πούτιν δεν αποκλείει τη συγκατάθεση της Μόσχας για χτύπημα στη Συρία, εάν το εγκρίνει ο ΟΗΕ
  • [02] Ιω. Μιχελάκης: Το «σπάσιμο» των κομματικών γραμμών δεν είναι απολιτικοποίηση
  • [03] Με τον υπουργό Εσωτερικών συναντώνται οι σχολικοί φύλακες
  • [04] Θ. Δρίτσας: Να αντιδράσει ο πρωθυπουργός στο αίτημα της τρόικας για κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών
  • [05] Τρένο παρέσυρε γυναίκα στη Θεσσαλονίκη
  • [06] Κυπριακό φυσικό αέριο θα βγει στην επιφάνεια αύριο, στο οικόπεδο 12 της ΑΟΖ
  • [07] Σαν τη σοκολάτα KitKat θα ονομάζεται το νέο λειτουργικό Android
  • [08] Σε Αθήνα και Σκόπια ο Μάθιου Νίμιτς

  • [01] Ο Πούτιν δεν αποκλείει τη συγκατάθεση της Μόσχας για χτύπημα στη Συρία, εάν το εγκρίνει ο ΟΗΕ

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν αποκλείει τη συγκατάθεση της Ρωσίας στην άσκηση στρατιωτικής βίας κατά της Συρίας, εάν αυτό συμβεί με την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, του μόνου αρμόδιου οργάνου για να αποφασίσει τη χρήση όπλων εναντίον κυρίαρχου κράτους, σύμφωνα με το ισχύον διεθνές δίκαιο, αλλά και εφόσον αποδειχθεί η χρήση χημικών όπλων από την κυβέρνηση Άσαντ.

    «Οποιεσδήποτε άλλες αφορμές και τρόποι, που θα δικαιολογούσαν την άσκηση βίας έναντι ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, είναι ανεπίτρεπτοι και δεν μπορεί να θεωρηθούν παρά μόνον επιθετική ενέργεια», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του προς το ρωσικό Πρώτο Κανάλι και το πρακτορείο Ασοσιέιτεντ Πρεσ.

    Ο ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη στη Συρία, γι΄ αυτό και είναι απαραίτητο να ερευνηθούν λεπτομερώς όλα τα στοιχεία. «Θα μας πείσει μια βαθιά λεπτομερής έρευνα του ζητήματος και ειδικά η ύπαρξη αποδείξεων, οι οποίες θα είναι προφανείς και θα αποδεικνύουν σαφώς ποιος χρησιμοποίησε και τι είδους χημικά μέσα χρησιμοποιήθηκαν. Κατόπιν τούτου είμαστε έτοιμοι να δράσουμε με τον πλέον αποφασιστικό και σοβαρό τρόπο», είπε ο Ρώσος ηγέτης ενόψει της Συνόδου Κορυφής των G20, όπου το Συριακό αναδεικνύεται σε κεντρικό ζήτημα.

    Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η χώρα του δεν διαθέτει ακριβή στοιχεία σχετικά με το τι συνέβη και για το αν τα όποια χημικά όπλα ή ουσίες χρησιμοποιήθηκαν από τον επίσημο συριακό στρατό και θεωρεί ότι θα πρέπει τουλάχιστον να αναμείνει τα αποτελέσματα των ερευνών, που διεξήγαγαν οι επιθεωρητές του ΟΗΕ, στους οποίους μάλιστα οφείλουν να παραδώσουν τις αποδείξεις τους όποιοι ισχυρίζονται ότι διαθέτουν τέτοιες αποδείξεις και αυτές να είναι «πειστικές».

    [02] Ιω. Μιχελάκης: Το «σπάσιμο» των κομματικών γραμμών δεν είναι απολιτικοποίηση

    Στο ενδεχόμενο αλλαγής του τρόπου εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας το πρωί στο Mega.

    Ο υπουργός ανέφερε ότι εάν προχωρήσουν οι αλλαγές θα υπάρχει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο με τα ονόματα των δημοτικών συμβούλων σε αλφαβητική σειρά, το οποίο τις προηγούμενες ημέρες θα έχει αναρτηθεί τόσο σε χώρους όπου έχουν άμεση πρόσβαση οι πολίτες, αλλά και στο διαδίκτυο.

    Επισήμανε πως «αυτό το σύστημα δεν είναι έμπνευση δική μας. Εφαρμόζεται και στην Κύπρο και στη Γερμανία και αλλού. Υπάρχει η δυνατότητα στους πολίτες να ψηφίζουν, όποιον δημοτικό σύμβουλο επιθυμούν από οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο».

    Αναφορικά με το θέμα εκλογής δημάρχου από τον πρώτο γύρο ο κ. Μιχελάκης είπε ότι εξετάζεται «να εκλέγεται ο δήμαρχος με την πρώτη Κυριακή με 42% κάτι που είχε εφαρμοστεί και παλαιότερα. Αυτό σταματάει και την ιστορία της συναλλαγής στον δεύτερο γύρο».

    Εξάλλου, ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε και σε σχόλια του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι το «σπάσιμο» των κομματικών γραμμών δεν είναι απολιτικοποίηση. «Λέει (σσ: ο ΣΥΡΙΖΑ) ότι προσπαθούμε να απολιτικοποιήσουμε τις εκλογές. Νομίζω ότι μπερδεύεται. Θεωρεί ότι το να σπάσουμε τις κομματικές γραμμές, που υπήρχαν μέχρι τώρα στις τοπικές κοινωνίες, το θεωρεί απολιτικοποίηση», είπε ο κ. Μιχελάκης.

    [03] Με τον υπουργό Εσωτερικών συναντώνται οι σχολικοί φύλακες

    Σε εξέλιξη είναι συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με εκπροσώπους των σχολικών φυλάκων, οι οποίοι πραγματοποιούν από το πρωί συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Εσωτερικών, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα.

    Στη συνέχεια, όπως έχει γίνει γνωστό, οι σχολικοί φύλακες θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μαζί με τους δημοτικούς αστυνομικούς και συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ.

    [04] Θ. Δρίτσας: Να αντιδράσει ο πρωθυπουργός στο αίτημα της τρόικας για κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών

    Η κυβέρνηση πρέπει να αντιδράσει άμεσα, επίσημα και δεσμευτικά και διά στόματος του πρωθυπουργού στο αίτημα της τρόικας για το κλείσιμο των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Δρίτσας.

    Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση «δεν υπερασπίζεται την ελληνική αμυντική βιομηχανία, δεν υπερασπίζεται τους εργαζόμενους, ούτε τη στοιχειώδη παραγωγική διαδικασία στη χώρα μας».

    Ο Θ. Δρίτσας αναφέρει ότι «από χθες, συγκροτήθηκαν τρεις επιτροπές τεχνοκρατών μετά το e-mail που έστειλε η τρόικα, για να μελετήσουν την εναλλακτική πρόταση, που να συνταιριάζει τις απαιτήσεις της τρόικας σε μια ισορροπία που θα μπορεί ενδεχομένως να γίνει ανεκτή. Από αυτή την άποψη μην κοροϊδεύουν κανέναν».

    Σχολιάζοντας τις θέσεις της κυβέρνησης για την αμυντική βιομηχανία, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος να θεωρήσουμε ως θετική εξέλιξη την περίφημη εκκαθάριση εν λειτουργία. Είναι εξίσου οδυνηρή η κυβερνητική πρόταση για την εκκαθάριση εν λειτουργία των αμυντικών βιομηχανιών, που άλλωστε είχε ληφθεί μέσα στο πλαίσιο των απαιτήσεων της τρόικας».

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι, «για τις ανάγκες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, αυτές οι μονάδες μπορεί να λειτουργήσουν, είναι βιώσιμες, τα χρέη τους είναι διαχειρίσιμα και χωρίς επιβάρυνση του ελληνικού λαού, όπως ψευδώς και προπαγανδιστικά διαδίδεται. Από εκεί και πέρα μπορεί να οργανωθεί η εξυγίανσή τους - γιατί πράγματι έχουν γίνει σημεία και τέρατα από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και από τις διοικήσεις ημετέρων που διόριζαν».

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει ο Θ. Δρίτσας, «μιλάει για ενιαίο φορέα της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, στηριγμένο στις πραγματικές ανάγκες της άμυνας και με διατήρηση και εξυγίανση των παραγωγικών δυνατοτήτων».

    [05] Τρένο παρέσυρε γυναίκα στη Θεσσαλονίκη

    Γυναίκα, άγνωστης - μέχρι στιγμής - ταυτότητας διαμελίστηκε, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενη επιβατική αμαξοστοιχία, κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό του Άδενδρου Θεσσαλονίκης.

    Το περιστατικό σημειώθηκε στις 6 σήμερα το πρωί, σε απόσταση 200 μέτρων από το Άδενδρο. Από πληροφορίες προκύπτει ότι η αμαξοστοιχία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη, είχε μειώσει την ταχύτητα προκειμένου να σταματήσει στον σιδηροδρομικό σταθμό, ωστόσο ο μηχανοδηγός δεν μπόρεσε να αποτρέψει το μοιραίο.

    Οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ οι συνθήκες του δυστυχήματος ερευνώνται.

    [06] Κυπριακό φυσικό αέριο θα βγει στην επιφάνεια αύριο, στο οικόπεδο 12 της ΑΟΖ

    Αύριο θα ανάψει η φλόγα στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ.

    Μιλώντας στο ΡΙΚ ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, ανέφερε ότι το άναμμα της φλόγας είναι συμβολικό, αφού για πρώτη φορά, κυπριακό φυσικό αέριο θα βγει στην επιφάνεια.

    Από το τεστ παραγωγής, εξήγησε, δεν θα καθοριστεί η ποσότητα του φυσικού αερίου, αλλά η πίεση και η ποιότητά του.

    Ανακοινώσεις για την ποσότητα του φυσικού αερίου θα γίνουν την τρίτη με τέταρτη εβδομάδα αυτού του μήνα.

    Σύμφωνα με τον Κύπριο υπουργό, χρήση και ίσως εξαγωγές φυσικού αερίου, αναλόγως της ποσότητας, θα πρέπει να αναμένεται στις αρχές του 2020.

    [07] Σαν τη σοκολάτα KitKat θα ονομάζεται το νέο λειτουργικό Android

    Android KitKat θα λέγεται η επόμενη έκδοση 4.4 του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα της Google, μετά από μια μάλλον απρόσμενη συμφωνία μάρκετινγκ που συνήψε με τη μεγάλη ελβετική πολυεθνική Nestle, η οποία παράγει την εν λόγω σοκολάτα.

    H ανακοίνωση, σύμφωνα με το BBC, εξέπληξε τους αναλυτές, καθώς η αμερικανική εταιρία είχε προηγουμένως καταστήσει γνωστό ότι το νέο Android θα έφερε το όνομα Key Lime Pie ή εν συντομία KLP. Σύμφωνα με τη Google, καμία εταιρία δεν θα πληρώσει την άλλη για τη χρήση του ονόματος KitKat, καθώς, σύμφωνα με διευθυντικό στέλεχος της, ο στόχος είναι απλώς «κάτι αστείο και αναπάντεχο».

    [08] Σε Αθήνα και Σκόπια ο Μάθιου Νίμιτς

    Συναντήσεις σε Αθήνα και Σκόπια θα έχει ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στις συνομιλίες ανάμεσα σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ, πρέσβης Μάθιου Νίμιτς.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας του ΟΗΕ, ο κ. Νίμιτς θα ταξιδέψει στην περιοχή κατά την περίοδο 9 έως 11 Σεπτεμβρίου 2013 για συναντήσεις στην Αθήνα και στα Σκόπια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 September 2013 - 8:30:23 UTC