Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Σημίτης: Να γίνει το ΠΑΣΟΚ μοχλός της αλλαγής
  • [02] Επιβλητική εμφάνιση της Εθνικής
  • [03] Προκηρύσσονται 1754 θέσεις για 1641 εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα
  • [04] Ανασυγκρότηση του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ
  • [05] Γερουσία: Ενδέχεται να καθυστερήσει η ψηφοφορία για την επέμβαση στη Συρία
  • [06] "Τα ρωσικά πολεμικά σκάφη έτοιμα να αντιδράσουν"
  • [07] Ευρωμπάσκετ: Σουηδία-Ελλάδα 35-59 στο 30΄
  • [08] Ευρωμπάσκετ: Σουηδία - Ελλάδα 21-39 στο ημιχρόνο

  • [01] Κ. Σημίτης: Να γίνει το ΠΑΣΟΚ μοχλός της αλλαγής

    Το ΠΑΣΟΚ, με θάρρος, φαντασία, συναίσθημα ευθύνης, σε συνεργασία με πολλούς άλλους, με νέα πρόσωπα και νέες ιδέες, να γίνει ο «μοχλός της αλλαγής», να βάλει τις βάσεις για την παράταξη της δημιουργίας και της αλληλεγγύης, τις βάσεις για ένα νέο ρεύμα ανανέωσης, καθοριστικό για το ξεπέρασμα της κρίσης, τόνισε στην ομιλία του στην επετειακή εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Κινήματος, Κώστας Σημίτης.

    «Υπάρχουν πολλές διάχυτες προοδευτικές ομάδες που θέλουν να συνεργαστούν, χρειάζεται νέα αρχή τώρα στην οποία όλοι θα μπορούν να συμμετέχουν και δεν θα υπάρχουν εισιτήρια πρώτης δεύτερης τρίτης θέσης. Χρειάζεται ελεύθερη συζήτηση, αναζήτηση σε διάφορες κατευθύνσεις, ανοικτές διαδικασίες και όχι κλειστά δωμάτια. Χρειάζεται μια φάση όπως του 1974 χωρίς αρχηγούς, ιεραρχίες και επετηρίδες» σημείωσε. Πρότεινε ειδικότερα, «ας προσπαθήσουμε μια ευρύτερη συνεργασία στην αρχή με χαλαρούς κανόνες και βαθμιαία μετά από συνεννοήσεις πιο σαφείς». «Δεν με ενδιαφέρουν οι υπερχειλίζοντες εγωισμοί μικροαρχηγών και μονίμως διαφωνούντων» τόνισε.

    Ο κ. Σημίτης εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε μια ευνοϊκή συγκυρία, μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, αφού έτσι «απαντήθηκε αρνητικά το ερώτημα για τη θέλησή της να συμβάλει στην αναγέννηση του προοδευτικού χώρου». «Δεν έχει τη φαντασία γι' αυτό, την πνίγει ο αριστερός κομφορμισμός της» πρόσθεσε. Παράλληλα, τόνισε ότι «ο δικομματισμός ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι στείρος, διακρίνεται από συνεχείς υβριστικές αντιπαραθέσεις που απλοποιούν τα οικονομικά προβλήματα και καθιερώνουν το επίπεδο καφενειακής διαμάχης υπέργηρων συνταξιούχων».

    [02] Επιβλητική εμφάνιση της Εθνικής

    Επίδειξη δύναμης έκανε η Εθνική απέναντι στη Σουηδία, 79-51, στην πρεμιέρα της Α΄ φάσης του Ευρωμπάσκετ, στην πόλη Κόπερ της Σλοβενίας, για τον Δ΄ όμιλο. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη νίκη της «επίσημης αγαπημένης» στην ιστορία απέναντι στη Σουηδία.

    Πρώτος σκόρερ της εθνικής ο Βασίλης Σπανούλης με 13 πόντους, ενώ ο Τζέφρι Τέιλορ σημείωσε 16 πόντους για τη Σουηδία.

    Τα δεκάλεπτα: 13-15, 21-39, 35-59, 51-79

    [03] Προκηρύσσονται 1754 θέσεις για 1641 εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα

    Ξεκινά από αύριο η διαδικασία προκήρυξης για την κάλυψη 1754 θέσεων στον χώρο της υγείας και μέσα σε 15-18 μέρες θα έχουν τοποθετηθεί στις νέες τους θέσεις οι 1641 εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Ήδη, το τριμελές συμβούλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενέκρινε σήμερα το σχετικό σχέδιο του υπουργείου Υγείας.

    Αυτό έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ενημερώνοντας για θέματα της αρμοδιότητας του, τους βουλευτές που συμμετέχουν στις Επιτροπές Κοινωνικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.

    Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε με κατηγορηματικό τρόπο ότι καμία απόλυση δεν πρόκειται να γίνει στον χώρο της Υγείας, σημειώνοντας ότι είναι κατά 100 περισσότερες οι κενές θέσεις που πρέπει να καλυφθούν σε σχέση με τον αριθμό εργαζομένων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

    Εκτίμησε δε, ότι η διαδικασία της κινητικότητας στο χώρο της υγείας θα έχει εξοικονόμηση δαπανών που θα φθάνουν τα 32 εκατ. ευρώ ετησίως.

    [04] Ανασυγκρότηση του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ

    Στην ανασυγκρότηση του κομματικού μηχανισμού προχωρά η ηγεσία της ΝΔ. Με σημερινή απόφαση του προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, μειώνεται ο αριθμός των γραμματειών από 23 σε οκτώ.

    Το νέο οργανόγραμμα του κόμματος και οι αντίστοιχοι επικεφαλής είναι:

    Μπάσδρα Ευθυμία : Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων.

    Γεώργιος Σταμάτης: Γραμματέας Κοινωνικών Δικτύων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων.

    Θεόδωρος Ματάλας: Γραμματέας Εργασιακών, Επιστημονικών και Παραγωγικών Φορέων.

    Γεώργιος Ανέστης: Γραμματέας Αγροτικών Φορέων.

    Ελίζα Βόζεμπεργκ: Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας.

    Γεώργιος Λουλουδάκης: Γραμματέας Οργανωτικού.

    Ιωάννης Σμυρλής: Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Δημήτρης Καλογερόπουλος: Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    [05] Γερουσία: Ενδέχεται να καθυστερήσει η ψηφοφορία για την επέμβαση στη Συρία

    Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας ενδέχεται να καθυστερήσει την ψηφοφορία που επρόκειτο να γίνει σήμερα Τετάρτη με αντικείμενο την έγκριση της χρήσης στρατιωτικής βίας στη Συρία, καθώς ορισμένοι γερουσιαστές εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με τη διατύπωση της απόφασης.

    Οι γερουσιαστές που μετέχουν στην 18μελή επιτροπή συνεδριάζουν κεκλεισμένων των θυρών σήμερα, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι και του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών Τζέιμς Κλάπερ.

    Σύμβουλοι των γερουσιαστών ανέφεραν ότι η απόφαση για την ψηφοφορία θα ληφθεί μετά τη λήξη αυτής της συνεδρίασης που είναι αφιερωμένη στο θέμα της Συρίας.

    Η επιτροπή αναμενόταν να ψηφίσει σήμερα για να εγκρίνει το προσχέδιο της απόφασης για τη χρήση βίας στη Συρία. Ορισμένα μέλη της όμως, όπως ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν, διαφωνούν με τη συμβιβαστική πρόταση στην οποία κατέληξαν την Τρίτη ο πρόεδρος της επιτροπής, ο Δημοκρατικός Ρόμπερτ Μενέντες και ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών Μπομπ Κόρκερ.

    [06] "Τα ρωσικά πολεμικά σκάφη έτοιμα να αντιδράσουν"

    Τα ρωσικά πολεμικά σκάφη στη Μεσόγειο έχουν «την ικανότητα να αντιδράσουν» σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύρραξης στη Συρία, δήλωσε σήμερα ρωσική στρατιωτική πηγή, την ώρα που οι δυτικές χώρες προετοιμάζονται για ένα πιθανό στρατιωτικό πλήγμα κατά της Δαμασκού.

    «Σήμερα θεωρούμε πως η παρουσία μας στην ανατολική Μεσόγειο είναι επαρκής για να εκπληρώσει τις αποστολές μας. Αυτά (τα σκάφη) μπορούν, εάν κριθεί αναγκαίο (. . .), μαζί με τα υποβρύχιά μας, να επηρεάσουν στο εξής την κατάσταση», είπε στο πρακτορείο Ιντερφάξ πηγή του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας.

    «Ήδη είμαστε έτοιμοι να επιλύσουμε τα προβλήματα που μπορεί να ενσκήψουν. Προς τούτο, σύντομα πρόκειται να υπάρξουν μεταβολές στη σύνθεση της μοίρας (των πολεμικών) για να ανταποκριθούμε καλύτερα στις εξελίξεις των γεγονότων», πρόσθεσε η ίδια πηγή, χωρίς να προσθέτει άλλες λεπτομέρειες.

    [07] Ευρωμπάσκετ: Σουηδία-Ελλάδα 35-59 στο 30΄

    Τη Σουηδία αντιμετωπίζει αυτή την ώρα η Εθνική Ελλάδος στην «Arena Bonifika» του Κόπερ, στα πλαίσια του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

    [08] Ευρωμπάσκετ: Σουηδία - Ελλάδα 21-39 στο ημιχρόνο

    Τη Σουηδία αντιμετωπίζει αυτή την ώρα η Εθνική Ελλάδος στην «Arena Bonifika» του Κόπερ, στα πλαίσια του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 September 2013 - 18:30:23 UTC