Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενέκρινε την επέμβαση στη Συρία η Επιτροπή Εξωτερικών της Γερουσίας
  • [02] Πρόσκληση συμπόρευσης όσων πιστεύουν στον ευρωπαϊκό σοσιαλισμό
  • [03] Απεργούν από 11 έως 20 Σεπτεμβρίου οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ
  • [04] Γ. Παπανδρέου: Μέσα στις πιο εφιαλτικές συνθήκες μείναμε όρθιοι
  • [05] Η Samsung παρουσίασε το πρώτο «έξυπνο» ρολόι της

  • [01] Ενέκρινε την επέμβαση στη Συρία η Επιτροπή Εξωτερικών της Γερουσίας

    Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας ενέκρινε σήμερα μια απόφαση η οποία εγκρίνει τη χρήση στρατιωτικής ισχύος από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στη Συρία με 10 ψήφους υπέρ και 7 κατά, με έναν από τους γερουσιαστές να δηλώνει απλώς «παρών».

    Η έγκριση της απόφασης από την Επιτροπή αυτή της Γερουσίας ανοίγει τον δρόμο ώστε να υπάρξει ψηφοφορία επί αυτής στην ολομέλεια του σώματος, πιθανόν την επόμενη εβδομάδα.

    Η απόφαση κάνει λόγο για μια «περιορισμένη» στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, μεγίστης διαρκείας 60 ημερών με την δυνατότητα να παραταθεί στις 90, σε κάθε περίπτωση χωρίς την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων.

    Μια ομάδα Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών πολιτικών, τόσο στη Γερουσία όσο και στη Βουλή των Αντιπροσώπων, έχει αντιταχθεί στην απόφαση αυτή.

    [02] Πρόσκληση συμπόρευσης όσων πιστεύουν στον ευρωπαϊκό σοσιαλισμό

    Πρόσκληση «συμπόρευσης όλου του χώρου που πιστεύει στον ευρωπαϊκό δημοκρατικό σοσιαλισμό, χωρίς ηγεμονισμούς και αποκλεισμούς» με ορίζοντα τις επικείμενες ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην κεντρική ομιλία του με την οποία ολοκληρώθηκε το διήμερο συνέδριο για την 3η Σεπτέμβρη.

    Ο κ. Βενιζέλος οριοθέτησε τη σχέση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, και άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας να εννοηθεί ουσιαστικά ότι δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε επαφή και συζήτηση με έναν χώρο «η ηγεσία του οποίου βασίζει την ύπαρξή του στη συκοφάντηση, την υπονόμευση, την ακύρωση όχι απλά και μόνο του σημερινού ΠΑΣΟΚ αλλά της ιστορικής διαδρομής της παράταξης».

    Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι ούτε υπήρχε ούτε υπάρχει «σχέδιο Β» εκτός ΕΕ και ζώνης του Ευρώ, αναφορικά με τη διαχείριση της κατάστασης που παρέλαβε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2009 «με τη χώρα να είχε οδηγηθεί στον εθνικό εγκλωβισμό, στον άμεσο κίνδυνο της ασύντακτης χρεοκοπίας». Αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «το εθνικό καθήκον αλήθειας» του επιβάλλει να πει «σε όσους διαχωρίζουν τη θέση τους από το πρώτο πρόγραμμα, αλλά συμφωνούν με το δεύτερο πρόγραμμα μέσα στο πλαίσιο του οποίου πορεύεται η χώρα από τα τέλη Οκτωβρίου 2011, ότι ναι το δεύτερο πρόγραμμα έπρεπε να έχει υιοθετηθεί εξαρχής, μόνο που αυτό δεν μπορούσε δυστυχώς να γίνει μονομερώς από την Ελλάδα. Και χωρίς το πρώτο πρόγραμμα δεν θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε το δεύτερο». Επανέλαβε ότι έπρεπε να επιμείνει το Μάιο του 2010 στην πρότασή του για υπερψήφιση του πρώτου μνημονίου με αυξημένη πλειοψηφία τριών πέμπτων.

    Διαβάστε επίσης:

    Γ. Παπανδρέου: Μέσα στις πιο εφιαλτικές συνθήκες μείναμε όρθιοι

    Κ. Σημίτης: Να γίνει το ΠΑΣΟΚ μοχλός της αλλαγής

    [03] Απεργούν από 11 έως 20 Σεπτεμβρίου οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ

    Με δύο 48ωρες απεργίες, 10 και 11 και 12 και 13 Σεπτεμβρίου, αλλά και μια πενθήμερη από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου απαντά η Πανελλήνια Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων ανωτάτων Ιδρυμάτων στην επικείμενη διαθεσιμότητα 1500 εργαζομένων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

    Κατά συνέπεια, στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης των εγγραφών των φοιτητών, οι γραμματείες των σχολών θα είναι κλειστές, ενώ κατά τα φαινόμενα δεν πρόκειται να λειτουργήσουν πριν από τις 20 Σεπτεμβρίου.

    Σε ανακοίνωσή της, η ομοσπονδία αναφέρει ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αδράνειας» και προσθέτει: «Η περίοδος που διανύουμε είναι η πιο κρίσιμη από κάθε άποψη για τον εργασιακό βίο όλων μας, δεδομένης της άμεσης απειλής να τεθεί σε διαθεσιμότητα το 25% του Διοικητικού Προσωπικού των Ιδρυμάτων».

    [04] Γ. Παπανδρέου: Μέσα στις πιο εφιαλτικές συνθήκες μείναμε όρθιοι

    «Μέσα στις πιο εφιαλτικές συνθήκες, μείναμε όρθιοι» και «με την αυτοπεποίθηση ότι καταφέραμε όσα κανείς στο εξωτερικό δεν περίμενε, είναι η ώρα να διαμορφώσουμε μια νέα πορεία, για την Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και στη διεθνή σκακιέρα» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο συμπόσιο του Κινήματος για την 3η Σεπτέμβρη. Επιπλέον, με εκτενή αναφορά στα πεπραγμένα του υπερασπίστηκε τις επιλογές και την περίοδο της διακυβέρνησής του, ασκώντας δριμεία κριτική στη ΝΔ.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ που χρειάζονται η Ελλάδα καιοι Έλληνες δεν μπορεί παρά να πρωταγωνιστεί στην πρόοδο και την αλλαγή της χώρας» και «πρωτοστατεί στον σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας για κυβερνητική σταθερότητα, αλλά με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο». «Όχι λευκές επιταγές. Ενώνει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, απέναντι στη δεξιά και την αριστερή συντήρηση. Δεν διαιρεί» σημείωσε και υπογράμμισε ότι «στόχος μας είναι οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις με ανθρώπινο πρόσωπο». Στο ίδιο πλαίσιο σημείωσε ότι «δεν δικαιούμαστε να είμαστε παρακολούθημα κανενός. Καμίας δεξιάς ή αριστερής συντήρησης». Είπε ακόμα ότι «το ΠΑΣΟΚ, οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να ενώσουν τις προσπάθειές τους, να βάλουν τέλος σε αυτό το θανάσιμα διχαστικό για την κοινωνία μας ανορθολογισμό, και να διαμορφώσουμε ένα σταθερό σχέδιο αλλαγών για την χώρα που δεν θα ανατρέπεται με την κάθε εκλογική αναμέτρηση».

    Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα ότι «ήμουν, είμαι και θα είμαι εδώ» για να υπηρετεί τις αρχές του, «γιατί δεν με κρατάει κανείς, δεν υπήρξα ποτέ, ούτε σκοπεύω να γίνω όμηρος κανενός».

    [05] Η Samsung παρουσίασε το πρώτο «έξυπνο» ρολόι της

    Η κορεατική εταιρεία Samsung παρουσίασε το πρώτο «έξυπνο» ρολόι της. Το όνομα του είναι Galaxy Gear.

    Όπως έγινε γνωστό, συνδέεται μέσω bluetooth με όλες τις συσκευές Galaxy της εταιρείας.

    Η παρουσίαση του νέου προϊόντος έγινε στη διεθνή έκθεση IFA στο Βερολίνο.

    Αναφερόμενος στο «έξυπνο» ρολόι, ο διευθύνων σύμβουλος της Samsung, Τζέι Κι Σιν υπογράμμισε: «Το κοινό ζητά διαρκώς περισσότερες επιλογές και εμείς τις προσφέρουμε».

    Το «έξυπνο» ρολόι Samsung Galaxy Gear δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να πραγματοποιεί και να λαμβάνει κλήσεις και μηνύματα, με φωνητική εντολή.

    Παράλληλα, διαθέτει υψηλής ανάλυσης κάμερα ενώ η οθόνη του είναι μόλις 1,63 ίντσες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 September 2013 - 20:30:22 UTC