Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραγραφή αδικημάτων με μικρή κοινωνική απαξία
  • [02] Υπέκυψε αγοράκι το οποίο έπεσε από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας, στην Κρήτη
  • [03] Έκρηξη χειροβομβίδας στα γραφεία συνδέσμου του Ολυμπιακού, στο Παγκράτι
  • [04] Οι φωνές των γονιών στα παιδιά κάνουν τα πράγματα χειρότερα
  • [05] Βασικός τροφοδότης της κερδοφορίας της Εθνικής Τράπεζας έχει καταστεί η Finansbank
  • [06] Σύμβουλος στη Σερβία πρώην Αυστριακός καγκελάριος
  • [07] Έλληνας "μάγος" της ψηφιακής τεχνολογίας
  • [08] Υπό κατάληψη το δημαρχείο Ηρακλείου
  • [09] Επιχείρηση της Αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά
  • [10] Μία στρατιωτική επέμβαση στη Συρία θα έπληττε την παγκόσμια οικονομία, προειδοποίησε το Πεκίνο

  • [01] Παραγραφή αδικημάτων με μικρή κοινωνική απαξία

    Τροπολογία με την οποία παραγράφεται το αξιόποινο και παύει η δίωξη για αδικήματα με μικρή κοινωνική απαξία που έχουν τελεσθεί μέχρι 31.8.2013, κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.

    Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις επιδιώκεται η αποσυμφόρηση των ποινικών δικαστηρίων από μεγάλο αριθμό δικογραφιών που ουσιαστικά αφορούν αδικήματα με μικρή κοινωνική απαξία και η επιτάχυνση έτσι της ποινικής διαδικασίας. Η παραγραφή του αξιόποινου δεν ισχύει για την παράβαση του ποινικού κώδικα σε περιπτώσεις αγοράς εμπορευμάτων με πίστωση, σε περιπτώσεις παράβασης της εργατικής νομοθεσίας (μη καταβολή δεδουλευμένων κλπ) και για παράβαση διατάξεων για τη λειτουργία του Ανταγωνισμού.

    Επίσης παραγράφονται και δεν εκτελούνται ποινές στερητικές της ελευθερίας διάρκειας μέχρι έξι μηνών που έχουν επιβληθεί με αποφάσεις, οι οποίες έχουν εκδοθεί μέχρι τη δημοσίευση του υπό ψήφιση νόμου (σ.σ. η τροπολογία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας), εφόσον οι αποφάσεις αυτές δεν έχουν καταστεί αμετάκλητες και οι επιβληθείσες ποινές δεν έχουν εκτιθεί με οποιονδήποτε τρόπο μέχρι τη δημοσίευσή του, με τις οριζόμενες εξαιρέσεις και όρους.

    Της προτεινόμενης ρύθμισης εξαιρούνται τα αδικήματα σχετικά με την υπηρεσία (παθητική και ενεργητική δωροδοκία, δωροδοκία δικαστή, ψευδής βεβαίωση και νόθευση από υπάλληλο, απιστία σχετική με την υπηρεσία). Ειδικότερα εξαιρούνται των ως άνω ρυθμίσεων αποφάσεις που αφορούν παραβάσεις των άρθρων 235, 236, 237, 242, 256, 258, 259 και 390 του Ποινικού Κώδικα.

    Με την ίδια τροπολογία προτείνεται η κατάργηση της παραγράφου 3 του άρθρου 235 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με την οποία δεν συνιστά δωροδοκία, η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης. Όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, η κατάργηση της διάταξης αυτής προτείνεται λόγω των παρερμηνειών που έχουν δημιουργηθεί.

    [02] Υπέκυψε αγοράκι το οποίο έπεσε από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας, στην Κρήτη

    Έχασε τη μάχη για τη ζωή ένα αγοράκι τεσσάρων ετών, το οποίο χθες το μεσημέρι έπεσε από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας στην περιοχή της Θερίσου Ηρακλείου.

    Το αγοράκι διέφυγε της προσοχής της μητέρας του όταν αυτή πήγε στο μπάνιο και έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού τους.

    Άμεσα μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, σήμερα το πρωί υπέκυψε στα τραύματά του.

    Τραγικές φιγούρες, οι γονείς του άτυχου παιδιού -η μητέρα του βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη- που δεν μπορούν να πιστέψουν πώς έχασαν έτσι ξαφνικά το αγοράκι τους.

    [03] Έκρηξη χειροβομβίδας στα γραφεία συνδέσμου του Ολυμπιακού, στο Παγκράτι

    Χειροβομβίδα πέταξαν άγνωστοι στις 4.45 τα ξημερώματα, στα γραφεία συνδέσμου φιλάθλων του Ολυμπιακού, που βρίσκεται στον 1ο όροφο πολυκατοικίας, στη συμβολή των οδών Υμηττού και Εκφαντίδου, στο Παγκράτι.

    Από τη έκρηξη αναστατώθηκε η γειτονιά, ενώ προκλήθηκαν ζημιές στα τζάμια του συνδέσμου και σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στον δρόμο.

    Οι πυροτεχνουργοί που πήγαν στο σημείο περισυνέλεξαν θραύσματα της χειροβομβίδας, ενώ από την Ασφάλεια γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

    [04] Οι φωνές των γονιών στα παιδιά κάνουν τα πράγματα χειρότερα

    Όσο πιο πολύ οι γονείς φωνάζουν στα παιδιά τους για να τα πειθαρχήσουν, τόσο αυτά τείνουν στη συνέχεια να συμπεριφέρονται χειρότερα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

    Σύμφωνα με τη μελέτη, η λεκτική βία -και όχι μόνον η σωματική- προς τους εφήβους αυξάνει τον κίνδυνο οι νέοι να εμφανίσουν κατάθλιψη, επιθετικότητα και άλλα προβλήματα συμπεριφοράς.

    Όπως επισημαίνουν οι Αμερικανοί ψυχολόγοι, μπορεί οι γονείς να μην δέρνουν πια τα παιδιά τους (τουλάχιστον όχι συχνά), όμως είναι λάθος η αντίληψή τους ότι αν βάλουν τις φωνές, θα πετύχουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Μάλλον το αντίθετο θα συμβεί, σύμφωνα με την έρευνα.

    [05] Βασικός τροφοδότης της κερδοφορίας της Εθνικής Τράπεζας έχει καταστεί η Finansbank

    Βασικός τροφοδότης της κερδοφορίας της Εθνικής Τράπεζας έχει καταστεί η θυγατρική της τράπεζα στην Τουρκία Finansbank.

    Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτερα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, στις προτεραιότητες της Εθνικής, στην προσπάθεια ανεύρεσης κεφαλαίων, δεν εντάσσεται η πώληση της Finansbank και σε κάθε περίπτωση δεν σχεδιάζεται να δοθεί παρά μόνον ένα μειοψηφικό πακέτο από το 95% των μετοχών που σήμερα κατέχει στη θυγατρική της στην Τουρκία.

    Η κερδοφορία της Finansbank, στο εξάμηνο, του τρέχοντος έτους, συνεχίζει να αυξάνεται και παραμένει ανθεκτική στην ευμεταβλητότητα των αγορών. Τα καθαρά κέρδη πρώτου εξαμήνου της Finansbank ανήλθαν σε 332 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 32% σε ετήσια βάση και σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία.

    Σημειώνεται ότι στο πρώτο εξάμηνο 2013, οι δραστηριότητες του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας στη ΝΑ Ευρώπη (περιλαμβάνει τις δραστηριότητες του Ομίλου σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Αλβανία και ΠΓΔΜ) απέφεραν κέρδη ύψους 6 εκατ. ευρώ ενώ οι δραστηριότητες από την Ελλάδα απέφεραν κέρδη 5 εκατ. ευρώ.

    Τα αποτελέσματα στην Finansbank επιτεύχθηκαν χάρη στη βελτίωση των οργανικών εσόδων κατά 19%, η οποία βασίσθηκε στην άνοδο τόσο των καθαρών εσόδων από τόκους κατά 26% όσο και των προμηθειών κατά 12%, σε ετήσια βάση, παρά την απώλεια των εσόδων από ασφαλιστικές εργασίες μετά την πώληση της ασφαλιστικής θυγατρικής κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012.

    [06] Σύμβουλος στη Σερβία πρώην Αυστριακός καγκελάριος

    Ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας και σύμβουλος αρκετών γνωστών εταιρειών στον κόσμο Άλφρεντ Γκουζενμπάουερ αποδέχθηκε την πρόταση του αντιπροέδρου της σερβικής κυβέρνησης Αλεξάνταρ Βούτσιτς να γίνει σύμβουλός του, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

    Ο κ. Βούτσιτς έχει συμφωνήσει όλες τις λεπτομέρειες της συνεργασίας και τώρα αναμένεται η άφιξη του πρώην καγκελαρίου της Αυστρίας στο Βελιγράδι για να αναλάβει καθήκοντα.

    Ο κ. Γκουζενμπάουερ θα ασχοληθεί με τις μεταρρυθμίσεις και την εικόνα της Σερβίας στον κόσμο, δηλαδή θα προβάλει τα επιτεύγματα της σερβικής κυβέρνησης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θα φροντίσει ώστε τα κράτη - μέλη της ΕΕ να στηρίξουν την ένταξη της χώρας στην Ένωση.

    [07] Έλληνας "μάγος" της ψηφιακής τεχνολογίας

    Β 

    Ένας Έλληνας της Μελβούρνης, που σήμερα ζει στο Σαν Φραντζίσκο, κατόρθωσε να κάνει κάτι που δεν το πέτυχε ούτε η ίδια η Apple. Κατόρθωσε να μετατρέψει το κινητό iPhone 5 σε μια πλήρη φωτογραφική μηχανή που μπορεί να τραβά 20 ψηφιακές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης μέσα σε ένα δευτερόλεπτο!

    Πρόκειται για τον 35χρονο Γιάννη Παπανδριόπουλο, ο οποίος, όπως γράφει η εφημερίδα της Μελβούρνης The Age, ασχολείται με την ψηφιακή τεχνολογία από δώδεκα ετών.

    [08] Υπό κατάληψη το δημαρχείο Ηρακλείου

    Υπό κατάληψη τελεί από το πρωί το δημαρχείο Ηρακλείου, από ομάδα νεαρών που διαμαρτύρονται για τις επιχειρήσεις- σκούπα εναντίον αναρχικών πανελλαδικά, από χώρους κατάληψης.

    Οι υπηρεσίες του δήμου που στεγάζονται στο κεντρικό κτίριο του δήμου, στη Λότζια, δεν λειτουργούν αφού οι καταληψίες δηλώνουν ότι θα παραμείνουν σε αυτό μέχρι το μεσημέρι.

    Αντιεξουσιαστές εισέβαλαν και στο δημαρχείο Ιωαννίνων, οι οποίοι έβγαλαν τους υπαλλήλους έξω από τα γραφεία και κατέλαβαν τον χώρο.

    Οι αντιεξουσιαστές φωνάζουν συνθήματα διαμαρτυρίας για την επέμβαση της Αστυνομίας πριν λίγες ημέρες σε υπό κατάληψη δημόσια κτίρια στα Γιάννενα.

    [09] Επιχείρηση της Αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά

    Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς σήμερα το πρωί σε καταυλισμούς Ρομά, στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός της αστυνομικής επιχείρησης είναι ο εντοπισμός ατόμων, που πιθανόν να εμπλέκονται σε παράνομες ενέργειες. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν γίνει ήδη περισσότερες από 30 προσαγωγές στο αστυνομικό τμήμα της Κάτω Αχαΐας και στην Ασφάλεια Πατρών.

    [10] Μία στρατιωτική επέμβαση στη Συρία θα έπληττε την παγκόσμια οικονομία, προειδοποίησε το Πεκίνο

    Η Κίνα προειδοποίησε σήμερα ότι μία στρατιωτική επέμβαση στη Συρία θα έπληττε την παγκόσμια οικονομία, κυρίως προκαλώντας την αύξηση των τιμών του πετρελαίου, και επανέλαβε την έκκλησή της για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη συριακή κρίση.

    "Μία στρατιωτική δράση θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία, ειδικά στην τιμή του πετρελαίου--θα προκαλούσε άνοδο της τιμής του πετρελαίου", δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών της Κίνας Ζου Γκουανγκιάο στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ομάδας των G-20.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 September 2013 - 8:30:24 UTC