Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποκλιμάκωση της ύφεσης "βλέπει" η ΕΛΣΤΑΤ
  • [02] Η Λυρική τιμά τη Μαρία Κάλλας με έναν μουσικό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας
  • [03] "Ορόσημο για το Κόσοβο οι δημοτικές εκλογές"
  • [04] Η Ελλάδα είναι η πρώτη παγκοσμίως και η μόνη στην ΕΕ με θετική γνώμη για τη Ρωσία
  • [05] Η Μόσχα στέλνει αποβατικό πλοίο ανοικτά των συριακών ακτών

  • [01] Αποκλιμάκωση της ύφεσης "βλέπει" η ΕΛΣΤΑΤ

    Μείωση 3,8% σημείωσε το ΑΕΠ το β΄ τρίμηνο εφέτος, ποσοστό το οποίο είναι αισθητά βελτιωμένο σε σύγκριση με την ύφεση 4,6% που εκτιμούσε αρχικά η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) στις 12 Αυγούστου.

    Ο περιορισμός της ύφεσης, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, είναι αποτέλεσμα στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση, όπως, αυτά για την τουριστική κίνηση, που είχαν μεγαλύτερη θετική επίπτωση στο ΑΕΠ. Παράλληλα, θετικά συνέβαλαν και τα στοιχεία εισαγωγών-εξαγωγών του Ιουνίου, καθώς και οι δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και τα στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού. Ενώ, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου ήταν μικρότερο από αυτό που είχε υπολογιστεί κατά την πρώτη εκτίμηση.

    Με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία, το υπουργείο Οικονομικών και η τρόικα αναμένεται να προχωρήσουν το προσεχές διάστημα σε εκτίμηση για μικρότερη ύφεση εφέτος (περίπου 4%, αντί για 4,2%).

    [02] Η Λυρική τιμά τη Μαρία Κάλλας με έναν μουσικό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας

    Τριάντα έξι χρόνια από την επέτειο του θανάτου της Μαρίας Κάλλας (16 Σεπτεμβρίου 1977), η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά την κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνο με μια σειρά μουσικών δρώμενων στο κέντρο της Αθήνας (Μουσείο Ακρόπολης, Σκάλες Ηρωδείου, Πλατεία Κοτζιά, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο), την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, από τις 18.00 το απόγευμα έως τις 22.00 το βράδυ.

    Στους δρόμους της Αθήνας, της πόλης όπου μεγάλωσε η Μαρία Κάλλας, θα ακουστούν οι διάσημες άριες οι οποίες σημαδεύτηκαν για πάντα από τις μοναδικές ερμηνείες της, από τους καλλιτέχνες του Λυρικού θεάτρου, στο οποίο η Κάλλας έκανε τα πρώτα βήματα της καριέρας της.

    Οι σολίστ, Δήμητρα Θεοδοσίου, Αντωνία Καλογήρου, Βασιλική Καραγιάννη, Ειρήνη Καράγιαννη, Έλενα Κελεσίδη, Τσέλια Κοστέα, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Μαρία Μητσοπούλου, Τζούλια Σουγλάκου, οι πιανίστες και η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε μουσική διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Μύρωνα Μιχαηλίδη θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από τις όπερες «Τραβιάτα», «Μποέμ», «Τόσκα», «Μαντάμα Μπαττερφλάι», «Μάκμπεθ», «Ριγολέττος», «Ο κουρέας της Σεβίλλης», «Τροβατόρε», «Ο σικελικός εσπερινός» κ.α.

    Ο μουσικός περίπατος σε πέντε πράξεις, έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει και τις πέντε συναυλίες μετακινούμενο με τα πόδια από τη μια στην άλλη.

    [03] "Ορόσημο για το Κόσοβο οι δημοτικές εκλογές"

    Η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια Κάθριν Άστον χαιρέτισε την πρόοδο που επιτεύχθηκε στις προετοιμασίες για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές στο Κόσοβο. "Η ύπατη εκπρόσωπος χαιρετίζει την πρόοδο που επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Βελιγράδι και στην Πρίστινα όσον αφορά τις προετοιμασίες για τις δημοτικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 3 Νοεμβρίου και κυρίως την απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής για την εγγραφή σε όλο το Κόσοβο μεγάλου αριθμού κομμάτων και οργανώσεων" αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου της κ. Άστον "Πρόκειται για θετικά βήματα προς τη διασφάλιση έντιμων εκλογών, στις οποίες θα συμμετάσχουν όλες οι κοινότητες στο Κόσοβο" αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η κ. Άστον επεσήμανε ότι οι εκλογές του Νοεμβρίου αποτελούν ορόσημο για το μέλλον του Κοσόβου και την εξομάλυνση των σχέσεων Βελιγραδίου - Πρίστινας και κάλεσε όλα τα κόμματα να επιδείξουν καλή βούληση και να συνεχίσουν να εργάζονται για την προετοιμασία των εκλογών.

    [04] Η Ελλάδα είναι η πρώτη παγκοσμίως και η μόνη στην ΕΕ με θετική γνώμη για τη Ρωσία

    Η διεθνής εικόνα της Ρωσίας χειροτέρευσε σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τα δεδομένα έρευνας του αμερικανικού κέντρου Pew Research, με μεγαλύτερη επιδείνωση στην Αίγυπτο και την Ιορδανία. Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ «φίλοι της Μόσχας έμειναν μόνο στην Ελλάδα και τη Ν. Κορέα».

    Η έρευνα έγινε την περασμένη άνοιξη σε 39 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας, στις οποίες ερωτήθηκαν 37.500 άτομα, με πολύ κακά αποτελέσματα για τη Ρωσία, για την οποία έχουν παγκοσμίως αρνητική γνώμη το 39% των ερωτηθέντων, έναντι 36% με θετική και 19%, που δεν έχει άποψη. Για να υπάρξει σύγκριση, για τις ΗΠΑ είχε θετική γνώμη το 63% των ερωτηθέντων και για την Κίνα το 50%.

    Οι μόνες χώρες παγκοσμίως, που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα και έχουν πλειοψηφικά θετική γνώμη για τη Ρωσία είναι κατά σειρά κατάταξης οι Ελλάδα (63 έναντι 33%), Ν. Κορέα (53- 33%), Γκάνα (49- 26%), Κίνα (49- 39%), Μαλαισία (47- 22%), Κένια (47- 27%), Ινδονησία (43- 33%), Καναδάς και Αυστραλία (42- 39%), Σενεγάλη (42-21%), Χιλή (39- 38%), Νιγηρία (38- 30%) και η Ουγκάντα (28- 22%).

    [05] Η Μόσχα στέλνει αποβατικό πλοίο ανοικτά των συριακών ακτών

    Η Ρωσία στέλνει το μεγάλο αποβατικό πλοίο της, το Nikolai Filchenkov, ανλοικτά των συριακών ακτών, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ, επικαλούμενο πηγή του πολεμικού ναυτικού.

    "Το πλοίο θα αγκυροβολήσει στο Νοβοροσιίσκ όπου θα παραλάβει ειδικό φορτίο και θα κατευθυνθεί στην περιοχή που έχει καθοριστεί στην ανατολική Μεσόγειο", μετέδωσε το Ιντερφάξ επικαλούμενο πηγή του πολεμικού ναυτικού την οποία δεν κατονόμασε.

    Το πρακτορείο δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το φορτίο.

    Η Ρωσία εναλλάσσει τα πολεμικά πλοία της στη Μεσόγειο και υποστηρίζει ότι η παρουσία τους εκεί αποτελεί εγγύηση ασφαλείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 September 2013 - 10:30:28 UTC