Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τι πρέπει να γίνει, με βάση το Μνημόνιο, έως το τέλος Σεπτεμβρίου
  • [02] Νέο ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό
  • [03] Ένας νεκρός σε διαδηλώσεις στην Αίγυπτο
  • [04] Φρ. Ολάντ: Η Γαλλία θα αναμείνει την έκθεση των επιθεωρητών του ΟΗΕ
  • [05] ΗΠΑ: Οι 11 από τις 20 χώρες της G20 υπέρ μίας «σθεναρής απάντησης» κατά της Δαμασκού
  • [06] New York Times: Βίντεο με εκτελέσεις Σύρων στρατιωτών από αντάρτες

  • [01] Τι πρέπει να γίνει, με βάση το Μνημόνιο, έως το τέλος Σεπτεμβρίου

    Το πλήθος των υποχρεώσεων που έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει η χώρα έως το τέλος του έτους, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να λάβει τον Οκτώβριο και τη δόση του 1 δισ. ευρώ, περιγράφονται αναλυτικά στο μεταφρασμένο κείμενο του αναθεωρημένου Μνημονίου.

    Σύμφωνα με τη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας τον περασμένο Ιούλιο, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών, έως το τέλος Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τα εξής:

    1. Να παρουσιάσει τον αναλυτικό κατάλογο με τους φόρους υπέρ τρίτων που εισπράττει το Δημόσιο, και να τους καταργήσει ή να μεταφέρει τη σχετική δαπάνη στον προϋπολογισμό της Κεντρικής Κυβέρνησης

    2. Να νομοθετήσει το νέο καθεστώς φορολογίας της ακίνητης περιουσίας

    3. Να εκπληρώσει τους τριμηνιαίους στόχους απόδοσης στο σκέλος των εσόδων και στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών

    4. Να μεριμνήσει, προκειμένου οι τράπεζες να επικαιροποιήσουν τα σχέδια αναδιάρθρωσής τους και να τα υποβάλουν για επικύρωση στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Παράλληλα, για να αποδεσμευθεί η επόμενη δόση του 1 δισ. ευρώ, πρέπει: (1) να έχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση τουλάχιστον 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, με βάση το πρόγραμμα κινητικότητας, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και άλλων 12.500 υπαλλήλων έως τα τέλη Δεκεμβρίου, (2) να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την αναδιάρθρωση ή εκκαθάριση των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ, ώστε οι σχετικές διαδικασίες να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Δεκεμβρίου, (3) να έχει ρυθμιστεί το θέμα των οφειλών προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ και να έχουν εκκαθαριστεί οι οφειλές αυτές έως το τέλος Σεπτεμβρίου, και (4) να θεσπιστεί ο νέος Κώδικας Φορολογικής Δικονομίας.

    [02] Νέο ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό

    Αύξηση αφίξεων 10,5% τον Αύγουστο 2013, σε σχέση με τον Αύγουστο του 2012 και συνολική αύξηση αφίξεων οκταμήνου 2013 στο 9,9% ανακοίνωσε σήμερα ο ΣΕΤΕ, με βάση τα προσωρινά στοιχεία των κυριότερων αεροδρομίων της χώρας, σχετικά με τις διεθνείς τουριστικές αφίξεις.

    Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης τόνισε πως η εικόνα των αεροπορικών αφίξεων στο οκτάμηνο είναι ιδιαίτερα θετική. Αν συνδυασθεί μάλιστα και με την εικόνα των αφίξεων με άλλα μέσα (οδικών- θαλάσσιων), που δείχνει ακόμη καλύτερη, είναι σχεδόν βέβαιο ότι μιλάμε για νέο έτος ρεκόρ 17,5 εκατ. διεθνών αφίξεων, αλλά και 11,5 δισ. ευρώ άμεσων εσόδων».

    [03] Ένας νεκρός σε διαδηλώσεις στην Αίγυπτο

    Ένας άνδρας βρήκε τον θάνατο σήμερα στην επαρχία Νταμιέτα κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, στις οποίες κάλεσαν τα μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και οι σύμμαχοί τους εναντίον της υποστηριζόμενης από τον στρατό κυβέρνησης της χώρας, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

    Πάνω από δύο μήνες μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν σήμερα στους δρόμους.

    Επεισόδια αναφέρθηκαν και στις πόλεις Αλεξάνδρεια στα βόρεια και Τάντα στο Δέλτα του Νείλου.

    [04] Φρ. Ολάντ: Η Γαλλία θα αναμείνει την έκθεση των επιθεωρητών του ΟΗΕ

    Η Γαλλία θα αναμείνει την έκθεση των επιθεωρητών του ΟΗΕ για την επίθεση με χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου στην Συρία προτού αποφασίσει για την ανάληψη οποιασδήποτε στρατιωτικής δράσης κατά του καθεστώτος της Δαμασκού, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

    "Θα περιμένουμε την έκθεση των επιθεωρητών; Ναι, θα περιμένουμε την έκθεση των επιθεωρητών, όπως θα περιμένουμε την ψηφοφορία του Κογκρέσου" των ΗΠΑ, το οποίο θα αρχίσει να συζητάει το θέμα αυτό από τις 9 Σεπτεμβρίου, σημείωσε ο Ολάντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατά το πέρας της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Αγία Πετρούπολη.

    Διπλωμάτες του ΟΗΕ έχουν δηλώσει ότι τα αποτελέσματα των αναλύσεων από τα δείγματα που έλαβαν οι επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών από την Συρία μπορεί να μη είναι έτοιμα για εβδομάδες.

    Ο Γάλλος πρόεδρος αναγνώρισε ότι οι ηγέτες της G20 διαφώνησαν κατά την σύνοδο κορυφής όσον αφορά το ποιος ευθύνεται για την επίθεση με χημικά όπλα την 21η Αυγούστου στα περίχωρα της Δαμασκού.

    [05] ΗΠΑ: Οι 11 από τις 20 χώρες της G20 υπέρ μίας «σθεναρής απάντησης» κατά της Δαμασκού

    Ένδεκα από τις χώρες μέλη της Ομάδας G20 καταδίκασαν σήμερα την επίθεση της 21ης Αυγούστου με χημικά όπλα στη Συρία και ζήτησαν να δοθεί μία αυστηρή διεθνής απάντηση, επισήμανε ο Λευκός Οίκος.

    «Τα στοιχεία σαφώς καταδεικνύουν πως η συριακή κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την επίθεση, η οποία έγινε με έναν με έναν τύπο χημικών όπλων που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση» τονίσθηκε στην ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας, η οποία δημοσιεύθηκε ενώ περαιωνόταν η σύνοδος της G20.

    Τη ανακοίνωση προσυπέγραψαν οι ηγέτες και εκπρόσωποι των ηγετών της Αυστραλίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας, της Σαουδικής Αραβίας, της Ισπανίας, της Τουρκίας, της Βρετανίας και των ΗΠΑ.

    Ωστόσο, στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται σαφώς κάποιο αίτημα για ανάληψη στρατιωτικής δράσης.

    [06] New York Times: Βίντεο με εκτελέσεις Σύρων στρατιωτών από αντάρτες

    Η εφημερίδα New York Times δημοσίευσε στο Διαδίκτυο ένα βίντεο που δείχνει Σύρους αντάρτες να εκτελούν με συνοπτικές διαδικασίες στρατιώτες του τακτικού στρατού.

    Το βίντεο δείχνει επτά Σύρους στρατιώτες γυμνούς από τη μέση και πάνω και γονατισμένους στο έδαφος, με το μέτωπό τους να αγγίζει τη γη. Στην πλάτη τους φαίνονται μώλωπες και τραύματα. Πίσω τους, Σύροι αντάρτες όρθιοι με τα όπλα τους να σημαδεύουν τους στρατιώτες περιμένοντας.

    Ένας αξιωματικός απαγγέλλει ένα επαναστατικό ποίημα: «Επί 50 χρόνια ήταν σύντροφοι της διαφθοράς. Ορκιζόμαστε στον πανίσχυρο Κύριο, αυτή είναι η υπόσχεσή μας: θα εκδικηθούμε».

    Μόλις ολοκληρώνεται η απαγγελία, πυροβολεί τον πρώτο στρατιώτη. Οι συμμαχητές του στη συνέχεια κάνουν το ίδιο με τους υπόλοιπους.

    Η εφημερίδα New York Times διευκρινίζει ότι αυτό το βίντεο κυκλοφόρησε λαθραία στη Συρία πριν μερικές ημέρες από έναν πρώην αντάρτη που απηύδησε από τη βία και τις δολοφονίες που διαπράττουν και οι δύο πλευρές. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το βίντεο τραβήχτηκε το 2012.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 September 2013 - 18:30:21 UTC