Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Έχουμε διανύσει σχεδόν τα 4/5 του δρόμου
  • [02] Φωτιά από κεραυνό στον Όλυμπο
  • [03] Γ. Ζανιάς: Θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του έτους
  • [04] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με μέλη της διοίκησης της ΔΕΘ- Helexpo ΑΕ
  • [05] Ακέφαλο πτώμα εντοπίστηκε ανοιχτά του Αγίου Όρους
  • [06] Σύλληψη δύο ανδρών για κλοπή σε νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης
  • [07] Τραγικό θάνατο βρήκε 55χρονος στην Αριδαία
  • [08] Στο Ιράκ το πρώτο ταξίδι του νέου Ιρανού ΥΠΕΞ, όπου θα έχει συνομιλίες για το Συριακό
  • [09] Οι αντάρτες στη Συρία πήραν τον έλεγχο της χριστιανικής πόλης Μααλούλα

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Έχουμε διανύσει σχεδόν τα 4/5 του δρόμου

    «Η χώρα βρίσκεται στην ανηφόρα αλλά και στην τελική στροφή κι έχουμε διανύσει σχεδόν τα 4/5 του δρόμου που οδηγεί στην έξοδο από την κρίση», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων.

    Σε όσους ρωτούν αν βγαίνει το πρόγραμμα και αν υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν οι θυσίες που γίνονται, απάντησε πως δεν υπήρξε ποτέ, ούτε υπάρχει σχέδιο Β΄, και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο ή δεν ξέρει τι του γίνεται ή απλώς λέει ψέματα. Τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν γίνει διαφορετικά μόνο πριν την κρίση -το 2007, 2008 ή αρχές του 2009- και αν υπήρχε κοινωνική συναίνεση, που ακόμα και σήμερα δεν είναι αρκετή, επισήμανε και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μετά από ένα διάστημα αμφιταλάντευσης επέστρεψε στη λογική της μονομερούς καταγγελίας της δανειακής σύμβασης και διαγραφής του χρέους.

    Για τους μικροομολογιούχους είπε ότι «δεν τους ξεχάσαμε και πρέπει να τους τακτοποιήσουμε».

    Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «αστεία» τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και σημείωσε πως η κυβερνητική σταθερότητα είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη στη χώρα.

    [02] Φωτιά από κεραυνό στον Όλυμπο

    Φωτιά ξέσπασε από πτώση κεραυνού στη θέση Παλαιομονάστηρο, στο όρος Όλυμπος.

    Μάχη με τις φλόγες δίνουν τις τελευταίες ώρες οι πυροσβέστες, με τη συνδρομή πεζοπόρου τμήματος και ενός ελικοπτέρου το οποίο πραγματοποιεί ρίψεις νερού.

    Σύμφωνα με τους αρμόδιους, η φωτιά βρίσκεται υπό έλεγχο, ενώ αναμένεται και δεύτερο ελικόπτερο για την κατάσβεσή της.

    [03] Γ. Ζανιάς: Θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του έτους

    Την πεποίθηση ότι στο τέλος του έτους θα υπάρξει δημοσιονομικό πρωτογενές πλεόνασμα και το 2014 θα μπούμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Γιώργος Ζανιάς, στη διάρκεια της συνάντησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, στο πλαίσιο της 78ης ΔΕΘ.

    Ο κ. Ζανιάς είπε ότι οι Τράπεζες έχασαν πολλά στη διάρκεια της κρίσης, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανέρχονται σε 60 δισ. ευρώ, ενώ η ανακεφαλαιοποίηση έφερε τη σταθερότητα.

    Για τα δάνεια σε επιχειρήσεις, τόνισε πως δεν πρέπει να δημιουργηθεί ένας ακόμη κύκλος «κόκκινων» δανείων και γι αυτό θα πρέπει να εξεταστούν οι επιχειρήσεις και οι δυνατότητες τους.

    [04] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με μέλη της διοίκησης της ΔΕΘ- Helexpo ΑΕ

    Με τα μέλη της διοίκησης της ΔΕΘ- Helexpo ΑΕ συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επισκέπτεται τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μαζί με υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

    Ο πρόεδρος της ΔΕΘ- Helexpo ΑΕ Τάσος Τζήκας ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο για τα χαρακτηριστικά τής φετινής διοργάνωσης, για τη συνένωση των δύο εταιριών, σημειώνοντας ότι η ΔΕΘ κάνει επανεκκίνηση. Ζήτησε, εξάλλου, από τον κ. Βενιζέλο τη στήριξη του υπουργείου Εξωτερικών για την κινητοποίηση της ελληνικής ομογένειας στο θέμα των εμπορικών και εκθεσιακών δραστηριοτήτων.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι στους χώρους της ΔΕΘ μπορεί να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο και ελκυστικό συνεδριακό κέντρο, με εκθεσιακές δραστηριότητες και παράλληλα ένα μητροπολιτικό πάρκο, λέγοντας πως θα χρειαστεί η συνέργεια δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και η συμμετοχή των φορέων της πόλης σε αυτό το εγχείρημα για να το αγαπήσει η πόλη.

    [05] Ακέφαλο πτώμα εντοπίστηκε ανοιχτά του Αγίου Όρους

    Το πτώμα ενός άνδρα εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Μονής Ζωγράφου του Αγίου 'Ορους, στη Χαλκιδική.

    Σκάφος εντόπισε και περισυνέλεξε το ακέφαλο πτώμα άνδρα, χωρίς άνω άκρα, το οποίο φορούσε μαύρο μαγιό, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

    Η σορός μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, ενώ οι λιμενικές αρχές της Ουρανούπολης ερευνούν το περιστατικό.

    [06] Σύλληψη δύο ανδρών για κλοπή σε νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

    Δύο άνδρες συνελήφθησαν σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα κατηγορούμενοι ότι μπήκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και έκλεψαν χρήματα, έναν υπολογιστή και ένα τηλέφωνο.

    Πρόκειται για έναν 25χρονο και έναν 31χρονο, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την ολιγόλεπτη απουσία υπαλλήλου του νοσοκομείου από το γραφείο του και αφαίρεσαν ένα πορτοφόλι με 120 ευρώ, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα κινητό τηλέφωνο.

    [07] Τραγικό θάνατο βρήκε 55χρονος στην Αριδαία

    Τραγικό θάνατο βρήκε 55χρονος σε ορεινή περιοχή της Αριδαίας, στον νομό Πέλλας.

    Ο γεωργικός ελκυστήρας που οδηγούσε ο 55χρονος ανατράπηκε ενώ κινούνταν σε πλαγιά, με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να καταπλακωθεί και να τραυματιστεί θανάσιμα.

    Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Αριδαίας.

    [08] Στο Ιράκ το πρώτο ταξίδι του νέου Ιρανού ΥΠΕΞ, όπου θα έχει συνομιλίες για το Συριακό

    Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ αναχώρησε σήμερα για 24ωρη επίσημη επίσκεψη στο Ιράκ, στην πρώτη διεθνή αποστολή του αφότου ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο, προκειμένου να έχει συνομιλίες για το θέμα της Συρίας, μετέδωσε το πρακτορείο IRNA.

    «Το ταξίδι αυτό στόχο έχει να συμβάλει στην προσέγγιση των απόψεών μας πάνω σε διμερή και περιφερειακά ζητήματα», δήλωσε ο Ζαρίφ προ της αναχώρησής του για τη Βαγδάτη, στην οποία θα έχει συνατήσεις με τον Ιρακινό ομόλογό του Χοσιάρ Ζεμπάρι και τον πρωθυπουργό Νούρι αλ Μαλίκι.

    Το Ιράν και το Ιράκ «μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες όσον αφορά τη νέα σύρραξη που έχει αρχίσει να δημιουργείται στην περιοχή», πρόσθεσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως η Τεχεράνη «είναι περισσότερο ανήσυχη» από τις άλλες χώρες της περιοχής για την εξέλιξη «των προετοιμασιών για έναν πόλεμο στη γειτονιά μας».

    [09] Οι αντάρτες στη Συρία πήραν τον έλεγχο της χριστιανικής πόλης Μααλούλα

    Οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες στη Συρίαπήραν τον έλεγχο της χριστιανικής πόλης Μααλούλα, βορείως της Δαμασκού, έπειτα από την υποχώρηση των κυβερνητικών δυνάμεων από αυτήν, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    «Κατά τη διάρκεια της νύκτας, οι κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη, όμως οι αντάρτες απέστειλαν ενισχύσεις και κατόρθωσαν να καταλάβουν τον έλεγχο όλης της πόλης», μεταδίδει στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της ΜΚΟ Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

    Μία κάτοικος, με την οποία στάθηκε δυνατή μία τηλεφωνική επικοινωνία, επιβεβαίωσε την υποχώρηση των κυβερνητικών δυνάμεων και την παρουσία δυνάμεων ανταρτών στην πόλη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 September 2013 - 10:30:24 UTC