Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρνείται την ευθύνη για τα χημικά ο Άσαντ - Προειδοποιεί για αντίποινα
  • [02] Β. Σόιμπλε: Έχει γίνει πρόοδος στην Ελλάδα
  • [03] Σ. Κεδίκογλου: Μία από τα ίδια ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Τζ. Κέρι: Οι ΗΠΑ δεν αποκλείεται να ζητήσουν ψηφοφορία στο ΣΑ για τη Συρία

  • [01] Αρνείται την ευθύνη για τα χημικά ο Άσαντ - Προειδοποιεί για αντίποινα

    Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS πως δεν βρίσκεται πίσω από την επίθεση με τα χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου.

    "Αρνήθηκε ότι έχει σχέση με την επίθεση αυτή" ανέφερε ο δημοσιογράφος Τσάρλι Ρόουζ, ο οποίος πήρε τη συνέντευξη από τον Σύρο πρόεδρο, την ώρα που η Ουάσινγκτον απειλεί τη Δαμασκό με αεροπορικές επιθέσεις κατηγορώντας την ότι αυτή πραγματοποίησε την επίθεση.

    "Το σημαντικότερο πράγμα που είπε είναι ότι 'δεν υπάρχει απόδειξη πως χρησιμοποίησα χημικά όπλα εναντίον του λαού μου' πρόσθεσε ο Αμερικανός δημοσιογράφος.

    Ο Άσαντ προειδοποίησε, σύμφωνα με τον αμερικανό δημοσιογράφο, πως αν υπάρξει στρατιωτική επίθεση εναντίον της Συρίας από τις ΗΠΑ, τότε θα υπάρξουν αντίποινα από τους συμμάχους της Συρίας. Η χώρα έχει προετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορούσε για να αντιμετωπίσει μια επίθεση, είπε ο Ρόουζ επικαλούμενος δήλωση του Ασαντ.

    Αποσπάσματα της συνέντευξης του Σύρου προέδρου αναμένεται να προβληθούν το πρωί της Δευτέρας από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ενώ όλη η συνέντευξη θα μεταδοθεί από άλλο δίκτυο, το PBS.

    [02] Β. Σόιμπλε: Έχει γίνει πρόοδος στην Ελλάδα

    Εάν με τη λήξη του ελληνικού προγράμματος, το 2014, η χώρα χρειάζεται νέα βοήθεια, "είμαστε πάντα έτοιμοι να βοηθήσουμε, εφόσον η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις" αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε άρθρο του στο γερμανικό περιοδικό Focus, αλλά απορρίπτει το ενδεχόμενο νέου "κουρέματος".

    Επισημαίνει δε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι αναμενόταν.

    Ανάλογο είναι το περιεχόμενο και συνέντευξης που έχει παραχωρήσει ο Βόλφγκανγκ Σόμπλε, στην "Welt am Sonntag", στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα, μέσω της διαδικασίας προσαρμογής.

    "Μια κρίση προσαρμογής είναι αναπόφευκτη, όταν μια χώρα δεν είναι ανταγωνιστική. Ωστόσο η κατάσταση στη χώρα εξελίσσεται όπως αναμενόταν και σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμη καλύτερα. Υπάρχει πρόοδος, αναμένεται πρωτογενές πλεόνασμα, η τρόικα περιμένει επιστροφή στην ανάπτυξη του χρόνου και έτσι το χρέος θα αρχίσει σταδιακά να μειώνεται. Η Ελλάδα έχει φθάσει στο σημείο να μην αυξάνει το χρέος της, νωρίτερα απ΄ό,τι σχεδιαζόταν" τονίζει ο Γερμανός πολιτικός.

    [03] Σ. Κεδίκογλου: Μία από τα ίδια ο ΣΥΡΙΖΑ

    "Μία από τα ίδια ο ΣΥΡΙΖΑ. Πολλές ύβρεις, μηδέν προτάσεις".

    Με αυτή τη φράση σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδικογλου την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Έθνος της Κυριακής.

    [04] Τζ. Κέρι: Οι ΗΠΑ δεν αποκλείεται να ζητήσουν ψηφοφορία στο ΣΑ για τη Συρία

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ώστε να υπάρξει μια απόφαση για τη Συρία, μόλις οι επιθεωρητές ολοκληρώσουν την έκθεσή τους, αλλά τόνισε ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει λάβει ακόμα απόφαση.

    Σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, ύστερα από συνάντησή του με Άραβες υπουργούς Εξωτερικών και παρουσία του ομολόγου του του Κατάρ Χαλέντ αλ-Ατίγια, ο Κέρι τόνισε ότι οι Άραβες υπουργοί κλίνουν προς τη συνυπογραφή της ανακοίνωσης της G20, την οποία έχουν ήδη υπογράψει 12 χώρες, η οποία ζητεί ισχυρή διεθνή απάντηση μετά την επίθεση με χημικά όπλα, την 21η Αυγούστου κοντά στη Δαμασκό.

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος δέχεται πιέσεις στη χώρα του αλλά και από ευρωπαίους εταίρους να υπάρξει εντολή του ΟΗΕ πριν από οιαδήποτε επέμβαση στη Συρία, δήλωσε χθες ότι θα ζητήσει μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας παρά τα προηγούμενα βέτο της Ρωσίας και της Κίνας.

    "Όσον αφορά τα σχόλια του προέδρου Ολάντ σχετικά με τον ΟΗΕ, ο πρόεδρος Ομπάμα και εγώ ακούμε προσεκτικά όλους τους φίλους μας. Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα από τον πρόεδρο", τόνισε ο Κέρι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 September 2013 - 16:30:21 UTC