Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένας Ουρουγουανός βρέθηκε ζωντανός μετά από 4 μήνες στα βουνά των Άνδεων
  • [02] Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει ειδική επιτροπή της Γερουσίας για την υπόθεση Μπερλουσκόνι
  • [03] Αφέθηκε ελεύθερος ο Ιταλός δημοσιογράφος
  • [04] Έντεκα άνθρωποι νεκροί στη Γουατεμάλα από επιθέσεις ενόπλων

  • [01] Ένας Ουρουγουανός βρέθηκε ζωντανός μετά από 4 μήνες στα βουνά των Άνδεων

    Ένας 58χρονος άνδρας από την Ουρουγουάη, ο οποίος είχε εξαφανιστεί προ τεσσάρων μηνών στα απομακρυσμένα βουνά των Άνδεων, βρέθηκε την Κυριακή ζωντανός, αφού πέρασε ένα σκληρό χειμώνα τρώγοντας ποντίκια και σταφίδες για να επιβιώσει, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Τα ίχνη του Ραούλ Φερνάντο Γκόμεζ είχαν χαθεί από τον Μάιο. Ο άνδρας προσπαθούσε να διασχίσει τα βουνά από τη Χιλή στην Αργεντινή με τα πόδια, αφού η μοτοσικλέτα του έπαθε σοβαρή βλάβη και δεν μπορούσε να συνεχίσει με αυτή.Αργεντινοί αξιωματούχοι την βορειοδυτική επαρχία Σαν Χουάν εντόπισαν τον Γκόμεζ σε ένα καταφύγιο σε υψόμετρο 2.840 μέτρων, οι οποίοι έφτασαν εκεί προκειμένου να κάνουν καταμέτρηση του ύψους του χιονιού.

    «Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για θαύμα. Ακόμα δεν μπορούμε να το πιστέψουμε», δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ο κυβερνήτης του Σαν Χουάν, Χοσέ Λουίς Γκιόζα. «Του δώσαμε την ευκαιρία να μιλήσει στη γυναίκα του, τη μητέρα και την κόρη του. Και έπειτα τον ρώτησα:Πιστεύεις; Και εκείνος μου απάντησε, δεν πίστευα αλλά τώρα πιστεύω».Η ζάχαρη, οι σταφίδες, οι ποντικοί και κάποιες προμήθειες που είχε βρει στο καταφύγιο κράτησαν ζωντανό τον Γκόμεζ. Όταν διεσώθη, ο 58χρονος είχε χάσει τουλάχιστον 20 κιλά και ήταν ιδιαίτερα αφυδατωμένος. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο όπου λαμβάνει ιατρική φροντίδα.

    Ένας από τους γιατρούς που εξέτασε τον Γκόμεζ εξεπλάγη από την ανθεκτικότητα του άνδρα, αναφέρει η εφημερίδα Ελ Παίς. «Είναι ένας ασθενής με υψηλή αρτηριακή πίεση, ιστορικό καπνίσματος και σημάδια υποσιτισμού», αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη δηλώσεις του γιατρού. «Ωστόσο, σε λίγες ημέρες θα είναι μια χαρά και θα μπορέσει να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο», είπε.

    [02] Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει ειδική επιτροπή της Γερουσίας για την υπόθεση Μπερλουσκόνι

    Μια ειδική επιτροπή της ιταλικής Γερουσίας πρόκειται να συνεδριάσει τη Δευτέρα για να εξετάσει το ενδεχόμενο αποβολής του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά την καταδίκη του για φοροδιαφυγή, μια απόφαση που θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην κυβέρνηση συνασπισμού και να βυθίσει την Ιταλία σε μια νέα πολιτική κρίση, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.

    Σημαντικά στελέχη του κόμματος του Μπερλουσκόνι ?Λαός της Ελευθερίας ή PDL- έχουν απειλήσει ότι θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Ενρίκο Λέτα, εάν αφαιρέσουν τη θέση του Μπερλουσκόνι από τη Γερουσία.Η διαδικασία αυτή πιθανώς να διαρκέσει πολλές εβδομάδες.

    Η επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από 23 μέλη, με αντιπροσώπους από τα κύρια κόμματα, κυριαρχείται από αντιπάλους του Μπερλουσκόνι, αναφέρει το Ρόιτερς, ενώ τουλάχιστον 14 βουλευτές είναι πιθανό να ψηφίσουν υπέρ του εξορισμού του από το πολιτικό στερέωμα.Μέχρι στιγμής, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό κόμμα του Λέτα (PD)επιμένει ότι ο Μπερλουσκόνι δεν είναι δυνατό να παραμείνει στο κοινοβούλιο μετά την καταδίκη του από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, με τις κατηγορίες της φορολογικής απάτης.

    Το PDL ισχυρίζεται ότι ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών, έχει γίνει στόχος αριστερών βουλευτών και κατηγορεί το PD ότι χρησιμοποιεί δικαστικές τακτικές για να εξαλείψει έναν αντίπαλο, τον οποίο δεν έχει καταφέρει να νικήσει πολιτικά.

    [03] Αφέθηκε ελεύθερος ο Ιταλός δημοσιογράφος

    Ο Ιταλός δημοσιογράφος Ντομένικο Κουίρικο, απεσταλμένος της εφημερίδας του Τορίνο «Λα Στάμπα», προσγειώθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ώρα Ιταλίας, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ρώμης Τσαμπίνο.

    Ο Ιταλός δημοσιογράφος, εξήντα δυο ετών, κρατήθηκε όμηρος επί πέντε μήνες στην Συρία (άγνωστο, ακόμη, αν είχε απαχθεί από κοινούς εγκληματίες ή από αντάρτες) και η είδηση της απελευθέρωσής του ανακοινώθηκε στους συγγενείς του από τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ενρίκο Λέττα, πριν δυο περίπου ώρες.

    «Είναι σαν να έζησα πέντε μήνες στον 'Αρη, είμαι κουρασμένος αλλά νιώθω καλά» δήλωσε ο Κουίρικο στους Ιταλούς και ξένους συναδέλφους του που τον περίμεναν στον αεροδιάδρομο του Τσαμπίνο.

    [04] Έντεκα άνθρωποι νεκροί στη Γουατεμάλα από επιθέσεις ενόπλων

    Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 15 τραυματίστηκαν την Κυριακή, σε μια σειρά επιθέσεων από ενόπλους σε περιοχή κοντά στην πόλη της Γουατεμάλας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

    Οι ύποπτοι άνοιξαν πυρ μέσα σε τρία νυχτερινά κέντρα, τα οποία ανήκαν στο ίδιο άτομο, στην περιοχή Σαν Χοσέ Νακαχουίλ, περίπου 23 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές.Ο υπουργός Εσωτερικών, Μαουρίσιο Λόπεζ Μπονίλα επέρριψε τις ευθύνες για τις επιθέσεις σε μέλη συμμοριών. Οι αστυνομικές αρχές εικάζουν ότι ο ιδιοκτήτης των νυχτερινών κέντρων, ο οποίος είναι ανάμεσα στους νεκρούς, ήταν ο κύριος στόχος των επιθέσεων. Το όνομά του δεν εδόθη στη δημοσιότητα.

    Οι ένοπλοι διέφυγαν με ένα κλεμμένο αυτοκίνητο και μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 September 2013 - 2:30:25 UTC