Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σήμερα αποφασίζουν οι καθηγητές για τη μορφή των κινητοποιήσεων
  • [02] Ν. Δένδιας: Περισσότεροι αστυνομικοί στον δρόμο
  • [03] Παράταση για το Ε9 εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών
  • [04] Το Πεκίνο συνέστησε προσοχή στις ΗΠΑ
  • [05] Η κρίση δεν δρα «αιτιολογικά» για μία αυτοκτονία, αλλά δημιουργεί ή επιδεινώνει αδιέξοδα
  • [06] Έκλεισε το πρωί η κοιλάδα των Τεμπών εξαιτίας τροχαίου
  • [07] Άρχισαν οι δοκιμές σε ανθρώπους ενός νέου εμβολίου κατά του καρκίνου του δέρματος
  • [08] Ένα Airbus βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ
  • [09] Για νοθεία κάνει λόγο ο Αλεξέι Ναβάλνι για τις εκλογές ανάδειξης δημάρχου στη Μόσχα
  • [10] «Είναι σαν να έζησα πέντε μήνες στον Άρη» δήλωσε Ιταλός δημοσιογράφος μετά από πέντε μήνες ομηρίας στην Συρία

  • [01] Σήμερα αποφασίζουν οι καθηγητές για τη μορφή των κινητοποιήσεων

    "Πράσινο φως" στην πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις αμέσως μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, έδωσαν τα τοπικά συνδικαλιστικά όργανα των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης.

    Σήμερα, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ θα συνεδριάσουν με τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ, προκειμένου να αποφασιστεί εάν οι καθηγητές θα προχωρήσουν σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες (πρόταση της παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ - 3 έδρες στο ΔΣ), απεργία διαρκείας (ΑΝΤΑΡΣΥΑ - 2 έδρες), 48ωρη απεργία, 12-13 Σεπτεμβρίου (πρόταση των παρατάξεων που πρόσκεινται στη ΝΔ και το ΚΚΕ - 3 και 2 έδρες αντίστοιχα) ή δύο 48ωρες απεργίες, 18-19 και 25-26 Σεπτεμβρίου (ΠΑΣΟΚ - 1 έδρα).

    Στο πλευρό των καθηγητών έχουν συνταχθεί οι δάσκαλοι αλλά και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

    [02] Ν. Δένδιας: Περισσότεροι αστυνομικοί στον δρόμο

    Η αναδιάρθρωση και η μεταρρύθμιση στην αστυνομία, στόχο έχει την αύξηση της αστυνόμευσης και την παρουσία περισσότερων αστυνομικών στο δρόμο, ανέφερε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας,χθες στην Καλαμάτα, όπου προήδρευσε σύσκεψης, για τον περιορισμό του φαινομένου της εγκληματικότητας και την αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

    Παράλληλα σημείωσε πως η ύπαρξη των κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών, κρίνεται επιτυχημένο μέτρο, υπογραμμίζοντας ότι, «ήταν ο τρόπος με τον οποίο φέραμε σε μια τάξη το μεγάλο μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας».

    Ο υπουργός δήλωσε πως επέστρεψε στην Καλαμάτα 100 ημέρες περίπου μετά την σύσκεψη αρχές καλοκαιριού, όπως είχε δεσμευτεί, για να συζητήσει με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και τους δημάρχους του νομού, τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων της αστυνομίας, για περιορισμό του φαινομένου αύξησης της εγκληματικότητας της περιοχής.

    Σε ερώτηση που δέχτηκε για την αναδιάρθρωση των σωμάτων ασφαλείας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είπε πως θα κατατεθεί ένα μεγάλο νομοθέτημα που θα αφορά το υπουργείο, την αστυνομία και την πυροσβεστική.

    Πρόσθεσε πως «η κατευθυντήρια γραμμή είναι η αύξηση της αστυνόμευσης κι όχι η μείωση της. Η παρουσία περισσότερων αστυνομικών ορατών στο δρόμο και τον έλληνα πολίτη, όχι λιγότερο. Κατά συνέπεια από την μεταρρύθμιση, που ελπίζω να έχει ολοκληρωθεί αυτό το χειμώνα, να περιμένετε σημαντική βελτίωση, όχι οπισθοδρόμηση».

    [03] Παράταση για το Ε9 εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών

    Το ενδεχόμενο παράτασης της διαδικασίας υποβολής του Ε9 εξετάζει, από κοινού με στελέχη της τρόικας ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ, το υπουργείο Οικονομικών, αναφέρουν ασφαλείς πηγές.

    Η ισχύουσα προθεσμία υποβολής του συγκεκριμένου φορολογικού εντύπου εκπνέει στις 15 Σεπτεμβρίου και η παράτασή της εξετάζεται υπό το φως των αιτημάτων που έχουν διατυπώσει φορολοτεχνικοί και πολίτες.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να υποβληθούν αρχικώς Ε9 μόνον από τα φυσικά πρόσωπα που είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση κατά το έτος 2012 και εν συνεχεία να κατατεθούν τα Ε9 που σχετίζονται με την καταγραφή αγροτεμαχίων.

    Σημειώνεται πως τα Ε9 του 2013 θα χρησιμοποιηθούν για την έκδοση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΦΑΠ 2013, διαδικασία που θα ξεκινήσει στα τέλη του μηνός.

    [04] Το Πεκίνο συνέστησε προσοχή στις ΗΠΑ

    Η Κίνα συνέστησε στις ΗΠΑ προσοχή και τις κάλεσε να επιστρέψουν στα Ηνωμένα Έθνη για να συζητήσουν την πιθανότητα επίθεσης στη Συρία--ύστερα από την πρόσφατη επίθεση με χημικά όπλα που εξαπέλυσε στη Δαμασκό το καθεστώς Άσαντ--μετά την ανακοίνωση από την Ουάσινγκτον ότι δεν θα φέρει το θέμα προς έγκριση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Η Ουάσινγκτον και το Παρίσι υποστηρίζουν ότι πίσω από την επίθεση, που προκάλεσε τον θάνατο περίπου 1.400 ανθρώπων, βρίσκονται οι συριακές καθεστωτικές δυνάμεις και εξετάζουν το ενδεχόμενο αεροπορικών επιθέσεων για να αποτρέψουν τον Άσαντ από μία νέα επίθεση με χημικά όπλα.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, ο Γουάνγκ Γι, δήλωσε ότι οι χώρες που εμπλέκονται στην κρίση θα πρέπει να "σκεφτούν τρεις φορές" προτού αναλάβουν δράση και να επιδείξουν την "απόλυτη προσοχή".

    Το Πεκίνο κάλεσε ακόμη την Ουάσινγκτον "να επιστρέψει στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για να επιδιώξει ομοφωνία και να χειριστεί με σωστό τρόπο το συριακό ζήτημα", είπε ο Γουάνγκ στον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι σε τηλεφωνική τους επικοινωνία αργά χθες το βράδυ.

    [05] Η κρίση δεν δρα «αιτιολογικά» για μία αυτοκτονία, αλλά δημιουργεί ή επιδεινώνει αδιέξοδα

    Άνθρωποι στην παραγωγική ηλικία, άνεργοι, είναι στην πλειονότητά τους εκείνοι που καλούν στο 1018, τη Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία, που λειτουργεί από το 2007 ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός ΚΛΙΜΑΚΑ, με την υποστήριξη και την εποπτεία του υπουργείου Υγείας. Οι πρώτες αναλύσεις των στοιχείων με βάση τις περίπου 1.800 κλήσεις που έγιναν το α' εξάμηνο του 2013 δείχνουν ποιοτική διαφοροποίηση στα χαρακτηριστικά των καλούντων σε σχέση με το παρελθόν. Στο μεγαλύτερο ποσοστό τους οι κλήσεις προέρχονται από άτομα 21-25 ετών και 51-55 ετών. Σε ποσοστό 33,3% είναι άνεργοι και ακολουθεί ο ιδιωτικός τομέας με 13,6% -όχι οι ελεύθεροι επαγγελματίες όπως το 2012- και οι συνταξιούχοι με 10,6%.

    «Το κυρίαρχο αίτημα πριν λίγα χρόνια είχε να κάνει με θέματα που άπτονται της ψυχικής υγείας. Αυτό το στοιχείο πλέον υπερκαλύπτεται από κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επιστημονικός διευθυντής της ΚΛΙΜΑΚΑΣ, ψυχίατρος Κυριάκος Κατσαδώρος, με αφορμή τη 10η Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης για την Αυτοκτονία.

    Η κρίση είναι παράγοντας κινδύνου για τα ευάλωτα άτομα, σημειώνει ο κ. Κατσαδώρος για τη μεγάλη ποσοστιαία αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, που αγγίζει το 43% το 2011 σε σχέση με το 2007. Όπως εξηγεί, η κρίση δεν δρα «αιτιολογικά», αλλά δημιουργεί ή επιδεινώνει αδιέξοδα κι έτσι μπορεί να φέρει στα άκρα ευάλωτους ανθρώπους, που σε άλλες συνθήκες δεν θα έφταναν σε αυτά.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτιμάται ότι στην πραγματικότητα οι αυτοκτονίες είναι περισσότερες αυτών που καταγράφονται.

    [06] Έκλεισε το πρωί η κοιλάδα των Τεμπών εξαιτίας τροχαίου

    Στα δύο κόπηκε το πρωί - για πάνω από μιάμιση ώρα - ο αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ, εξαιτίας τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε στην κοιλάδα των Τεμπών.

    Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, φορτηγό αυτοκίνητο συγκρούστηκε με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά πέντε άτομα.

    Το περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες, συνέβη στις 6 το πρωί, στο ύψος της Αγίας Παρασκευής, και στο σημείο έσπευσαν περιπολικά του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Τεμπών.

    Η κυκλοφορία διεκόπη και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού, στις εισόδους της κοιλάδας, ενώ η κυκλοφορία διεξαγόταν από παρακαμπτήριους δρόμους.

    Τελικά, μετά τις 7.30 το πρωί απομακρύνθηκαν τα συντρίμμια και καθαρίστηκε το οδόστρωμα, με συνέπεια να δοθεί πάλι στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος.

    [07] Άρχισαν οι δοκιμές σε ανθρώπους ενός νέου εμβολίου κατά του καρκίνου του δέρματος

    Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν τις πρώτες κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους ενός νέου πρωτοποριακού εμβολίου κατά του καρκίνου του δέρματος. Πρόκειται για ένα εμφύτευμα σε μέγεθος νυχιού, που καθοδηγεί τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος να εξοντώσουν τα καρκινικά κύτταρα.

    Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι το εμφυτεύσιμο εμβόλιο θα φέρει επανάσταση όχι μόνο στη θεραπεία του μελανώματος, της πιο επιθετικής και θανατηφόρας μορφής καρκίνου του δέρματος, αλλά θα ανοίξει το δρόμο της θεραπείας και άλλων καρκίνων και φλεγμονωδών νόσων.

    Τα περισσότερα υπάρχοντα εμβόλια κατά του καρκίνου απαιτούν από τους γιατρούς να αφαιρέσουν ανοσοποιητικά κύτταρα από το σώμα του ασθενούς και, αφού τα επαναπρογραμματίσουν, να τα εισάγουν και πάλι στον οργανισμό του για να στραφούν πλέον πιο αποτελεσματικά κατά των όγκων. Όμως το νέο εμβόλιο, που δοκιμάστηκε με επιτυχία σε ποντίκια με καρκίνο το 2009, βασίζεται σε ένα εμφυτεύσιμο δίσκο από πολυμερές υλικό, που εισάγεται κάτω από το δέρμα του ασθενούς και αναλαμβάνει να αναπρογραμματίσει επί τόπου τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματός του.

    Οι δοκιμές στα πειραματόζωα έδειξαν ότι τα μισά από αυτά, στα οποία έγιναν δύο δόσεις του εμβολίου, αντί να πεθάνουν από μελάνωμα μέσα σε ένα μήνα περίπου, εμφάνισαν πλήρη υποχώρηση των καρκινικών όγκων τους.

    [08] Ένα Airbus βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ

    Ενα αεροσκάφος τύπου Airbus 330-300 της εταιρείας Thai Airways βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης του κυριότερου διεθνούς αεροδρομίου της Μπανγκόκ αργά χθες το βράδυ, όταν έσπασε ο μπροστινός τροχός και κατέρρευσε το ρύγχος του κατά την προσγείωση με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 14 επιβάτες, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

    Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από την Γκουανγκτζού της Κίνας και μετέφερε 288 επιβάτες και 14μελές πλήρωμα. Οι επιβάτες απομακρύνθηκαν με τις φουσκωτές τσουλήθρες εγκατάλειψης του αεροσκάφους και οι 14 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Μπανγκόκ, σύμφωνα με την Thai Airways.

    [09] Για νοθεία κάνει λόγο ο Αλεξέι Ναβάλνι για τις εκλογές ανάδειξης δημάρχου στη Μόσχα

    Ο υποστηρικτής του Κρεμλίνου Σεργκέι Σομπιάνιν επανεξελέγη χθες δήμαρχος της Μόσχας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσαν στη δημοσιότητα εκλογικοί αξιωματούχοι ύστερα από την καταμέτρηση σχεδόν όλων των ψήφων, αλλά ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι κάνει λόγο για νοθεία.

    Η καταμέτρηση των ψήφων στο 99% των περιφερειών δίνει στον απερχόμενο δήμαρχο Σομπιάνιν σχεδόν το 51,3%, ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή της πόλης, ποσοστό που ξεπερνά το απαιτούμενο όριο του 50% κι έτσι θα αποφευχθεί δεύτερος γύρος.

    Ο Ναβάλνι, ο οποίος ήρθε δεύτερος σε ψήφους με 27,3%, καταγγέλλει ότι οι εκλογές αμαυρώθηκαν από "πολλές σοβαρές παρατυπίες".

    Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Θεωρούμε ότι τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα είναι νοθευμένα".

    [10] «Είναι σαν να έζησα πέντε μήνες στον Άρη» δήλωσε Ιταλός δημοσιογράφος μετά από πέντε μήνες ομηρίας στην Συρία

    Ο Ιταλός δημοσιογράφος Ντομένικο Κουίρικο, απεσταλμένος της εφημερίδας του Τορίνο «Λα Στάμπα», προσγειώθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ώρα Ιταλίας, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ρώμης Τσαμπίνο.

    Ο Ιταλός δημοσιογράφος, εξήντα δυο ετών, κρατήθηκε όμηρος επί πέντε μήνες στην Συρία (άγνωστο, ακόμη, αν είχε απαχθεί από κοινούς εγκληματίες ή από αντάρτες) και η είδηση της απελευθέρωσής του ανακοινώθηκε στους συγγενείς του από τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ενρίκο Λέττα, πριν δυο περίπου ώρες.

    «Είναι σαν να έζησα πέντε μήνες στον 'Αρη, είμαι κουρασμένος αλλά νιώθω καλά» δήλωσε ο Κουίρικο στους Ιταλούς και ξένους συναδέλφους του που τον περίμεναν στον αεροδιάδρομο του Τσαμπίνο.

    Σήμερα το πρωί θα καταθέσει στην ιταλική δικαιοσύνη, σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη στις εκατόν πενήντα ημέρες ομηρίας του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 September 2013 - 6:30:24 UTC