Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανακοινώνεται η ολοκλήρωση του συστήματος «Εργάνη»
  • [02] Οι ΗΠΑ καταστρέφουν έξι τόνους ελεφαντοστού ως μια κίνηση για την καταπολέμηση της εμπορίας άγριων ζώων
  • [03] Λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα στη Γουατεμάλα, 43 οι νεκροί
  • [04] Μία αυτοκτονία κάθε σαράντα δευτερόλεπτα στον πλανήτη

  • [01] Ανακοινώνεται η ολοκλήρωση του συστήματος «Εργάνη»

    Την ολοκλήρωση του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα στις 10.30 το πρωί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

    Με το σύστημα «Εργάνη» επιχειρείται για πρώτη φορά η ηλεκτρονική καταγραφή του συνόλου των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα, του είδους των συμβάσεων και των αμοιβών.

    Η ολοκλήρωση του συστήματος θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου, θα διαρκέσει 2 μήνες και θα ολοκληρωθεί στις 15 Νοεμβρίου.

    [02] Οι ΗΠΑ καταστρέφουν έξι τόνους ελεφαντοστού ως μια κίνηση για την καταπολέμηση της εμπορίας άγριων ζώων

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να καταστρέψουν το απόθεμα έξι τόνων ελεφαντοστού που κατέχουν, ως μία κίνηση για την καταπολέμηση της εμπορίας άγριων ζώων, δήλωσαν εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου.

    Το ελεφαντόδοντο ? ολόκληροι χαυλιόδοντες ή μικρότερα σκαλιστά αντικείμενα, τα οποία έχουν κατασχεθεί ή έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία της αμερικανικής κυβέρνησης τα τελευταία 25 χρόνια- θα καταστραφούν ως μέρος της προώθησης για τη δημοσιοποίηση του παράνομου εμπορίου που απειλεί είδη όπως τους ελέφαντες, τους ρινόκερους, τις τίγρεις και τους πιθήκους, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών, Σάλυ Τζούελ.

    «Είναι συγκλονιστικό για εμένα: η εμπορία των άγριων ζώων έχει διπλασιαστεί από το 2007 και τώρα εκτιμάται ότι αποτελεί το τέταρτο μεγαλύτερο έγκλημα σε διεθνές επίπεδο, στον κόσμο», δήλωσε η Τζούελ σε ομιλία της στον Λευκό Οίκο.

    [03] Λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα στη Γουατεμάλα, 43 οι νεκροί

    Τουλάχιστον 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν ένα λεωφορείο ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε χαράδρα 75 μέτρων, ανακοίνωσαν οι αρχές της Γουατεμάλας.

    Τα αίτια της συντριβής δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, η πιο πιθανή αιτία για το δυστύχημα είναι πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο σύστημα των φρένων του λεωφορείου. Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλεχάντρο Σινιμπάλντι δήλωσε ότι μία ακόμα πιθανή αιτία είναι η αυξημένη ταχύτητα.

    [04] Μία αυτοκτονία κάθε σαράντα δευτερόλεπτα στον πλανήτη

    Ένας άνθρωπος αυτοκτονεί κάθε σαράντα δευτερόλεπτα σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ συνολικά ένα εκατομμύριο άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο. Ο δείκτης "παγκόσμιας" θνησιμότητας είναι 16 άτομα ανά 100.000 και οι κυριότεροι παράγοντες κινδύνου που μπορούν να εξωθήσουν κάποιον στο απονενοημένο διάβημα είναι η κατάθλιψη και η χρήση ουσιών.

    Τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Διεθνούς Συνεργασίας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας (International Association for Suicide Prevention IASP) σοκάρουν και η δημοσιοποίησή τους με αφορμή την 10η Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης της αυτοκτονίας, επιχειρεί να αφυπνίσει το κοινό για το σοβαρό αυτό κοινωνικό φαινόμενο.

    Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα τα ποσοστά διπλασιάστηκαν την τριετία 2009 - 2011 σε σχέση με το παρελθόν. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Eurostat ενώ στο παρελθόν η χώρα μας κατείχε μία από τις χαμηλότερες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ως προς τις αυτοκτονίες, με δείκτη 2,5 ανά 100.000 πληθυσμού, με τα υπολογισμένα στοιχεία ως το τέλος του 2011, το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο από 5 άτομα ανά 100.000 κατοίκους, με αναλογία 6:1 σε επιτυχημένες απόπειρες ανδρών έναντι των γυναικών, αντίστοιχα.

    Συνολικά, ο αριθμός των αυτοκτονιών γι αυτή την τριετία ανέρχεται στις 1245.

    Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί τα στατιστικά της τελευταίας διετίας κατά την οποία ο ελληνικός πληθυσμός αντιμετωπίζει εντονότερα τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 September 2013 - 4:30:24 UTC