Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών
  • [02] Στον ΟΗΕ η ρωσική πρόταση για τη Συρία
  • [03] Εισαγγελική έρευνα για τα κρατικά λαχεία
  • [04] Επτά επενδυτικά σχήματα για τα περιφερειακά Αεροδρόμια
  • [05] Ο Τόμας Μπαχ νέος πρόεδρος της ΔΟΕ
  • [06] "Σημαντική η παρουσία Ελλήνων επενδυτών"
  • [07] Οι Έλληνες υποψήφιοι
  • [08] Αλ. Τσίπρας: "Όχι" στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ

  • [01] Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών

    Συλλαλητήριο πραγματοποιεί αυτή την ώρα η ΟΛΜΕ στην πλατεία Συντάγματος, για να εκφράσει την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο για το νέο λύκειο που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή, αλλά και στην διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών.

    Στο πλευρό των εκπαιδευτικών, όταν η πορεία τους κατέληξε στην πλατεία Συντάγματος, βρέθηκαν αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στη Βουλή όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

    Λόγω της εκδήλωσης διαμαρτυρίας κλειστές είναι η η Λεωφόρος Αμαλίας και η Βασ. Σοφίας από το ύψος της Σέκερη. Επίσης, αυτή την ώρα κλειστή είναι και η Σταδίου, καθώς ανεβαίνει προς την πλατεία Συντάγματος η πορεία που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ.

    Το ΚΚΕ στηρίζει με όλες τις δυνάμεις του τις απεργιακές κινητοποιήσεις, που αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος παραβρέθηκε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ κατά του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση, στην πλατεία Ομονοίας.

    Στο μεταξύ, τη διαβεβαίωση ότι για όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό που μπήκε στο μέτρο της διαθεσιμότητας υπάρχει μέριμνα ώστε να μεταφερθούν όλοι, είτε σε οργανισμούς δημόσιας υγείας, είτε σε ΙΕΚ, έδωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο.

    Στον χορό των κινητοποιήσεων και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

    Κοινό απεργιακό μέτωπο φιλοδοξούν να συγκροτήσουν οι συνδικαλιστικοί φορείς των καθηγητών δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης καθώς και των δασκάλων ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Τα προεδρεία των τριών σωματείων είχαν σήμερα συνάντηση, ενώ αύριο θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

    Ήδη η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδίας, υπέρ της πρότασης για απεργία διαρκείας ψήφισαν 72 ΕΛΜΕ σε σύνολο 85 (ποσοστό 84,7%) κατά τη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση.

    Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί από την πλευρά τους (ΟΙΕΛΕ) εξήγγειλαν 48ωρη απεργία για τις 16 και τις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ οι δάσκαλοι της δημόσιας εκπαίδευσης (ΔΟΕ) αναμένεται να καθορίσουν τη στάση τους αύριο ή μεθαύριο.

    [02] Στον ΟΗΕ η ρωσική πρόταση για τη Συρία

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει απόψε, στις 23:00 (ώρα Ελλάδας) κεκλεισμένων των θυρών, για το θέμα της Συρίας, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Οργανισμού.

    Η κατεπείγουσα συνεδρίαση θα γίνει κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας, ανακοίνωσε ο Αυστραλός πρεσβευτής, που ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου.

    Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στο επίκεντρο αυτής της συνεδρίασης θα βρεθεί το ρωσικό σχέδιο, με βάση το οποίο θα τεθούν υπό διεθνή έλεγχο τα χημικά όπλα που διαθέτει το συριακό καθεστώς.

    [03] Εισαγγελική έρευνα για τα κρατικά λαχεία

    Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαράλαμπος Τζώνης θα διενεργήσει έρευνα για την υπόθεση των καταγγελιών που αφορούν την εταιρεία «Κρατικά Λαχεία», μετά από σχετική παραγγελία του Αρείου Πάγου.

    Αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης θα αποτελέσουν όσα ισχυρίζεται η ΕΜΜΑ DELTA, πλειοδότρια εταιρεία για την απόκτηση του μετοχικού πακέτου του ΟΠΑΠ, η οποία με σειρά εξωδίκων αλλά και με τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε, καταγγέλλει ως μη επωφελείς για τον ΟΠΑΠ τους όρους για την παραχώρηση των λαχείων.

    [04] Επτά επενδυτικά σχήματα για τα περιφερειακά Αεροδρόμια

    Το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στην έγκριση επτά (7) επενδυτικών σχημάτων που θα συνεχίσουν στη β' φάση του διαγωνισμού για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, διαχείρισης, ανάπτυξης, επέκτασης, συντήρησης και εκμετάλλευσης των Περιφερειακών Αεροδρομίων που χωρίζονται σε 2 ομάδες.

    Μέσα από τη διαδικασία αξιοποίησης, αναμένεται να υλοποιηθούν επενδύσεις που θα συμβάλουν στην αύξηση της δυναμικότητας των περιφερειακών αεροδρομίων, τη βελτίωση του επιπέδου υπηρεσιών προς τους χρήστες των αεροδρομίων και τη συνεπακόλουθη ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας και της οικονομικής ανάπτυξης της ελληνικής περιφέρειας.

    Κατά τη Β' φάση του διαγωνισμού, οι προεπιλεγέντες επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία και τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας.

    [05] Ο Τόμας Μπαχ νέος πρόεδρος της ΔΟΕ

    Ο Τόμας Μπαχ είναι ο νέος πρόεδρος της ΔΟΕ μετά την ψηφοφορία που διεξήχθη σήμερα στο Μπουένος ¶ϊρες κατά τη σύνοδο των μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Ο 59χρονος Γερμανός, που είναι δικηγόρος, θα αντικαταστήσει τον Βέλγο χειρουργό Ζακ Ρογκ που αποχωρεί μετά από 12ετή θητεία (εξελέγη το 2001 στη Μόσχα, όταν αντικατέστησε τον Ισπανό Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ). Παράλληλα ο Μπαχ, έγινε ο 9ος πρόεδρος της ΔΟΕ από το 1894 που εξελέγη στη θέση ο Δημήτριος Βικέλας.

    Η εκλογή του Μπαχ, μέχρι τώρα αντιπροέδρου της ΔΟΕ, έγινε μεταξύ έξι συνολικά υποψηφιοτήτων και συγκεκριμένα κατά τη 2η ψηφοφορία και ενώ στην πρώτη αποκλείστηκε ο Τσινγκ Κουό Γου από την Κινεζική Ταϊπέι. Εκεί, δηλαδή στη 2η ψηφοφορία, επικράτησε του Ουκρανού Σεργκέι Μπούμπκα, του Ενγκ Σερ Μιάνγκ από τη Σιγκαπούρη, του Πορτορικανού Ρίτσαρντ Κάριον και του Ελβετού Ντένις Οσβαλντ.

    [06] "Σημαντική η παρουσία Ελλήνων επενδυτών"

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας συναντήθηκε σήμερα στο Βελιγράδι με το προεδρείο και μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Σερβία. Ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες των Ελλήνων επενδυτών, τις προοπτικές αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

    Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε σημαντική την παρουσία των Ελλήνων επενδυτών στη Σερβία, τονίζοντας ότι θα έχουν την στήριξη της ελληνικής πολιτείας.

    Αναφέρθηκε επίσης σε πτυχές του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής που θα υπογράψει αύριο με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εσωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς.

    [07] Οι Έλληνες υποψήφιοι

    Στις 22 Σεπτεμβρίου η Γερμανία ψηφίζει. Στις λίστες των κομμάτων βρίσκονται αρκετοί υποψήφιοι μη γερμανικής καταγωγής, μεταξύ των οποίων και τρεις με ελληνικές ρίζες. Όπως γράφει στην ιστοσελίδα της η Deutsche Welle, η υποψήφια του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος SPD, Στέλλα ΚυργIανέ-Εφραιμίδη, είναι πολύ πιθανόν να εκλεγεί μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου.

    Μόλις είκοσι ημέρες μετά τη γέννησή της- τον Νοέμβριο του 1965 στη Θεσσαλονίκη- η κ. Κυργιανέ - Εφραιμίδη ακολούθησε τους μετανάστες γονείς της πίσω στη Γερμανία, συγκεκριμένα στην περιοχή της Βάδης Βυρτεμβέργης. Εκεί μεγάλωσε, πήγε σε γερμανικό σχολείο, παντρεύτηκε και έγινε μητέρα. Το 1985 γίνεται μέλος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος SPD. Βασικό κριτήριο γι΄ αυτή την επιλογή ήταν το γεγονός ότι το SPD όχι μόνον δεχόταν αλλοδαπούς ως απλά μέλη, αλλά τους έδινε την ευκαιρία να γίνουν και στελέχη.

    [08] Αλ. Τσίπρας: "Όχι" στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ

    Τη ριζική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στη συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή συνάντησή του με τα σωματεία της επιχείρησης.

    Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ριζικά αντίθετος στη συρρίκνωση και την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, που προωθούν η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου από κοινού με την τρόικα, γιατί πρώτα από όλα ξεπουλιέται σημαντικός εθνικός πλούτος, αφού η επιχείρηση είναι η μόνη στην Ε.Ε. που παράγει νικέλιο αρίστης ποιότητας, εκμεταλλευόμενη δικά της εγχώρια κοιτάσματα συνολικής αξίας περίπου 25 δισ. ευρώ, δηλαδή μεγάλο τμήμα στρατηγικής σημασίας του ορυκτού πλούτου της χώρας μας.

    Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, η συρρίκνωση και η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ θα προκαλέσει μεγάλη οικονομική και κοινωνική ζημιά στις τοπικές κοινωνίες 6 νομών της χώρας βάζοντας σε κίνδυνο περίπου 6.000 θέσεις εργασίας σε μία τόσο δύσκολη για το λαό μας περίοδο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 September 2013 - 18:30:22 UTC