Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ακυρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Συρία
  • [02] Ελλάδα-Λετονία 1-0 στο 58'
  • [03] Ο αγωγός TAP δεν θα μεταφέρει μόνο αέριο, αλλά και αζερικές επενδύσεις στην Ελλάδα
  • [04] "Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία προτιμούν μια διπλωματική λύση'
  • [05] Να καθυστερήσει τις ψηφοφορίες σχετικά με την επέμβαση στη Συρία, ζήτησε από το Κογκρέσο ο Mπ. Ομπάμα

  • [01] Ακυρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Συρία

    Η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία, η οποία αναμενόταν να αρχίσει σήμερα στις 16:00 ώρα Νέας Υόρκης (23:00 ώρα Ελλάδος), ακυρώθηκε κατόπιν της απόσυρσης του αιτήματος της Ρωσίας να πραγματοποιηθεί, όπως δήλωσε ο προεδρεύων του Συμβουλίου πριν από λίγο.

    [02] Ελλάδα-Λετονία 1-0 στο 58'

    Με 1-0 προηγείται η Εθνική της Λετονίας για την 8η αγωνιστική του 7ου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ. Το γκολ για την Εθνική πέτυχε στο 58ο λεπτό ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

    Στο άλλο ματς του ομίλου η Βοσνία-Ερζεγοβίνη επικράτησε εκτός έδρας της Σλοβακίας με 2-1 και πλέον είναι το μεγάλο φαβορί του 7ο ομίλου, όπου συμμετέχει και η εθνική μας, για την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Μουντιαλ του 2014.

    [03] Ο αγωγός TAP δεν θα μεταφέρει μόνο αέριο, αλλά και αζερικές επενδύσεις στην Ελλάδα

    'Oχι μόνο αέριο, αλλά και αζέρικα κεφάλαια στην Ελλάδα, σε διάφορους κλάδους πέραν του ενεργειακού, εκτιμάται ότι θα μεταφέρει η κατασκευή και λειτουργία του Διαδριατικού Αγωγού (TAP).

    Η εμπλοκή της χώρας μας στο έργο έχει κάνει τις επιχειρήσεις του Αζερμπαϊτζάν να τη δουν "με άλλο μάτι" και ο TAP εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει σαν ?μαγιά? για την προσέλκυση επενδύσεων και σε κλάδους που σχετίζονται εμμέσως με την ενέργεια, όπως οι κατασκευές, οι μεταφορές πρώτων υλών και σωλήνων, οι κοινωνικές υποδομές, τα ξενοδοχεία και ευρύτερα οι υπηρεσίες.

    Σε επίπεδο αποκρατικοποιήσεων, πάντως, το αζερικό ενδιαφέρον για τις υπό ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεις στη χώρα μας δεν φαίνεται πιθανό να προχωρήσει, προς το παρόν, πέρα από την εξαγορά τού ΔΕΣΦΑ από τη Socar.

    Τα παραπάνω προκύπτουν από δηλώσεις που έκανε απόψε, στη Θεσσαλονίκη, ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Αθήνα, Ραχμάν Μουσταφάγιεφ, με αφορμή την ιδρυτική συνέλευση του Συνδέσμου Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

    [04] "Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία προτιμούν μια διπλωματική λύση'

    Οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας προτιμούν μια διπλωματική λύση όσον αφορά την φερόμενη χρήση χημικών όπλων από την κυβέρνηση της Συρίας, αλλά θεωρούν επίσης αναγκαίο η διεθνής κοινότητα να συλλογιστεί πάνω σε ένα "πλήρες φάσμα απαντήσεων" όσον αφορά το θέμα αυτό, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

    Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μίλησε τηλεφωνικώς νωρίτερα σήμερα με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σημείωσε επίσης ότι οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να ζητήσουν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να διερευνήσει μια πρόταση που υποστηρίζεται από την Ρωσία η οποία προβλέπει να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας.

    Οι τρεις ηγέτες είπαν επίσης κατά την συνομιλία τους, πρόσθεσε ο Κάρνεϊ, ότι "προτιμούν μια διπλωματική λύση, αλλά υπογράμμισαν επίσης την σημασία που έχει να συνεχιστεί η ανάπτυξη ενός πλήρους φάσματος απαντήσεων" στην φερόμενη χρήση χημικών όπλων από την συριακή κυβέρνηση.

    Παράλληλα ο Βρετανός πρωθυπουργός Κάμερον δήλωσε ότι η χώρα του, η Γαλλία και οι ΗΠΑ θα παρουσιάσουν σήμερα ένα σχέδιο απόφασης για την Συρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μετά την ρωσική πρόταση για να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας.

    [05] Να καθυστερήσει τις ψηφοφορίες σχετικά με την επέμβαση στη Συρία, ζήτησε από το Κογκρέσο ο Mπ. Ομπάμα

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε σήμερα από το Κογκρέσο να καθυστερήσει τις ψηφοφορίες για την έγκριση της πραγματοποίησης στρατιωτικών πληγμάτων κατά της Συρίας προκειμένου να δοθεί χρόνος στην Ρωσία να επιτύχει την παράδοση από την Συρία των χημικών όπλων που έχει στην κατοχή της η κυβέρνηση της Δαμασκού, σύμφωνα με Αμερικανούς γερουσιαστές.

    "Αυτό που θέλει (ο πρόεδρος Ομπάμα) είναι να ελέγξει πόσο σοβαρή είναι η πρόθεση της Συρίας και της Ρωσίας να απαλλαγούμε από αυτά τα χημικά όπλα στην Συρία. Θέλει χρόνο για να το ελέγξει", δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της αμερικανικής Γερουσίας Καρλ Λέβιν σε δημοσιογράφους.

    Ο Λέβιν έκανε τα σχόλια αυτά έπειτα από γεύμα στο οποίο παρευρέθηκε ο Ομπάμα στο Κογκρέσο.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος μετέβη σήμερα στο Κογκρέσο για να έχει εκεί συνομιλίες κεκλεισμένων των θυρών με τους Γερουσιαστές όσον αφορά το θέμα της Συρίας.

    Ο Ομπάμα παρευρέθηκε στο εβδομαδιαίο γεύμα των Δημοκρατικών Γερουσιαστών στο Καπιτώλιο, μερικές ώρες πριν από το διάγγελμα που αναμένεται να απευθύνει στον αμερικανικό λαό από τον Λευκό Οίκο για την Συρία. Στη συνέχεια θα είχε συνάντηση με τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 September 2013 - 20:30:21 UTC