Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] H πρώτη συνέντευξη πάπα σε εφημερίδα, στη Λα Ρεπούμπλικα
  • [02] «Πολυμήχανο» ρομπότ στην υπηρεσία της γεωργίας
  • [03] Τρινκιέρι: «Τον καλύτερο εαυτό μας απέναντι στους καλύτερους»

  • [01] H πρώτη συνέντευξη πάπα σε εφημερίδα, στη Λα Ρεπούμπλικα

    Την πρώτη συνέντευξη προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας σε μια ημερήσια εφημερίδα στην Ιστορία δημοσίευσε σήμερα η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

    Ο πάπας Φραγκίσκος απάντησε γραπτώς σε ερωτήσεις τις οποίες του υπέβαλε ο ιδρυτής και αρθρογράφος της εφημερίδας αυτής της Ρώμης που κατατάσσεται δεύτερη σε κυκλοφορία σε εθνικό ιταλικό επίπεδο, ο Εουτζένιο Σκάλφαρι.

    «Ήρθε η στιγμή να ξεκινήσει διάλογος χωρίς προκαταλήψεις με όποιον χαρακτηρίζεται λαϊκός, για να διανύσουμε μαζί ένα κομμάτι του δρόμου », ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο ποντίφικας. «Η ελεημοσύνη του Θεού δεν γνωρίζει όρια», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «το βασικό ζητούμενο, για όποιον δεν φέρει μέσα του την πίστη, είναι να υπακούει στην συνείδησή του».

    [02] «Πολυμήχανο» ρομπότ στην υπηρεσία της γεωργίας

    Οι αγροτικές εργασίες περνούν σε άλλη εποχή χάρη στην πολύτιμη συνεισφορά της τεχνολογίας. Ερευνητές της εταιρείας Blue River Technology από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ αναπτύσσουν ένα ρομπότ ικανό να σκαλίσει και να «αραιώσει» κατάλληλα ένα χωράφι με μαρούλια στον ίδιο χρόνο, που χρειάζονται τα χέρια τουλάχιστον είκοσι ανθρώπων για την ίδια δουλειά.

    Η «αραίωση» συνιστά ουσιαστικά την απομάκρυνση φυτών ή μέρους των φυτών, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για να αναπτυχθούν τα υπόλοιπα.

    Οι τεχνολογικά ανεπτυγμένες μηχανές αντικαθιστούν τους παραδοσιακούς αγρότες και σε άλλους τομείς. Πλέον, ευάλωτα φρούτα και λαχανικά φτάνουν ανέπαφα στην κατανάλωση, καθώς το μάζεμά τους αναλαμβάνουν μηχανές.

    [03] Τρινκιέρι: «Τον καλύτερο εαυτό μας απέναντι στους καλύτερους»

    Καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης χαρακτήρισε την Ισπανία και κάτοχο του τίτλου, ο Ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Ελλάδας, Αντρέα Τρινκιέρι, πριν την αναμέτρηση με τους Ίβηρες, αύριο, στη Λιουμπλιάνα, για την 1η ημέρα της Β΄ φάσης του Ευρωμπάσκετ.

    «Είδατε πώς άλλαξε ο καιρός από το Κόπερ στη Λιουμπλιάνα; Έτσι άλλαξαν και για μας τα πράγματα στη διοργάνωση μετά τις δύο ήττες. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε ακριβώς, πώς και πότε. Είναι θέμα πώς θα τα καταφέρουμε να παράγουμε την καλύτερή μας προσπάθεια αύριο απέναντι στην καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης. Είναι απλό να το εξηγήσεις κι όχι να το κάνεις, αλλά έχουμε την θέληση και την ικανότητα να το πετύχουμε. Αυτά που έγιναν στα δύο τελευταία παιχνίδια μάς πλήγωσαν στο γήπεδο και την ψυχολογία, αλλά παίζουμε για κάτι. Πιστεύω πως πρέπει να πετάξουμε κάποιες αρνητικές σκέψεις και να βάλουμε όλη την ενέργεια. Θα πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό και να δώσουμε τη μεγαλύτερη προσπάθεια που μπορούμε στην άμυνα» δήλωσε ο Αντρέα Τρινκιέρι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 September 2013 - 14:30:22 UTC