Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Υπάρχει η Ελλάδα της ανάστασης και όχι της σταύρωσης» τόνισε ο Π. Καμμένος
  • [02] Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ
  • [03] Συνάντηση διπλωματών του ΟΗΕ για τη Συρία
  • [04] "Δέκα με δεκαπέντε χρόνια λιγότερο ζουν οι καπνιστές"

  • [01] «Υπάρχει η Ελλάδα της ανάστασης και όχι της σταύρωσης» τόνισε ο Π. Καμμένος

    Τις προτάσεις του για «την Ελλάδα του αύριο, την Ελλάδα της ανάστασης και όχι της σταύρωσης», με καταγγελία του μνημονίου και μονομερή διαγραφή του «επαχθούς και επονείδιστου χρέους», μέσα από ένα «σχέδιο εθνικής αναδημιουργίας» παρουσίασε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" στη Θεσσαλονίκη».

    «Θέλουμε να κάνουμε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και καλούμε τους έλληνες κι όλες τις ελληνίδες του δημοκρατικού τόξου να έρθουν κοντά μας» τόνισε ο κ. Καμμένος, υποστηρίζοντας ότι η χώρα «κυβερνιέται με ι-μέιλ της τρόικας και των δανειστών" και η «λύση» είναι «κατ αρχήν, πρώτα απ' όλα να επανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία» και «με λαϊκή εντολή, να κυβερνήσουμε τον τόπο».

    Ο κ. Καμένος αναφέρθηκε στην αύξηση των συσσιτίων, στην αποβιομηχάνιση, στην ανεργία και στα αποτελέσματα των «μνημονιακών πολιτικών», κάνοντας αναφορά στην ΒΙΠΕΘ, ΕΤ3, στην ΕΛΒΟ και στις αμυντικές βιομηχανίες, ενώ διερωτήθηκε πώς μια χώρα «μπορεί να έχει πρωτογενές πλεόνασμα, όταν χρωστάει εννιά δις ευρώ στην αγορά και στους έλληνες πολίτες». Τόνισε ότι οι δανειστές επιδιώκουν τη δήμευση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και την εξάρτηση της χώρας και πρόσθεσε : «Τους λέμε δε σας αναγνωρίζουμε η δημόσια περιουσία ανήκει στον ελληνικό λαό».

    Ο κ. Καμμένος πρότεινε φορολογία μικρότερη από εκείνη των όμορων χωρών, «με ένα φορολογικό νομοσχέδιο, που θα έχει συνταγματική ισχύ, για τα επόμενα δέκα χρόνια», εγγραφή στον προϋπολογισμό των γερμανικών αποζημιώσεων, μείωση πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης «στο ένα ευρώ», μηδενικό ΦΠΑ για τα είδη πρώτης ανάγκης, καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας, ειδικές ζώνες για επενδύσεις σε παραμεθόριες περιοχές, κρατικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος, σημειώνοντας ότι «θα εκραγεί τους επόμενους έξι μήνες» και ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για μνημονιακές πολιτικές». Εισηγήθηκε επίσης κίνητρα για τους αγρότες και την πρωτογενή παραγωγή, μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων και μέτρα για την οικοδομή. Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη τόνισε ότι «δημόσια έργα σταματούν με ευθύνη των κυβερνώντων», αναφέροντας το μετρό, ενώ τάχθηκε υπέρ της παραχώρησης χρήσης και όχι του «ξεπουλήματος» του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

    «Εμείς ήρθαμε εδώ, όχι για να κάνουμε μνημόσυνα και αντιπολίτευση» σημείωσε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε :

    «Ήρθαμε εδώ για να πούμε ότι υπάρχει μια άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα του αύριο, η Ελλάδα των παιδιών μας που μπορούμε μαζί να την αναστήσουμε. Είναι η Ελλάδα της ανάστασης κι όχι η Ελλάδα της σταύρωσης, είναι η Ελλάδα της ελπίδας και όχι η Ελλάδα της υποταγής» και συνέχισε : «Για αυτήν την Ελλάδα ρε γαμώτο πρέπει να παλέψουμε μαζί ενωμένοι». «Είναι η Ελλάδα εκείνη που απέρριψε τους Πήλιους Γούσηδες αλλά τίμησε τους Καραϊσκάκηδες».

    «Όλα αυτά τα οποία ακούσατε, δε στοιχίζουν ούτε ένα ευρώ στον έλληνα πολίτη. Μπορούν από αύριο το πρωί να ξεκινήσουν αρκεί να υπάρχει θέληση, αρκεί να υπάρχει απόφαση, αρκεί να υπάρχει λαϊκή εντολή, την οποία ζητάμε από τους πολίτες» τόνισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε :

    «Και αύριο, το πρωί μπορούμε να ξεκινήσουμε όλοι μαζί. Να καλέσουμε τις έλληνες και τις ελληνίδες με ήπιο τρόπο να ανατρέψουμε τη σημερινή κατάσταση. Στα χέρια μας είναι στις δημοκρατίες. Στους πολίτες ανήκει η απόφαση» τόνισε και συνέχισε : «Η λύση είναι η ενότητα του ελληνισμού, η απόφαση και η εφαρμογή του συντάγματος».

    Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «προδοσία» ενδεχόμενη λύση που θα περιέχει «σύνθετο όνομα με τον όρο Μακεδονία και με γεωγραφικό προσδιορισμό» για το σκοπιανό.

    Τέλος, σε αποδοκιμασίες διαδηλωτών ενάντια στα μεταλλεία χρυσού από τη Χαλκιδική, επειδή δεν αναφέρθηκε στις Σκουριές, ξαναπήρε το λόγο και απάντησε : «Οι ΑΝΕΛ δεν κάνουν κωλοτούμπες, ήρθαμε στην Ιερισσό, σας προειδοποιήσαμε» και πρόσθεσε : «Να απευθύνεστε στους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

    [02] Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ

    Την πλήρη αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για την ΛΑΡΚΟ κατέθεσαν εργαζόμενοι και εκπρόσωποι τοπικών φορέων αλλά και αυτοδιοικητικοί σε συγκέντρωση που οργανώθηκε στην Λάρυμνα και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ.

    Στην συγκέντρωση που οργάνωσε ο δήμος Λοκρών οι εκπρόσωποι των σωματείων και οι αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι της περιοχής δήλωσαν, σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, την αντίθεσή τους σε οποιοδήποτε σχέδιο ιδιωτικοποίησης και εκφράσθηκε από όλες τις πλευρές η διάθεσή τους να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

    Σκοπός της σημερινής συγκέντρωσης, στην οποία μετείχαν και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, ήταν να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο και να τονιστούν ιδιαίτερα οι οικονομικές επιπτώσεις στην περιοχή από το πιθανό λουκέτο της ΛΑΡΚΟ. «Η ΛΑΡΚΟ δεν είναι για μας μια απλή βιομηχανία. Για ολόκληρη την περιοχή είναι πηγή ζωής. Είναι το μεροκάματο των παιδιών μας είναι ο εθνικός μας ορυκτός πλούτος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος καλώντας τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής σε συμμετοχή στις επόμενες κινητοποιήσεις.

    Σημειώθηκε μάλιστα ότι δεν πρόκειται μόνο για τους αποκλειστικά εργαζόμενους στην επιχείρηση «αλλά πρόκειται για πέντε χιλιάδες οικογένειες οι οποίες με τον ένα ή άλλο τρόπο ζουν από την επιχείρηση και αγοράζουν το γάλα των παιδιών τους με χρήματα από την λειτουργία της ΛΑΡΚΟ» όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Λιόλιος. Εκπρόσωποι των σωματείων που μίλησαν σε χθεσινή συνέλευση αρνήθηκαν την ακρίβεια των οικονομικών μεγεθών που παρουσιάζονται και κατηγόρησαν ευθέως το ΤΑΙΠΕΔ για «μαγείρεμα στοιχείων». Μάλιστα επανέλαβαν πως «η ΛΑΡΚΟ παράγει και ζει μόνη της και δεν εισπράττει ούτε ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και τον Έλληνα φορολογούμενο».

    Οι εργαζόμενοι μαζί με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης από τους πέντε νομούς στους οποίους δραστηριοποιείται η εταιρεία δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και απείλησαν πως το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν ακόμη και σε αποκλεισμό των εθνικών οδών ενώ από την Παρασκευή και μέχρι τα μέσα της άλλης ομάδας θα κορυφωθούν οι επαφές τους με κόμματα σε μια προσπάθεια να πείσουν τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση.

    [03] Συνάντηση διπλωματών του ΟΗΕ για τη Συρία

    Διπλωμάτες των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών πρόκειται να συναντηθούν αργότερα σήμερα στη Νέα Υόρκη προκειμένου να συζητήσουν τους σχεδιασμούς για να τεθεί το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας υπό διεθνή έλεγχο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    Ανάμεσα στα θέματα τα οποία θα συζητηθούν από τους εκπροσώπους των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Κίνας, της Γαλλίας και της Ρωσίας θα είναι το γαλλικό σχέδιο απόφασης του ΣΑ το οποίο προβλέπει να δοθεί ένα τελεσίγραφο στην κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ για να θέσει το οπλοστάσιό του υπό διεθνή έλεγχο υπό την απειλή ανάληψης στρατιωτικής δράσης -κάτι που η Ρωσία έχει χαρακτηρίσει απαράδεκτο.

    [04] "Δέκα με δεκαπέντε χρόνια λιγότερο ζουν οι καπνιστές"

    Εξήντα χημικές καρκινογόνες ουσίες περιέχει ο καπνός, ο οποίος θεωρείται ο βασικός ένοχος και υπεύθυνος για τους μη ιάσιμους καρκίνους στο στόμα, στο φάρυγγα και στο λάρυγγα. Παγκοσμίως 700.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από τον καπνό, που αντιστοιχούν σε οκτώμισι εκατομμύρια χρόνια ζωής. Η διακοπή όμως του καπνίσματος πάνω από 10 χρόνια μειώνει το κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του στόματος στο ήμισυ.

    Τα παραπάνω αναφέρθηκαν σε συνέντευξη τύπου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής με την ευκαιρία της αυριανής Ευρωπαϊκής Ημέρας Στοματικής Υγείας, με κεντρικό θέμα: «Στοματική υγεία και κάπνισμα».

    Σύμφωνα με στοιχεία του Συμβουλίου Ευρωπαίων Οδοντιάτρων, ο κύκλος ζωής ενός καπνιστή συντομεύεται κατά περίπου 5 λεπτά για κάθε τσιγάρο που καπνίζει ή αλλιώς μειώνεται η ζωή του κατά 10-15 χρόνια. Συντηρητικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι τα έξοδα του καπνίσματος ανέρχονται στην Ευρώπη στα 25,3 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, ενώ το κοινωνικό κόστος από την απώλεια παραγωγικότητας ανέρχεται στα 8,3 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 September 2013 - 20:30:21 UTC