Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιοδεία Αλ. Τσίπρα σε περίπτερα της ΔΕΘ
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Εμπορικός και πολιτισμικός κόμβος η Θεσσαλονίκη
  • [03] Συνεχείς συσκέψεις ενόψει της άφιξης της τρόικας
  • [04] "Συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για τη Συρία"
  • [05] "Σε καθοριστικό σημείο οι συνομιλίες για τη Συρία"
  • [06] Πρόσκληση Τζ. Μπάιντεν στον Ν. Αναστασιάδη να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον
  • [07] «Έφυγε» από τη ζωή η Κίττυ Αρσένη

  • [01] Περιοδεία Αλ. Τσίπρα σε περίπτερα της ΔΕΘ

    Περιοδεία σε περίπτερα της 78ης ΔΕΘ έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

    Επισκέφθηκε τα σταντ της Αυστραλίας, της ΕΥΔΑΠ, της TRAINOSE, των υπουργείων Παιδείας και Εργασίας, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Επιμελητηρίου Δράμας, των Γιατρών του Κόσμου, όπου γίνονται δωρεάν ιατρικές εξετάσεις με την υποστήριξη της ΔΕΗ και ιδιωτών εκθετών.

    Στη διάρκεια της περιοδείας τού επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, άτομο με ειδικές ανάγκες, πρόσφερε στον κ. Τσίπρα ένα dvd με το ντοκιμαντέρ «Ανάδυση» από την προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όπου πήρε μέρος στο αγώνισμα της κολύμβησης. Άλλο άτομο με ειδικές ανάγκες τον σταμάτησε και του μίλησε για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει, κι έχουν αυξηθεί λόγω της κρίσης. Ο κ. Τσίπρας τον άκουσε και τον κάλεσε στην απογευματινή συνάντηση με τους εκπροσώπους φορέων.

    Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συνόδευαν βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Εμπορικός και πολιτισμικός κόμβος η Θεσσαλονίκη

    Εμπορικός και πολιτισμικός κόμβος μπορεί να γίνει η Θεσσαλονίκη, μέσω της Διεθνούς Έκθεσης, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε την 78η ΔΕΘ, συνοδευόμενος από βουλευτές, τον γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Βίτσα, και στελέχη. Είπε ακόμα ότι η ΔΕΘ πρέπει να γίνει περισσότερο διεθνής και να δώσει ευκαιρίες για προώθηση νέων επιχειρήσεων και προϊόντων, όπως τα αγροτικά.

    Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τα μέλη της διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo και ο πρόεδρός της, Τάσος Τζήκας, επισήμανε ότι φέτος αναμένεται να διπλασιαστεί η επισκεψιμότητα της διοργάνωσης και ίσως, οριακά, υπάρξει κερδοφορία της εταιρείας.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε και με αντιπροσωπεία του σωματείου των 70 εργαζομένων στη ΔΕΘ-Helexpo και ενημερώθηκε για τα προβλήματά τους.

    Το μεσημέρι θα έχει συναντήσεις με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. Για τις 18:30 είναι προγραμματισμένη διαβούλευσή του με εκπροσώπους φορέων.

    Διαβάστε επίσης:

    Περιοδεία Αλ. Τσίπρα σε περίπτερα της ΔΕΘ

    [03] Συνεχείς συσκέψεις ενόψει της άφιξης της τρόικας

    Συνεχείς συσκέψεις με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας θα έχουν καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, εν όψει της επανόδου των επικεφαλής των εκπροσώπων των δανειστών, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.

    Στο «τραπέζι» των συσκέψεων, προκειμένου να συνταχθεί και το κείμενο, βάσει του οποίου θα διαπραγματευθούν στη συνέχεια η ηγεσία του υπουργείου με τους επικεφαλής της τρόικας, έχουν τεθεί, μεταξύ άλλων, η εκτέλεση του προϋπολογισμού, το ύψος της ύφεσης στην ελληνική οικονομία, η πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων δράσεων για την εκταμίευση τον Οκτώβριο της δόσης του 1 δισ. ευρώ, η προετοιμασία για τα προαπαιτούμενα της επόμενης διετίας και η διαμόρφωση του τελικού σχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από το 2014.

    Ο συγκεκριμένος φόρος θα αφορά το σύνολο των ακινήτων που κατέχουν οι φορολογούμενοι (κατοικίες, οικόπεδα εντός σχεδίου ή οικισμού, κτίσματα εντός και εκτός σχεδίου, αγροτεμάχια, κ.λπ.).

    Ειδικά για τα αγροτεμάχια, αυτά αναμένεται να φορολογούνται ανάλογα με τη θέση στην οποία βρίσκονται (πεδινά, ημιορεινά, ορεινά) και το εμβαδόν. Ο φόρος θα υπολογίζεται με βάση το στρέμμα και θα είναι μικρότερος για τις εκτάσεις γης που εκμεταλλεύονται οι κατ' επάγγελμα αγρότες. Το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά να εισπράξει 945 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των εκτός σχεδίου ακινήτων και ο φόρος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιβάλλεται κλιμακωτά και θα είναι κατά μέσο όρο 10 ευρώ ανά στρέμμα.

    [04] "Συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για τη Συρία"

    Οι ΗΠΑ και η Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία επί της αρχής για τον τρόπο ελέγχου και καταστροφής του συριακού χημικού οπλοστασίου κατά τις συνομιλίες τους στη Γενεύη, δήλωσαν σήμερα πηγές που πρόσκεινται στις διαπραγματεύσεις.

    Οι πηγές, που διατήρησαν την ανωνυμία τους, επιβεβαίωσαν επίσης ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να δεχτεί ότι το σχεδιασθέν ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών δεν θα περιέχει την απειλή στρατιωτικής επέμβασης κατά της Συρίας.

    [05] "Σε καθοριστικό σημείο οι συνομιλίες για τη Συρία"

    Οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ συνεχίζουνγια τρίτη και τελευταία ημέρα τις συνομιλίες τους, στη Γενεύη, με στόχο την εξεύρεση μιας συμφωνίας για την επιβολή διεθνούς ελέγχου στο χημικό οπλοστάσιο της Συρίας το οποίο στη συνέχεια θα καταστραφεί.

    Δυτικός διπλωμάτης στη Βηρυτό δήλωσε ότι ο χθεσινός γύρος των συνομιλιών ήταν δύσκολος αλλά ότι "οι δύο πλευρές είναι αποφασισμένες να βρουν μια ειρηνική λύση στην κρίση στη Συρία". Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι συνομιλίες έχουν φθάσει σε "καθοριστικό σημείο".

    Οι δύο υπουργοί είχαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα συνομιλίες με τις αντίστοιχες αντιπροσωπείες τους για να βρουν τρόπους εξεύρεσης μιας κοινά αποδεκτής λύσης.

    Η Ουάσινγκτον εκτιμά ότι η Συρία διαθέτει περί τους 1.000 μετρικούς τόνους διαφόρων χημικών παραγόντων, μεταξύ τους αέριο μουστάρδας και σαρίν.

    Παράλληλα, σήμερα στη Μόσχα ο επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ρωσικού κοινοβουλίου Αλεξέι Πουσκόφ δήλωσε ότι η προθεσμία που έχουν δώσει οι ΗΠΑ για να αποφασίσουν αν οι συνομιλίες που έχουν στόχο την επιβολή ενός διεθνούς ελέγχου στο χημικό οπλοστάσιο της Συρίας έχουν πιθανότητα να καταλήξουν σε αποτέλεσμα, δείχνει να είναι μη ρεαλιστική.

    "Η αξίωση των ΗΠΑ για να τεθούν υπό διεθνή έλεγχο τα χημικά όπλα μέσα σε διάστημα δύο ή τριών εβδομάδων δεν είναι πολύ απλά επαγγελματική. Στη Συρία υπάρχουν τουλάχιστον 42 σημεία αποθήκευσης των όπλων αυτών και ορισμένα βρίσκονται σε περιοχές όπου μαίνονται μάχες", πρόσθεσε.

    Υψηλόβαθμοι αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν χθες βράδυ ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν πως θα γνωρίζουν σε δύο εβδομάδες αν οι συνομιλίες που είναι σε εξέλιξη με τους Ρώσους έχουν πιθανότητα να φέρουν αποτέλεσμα.

    [06] Πρόσκληση Τζ. Μπάιντεν στον Ν. Αναστασιάδη να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον

    Τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, προσκάλεσε για τις 27 Σεπτεμβρίου, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζον Μπάιντεν.

    Όπως ανακοινώθηκε στη Λευκωσία, στη συνάντηση θα συζητηθούν το Κυπριακό, θέματα ενέργειας και οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

    Ο κ. Αναστασιάδης θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον από τη Νέα Υόρκη, όπου θα βρίσκεται, για να προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

    [07] «Έφυγε» από τη ζωή η Κίττυ Αρσένη

    «Έφυγε» από τη ζωή ύστερα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο, η ηθοποιός, σκηνοθέτις και συγγραφέας, Κίττυ Αρσένη, γνωστή επίσης για την αντιδικτατορική της δράση.

    Η Κίττυ Αρσένη γεννήθηκε στο Αργοστόλι. Μετά την αποφοίτησή της από τη Δραματική Σχολή του Καρόλου Κουν, έπαιξε στα περισσότερα θέατρα της Αθήνας. Το καλοκαίρι του 1967 συνελήφθη, βασανίστηκε και καταδικάστηκε ως μέλος του Πατριωτικού Μετώπου σε πολυετή φυλάκιση από τη χούντα. Έναν χρόνο αργότερα, μετά την αμνηστία, έφυγε από την Ελλάδα και κατέθεσε ως μάρτυς στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Μετά τη δικτατορία επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου έπαιξε και σκηνοθέτησε σε πολλά θέατρα της πρωτεύουσας.

    Υπήρξε γενική γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ελληνικής Αριστεράς, μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Εθνικού Θεάτρου, ενώ από τα πιο γνωστά της έργα είναι το βιβλίο «Μπουμπουλίνας 18», στο οποίο διηγείται, αυτοβιογραφικά, την περιπέτειά της στα κρατητήρια της Γενικής Ασφάλειας στην ομώνυμη οδό, το 1967.

    Η κηδεία της θα γίνει την Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, στις 17:30 στο κοιμητήριο Αμαρουσίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 September 2013 - 10:30:23 UTC