Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Επίθεση" σε κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή από τον Δ. Κουτσούμπα
  • [02] Προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση
  • [03] Μόνο νίκη για την πρόκριση

  • [01] "Επίθεση" σε κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή από τον Δ. Κουτσούμπα

    Εναντίον της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τα πυρά του ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία στου στο 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, ενώ επιτέθηκε με δριμύτητα στη Χρυσή Αυγή.

    «Η ρήξη, η οργανωμένη σύγκρουση με τα μονοπώλια και το καπιταλιστικό σύστημα, με το κράτος και την εξουσία τους, με την καπιταλιστική εργοδοσία στους χώρους δουλειάς, με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς -την ΕΕ και το ΝΑΤΟ- αποτελεί το σύγχρονο περιεχόμενο της πάλης για ριζοσπαστικές αλλαγές και ανατροπή», είπε ο κ. Κουτσούμπας και παρατήρησε: «Όλοι οι άλλοι δρόμοι είναι αδιέξοδοι, κρατάνε το λαό στο λάκκο των λεόντων. Κυβερνήσεις, που κινούνται εντός των τειχών της ΕΕ και του καπιταλιστικού συστήματος, όπως και αν βαφτίζονται «αριστερές», «προοδευτικές», «αντιμνημονιακές», «σωτηρίας» είναι δήθεν. Θα είναι «μούφα» για να το πω αλλιώς. Το μόνο που θα αλλάξει θα είναι ο διαχειριστής που θα στέλνει κάθε λίγο στο λαό τη λυπητερή?Είτε με τα σημερινά σχήματα που προετοιμάζονται άμεσα, όπως το δίπολο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, είτε με αυτά που προσπαθούν να φτιάξουν απ' την αρχή, βλέπε κεντροαριστερά με ολίγον από ΠΑΣΟΚ ή με ολίγον από ΔΗΜΑΡ και λοιπούς «ανεξάρτητους», ο στόχος τους είναι να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια στην αναμονή, με την φρούδα ελπίδα ότι ο σημερινός δρόμος ίσως οδηγήσει σε ξέφωτο τα επόμενα χρόνια».

    [02] Προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση

    Η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Rass που δημοσιεύει ο Τύπος της Κυριακής, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές και ο Αντώνης Σαμαράς είναι πρώτος στη λίστα της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών.

    Στην πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 0,8% (και με οριακές διαφορές από την έρευνα του Ιουνίου). Η Ν.Δ. συγκεντρώνει 24,6% (από 24,8%) και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,8% (από 23,7%). Μικρή άνοδο εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ (από 4% στο 4,7%), οι ΑΝ.ΕΛ. (από 4,1% στο 4,8%), η Χρυσή Αυγή (από 8,1% σε 8,3%), ενώ η ΔΗΜ.ΑΡ. παρουσιάζει νέα πτώση (από 3% στο 2,4%).

    Στην παράσταση νίκης, η ψαλίδα υπέρ της Ν.Δ. βρίσκεται στο 15,4% ενώ στην καταλληλότητα πρωθυπουργού ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 47,2% έναντι 30,7% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

    [03] Μόνο νίκη για την πρόκριση

    Η εθνική Ελλάδας χρειάζεται νίκη πάση θυσία επί της Σλοβενίας για να παραμένει ζωντανή στο... κυνήγι της πρόκρισης στα προημιτελικά και νίκη οπωσδήποτε με την Κροατία την ερχόμενη Δευτέρα (16/9)μετά την επικράτηση της Κροατίας επί της Ιταλίας, 76-68, για τη 2η ημέρα του 6ου ομίλου, στη Β΄ φάση του Ευρωμπάσκετ

    Με 23 πόντους του Χοσέ Καλντερόν, η Ισπανία επέστρεψε στις νίκες, 82-56, επί της Φινλανδίας. Οι Ίβηρες μετρούν 2 νίκες - 2 ήττες πλέον και τη Δευτέρα (16/9, 18:45) θα τα δώσουν όλα απέναντι στην Ιταλία στην προσπάθεια πρόκρισης στα προημιτελικά. Με 1 νίκες - 3 ήττες η Φινλανδία δεν ελπίζει πλέον σε πρόκριση και τη Δευτέρα (16/9) θα αποχαιρετήσει τη διοργάνωση απέναντι στην «οικοδέσποινα» Σλοβενία (22:00).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 September 2013 - 20:30:21 UTC