Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολόκληρο οπλοστάσιο βρέθηκε στις φυλακές Δομοκού
  • [02] Έντεκα τραυματίες σε επεισόδια στις φυλακές Κορυδαλλού
  • [03] Συνάντηση Φρ. Ολάντ με ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Βρετανίας
  • [04] Βαυαρία: Απόλυτη πλειοψηφία στους Χριστιανοκοινωνιστές δίνουν τα «έξιτ πολ»
  • [05] Τρίτη νίκη για την Καλλονή

  • [01] Ολόκληρο οπλοστάσιο βρέθηκε στις φυλακές Δομοκού

    Αυτοσχέδια μαχαίρια, κοφτερές λεπίδες, σουβλιά, σχοινιά και άλλα φονικά εργαλεία βρέθηκαν στα κελιά της πτέρυγας των αλλοδαπών στις φυλακές Δομοκού μετά από εξονυχιστικό έλεγχο που έκαναν σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών.

    Όλα ξεκίνησαν μετά τη συμπλοκή που έγινε μέσα στις φυλακές το Σάββατο το πρωί και είχε αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ένας 33χρονος κρατούμενος και να τραυματιστεί άλλος ένας 30χρονος.

    Όπως προέκυψε από την έρευνα, στη συμπλοκή μετείχαν εκτός από το 33χρονο θύμα και τον 30χρονο που τραυματίστηκε, άλλοι 6 Αλβανοί από 27 έως 35 ετών. Μετά τις έρευνες που έγιναν στα κελιά της φυλακής σχηματίστηκε σε βάρος των 6 Αλβανών δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης όπως επίσης και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

    [02] Έντεκα τραυματίες σε επεισόδια στις φυλακές Κορυδαλλού

    Επεισόδια μεταξύ Αλβανών και Κούρδων κρατουμένων, σημειώθηκαν το πρωί στην τέταρτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα άτομο.

    Το πνεύματα ηρέμησαν μετά από παρέμβαση των σωφρονιστικών υπαλλήλων, ωστόσο αργά το απόγευμα στην ίδια πτέρυγα εκδηλώθηκαν νέα επεισόδια μεταξύ Αλβανών και Κούρδων κρατουμένων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 10 άτομα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατούμενοι συνεπλάκησαν από άγνωστη αιτία μεταξύ τους, με αυτοσχέδια αιχμηρά αντικείμενα. Επτά από τους τραυματίες, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ τρεις αναμένεται να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αττικής.

    Αργά το απόγευμα σημειώθηκε ένταση μεταξύ κρατουμένων και στη δεύτερη πτέρυγα των φυλακών, ωστόσο μετά από παρέμβαση των σωφρονιστικών υπαλλήλων τα πνεύματα ηρέμησαν και οι κρατούμενοι επέστρεψαν στα κελιά τους.

    [03] Συνάντηση Φρ. Ολάντ με ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Βρετανίας

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα δεχθεί το πρωί της Δευτέρας στο Παρίσι τους υπουργούς Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας Τζον Κέρι και Ουίλιαμ Χέιγκ, για να συζητήσουν τον συριακό φάκελο, ανακοίνωσε η προεδρία της Δημοκρατίας.

    Η συνάντηση θα γίνει στο προεδρικό μέγαρο Ελυζέ στις 07:45 (10:45 ώρα Ελλάδας) "παρουσία" του υπουργού Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος στη συνέχεια θα δεχθεί τους δύο ομολόγους του.

    Οι δύο συναντήσεις θα γίνουν την μεθεπομένη της σύναψης της ρωσο-αμερικανικής συμφωνίας στη Γενεύη για την καταστροφή των συριακών χημικών όπλων.

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε σήμερα πως μια στρατιωτική δράση των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία παραμένει "πραγματική".

    [04] Βαυαρία: Απόλυτη πλειοψηφία στους Χριστιανοκοινωνιστές δίνουν τα «έξιτ πολ»

    Ενισχυμένοι κατά σχεδόν έξι ποσοστιαίες μονάδες εμφανίζονται οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) της Βαυαρίας, που, με ποσοστό άνω του 49%, σύμφωνα με τα "έξιτ πολ", εξασφαλίζουν απόλυτη πλειοψηφία στο τοπικό Κοινοβούλιο, μία εβδομάδα πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές.

    Η Χριστιανική Κοινωνική Ένωση είναι αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ.

    Δύο μονάδες, σε σχέση με το 2008, κερδίζουν οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), με 21%, ενώ οι Πράσινοι, με ποσοστό 8,5%, σημειώνουν απώλειες περίπου μίας μονάδας και οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι, με το ίδιο ποσοστό, απώλειες άνω των δύο μονάδων.

    Μεγάλος ηττημένος των σημερινών εκλογών στην Βαυαρία είναι οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), οι οποίοι, με 3% και απώλειες πέντε μονάδων, μένουν εκτός του τοπικού Κοινοβουλίου και βρίσκονται πλέον σε εξαιρετικά δεινή θέση ενόψει των εκλογών της επόμενης Κυριακής.

    [05] Τρίτη νίκη για την Καλλονή

    Την τρίτη εφετινή της νίκη και δεύτερη εκτός έδρας πέτυχε η Καλλονή στη Ριζούπολη. Με τέρματα των Μανούσου (53΄), Λεάντρο (66΄) και Μαρσέλο (76΄) η ομάδα της Μυτιλήνης επικράτησε 3-1 του Απόλλωνα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Για τους γηπεδούχους μείωσε ο Πετρόπουλος στις καθυστερήσεις με πέναλτι. Για την «ελαφρά ταξιαρχία» αυτή ήταν η 3η διαδοχική ήττα και πρώτη εντός έδρας μετά το νικηφόρο 2-1 της πρεμιέρας επί του Άρη.

    ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 1-1

    Το πρώτο γκολ του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα χάρισε την ισοπαλία στους Κρητικούς, εντός έδρας, απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Ο Ναβάρο στο 36΄ έβαλε μπροστά τους Αρκάδες, ενώ στο 63΄ ο Περογαμβράκης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

    Πανιώνιος-Πανθρακικός 1-1

    Τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη, ο Λαμπρόπουλος με κεφαλιά χάρισε την ισοπαλία, 1-1, στον Πανιώνιο απέναντι στον Πανθρακικό, που είχε προηγηθεί στο 36΄ με τον Ιγκόρ. Οι δύο ομάδες μετά από 4 αγωνιστικές έχουν από 2 ισοπαλίες, με τους γηπεδούχους, τουλάχιστον, να μη φεύγουν με σκυμμένα τα κεφάλια ανήμερα της επετείου των 123 χρόνων από την ίδρυση του ιστορικού συλλόγου.

    Διαβάστε επίσης:

    Έμειναν στο "Χ" Άρης και Λεβαδειακός


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 September 2013 - 18:30:21 UTC