Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Σλοβακία
  • [02] Πενθήμερη κατάληψη από σήμερα στο ΤΕΙ Κρήτης
  • [03] Επιχείρηση απεγκλωβισμού 13χρονου, που έχει πέσει σε σπηλιά στο Αττικό 'Αλσος
  • [04] Αρχισε η γιγάντια επιχείρηση ανόρθωσης του Costa Concordia

  • [01] Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Σλοβακία

    Επίσημη επίσκεψη στη Σλοβακία, πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Ο κ. Κάρολος Παπούλιας, θα συναντηθεί με τον Σλοβάκο ομόλογό του και θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

    [02] Πενθήμερη κατάληψη από σήμερα στο ΤΕΙ Κρήτης

    Υπό πενθήμερη κατάληψη τελεί από σήμερα το ΤΕΙ Κρήτης, μετά τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων Διοικητικού και Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού του Ιδρύματος που διαμαρτύρονται, όπως αναφέρουν, για την κατάργηση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, για την απειλή των απολύσεων προσωπικού όλων των κατηγοριών, την υποχρηματοδότηση και τη συρρίκνωση του Ιδρύματος.

    Στις κινητοποιήσεις, που έχουν ως αποτέλεσμα να ανασταλεί κάθε εκπαιδευτική και διοικητική λειτουργία του ΤΕΙ Κρήτης, συμπαρατάσσεται από σήμερα και το εκπαιδευτικό προσωπικό με τριήμερη απεργία.

    [03] Επιχείρηση απεγκλωβισμού 13χρονου, που έχει πέσει σε σπηλιά στο Αττικό 'Αλσος

    Επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό 13χρονου μαθητή που έχει πέσει σε σπηλιά στο Αττικό Άλσος, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 9.30 το πρωί.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το παιδί προσπάθησε να πιάσει τη σχολική του τσάντα που έπεσε στη σπηλιά, με αποτέλεσμα να πέσει και το ίδιο και να εγκλωβιστεί σε βάθος περίπου 10 μέτρων.

    Στο σημείο βρίσκεται συνεργείο της ΕΜΑΚ με ειδικό εξοπλισμό και οι πυροσβέστες οι οποίοι επικοινωνούν με τον μαθητή. Κατεβαίνουν με σκοινιά στη σπηλιά, η οποία βρίσκεται από την πλευρά του Πολυγώνου, για να το απεγκλωβίσουν.

    [04] Αρχισε η γιγάντια επιχείρηση ανόρθωσης του Costa Concordia

    Αρχισε η γιγάντια επιχείρηση ανόρθωσης του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia στο νησί Τζίλιο της Τοσκάνης, η οποία αναμένεται να διαρκέσει 12 ώρες.

    "Εχουν πραγματοποιηθεί όλοι οι έλεγχοι και η επιχείρηση ξεκίνησε", δήλωσε ο Φαμπρίτζιο Κούρτσιο, υποδιευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

    Η επιχείρηση επρόκειτο να ξεκινήσει στις 06:00 τοπική ώρα, αλλά καθυστέρησε εξαιτίας των ισχυρών καταιγίδων που έπληξαν την περιοχή κατά τη διάρκεια της νύκτας.

    Είκοσι μήνες μετά το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου, στις 13 Ιανουαρίου 2012, κατά το οποίο 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ δύο αγνοούνται, οι ιταλικές αρχές έδωσαν την άδεια για την ανόρθωση του πλοίου που είναι βυθισμένο από τη δεξιά του πλευρά κοντά στα βράχια του νησιού Τζίλιο.

    Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται η ανόρθωση ενός πλοίου τέτοιου μεγέθους (μήκους 290 μέτρων και ύψους δέκα ορόφων), το οποίο βρίσκεται με βυθισμένη τη μία του πλευρά. Η επιχείρηση θα διαρκέσει δέκα έως δώδεκα ώρες και σε αυτό το διάστημα απαγορεύεται η ναυσιπλοΐα στην περιοχή. Η ανόρθωση θα ελέγχεται εξ αποστάσεως από την πλωτή "αίθουσα ελέγχου", όπου 12 άνθρωποι, ο καθένας μπροστά στο κομπιούτερ του, θα χειρίζονται διαφορετικά μέρη της επιχείρησης.

    Επικεφαλής των εργασιών είναι ο Νοτιοαφρικανός Νικ Σλόουν, ειδικός στις ανελκύσεις, ο οποίος ηγείται ομάδας 500 ατόμων, που εργάζονται σε 24ωρη βάση. Οι κάτοικοι του νησιού περιμένουν με ανυπομονησία την ολοκλήρωση της επιχείρησης για την απομάκρυνση του γιγάντιου πλοίου που κείτεται εδώ και 20 μήνες μπροστά από το λιμάνι του Τζίλιο, η οποία περιλαμβάνει την ανόρθωση του Costa Concordia, ώστε να επιστρέψει σε μία "πιο φυσιολογική θέση", την ανέλκυση και , τέλος, τη ρυμούλκησή του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 September 2013 - 8:30:21 UTC