Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Δεν βλέπω μέτρα στον ορίζοντα» δήλωσε ο Ι. Στουρνάρας
  • [02] Πρ. Παυλόπουλος: «Οι εγκληματίες Νεοναζί και νοσταλγοί του Ναζισμού και των Ταγμάτων Εφόδου δεν θα περάσουν»
  • [03] Με αγορεύσεις συνηγόρων υπεράσπισης κατηγορουμένων συνεχίζεται η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου
  • [04] «Προμηθεύς», ένα πλωτό νοσοκομείο για τους ακρίτες του Αιγαίου
  • [05] Χιλιάδες οι διαδηλωτές στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος
  • [06] Πραγματοποίησε ληστεία στο κέντρο της Αθήνας και διέφυγε με ταξί
  • [07] Έξοδο της Ελλάδας από την ύφεση πιθανότατα το 2014 προβλέπει ο Β. Σόιμπλε
  • [08] Αριστουργήματα μεγάλων συνθετών στο φετινό πρόγραμμα της Λυρικής

  • [01] «Δεν βλέπω μέτρα στον ορίζοντα» δήλωσε ο Ι. Στουρνάρας

    Τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του 34χρονου χθες βράδυ στο Κερατσίνι, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κ. Στουρνάρας συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με τη συμμετοχή των κ.κ. Βενιζέλου και Σταϊκούρα και σε δήλωσή του εξέφρασε την εκτίμηση πως η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει.

    Ο κ. Στουρνάρας απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων μέτρων λέγοντας χαρακτηριστικά πως τα πράγματα εξελίσσονται καλύτερα από το παρελθόν. «Δεν βλέπω μέτρα στον ορίζοντα» είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως τα πράγματα πηγαίνουν μια χαρά.

    [02] Πρ. Παυλόπουλος: «Οι εγκληματίες Νεοναζί και νοσταλγοί του Ναζισμού και των Ταγμάτων Εφόδου δεν θα περάσουν»

    «Όλοι μας, πέρα και έξω από πολιτικές διαφορές, όσοι σεβόμαστε το Σύνταγμα, όσοι υπηρετούμε τη Δημοκρατία, να αντιτάξουμε σε αυτούς τους εγκληματίες εκείνη τη δύναμη που θα θωρακίσει τη Δημοκρατία» τονίζει ο βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη δολοφονία του 34χρονου Π. Φύσσα.

    «Οι εγκληματίες Νεοναζί και νοσταλγοί του Ναζισμού και των Ταγμάτων Εφόδου δεν θα περάσουν» τονίζει ο κ. Παυλόπουλος, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και στους ανθρώπους του θύματος, που «έπεσε υπό συνθήκες που είναι ντροπή για τη Δημοκρατία και την κοινωνία μας».

    «Η Δημοκρατία στην Ελλάδα, σε πείσμα όλων αυτών και ενδεχομένως εκείνων που κρύβονται πίσω τους, είναι θωρακισμένη. Γιατί είναι ο ίδιος ο Λαός μας και οι δημοκρατικοί θεσμοί που δεν ανέχτηκαν ποτέ και δεν πρόκειται να ανεχθούν να περάσει ο ναζισμός και ο φασισμός» σημειώνει ο βουλευτής της ΝΔ και προσθέτει: «Και αυτό το τονίζω προς πάσα κατεύθυνση, όχι μόνον ως πολιτικός αλλά και ως πολίτης. Και ιδίως στον πολιτικό χώρο, όλοι μας πέρα και έξω από πολιτικές διαφορές, όσοι σεβόμαστε το Σύνταγμα, όσοι υπηρετούμε τη Δημοκρατία, ας αντιτάξουμε σε αυτούς τους εγκληματίες εκείνη τη δύναμη που θα θωρακίσει τη Δημοκρατία.

    [03] Με αγορεύσεις συνηγόρων υπεράσπισης κατηγορουμένων συνεχίζεται η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου

    Ως «εξαρτημένη» από τον Άκη Τσοχατζόπουλο εμφάνισε τη λογίστρια, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, στην αγόρευσή του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο συνήγορός της, ο οποίος υποστήριξε ότι η κατηγορουμένη «χρησιμοποιήθηκε» από τον πρώην υπουργό, αλλά και τον Νίκο Ζήγρα.

    Ο συνήγορος της κ. Λαμπροπούλου, Γιώργος Κροκίδας, σκιαγράφησε την εντολέα του ως εξαρτημένη από τον Άκη Τσοχατζόπουλο σε τέτοιο βαθμό «που της ήταν αδύνατον να σκεφτεί ως μέσος άνθρωπος».

    Όπως ανέφερε ο συνήγορος της κατηγορουμένης, ο πρώην υπουργός, αλλά και ο Νίκος Ζήγρας, «πίστευαν ότι η Λαμπροπούλου δεν θα τους εκθέσει. Δεν έφταναν, όμως, μέχρι το σημείο να την εμπιστεύονται για να διαχειρίζεται τα χρήματά τους. Δεν υπάρχει, ωστόσο, καμία αμφιβολία ότι, όπως τα πήρε, τα οδήγησε εκεί που της υπέδειξαν. Ούτε ένα ευρώ δεν ενσωματώθηκε στην προσωπική της περιουσία».

    Ο κ. Κροκίδας ζήτησε από τους δικαστές να αποδώσουν στην εντολέα του τις ευθύνες, που της αναλογούν.

    Νωρίτερα στην αγόρευσή του ο συνήγορος του κατηγορουμένου Αστέριου Οικονομίδη, ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής εταιρίας ΑΡΚΟΝ, ζήτησε την απαλλαγή τού εντολέα του.

    Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου τόνισε πως η εταιρεία του εντολέα του δεν ενεπλάκη σε «ξέπλυμα» χρημάτων και ότι όσες ενέργειες ανέλαβε ήταν απολύτως νόμιμες. «Είναι μία σοβαρή επιχείρηση» είπε «που κάνει τη δουλειά της και στο τέλος, για το ακίνητο της Αρεοπαγίτου, μένει και λίγο φεσωμένη. ?Όλα είναι πεντακάθαρα. Αν υπήρχε ξέπλυμα, από κάπου θα φαινόταν προμήθεια. Ο κ. Οικονομίδης προσήλθε αυθορμήτως στον ανακριτή».

    Ο συνήγορος του κατηγορουμένου υπογράμμισε ότι το δικαστήριο έχει στη διάθεσή του στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ΑΡΚΟΝ έκανε «μία σοβαρή συναλλαγή», ενώ ανέφερε: «Με θεωρίες συνωμοσιολογίας δεν μπορείτε να οδηγηθείτε σε ενοχή».

    Η διαδικασία, από την οποία απουσιάζουν οι συνήγοροι του πρώην υπουργού, συνεχίζεται.

    [04] «Προμηθεύς», ένα πλωτό νοσοκομείο για τους ακρίτες του Αιγαίου

    Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ακρίτες του Αιγαίου, προσφέρει το πλωτό νοσοκομειακό πλοίο «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ».

    Το ταξίδι του Πλοίου Γενικής Υποστηρίξεως (ΠΓΥ) «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» του Πολεμικού Ναυτικού ξεκίνησε το ταξίδι του στις 9 Σεπτεμβρίου από τον ναύσταθμο Σαλαμίνας, με πρώτο σταθμό τη Γαύδο.

    Το ταξίδι του «Προμηθέα», θα ολοκληρωθεί στις 23 Σεπτεμβρίου, αφού πρώτα εξετάσει κατοίκους των νησιών: Ανάφης, Αμοργού, Αγαθονησίου, Δονούσας, Σχοινούσας, Ηρακλειάς, Ίου και Σίκινου.

    Το πλοίο διαθέτει πλήρη θεραπευτική μονάδα, εξοπλισμένη με χειρουργείο, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), θάλαμο ασθενών, ακτινολογικό- μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο.

    [05] Χιλιάδες οι διαδηλωτές στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος

    Δυναμικό «παρών» έδωσαν σήμερα δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο συλλαλητήριο κατά της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας και των απολύσεων, που διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος και στο οποίο μετείχε και η ΓΣΕΕ.

    Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς την πλατεία Συντάγματος, η οποία κατέληξε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου έγιναν μικροεπεισόδια όταν ομάδα νεαρών επιτέθηκε στην αστυνομική δύναμη, αλλά το συμβάν αντιμετωπίστηκε από τους ίδιους τους διαδηλωτές.

    Μεγάλη συμμετοχή είχε και η πρώτη μέρα της απεργίας στον δημόσιο τομέα που, όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της ΑΔΕΔΥ, ξεπέρασε το 90%.

    «Η σημερινή συγκέντρωση των εργαζομένων στο Δημόσιο δίνει ένα μήνυμα στην κυβέρνηση για να αλλάξει την αδιέξοδη πολιτική που οδηγεί στην ανεργία και την απαξίωση των κοινωνικών δομών που σήμερα περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη η χώρα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Οδυσέας Ντριβαλάς.

    «Η σημερινή μεγάλη συμμετοχή στην κινητοποίηση, μας δίνει το δικαίωμα να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής», σημείωσε.

    Το ερχόμενο Σάββατο στις 21 Σεπτεμβρίου αναμένεται να συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ για να αποφασίσει με βάση τις προτάσεις των γενικών συνελεύσεων των

    εργαζομένων και των Ομοσπονδιών, το μέλλον των κινητοποιήσεων.

    Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ «με βάση τις αποφάσεις της Εκτελεστικής της Επιτροπής καλεί άμεσα τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες μέλη τους, να συνεδριάσουν ώστε να σχεδιαστεί από κοινού η παραπέρα πορεία των κινητοποιήσεων. Μέχρι το τέλος του μήνα θα συγκληθεί και η Ολομέλεια της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τις μορφές και την κλιμάκωση του αγώνα».

    [06] Πραγματοποίησε ληστεία στο κέντρο της Αθήνας και διέφυγε με ταξί

    Δυο διαφορετικές ληστείες πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, λίγο μετά το μεσημέρι.

    Στην πρώτη, άγνωστος, με την απειλή όπλου, αφαίρεσε χρηματικό ποσό από δύο διαφορετικά ταμεία του υποκαταστήματος της Pro Bank, στην οδό Σεβαστουπόλεως, και διέφυγε με ταξί.

    Στη δεύτερη ληστεία, σε κοσμηματοπωλείο της οδού Αγ. Νικολάου στο Ίλιον, τρία άτομα με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν κοσμήματα άγνωστης αξίας και διέφυγαν με ένα αυτοκίνητο κι ένα φορτηγάκι.

    [07] Έξοδο της Ελλάδας από την ύφεση πιθανότατα το 2014 προβλέπει ο Β. Σόιμπλε

    Έξοδο της Ελλάδας από την ύφεση και αύξηση του ΑΕΠ ταχύτερα από την αύξηση του χρέους από το 2014, προβλέπει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του χρέους.

    «Η Ελλάδα θα μπορούσε ήδη το 2014 να έχει αφήσει πίσω της τα χειρότερα», τονίζει.

    «"Κούρεμα" χρέους κάναμε το 2011. Τα κρατικά ομόλογα της Ελλάδας μειώθηκαν από όλους τους μη δημόσιους δανειστές εθελοντικά κατά 53%. Αυτό δεν θα το ξανακάνουμε. Ένα δεύτερο "κούρεμα" χρέους δεν θα υπάρξει», δηλώνει ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit» και προσθέτει ότι «για να μειώσουμε το βάρος χρέους συνολικά, πρέπει το χρέος να αυξάνεται πιο αργά από ό,τι η οικονομική δύναμη και αυτό θα μπορούσε να συμβεί ήδη την επόμενη χρονιά, όταν η χώρα θα βγει από την ύφεση- η Ελλάδα θα μπορούσε τότε ήδη να έχει αφήσει πίσω της τα χειρότερα».

    Ο Γερμανός υπουργός αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στις θετικές εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται φέρνει αποτελέσματα και αναδεικνύει ως παράδειγμα τον τουρισμό.

    [08] Αριστουργήματα μεγάλων συνθετών στο φετινό πρόγραμμα της Λυρικής

    Τον κώδωνα του κινδύνου για τη σωστή λειτουργία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, έκρουσαν τόσο ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Μύρων Μιχαηλίδης, όσο και ο πρόεδρος του ΔΣ της, Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος, αν δεν δοθεί και φέτος στη Σκηνή η κρατική χρηματοδότηση, που είχε εγκριθεί και δοθεί το 2012 (16,8 εκατ. ευρώ), mιλώντας στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του νέου προγράμματος της Λυρικής.

    Εκτός από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η παράσταση για τη Μαρία Κάλλας, το σύνολο των φετινών εκδηλώσεων της Λυρικής ικανοποίησαν το κοινό, κάτι που αποδεικνύεται από τον μεγάλο αριθμό των θεατών, περίπου 90.000, που παρακολούθησαν τις παραγωγές της, ενώ τις δράσεις εκτός των τειχών, σε Αθήνα και περιφέρεια, παρακολούθησαν πάνω από 20.000 άνθρωποι.

    Το φετινό πρόγραμμα της ΕΛΣ περιλαμβάνει «διαμάντια» του οπερατικού ρεπερτορίου, διάσημα μπαλέτα, οπερέτα, παραστάσεις για παιδιά και συναυλίες. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει αριστουργήματα των Βέρντι, Ροσσίνι, Μασνέ, Μότσαρτ, Στράους, Τσαϊκόφσκι, Σοπέν κ.α. που θα πλημμυρίσουν το θέατρο Ολύμπια, το Μέγαρο Μουσικής, το Ηρώδειο, αλλά και τους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας.

    Πέντε εμβληματικοί ανδρικοί χαρακτήρες της λογοτεχνίας και της όπερας θα πρωταγωνιστήσουν στις φετινές παραστάσεις. Ο Ριγολέττος, ο Μάκμπεθ, ο Βέρθερος, ο Οθέλλος και ο Ντον Τζοβάννι καλούνται να καταδείξουν ότι, παρά την επικράτηση των διάσημων θρυλικών οπερατικών ηρωίδων των μεγάλων συνθετών, η όπερα μπορεί κάλλιστα να είναι και ανδρική υπόθεση.

    Ο Τζουζέπε Βέρντι δεσπόζει στο πρόγραμμα, με αφορμή το έτος Βέρντι, που γιορτάζεται φέτος σε όλο τον κόσμο. Εκτός από την αναβίωση του Ριγολέττου του Νίκου Πετρόπουλου τον Δεκέμβριο στο Μέγαρο, η ΕΛΣ θα παρουσιάσει σε νέες παραγωγές τις δύο σεξπιρικές τραγωδίες του μεγάλου Ιταλού συνθέτη, τον Μάκμπεθ σε σκηνοθεσία Λορέντζο Μαριάνι τον Ιανουάριο στο Μέγαρο και τον Οθέλλο του Γιάννη Κόκκου τον Ιούλιο στο Ηρώδειο.

    Η σεζόν θα ανοίξει με τη Σταχτοπούτα του Ροσσίνι σε σκηνοθεσία της Ροδούλας Γαϊτάνου. Η παιδική όπερα της σεζόν είναι το νέο έργο του Νίκου Κυπουργού «Προσοχή! Ο Πρίγκιπας λερώνει» σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 September 2013 - 14:30:25 UTC