Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: «Η εξάπλωση των νεοναζί δεν σταματά με ευχές»
  • [02] Αποφασίζουν σήμερα οι εκπαιδευτικοί για το μέλλον των κινητοποιήσεων
  • [03] Σεισμός 4,3 βαθμών στην Αττική

  • [01] Αλ. Τσίπρας: «Η εξάπλωση των νεοναζί δεν σταματά με ευχές»

    Έχουμε χρέος να «σταματήσουμε τώρα την εξάπλωση των νεοναζί και αυτό δεν γίνεται με ευχές, αλλά καταργώντας τα αίτια που γεννούν και αναπαράγουν την μισαλλόδοξη ιδεολογία τους, καταργώντας τη βάρβαρη πολιτική της λιτότητας που γέννησε το φάντασμα των νεοναζί που απειλεί την Ευρώπη», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση του γερμανικού Κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) στο Βισμπάντεν, μαζί με τον ιδρυτή του κόμματος Όσκαρ Λαφοντέν. Ο κ. Τσίπρας περιέγραψε ακόμη την δολοφονία του Παύλου Φύσσα «από ομάδες κρούσης νεοναζί» ως «εδώ και καιρό προδιαγεγραμμένη ενέργεια».

    «Ο Γερμανός πολίτης δεν έχει τίποτα να φοβάται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που σύντομα θα έρθει στην Ελλάδα, προκειμένου να διεκδικήσει ξανά την αξιοπρέπεια, την κοινωνική συνοχή, την κυριαρχία του λαού μας και της χώρας μας», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα διεκδικήσει μια άλλη προοπτική, όχι μόνο για τον ελληνικό λαό, αλλά για όλους τους λαούς της Ευρώπης». Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι «η ανάπτυξη των λαϊκών κινημάτων και της Αριστεράς σε όλη την Ευρώπη θα συνοδεύσει τη μεγάλη πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα, διότι η ενωμένη Ευρώπη μπορεί να υπάρχει μόνο αν είναι κοινωνική, δημοκρατική, μόνο αν βασίζεται στις κοινωνικές ανάγκες και δίνει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα των λαών και της κοινωνίας».

    Με τη χθεσινήεκδήλωση ο κ. Τσίπρας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Γερμανία και σήμερα μεταβαίνει στην Αυστρία, η οποία βρίσκεται επίσης σε προεκλογική περίοδο, με τις εκλογές να διεξάγονται στις 29 Σεπτεμβρίου.

    [02] Αποφασίζουν σήμερα οι εκπαιδευτικοί για το μέλλον των κινητοποιήσεων

    Σήμερα πρόκειται να συνεδριάσουν οι πρόεδροι τωνΕΛΜΕ με το προεδρείο της ΟΛΜΕ, προκειμένου ναληφθεί η τελική απόφαση γιατομέλλον της απεργιακής

    κινητοποίησης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

    Οι παρατάξεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτείνουν νέα 5μερη απεργία, το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) 48ωρες επαναλαμβανόμενες, η ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) μία 3ημερη και η ΔΑΚΕ (ΝΔ) μία 48ωρη.

    Η απεργιακή κινητοποίηση δείχνει, πάντως, εμφανή σημάδια κάμψης. Σύμφωνα με στοιχεία των Περιφερειακών Διευθύνσεων, απήργησανχθες μόλις ο ένας στους πέντε δασκάλους και καθηγητές. Για κάμψη έκανε λόγο στο ΑΠΕ - ΜΠΕ και το μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος.

    Εκ μέρους των δασκάλων, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Χαράλαμπος Κόκκινος σημείωσε, ότι απόφαση για το μέλλον της απεργιακής κινητοποίησης θα ληφθεί το Σαββατοκύριακο και σε συντονισμό με την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ.

    [03] Σεισμός 4,3 βαθμών στην Αττική

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής5 λεπτά μετά τις 5 το πρωί.

    Η δόνηση έγινε αισθητή στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή του νομού καθώς, επίσηςστη Βοιωτία και σε τμήμα του Κορινθιακού κόλπου .

    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 57 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πρωτεύουσας στη περιοχή Βίλια και Καπαρέλι στον Κορινθιακό κόλπο. Από την σεισμική δόνηση δεν αναφέρθηκαν ζημιές


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 September 2013 - 4:30:21 UTC