Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοινό μέτωπο κατά της Χρυσής Αυγής από Έλληνες ευρωβουλευτές
  • [02] Νέα αναστολή της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
  • [03] Τζ. Άιρονς: Μία ολόκληρη χώρα δεν κρίνεται από την πράξη ενός ηλίθιου εξτρεμιστή
  • [04] Ζ. Μουρίνιο: «Η Τσέλσι δεν περνάει περίοδο κρίσης»

  • [01] Κοινό μέτωπο κατά της Χρυσής Αυγής από Έλληνες ευρωβουλευτές

    Κοινό μέτωπο για την αντιμετώπιση της ανόδου του νεοναζισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη, με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από οπαδό της Χρυσής Αυγής, συγκροτήθηκε από την πλειοψηφία των Ελλήνων Ευρωβουλευτών (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Οικολόγων-Πρασίνων, ΛΑΟΣ και Δράση) που κατέθεσαν κοινή ερώτηση για το θέμα αυτό προς το Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι υπογράφοντες βουλευτές είναι οι εξής: Μαριέττα Γιαννάκου, Συλβάνα Ράπτη, Νίκη Τζαβέλα, Νίκος Χρυσόγελος, Θεόδωρος Σκυλακάκης, 'Αννυ Ποδηματά, Σπύρος Δανέλλης, Γεώργιος Παπανικολάου, Δημήτριος Δρούτσας, Κωνσταντίνος Πουπάκης, Μαρία-Ελένη Κοππά, Χρυσούλα Παλιαδέλη, Νικόλαος Σαλαβράκος, Γεώργιος Σταυρακάκης, Ιωάννης Τσουκαλάς.

    Στην ερώτησή τους οι Έλληνες ευρωβουλευτές αναφέρουν ότι «η Χρυσή Αυγή γνώρισε εντυπωσιακή άνοδο στο περιβάλλον της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα και αναπτύσσεται ραγδαία, καθώς το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας -έκτος χρόνος ύφεσης και τέταρτος χρόνος σκληρής λιτότητας- έχει εξαντλήσει και τις τελευταίες αντοχές των Ελλήνων πολιτών».

    Στη συνέχεια επισημαίνεται ότι η εξάπλωση φιλοναζιστικών, ρατσιστικών φορέων και κινήσεων δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα, καθώς έχει καταγραφεί ήδη σε προηγηθείσες εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές σε πολλά κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και καταγράφεται εντονότερα στις μετρήσεις που γίνονται σε όλη την Ευρώπη.

    [02] Νέα αναστολή της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

    Τη συμβολική αναστολή της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τη Δευτέρα και την Τρίτη 23 και 24 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε ομόφωνα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, «λόγω διαπιστωμένης αντικειμενικής αδυναμίας λειτουργίας των υπηρεσιών του», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ψήφισμα το οποίο εξέδωσε.

    Επίσης, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εκφράζει τη ριζική αντίθεσή της στην ένταξη διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος σε καθεστώς διαθεσιμότητας, χωρίς να ληφθούν υπόψη αριθμητικά και αξιολογικά κριτήρια των διοικητικών δομών, που το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καθόρισε.

    Η υλοποίηση της διαθεσιμότητας σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία, όπως επισημαίνεται στο ψήφισμα, θέτει ολοσχερώς σε κίνδυνο τις διοικητικές λειτουργίες σημαντικών δομών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που προσφέρουν, εκτός από το διοικητικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο.

    [03] Τζ. Άιρονς: Μία ολόκληρη χώρα δεν κρίνεται από την πράξη ενός ηλίθιου εξτρεμιστή

    «Δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι μια χώρα χαρακτηρίζεται συλλήβδην από ένα και μόνο περιστατικό, το οποίο είδαμε τις τελευταίες ημέρες στις εφημερίδες. Ναι, ασφαλώς υπάρχουν ηλίθιοι, οι οποίοι καλύπτονται κάτω από έναν πολιτικό τίτλο, ναι, δολοφονούν ανθρώπους μερικές φορές, ωστόσο τέτοια περιστατικά συμβαίνουν, δυστυχώς, ανά τον κόσμο».

    Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η έκρυθμη κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα η κρίση στην Ευρώπη, ήταν θέματα που μονοπώλησαν τη συνέντευξη Τύπου του Τζέρεμι Αϊρονς, με αφορμή τη νέα του ταινία «Νυχτερινό Τρένο για τη Λισαβόνα», η επίσημη πρεμιέρα της οποίας θα γίνει το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών .

    «Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν αντιπροσωπεύει την Ελλάδα, τη χώρα την οποία γνωρίζω εγώ. Μια χώρα με έναν υπέροχο λαό, μια χώρα πανέμορφη, που δικαίως προσελκύει τεράστιο αριθμό τουριστών. Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου μέρη στον κόσμο. Δεν πρέπει ολόκληρη η χώρα να κρίνεται από την πράξη ενός ηλίθιου εξτρεμιστή, ο οποίος σκότωσε έναν καλλιτέχνη» είπε ο δημοφιλής, βραβευμένος με όσκαρ, Βρετανός ηθοποιός.

    [04] Ζ. Μουρίνιο: «Η Τσέλσι δεν περνάει περίοδο κρίσης»

    Το εφετινό ξεκίνημα της Τσέλσι στις διοργανώσεις που συμμετέχει είναι το χειρότερο στην τελευταία 10ετία. Οι Λονδρέζοι γνώρισαν ήττα-σοκ στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Βασιλεία στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με 2-1, νωρίτερα είχαν ηττηθεί από την Έβερτον με 1-0 στο πλαίσιο της πρέμιερ λιγκ, ενώ αρχικά έχασαν και το ευρωπαϊκό σούπερ καπ από την Μπάγερν στη διαδικασία των πέναλτι.

    Ο Ζοζέ Μουρίνιο «βγήκε μπροστά» μετά από κάθε αποτυχημένο αποτέλεσμα και ως μεγάλος προπονητής που είναι ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για τα ανεπιτυχή αποτελέσματα.

    Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα με την Φούλαμ, ο «εκλεκτός» επισήμανε πως δύο άσχημα αποτελέσματα δε συνιστούν «περίοδο κρίσης» για τους «μπλε» και επισήμανε πως η ομάδα του θα πρέπει να ξεχάσει το παρελθόν και να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της, προκειμένου να επιστρέψει στην κορυφή του εγχώριου πρωταθλήματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 September 2013 - 16:30:19 UTC