Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιφασιστική πορεία στη Νίκαια
  • [02] Απολογείται στον ανακριτή ο 45χρονος δράστης της δολοφονίας
  • [03] Η Blackberry απολύει το 40% του εργατικού της δυναμικού
  • [04] Στο υπουργείο Οικονομικών αύριο η τρόικα
  • [05] Οι Αμερικανοί παραλίγο να είχαν κάνει "Χιροσίμα", το 1961 τη Βόρεια Καρολίνα

  • [01] Αντιφασιστική πορεία στη Νίκαια

    Με κεντρικό σύνθημα "μπλόκο στους φασίστες" εκατοντάδες διαδηλωτές και μέλη σωματείων ναυτεργατών, πραγματοποιούν αυτή την ώρα πορεία από την πλατεία Παιδικής Στέγης στη Νίκαια, όπου είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα, προς το Περιβολάκι, όπου πριν μερικές ημέρες μέλη της Χρυσής Αυγής, είχαν επιχειρήσει να μοιράσουν τροφιμα.

    Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ένα πυροσβεστικό όχημα καταστολής ταραχών.

    Στο μεταξύ, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύθηκε για λόγους ασφαλείας κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση- εκδήλωση, που σχετίζεται με τη διανομή τροφίμων και άλλων ειδών από πολιτικά κόμματα, σε όλους τους κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους, στην περιοχή του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

    Η Χρυσή Αυγή, η οποία είχε εξαγγείλει συγκέντρωση και διανομή τροφίμων στη Νίκαια, ανέβαλε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για το Σαββατοκύριακο.

    [02] Απολογείται στον ανακριτή ο 45χρονος δράστης της δολοφονίας

    Στα δικαστήρια του Πειραιά, οδηγήθηκε στις 9 το πρωί υπο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο 45χρονος δράστης της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

    Περιμετρικά των δικαστηρίων υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας ενώ ο 45χρονος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και οδηγήθηκε στον ανακριτή.

    Στην αρχική του κατάθεση φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι βρισκόταν σε άμυνα ενώ παραδέχθηκε την πράξη του.

    Σημειώνεται ότι στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας έχει μπει το κινητό τηλέφωνο του 45χρονου προκειμένου να διαπιστωθεί από ποιον δέχθηκε το τηλεφώνημα που τον κάλεσε να πάει στο σημείο όπου σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό.

    Για το λόγο αυτό έχει ζητηθεί η άρση τηλεφωνικού απορρήτου και τα αποτελέσματα αναμένονται μέχρι την Τετάρτη.

    [03] Η Blackberry απολύει το 40% του εργατικού της δυναμικού

    Η κατασκευάστρια εταιρεία κινητών τηλεφώνων, Blackberry, ανακοίνωσε την απόλυση 4.500 εργαζομένων, ή το 40 τοις εκατό του εργατικού της δυναμικού, μετά το απογοητευτικό ντεμπούτο του νέου της smartphone, Z10.

    Οι απολύσεις ?που θα είναι ο μεγαλύτερος αριθμός στην ιστορία της εταιρείας- έχουν στόχο τη μείωση του κόστους κατά 50 τοις εκατό, καθώς η Blackberry αγωνίζεται να βρει αγοραστή. Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα περικόψει τον αριθμό των νέων συσκευών που θα διαθέτει στην αγορά, σε μόλις 4.

    Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η εταιρεία δέχτηκε μεγάλο οικονομικό πλήγμα όταν διέθεσε στην αγορά το Z10, καθώς η συσκευή δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία στους καταναλωτές με αποτέλεσμα η Blackberry να δηλώνει για το δεύτερο τρίμηνο του έτους ζημίες ύψους 995 εκατομμυρίων δολαρίων.

    [04] Στο υπουργείο Οικονομικών αύριο η τρόικα

    Το κατώφλι του υπουργείου Οικονομικών περνούν αύριο οι επικεφαλής της τρόικας για να συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στο πλαίσιο του νέου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας.

    Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης- τρόικας θα πραγματοποιηθούν σε τρία στάδια, καθώς αρχικά αναμένεται να εξεταστεί η πορεία υλοποίησης των τεσσάρων προαπαιτούμενων για την εκταμίευση τον Οκτώβριο της δόσης ύψους 1 δισ. ευρώ (αμυντικές βιομηχανίες και ΛΑΡΚΟ, οφειλές του Δημοσίου προς ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, κώδικας δικηγόρων, διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων).

    Επίσης, αναμένεται να προσδιοριστεί το ύψος της ύφεσης εφέτος (το χαμηλότερο ποσοστό επηρεάζει θετικά το έλλειμμα και το χρέος), αλλά και να οριστικοποιηθεί η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, θα υπάρξει, έστω και μικρό, πλεόνασμα.

    Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι των δανειστών αναμένεται να επανέλθουν μετά τις 15 Οκτωβρίου, προκειμένου να τεθούν τα ζητήματα του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου, του δημοσιονομικού κενού και της επικαιροποίησης του Μνημονίου.

    Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, στο τρίτο στάδιο, που προσδιορίζεται χρονικά για τους δύο τελευταίους μήνες του έτους και θεωρείται το πλέον κρίσιμο, θα γίνει η διαπραγμάτευση για το χρηματοδοτικό κενό και τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.

    [05] Οι Αμερικανοί παραλίγο να είχαν κάνει "Χιροσίμα", το 1961 τη Βόρεια Καρολίνα

    Η έκρηξη μιας αμερικανικής ατομικής βόμβας, η οποία παραλίγο να ανατιναχθεί το 1961 πάνω από τη Βόρεια Καρολίνα, θα ήταν 260 φορές ισχυρότερη από αυτή που κατέστρεψε τη Χιροσίμα, αναφέρεται σε δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας, η οποία επικαλείται απόρρητο έγγραφο.

    Σύμφωνα με την Γκάρντιαν, στο έγγραφο αναφέρονται, το οποίο προσκόμισε ο δημοσιογράφος Έρικ Σλόσερ, απτές αποδείξεις ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήρθαν πολύ κοντά σε ένα καταστροφικό πλήγμα τον Ιανουάριο του 1961.

    Το περιστατικό συνέβη όταν δύο Mark 39 βόμβες υδρογόνου έπεσαν κατά λάθος στην περιοχή Γκόλντσμπορο της Βόρειας Καρολίνας, όταν το βομβαρδιστικό B-52 παρουσίασε πρόβλημα κατά τη διάρκεια της πτήσης του.

    Όπως αναφέρει η εφημερίδα στο άρθρο της, έχουν γίνει επανειλημμένα εικασίες σχετικά με τη σοβαρότητα του περιστατικού, ενώ η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει αρνηθεί κατηγορηματικά ότι το πυρηνικό της οπλοστάσιο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των Αμερικανών πολιτών.

    Ωστόσο, στο άρθρο αναφέρεται ότι η μία από τις δύο βόμβες συμπεριφέρθηκε ακριβώς όπως ένα πυρηνικό όπλο σε περίοδο πολέμου, αφού άνοιξε κανονικά το αλεξίπτωτό και τέθηκαν σε λειτουργία οι μηχανισμοί ενεργοποίησης. Η καταστροφή αποφεύχθηκε εξαιτίας ενός διακόπτη, ο οποίος δεν λειτούργησε σωστά.

    Η ραδιενεργή σκόνη θα μπορούσε να είχε εξαπλωθεί στην Ουάσινγκτον, τη Βαλτιμόρη, τη Φιλαδέλφεια, ακόμα και τη Νέα Υόρκη, απειλώντας τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, αναφέρει η εφημερίδα.

    Στο απόρρητο έγγραφο ο Πάρκερ Τζόουνς, ανώτερος μηχανικός των εργαστηρίων Sandia National Laboratories υπεύθυνος για τη μηχανική ασφάλεια των πυρηνικών όπλων, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «ένας διακόπτης χαμηλής τάσης στάθηκε μεταξύ των ΗΠΑ και μιας ολέθριας καταστροφής».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 September 2013 - 8:30:24 UTC