Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο η συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την Τρόικα για τη διαθεσιμότητα
  • [02] Δημοσιογράφοι οι πρώτοι μάρτυρες που καταθέτουν για τη Χρυσή Αυγή
  • [03] Απόφαση που θα ικανοποιεί το δίκαιο κι όχι το λαϊκό αίσθημα ζήτησε από τους δικαστές ο συνήγορος της Αρ. Τσοχατζοπούλου
  • [04] Μ. Ντράγκι: «Πρόωρο να εκτιμηθεί αν η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο»
  • [05] Η Ελλάδα θα επανέλθει στην ημερήσια διάταξη, δήλωσε ο Π. Στάινμπρουκ
  • [06] «Η τέχνη της φιλοξενίας» στο Μουσείο Μπενάκη

  • [01] Αύριο η συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την Τρόικα για τη διαθεσιμότητα

    Με όπλο την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εξεύρεση των πρώτων 12.500 υπαλλήλων, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, μέσα σε ελάχιστο διάστημα, η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένει αύριο το πρωί τους επικεφαλής της Τρόικας, στο πλαίσιο του νέου ελέγχου για την πορεία υλοποίησης των όσων είχαν συμφωνηθεί.

    Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, οριστικοποιήθηκαν και οι 1.349 διαθεσιμότητες από τους διοικητικούς υπαλλήλους στα ΑΕΙ, που υπήρχε ως εκκρεμότητα.

    Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επικρατεί αισιοδοξία, δεδομένης της ικανοποίησης που εξέφρασαν τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας, την περασμένη εβδομάδα από την προώθηση του μέτρου της κινητικότητας, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ενώ άλλες πληροφορίες φέρουν την ηγεσία του υπουργείου να βάζει στο τραπέζι του διαλόγου με τους εκπροσώπους των δανειστών τις νέες προσλήψεις προσωπικού, με αυξημένα προσόντα, στο πλαίσιο της συμφωνίας «μία πρόσληψη για κάθε απόλυση» από τους 15.000 υπαλλήλους, που πρέπει να απολυθούν μέχρι το 2014.

    [02] Δημοσιογράφοι οι πρώτοι μάρτυρες που καταθέτουν για τη Χρυσή Αυγή

    Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτης, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των 32 δικογραφιών που αφορούν εκκρεμείς υποθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής, ήδη εξετάζει από το μεσημέρι μάρτυρες.

    Οι πρώτοι μάρτυρες που έχουν κληθεί να καταθέσουν είναι οι δημοσιογράφοι που έχουν πάρει συνεντεύξεις από πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής ή δημοσίευσαν αφηγήσεις για το έργο των μελών του επίμαχου κόμματος, κ.λπ.

    Η εξέταση των μαρτύρων και η όλη διαδικασία της προκαταρκτικής έρευνας θα συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς από τον κ. Βουρλιώτη.

    [03] Απόφαση που θα ικανοποιεί το δίκαιο κι όχι το λαϊκό αίσθημα ζήτησε από τους δικαστές ο συνήγορος της Αρ. Τσοχατζοπούλου

    Να εκδοθεί απόφαση με την οποία θα «ικανοποιηθεί το αίσθημα του δικαίου» ζήτησε με την αγόρευσή του ο συνήγορος υπεράσπισης της Αρετής Τσοχατζοπούλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος ζήτησε από τους δικαστές να μην ακούσουν «τις εσφαλμένες προτροπές της εισαγγελικής έδρας να ικανοποιηθεί ο ελληνικός λαός, γιατί αυτά γίνονται "από λαοδικείο"».

    Ο δικηγόρος τόνισε στην αγόρευσή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ότι η εντολέας του δεν εμπλέκεται σε «ξέπλυμα μαύρου χρήματος», καθώς και ότι είναι η μόνη από τους κατηγορούμενους που διέθεσε τα ακίνητά της στο Δημόσιο. Τόνισε δε ότι η κόρη του πρώην υπουργού επέλεξε να μην γίνει κατήγορος του πατέρα της: «Η κ. Τσοχατζοπούλου είναι η κόρη ενός παρ' ολίγον πρωθυπουργού που κατηγορείται ότι παραβίασε τον νόμο. Θα μπορούσε να γίνει κατήγορος του πατέρα της. Δεν το έκανε. Επέλεξε τον δρόμο της Αντιγόνης. Γεννήθηκε για να αγαπάει τον πατέρα της. Σε αυτήν τη δεινή θέση που είναι ο παρ? ολίγον πρωθυπουργός της Ελλάδος, ο πατέρας της, δεν θα μπορούσε να γίνει δημόσιος κατήγορός του».

    Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο «το κενό» που δημιουργήθηκε, καθώς δεν υπάρχουν παράνομα ποσά που να συνδέονται με την αγορά του ακινήτου στο Κολωνάκι, που ανήκει στην εντολέα του, κλήθηκε να το «καλύψει ο κ. Ζήγρας».

    [04] Μ. Ντράγκι: «Πρόωρο να εκτιμηθεί αν η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο»

    Την άποψη ότι είναι πρόωρο να εκτιμηθεί αν η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο πρόγραμμα στήριξης, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο οποίος επέμεινε ακόμη ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο.

    Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή σε συζήτηση στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Μ. Ντράγκι τόνισε ότι το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας βρίσκεται σε εξέλιξη και από ευρωπαϊκής πλευράς θα συνεχιστεί η συμμετοχή μέχρι τα τέλη του 2014, ενώ η συμμετοχή του ΔΝΤ θα συνεχιστεί μέχρι τις αρχές του 2016.

    «Ως εκ τούτου είναι πρόωρο να πούμε εάν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα ή επέκταση του σημερινού προγράμματος», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΕΚΤ, ο οποίος ανέφερε ότι η απόφαση θα εξαρτηθεί επίσης και από την έκταση της πρόσβασης στις αγορές στα τέλη του 2014, κάτι που είναι δύσκολο να εκτιμηθεί σήμερα.

    [05] Η Ελλάδα θα επανέλθει στην ημερήσια διάταξη, δήλωσε ο Π. Στάινμπρουκ

    Η Ελλάδα θα επανέλθει στην ημερήσια διάταξη, δήλωσε ο υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ, ερωτηθείς σχετικώς με τις «κόκκινες γραμμές» του κόμματός του στο θέμα της ευρωπαϊκής πολιτικής.

    Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο κ. Στάινμπρουκ είχε τονίσει ότι πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος προκειμένου να εξυγιάνει την οικονομία της.

    Αναφερόμενος πάντως σήμερα στα ευρωπαϊκά ζητήματα που θα τεθούν υπό συζήτηση, ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός επισήμανε ακόμη ότι το κόμμα του σκοπεύει να αυξήσει την πίεση που θα ασκήσει στην Άγκελα Μέρκελ για τη δημιουργία τραπεζικής ένωσης.

    [06] «Η τέχνη της φιλοξενίας» στο Μουσείο Μπενάκη

    Με τέχνη και τόλμη, μεταξύ ...κοφτής και γεμάτης κουταλιάς, το Μουσείο Μπενάκη "σερβίρει" από σήμερα, πάνω σε ζωγραφισμένους δίσκους από την Ελλάδα και την Οθωμανική αυτοκρατορία του 19ου αιώνα για να αναμεταδώσει την «Τέχνη της φιλοξενίας», σε μια έκθεση από το πολύχρωμο μωσαϊκό μιας περιόδου που αγωνιζόταν να ισορροπήσει μεταξύ παράδοσης και νεωτερικότητας, Ανατολής και Δύσης.

    Οι 100 ζωγραφισμένοι με την τεχνική της λάκας, πολυτελείς δίσκοι της έκθεσης, που εκτίθενται στο κεντρικό κτίριο του Μουσείου Μπενάκη στην Κουμπάρη, προέρχονται από 17 μουσεία και ιδιωτικές συλλογές και εντυπωσιάζουν με την πολυσημία και την εικονογραφία τους: προσωπογραφίες όμορφων, διάσημων και εστεμμένων γυναικών, όπως η αυτοκράτειρα Σίσσυ ή η δημοφιλής Σουηδή σοπράνο της εποχής Τζένη Λιντ, σε μια επίδειξη μοντερνικότητας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 September 2013 - 16:30:21 UTC