Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμπληρωματική αναφορά για την επίθεση της ΧΑ εναντίον του ΚΚΕ στο Πέραμα απέστειλε ο Ν. Δένδιας στον εισαγγελέα
  • [02] Παράταση για το δεύτερο κύμα της κινητικότητας, ζήτησε από την τρόικα ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • [03] Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια με τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη
  • [04] Πλήθος κόσμου διαδήλωσε κατά της διαθεσιμότητας
  • [05] Διορθώσεις και υποβολή στοιχείων ακινήτων Ε9 έως τον Φεβρουάριο 2014
  • [06] Μ. Ραχόι: «H Ισπανία βγήκε από την ύφεση, αλλά όχι και από την κρίση»
  • [07] Ανανεώνεται η θητεία του Γιάννη Βούρου στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΚΘΒΕ
  • [08] Μια ξεχωριστή επίδειξη μόδας με κοστούμια από ανακυκλώσιμα υλικά

  • [01] Συμπληρωματική αναφορά για την επίθεση της ΧΑ εναντίον του ΚΚΕ στο Πέραμα απέστειλε ο Ν. Δένδιας στον εισαγγελέα

    Συμπληρωματική αναφορά για επιθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής απέστειλε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, σε συνέχεια της πρώτης αναφοράς, προκειμένου να διερευνηθούν οι αξιόποινες πράξεις, στο πλαίσιο της συνολικής δράσης της οργάνωσης.

    Η αναφορά περιλαμβάνει διαβιβαστικό έγγραφο της Κρατικής Ασφάλειας, που αφορά τη δικογραφία που σχηματίστηκε για την επίθεση, στις 12-9-2013, εναντίον μελών της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ στο Πέραμα, καθώς και έναν χρονολογικό κατάλογο επιθέσεων μελών ή υποστηρικτών του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος- Χρυσή Αυγή» τον οποίο ενεχείρισε στον υπουργό ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος.

    [02] Παράταση για το δεύτερο κύμα της κινητικότητας, ζήτησε από την τρόικα ο Κυρ. Μητσοτάκης

    Ικανοποιημένοι εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι της τρόικας μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την ηγεσία του υπουργείου,όσον αφοράτην πρόοδο που έχει συντελεστεί στο πρόγραμμα της κινητικότητας και των όσων είχαν συμφωνηθεί κατά την προηγούμενη επίσκεψή τους στην Ελλάδα.

    Χαρακτηριστικό του θετικού κλίματος, σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελεί η αναγνώριση απ' όλες τις πλευρές -του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και της Κομισιόν- των προσπαθειών που κατέβαλε το υπουργείο για την επίτευξη να τεθούν στην κινητικότητα 12.500 υπάλληλοι, ενώ επιπλέον, όπως επισήμαναν, η προγραμματισμένη συνάντηση των δύο ωρών, περιορίστηκε σε 1 ώρα και 20 λεπτά.

    Επιπλέον, ζητήθηκε μία μικρή παράταση για την ένταξη στο καθεστώς κινητικότητας του δεύτερου κύματος των 12.500 υπαλλήλων, κάτι που ίσως γίνει γνωστό αν θα τη δεχθεί η τρόικα, στην επόμενη συνάντηση στο υπουργείο, που είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή το μεσημέρι.

    Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, υποστήριξαν με έμφαση ότι η αξιοπιστία του υπουργείου θα έχει θετικές επιπτώσεις και στη συνολική διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα, με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής οι διαρθρωτικές αλλαγές στο δημόσιο αποτελούσαν πάντα το «αγκάθι» στις συνομιλίες των δύο πλευρών.

    Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε και το θέμα της ουσίας των διαρθρωτικών αλλαγών και όχι μόνο των ποσοτικών μνημονιακών υποχρεώσεων του υπουργείου, κάτι που είδαν με θετική διάθεση οι εκπρόσωποι της τρόικας, όπως και τη μετακίνηση υπαλλήλων σε τομείς του δημοσίου όπου υπήρχαν ελλείψεις σε προσωπικό.

    Επίσης, η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έθεσε το αίτημα να προσμετρηθούν στον αριθμό των απολύσεων και οι υπάλληλοι (εκτιμώνται στις 6.000) που υπηρετούν με προσωρινές διαταγές σε φορείς του δημοσίου και οι υποθέσεις των οποίων αναμένεται να εκδικαστούν τους προσεχείς μήνες, μετά και τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης για επιτάχυνση των διαδικασιών. Ένα θέμα που θα διευκρινιστεί σε επόμενες συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

    [03] Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια με τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη

    Η Βουλή θα συμβάλλει ώστε να μην υπάρξει ούτε μία έκπτωση στη Δημοκρατία, στα ατομικά δικαιώματα, στην ελευθερία του λόγου και στην προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος τον κάλεσε για να συζητήσουν τα φαινόμενα αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς από τη Χρυσή Αυγή και τις ενέργειες για την απομόνωσή της.

    Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι πρέπει να βρούμε μία λύση ώστε να απομονώσουμε πλήρως τη βία και τις ακραίες φωνές, οι οποίες πολλές φορές σ' αυτές τις έκτακτες συνθήκες που ζούμε βρίσκουν έδαφος. Εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο δημοκρατικό φρόνημα του ελληνικού λαού και επισήμανε ότι χρειάζεται να εξηγηθούν και πάλι οι αυτονόητες αρετές της Δημοκρατίας. Απαντώντας ο κ. Παπούλιας, χωρίς να κρύψει την ανησυχία του, εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί, όπως ανέφερε, «ξέρω ότι θα είχα από σας μια ειλικρινή και πραγματική εικόνα του τι συμβαίνει στη Βουλή. Και σας ευχαριστώ που ήρθατε και ανταποκριθήκατε γι' αυτή μας τη συνάντηση». Πρόσθεσε δε ότι «ζείτε σ' ένα κοινοβούλιο που συνυπάρξαμε και μαζί, που ήταν ένα κοινοβούλιο πιο ήρεμο απ' αυτό που είναι σήμερα. Όχι ότι σήμερα δεν κάνει το έργο που πρέπει να κάνει, το κάνει όμως κάτω από δυσκολότερες συνθήκες. Και αντιμετωπίζετε προβλήματα. Σας παρακολουθώ και χαίρομαι γιατί με την ηρεμία σας έχετε επέμβει πολλές φορές για να μπορέσει το νομοθετικό έργο της Βουλής να προχωρήσει».

    Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, που ήταν προγραμματισμένη για τις 14:00, σήμερα, μετατέθηκε για την Παρασκευή την ίδια ώρα.

    [04] Πλήθος κόσμου διαδήλωσε κατά της διαθεσιμότητας

    Πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην πλατεία Συντάγματος, πραγματοποίησαν χιλιάδες εργαζόμενοι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ εναντίον του μέτρου της διαθεσιμότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο.

    «Αγωνιζόμαστε να σώσουμε ό,τι μπορούμε, ο αγώνας θα συνεχιστεί», δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Οδυσσέας Ντριβαλάς, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «λαοθάλασσα» και υποστήριξε ότι αποτελεί «μήνυμα κατά του φασισμού και κατά της λιτότητας που επιβάλει η κυβέρνηση».

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις παραιτήσεις στελεχών της ΕΛΑΣ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης τις χαρακτήρισε «σταγόνα στον ωκεανό» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αργοπορία».

    [05] Διορθώσεις και υποβολή στοιχείων ακινήτων Ε9 έως τον Φεβρουάριο 2014

    Διορθώσεις στα στοιχεία ακινήτων του Ε9 μπορούν να κάνουν οι φορολογούμενοι ως και τέσσερις μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεών τους, σύμφωνα με τη νομοθεσία, χωρίς ποινές και πρόστιμα.

    Τούτο σημαίνει ότι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διορθώσεις και να υποβάλλουν στοιχεία και πέραν της προθεσμίας υποβολής των στοιχείων ακινήτων τους για το 2012 που λήγει στις 27 Σεπτεμβρίου.

    Αυτό διευκρινίζεται από αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών προς τους φορολογούμενους, ενόψει της λήξης της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης Ε9 για τα εντός σχεδίου ακίνητά τους, τις επόμενες ημέρες, γεγονός που έχει δημιουργήσει προβλήματα καθυστερήσεων στη διαδικασία υποβολής λόγω του πλήθους των δηλώσεων που υποβάλλονται ηλεκτρονικά.

    [06] Μ. Ραχόι: «H Ισπανία βγήκε από την ύφεση, αλλά όχι και από την κρίση»

    «H Ισπανία βγήκε από την ύφεση, αλλά όχι και από την κρίση», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal, προσθέτοντας ότι «ο στόχος τώρα είναι να πετύχουμε μία δυναμική ανάκαμψη, η οποία θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε θέσεις απασχόλησης».

    O κ. Ραχόι δήλωσε πως ελπίζει ότι η χαλάρωση της κρίσης στην Ευρωζώνη δεν θα σταματήσει την κίνηση προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης πολιτικής και οικονομικής ενοποίησής της?μία διαδικασία που θα βοηθούσε χώρες όπως η Ισπανία, καθώς η οικονομική ισχύς της Ευρωζώνης συνολικά θα δημιουργούσε ένα δίχτυ ασφαλείας για τις τράπεζες της.

    Ο συντηρητικός Ισπανός πρωθυπουργός εξέφρασε την υποστήριξή του σε μία Ευρώπη η οποία θα προχωρήσει σε ακόμη στενότερη ολοκλήρωση στο τηλεφώνημα που έκανε χθες στην καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ για να τη συγχαρεί για τη «θαυμάσια», όπως τη χαρακτήρισε, νίκη της στις εθνικές εκλογές της Κυριακής. Ορισμένα στελέχη στο κόμμα της κας Μέρκελ και σε άλλα κόμματα, που μπορεί να ενταχθούν στον κυβερνητικό συνασπισμό της, έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για την ευρωπαϊκή «τραπεζική ένωση», αλλά ο κ. Ραχόι δήλωσε ότι είναι «εύλογα ικανοποιημένος» ότι το σχέδιο αυτό θα προχωρήσει, αν και βραδύτερα απ' ότι ο ίδιος θα ήθελε.

    Ο Ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η συνταγή που εφαρμόζει έχει αποτελέσματα και «τα πράγματα βρίσκονται σε καλό δρόμο», προσθέτοντας: «Το κόστος εργασίας έχει μειωθεί, οι εξαγωγές αυξάνονται και το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, που είχε φθάσει στο 10% του ΑΕΠ, έγινε πλεονασματικό». Ο κ. Ραχόι παραδέχθηκε ότι η πραγματική ανάκαμψη θα έρθει όταν οι Ισπανοί αρχίσουν να ξοδεύουν περισσότερο, οι τιμές των ακινήτων πιάσουν πάτο και το εξωτερικό χρέος της χώρας σταθεροποιηθεί.

    Σημείωσε, όμως, ότι η καταναλωτική δαπάνη σταθεροποιήθηκε τους δύο τελευταίους μήνες μετά τη συνεχή υποχώρησή της από την αρχή της κρίσης. Για το ισπανικό τραπεζικό σύστημα, δήλωσε ότι «είναι πιο διαφανές, πιο φερέγγυο και καλύτερα κεφαλαιοποιημένο» από πέρυσι, όταν η Ισπανία πήρε ένα δάνειο για τη διάσωσή του ύψους 41,3 δις. ευρώ από την ΕΕ. «Αν με ρωτάτε σήμερα, θα έλεγα ότι η Ισπανία δεν θα χρειασθεί να επεκτείνει το (πρόγραμμα διάσωσης) στο 2014», δήλωσε ο κ. Ραχόι.

    [07] Ανανεώνεται η θητεία του Γιάννη Βούρου στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΚΘΒΕ

    Για τρία ακόμη χρόνια ανανεώθηκε η θητεία του Γιάννη Βούρου στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου.

    [08] Μια ξεχωριστή επίδειξη μόδας με κοστούμια από ανακυκλώσιμα υλικά

    Νάιλον σακούλες από σούπερ μάρκετ, πλαστικά μπουκάλια και μεταλλικά καπάκια από κονσέρβες είναι ορισμένα μόνο από τα είδη που οι άνθρωποι πετούν καθημερινά στους κάδους της ανακύκλωσης. Μπορούν, όμως, να αποτελέσουν και πολύτιμα ... ραφτικά, καθώς εάν χρησιμοποιηθούν με φαντασία και μεράκι μπορούν να "μεταμορφωθούν" σε εξαιρετικά φορέματα και κοστούμια.

    Κάπως έτσι σκέφτηκε η σκηνογράφος - ενδυματολόγος Θάλεια Ιστικοπούλου, η οποία, σε συνεργασία με την εικαστικό Ρασέλ Γκοσλάν, αποφάσισαν να παρουσιάσουν στο νησί της Σύρου μοναδικές επιδείξεις μόδας: στη σκηνή παρήλασαν μοντέλα που φορούσαν κοστούμια από ανακυκλώσιμα υλικά, θέλοντας να στείλουν προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος.

    Φορέματα φτιαγμένα από σακούλες, κοστούμια από χαρτί που τυλίγουν τα ζαχαροπλαστεία τα πασχαλινά αβγά, κολιέ από cd, καθώς και πολλά άλλα ιδιαίτερα φαντασμαγορικά κομμάτια έκαναν την εμφάνιση τους στη σκηνή "μαγεύοντας" μικρούς και μεγάλους. Το πιο εντυπωσιακό είναι πως για την κατασκευή των συνολικά 17 κοστουμιών που παρουσιάστηκαν στις εκδηλώσεις της Σύρου δαπανήθηκαν υλικά αξίας μόλις ... 50 ευρώ.

    "Η Σύρος έχει πρωτιά στον τομέα της ανακύκλωσης. Και το μήνυμα αυτό θέλαμε να στείλουμε και μέσα από τα κοστούμια που δημιουργήσαμε με ανακυκλώσιμα υλικά. Χρειάστηκε, βέβαια, δουλειά πέντε μηνών για να κατασκευαστούν τα κοστούμια, καθώς ανάλογα με τα υλικά δουλεύαμε και πολλές φορές αλλάζαμε ιδέες" δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η κ.Ιστικοπούλου, που "μοιράζει" τον χρόνο της ανάμεσα σε δύο τόπους: την Αθήνα και τη Σύρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 September 2013 - 12:30:22 UTC