Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα το απόγευμα
  • [02] Συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων στο Δημόσιο
  • [03] Ψυχολογικά προβλήματα αντιμετωπίζει ο 50χρονος που μαχαίρωσε 20χρονο
  • [04] Στους 173 οι νεκροί από τον σεισμό στο Πακιστάν

  • [01] Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα το απόγευμα

    Σε μαζική συμμετοχή των πολιτών στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, που οργανώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, σήμερα στις 18:00στο Σύνταγμα, καλούν κόμματα και συνδικαλιστικοί φορείς.

    «Αυτή η κινητοποίηση πρέπει να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο ειρηνικό συλλαλητήριο υπεράσπισης της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και του πολιτισμού. Η μαζική παρουσία μας θα αποτελέσει την πιο ηχηρή καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Παύλου Φύσσα» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, όλους του θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς να κινητοποιηθούν και να αντιδράσουν από κοινού στον εκφασισμό της κοινωνίας, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

    Πρέπει να πούμε ένα «ηχηρό όχι στον εκφασισμό της κοινωνίας και στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής» υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ.

    Τη συμμετοχή τους στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ανακοίνωσαν και οι Οικολόγοι-Πράσινοι.

    Στο μεταξύ,υπολειτουργεί και σήμερα το Δημόσιο, λόγω της δεύτερης ημέρας της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, κατά των απολύσεων και της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας.

    [02] Συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων στο Δημόσιο

    Υπολειτουργεί και σήμερα το Δημόσιο, λόγω της δεύτερης ημέρας της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, κατά των απολύσεων και της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας.

    Στην απεργία συμμετέχουν οι εφοριακοί, οι δάσκαλοι και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΥΠΠΟ. Οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συνεχίζουν και σήμερα την απεργία τους, ενώ στη 1 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

    Επίσης, 48ωρες κυλιόμενες απεργίες πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και οι εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

    Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν, τα Κέντρα Υγείας, οι προνοιακές μονάδες , το ΕΚΑΒ, αλλά και οι πλοηγικές υπηρεσίες στα περισσότερα λιμάνια της χώρας.

    Αύριο, Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013, θα συνεδριάσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις, και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

    Από την πλευρά της ΓΣΕΕ, τονίζεται ότι αναμένει τις αποφάσεις των εργατικών κέντρων και των ομοσπονδιών μελών της, βάσει των οποίων θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της. Εξάλλου, έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της διοίκησης της Συνομοσπονδίας, προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

    [03] Ψυχολογικά προβλήματα αντιμετωπίζει ο 50χρονος που μαχαίρωσε 20χρονο

    Ψυχολογικά προβλήματα φαίνεται ότι αντιμετωπίζει ο 50χρονος, που τραυμάτισε ελαφρά το βράδυ της Τρίτης με έναν σουγιά 20χρονο στο Κερατσίνι. Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης έχει νοσηλευθεί στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική.

    Ο 20χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Θριάσειο Νοσοκομείο και δεν διατρέχει κίνδυνο.

    [04] Στους 173 οι νεκροί από τον σεισμό στο Πακιστάν

    Ο απολογισμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε μια φτωχή και απομακρυσμένη περιοχή του νοτιοδυτικού Πακιστάν αυξήθηκε σήμερα σε τουλάχιστον 173 ανθρώπους, σύμφωνα μ' ένα νέο απολογισμό ο οποίος παραμένει προσωρινός.

    Ο σεισμός μεγέθους 7,7 βαθμών σημειώθηκε κοντά στην πόλη Αουαράν, στην επαρχία του Μπαλουτσιστάν. Πολλά σπίτια κατέρρευσαν εξαιτίας του σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές κοντά στα σύνορα με το Ιράν και η δόνηση έγινε αισθητή ώς το Ιράν και την Ινδία.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 September 2013 - 4:30:20 UTC