Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις ΗΠΑ αύριο ο πρωθυπουργός
  • [02] Στα Ιεροσόλυμα θα μεταβεί στις 8 Οκτωβρίου ο Αντ. Σαμαράς
  • [03] Σε διαθεσιμότητα ο υπαρχιφύλακας μετά τις καταγγελίες ότι εκπαίδευε χρυσαυγίτες
  • [04] Κ. Μίχαλος: «Κλειδί» η τραπεζική ενοποίηση για την αποκατάσταση της ρευστότητας
  • [05] «'Ολοι οι άνθρωποι έχουμε γεννηθεί απ' την ίδια γήινη μήτρα»
  • [06] ΟΗΕ: Ο άνθρωπος ευθύνεται, κατά 95%, για την υπερθέρμανση του πλανήτη

  • [01] Στις ΗΠΑ αύριο ο πρωθυπουργός

    Αναχωρεί αύριο για τις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Υόρκη θα αποτελέσει τον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του.

    Στην Ουάσιγκτονθα βρίσκεταιαπό την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη (1-3 Οκτωβρίου) και θα έχει, μεταξύ άλλων, συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένη μέρα και ώρα.

    «Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς έχει προτάξει το θέμα των επενδύσεων ως δική του προτεραιότητα και στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας μεταβαίνει και πάλι στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συνεχίσει αυτή την προσπάθεια» τόνισε σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο οποίος και θα πλαισιώσει τον πρωθυπουργό σε συναντήσεις που θα έχει στη Νέα Υόρκη με επενδυτές και εκπροσώπους επενδυτικών ταμείων.

    [02] Στα Ιεροσόλυμα θα μεταβεί στις 8 Οκτωβρίου ο Αντ. Σαμαράς

    Στα Ιεροσύλυμα θα μεταβεί στις 8 Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συμμετάσχει στο Ανώτατο Υπουργικό Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας- Ισραήλ.

    Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα Ιεροσόλυμα ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί, επίσης, με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, και τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο.

    Ακολούθως, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Τελ Αβίβ, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό κατά την έναρξη του Ελληνο-Ισραηλινού Επιχειρηματικού Συνεδρίου.

    [03] Σε διαθεσιμότητα ο υπαρχιφύλακας μετά τις καταγγελίες ότι εκπαίδευε χρυσαυγίτες

    Σε διαθεσιμότητα τέθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ο υπαρχιφύλακας στη Ρόδο, ο οποίος σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, εκπαίδευε μέλη της Χρυσής Αυγής.

    Από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ διατάχθηκε επίσης Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του, ενώ η υπόθεση ανατέθηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

    [04] Κ. Μίχαλος: «Κλειδί» η τραπεζική ενοποίηση για την αποκατάσταση της ρευστότητας

    «Η πλήρης αποκατάσταση της πρόσβασης της Ελλάδας - και των χρηματοπιστωτικών της ιδρυμάτων - στις διεθνείς αγορές, αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο προκειμένου η χώρα μας να επιστρέψει στην ανάπτυξη. Και για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τον ευρωπαϊκό νότο και ολόκληρη την Ευρωζώνη, απαιτείται να προχωρήσει τάχιστα η τραπεζική ενοποίηση».

    Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος στην ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο των προέδρων του Παγκόσμιου Δικτύου Γερμανικών Επιμελητηρίων με τίτλο «Ευρωπαϊκά Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια: Ένα ισχυρό δίκτυο για τις ΜμΕ, την ανταγωνιστικότητα και την εκπαίδευση», που πραγματοποιείται σήμερα στο Μιλάνο.

    Σημείωσε ακόμη ότι «τα παιχνίδια με την τραπεζική πίστη, που κορυφώθηκαν στην περίπτωση της Κύπρου, βλάπτουν ανεπανόρθωτα όχι μόνο την προσπάθεια ανάκαμψης της Ελλάδας και του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά και συνολικά της Ευρωζώνης. Υπάρχει, πράγματι, ανάγκη να σπάσει ο κρίκος μεταξύ τραπεζικών και δημοσιονομικών κρίσεων. Αλλά αυτό δεν μπορεί να επιχειρηθεί σε βάρος της σταθερότητας και της αξιοπιστίας των τραπεζικών συστημάτων.

    [05] «'Ολοι οι άνθρωποι έχουμε γεννηθεί απ' την ίδια γήινη μήτρα»

    Είναι μία από πολλές συγκινητικές αληθινές ιστορίες που μπορεί σήμερα κάποιος να διηγηθεί στα παιδιά ή στα εγγόνια του. Η ιστορία της Μυρτιάς ή αλλιώς Ελένης Μακρυνιώτη-Τραγγανίδα ζωντανεύει εξήντα πέντε χρόνια από τη λήξη του Εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα (1949) και σαράντα χρόνια από την πτώση της δικτατορίας (1974), στη σκηνή Lab του θεάτρου «Σημείο».

    Το έργο «Ήλιος στην πέτρα» της Σοφίας Αδαμίδου, βασισμένο στη ζωή της αντάρτισσας του Δημοκρατικού Στρατού, Ελένης Τραγγανίδα, όπως το κατέγραψε στο αφήγημά της «Η Μυρτιά του βουνού» καθώς και σε διηγήσεις άλλων συναγωνιστριών και εξόριστων γυναικών, τόσο την περίοδο του Εμφυλίου όσο και την περίοδο της δικτατορίας, δε φιλοδοξεί τίποτα περισσότερο, σύμφωνα με τη συγγραφέα, από το «να αναζητήσουμε το άδικο όλοι μαζί. Να ανακαλύψουμε την αιτία. Η εκμετάλλευση του ανθρώπου, μέσα από την παγκοσμιοποιημένη οικονομική και πολιτική κυριαρχία, έχει εχθρούς την ελευθερία του πνεύματος, τη δύναμη του δίκαιου λόγου, την κριτική σκέψη, τη γνώση, την παιδεία. Ας αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, σε κάθε είδους φασισμό».

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ συνάντησε την πολυγραφότατη Σοφία Αδαμίδου που έχει ήδη χαρίσει στο θεατρόφιλο κοινό μια εξαιρετική αναπάρασταση της ζωής της Σωτηρίας Μπέλλου, αλλά και της Κατερίνας Γώγου, και μίλησε μαζί της για τη Μυρτιά και τη δραματική ιστορία της.

    [06] ΟΗΕ: Ο άνθρωπος ευθύνεται, κατά 95%, για την υπερθέρμανση του πλανήτη

    Διακεκριμένοι επιστήμονες του κλίματος απέδωσαν σήμερα στον ανθρώπινο παράγοντα το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης, για πρώτη φορά με τόση σαφήνεια, για την υπερθέρμανση του πλανήτη σε έκθεσή τους με στόχο την αντιμετώπιση της ανόδου της θερμοκρασίας, ανακοίνωσαν μέλη της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC).

    "Υιοθετήθηκε", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τζόναθαν Λιν, εκπρόσωπος της Επιτροπής, αναφερόμενος στην τελική περίληψη της έκθεσης που απευθύνεται στις κυβερνήσεις των χωρών και εγκρίθηκε κατά το τέλος της συνάντησης της IPCC στη Στοκχόλμη που διήρκεσε μία εβδομάδα.

    Ο Λιν δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες, αλλά μέλη της Επιτροπής δήλωσαν ότι τα συμπεράσματα της έκθεσης αυξάνουν στο 95% την πιθανότητα να ευθύνεται ο ανθρώπινος παράγοντας -έναντι 90% στην προηγούμενη έκθεση του 2007 και 66% το 2001, για την υπερθέρμανση του πλανήτη από τα μέσα του 20ού αιώνα. Η έκθεση αναφέρει ακόμη ότι η πρόσφατη επιβράδυνση που παρατηρήθηκε στον ρυθμό αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη δεν αναμένεται να διαρκέσει, σύμφωνα με πληροφορίες μελών της Επιτροπής.

    Η έκθεση προβλέπει περισσότερους καύσωνες, ξηρασία, πλημμύρες και άνοδο της στάθμης των θαλασσίων υδάτων αν δεν ληφθούν επειγόντως μέτρα για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Περίπου 200 κυβερνήσεις έχουν συμφωνήσει να συνεργαστούν προς την επίτευξη μίας συμφωνίας μέσω του ΟΗΕ μέχρι το τέλος του 2015 για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, εν μέρει εγκαταλείποντας τη χρήση των ορυκτών καυσίμων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 September 2013 - 8:30:20 UTC